Jump to content

Az Ahsoka sorozat


Bence1997

Recommended Posts

Elhiszem hogy szeretnénk minél többet a jóból, részemről inkább legyen egy évad, de minőségi, mint hogy végtelenségig nyújtsák és hígítsák a dolgot. Nyilván lehet több évadra is nagyszerű sztorit írni, de ha eleve egyre terveztek, akkor jobb ez így. :) 

 

Annak viszont örülnék, ha egy rész nem 30 perces lenne.

  • Like 1
  • Tetszik 4
Link to comment
Share on other sites

24 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Nem normálisak, hogy csak egy évad lesz ebből.

Igencsak sűrű a naptár, az pedig látszik, hogy rengeteg ötletük van, merőben más témákra. Szerintem most arra az irányra állnak rá, hogy kisebb projektekben kibontják az eddig felmerülő különféle ötleteket, amik fejben már kellően kidolgozottak ahhoz, hogy 1-1 filmet vagy minisorozatot elbírjanak, viszont ennél hosszabb távra még nincs igazán semmi a tárban. Nem akarnak a sok szál közül kiválasztani csak párat, ezekre alapozni, a többit meg jegelni. Most megnézik ezek közül az összes potens tételt, aztán menetközben kiderül melyik mennyire népszerű, miből mit tudnak kihozni, ill. mennyi ötlet és potenciál marad benne még a jövőre vonatkozóan.

 

Ahsoka kapcsán nem tartanék attól, hogy ha a sorozat nagy siker lesz, ill. az ebben szereplő események és karakterek körül még sok hasznos ötlet és lehetőség lesz, akkor azokat ne aknáznák ki. Egyrészt, semmi nem zárja ki szerintem, hogy folytassák majd ezt újabb évadokkal. De az se kizárt, hogy egy új sorozat keretében foglalkoznak tovább bizonyos szálakkal és szereplőkkel. Ha viszont közben elfogynak a jó ötletek, akkor így szépen el lehet varrni a szálakat és fájdalommentesen lekerekíteni és befejezni a sztorit, nem megy át egy totális bőrlehúzásba.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem limitált sorozatként pont megfelelő lesz. A történet ott veszi fel a fonalat, ahol a Mandalorianban abbahagytuk. Gondolom Thrawn keresése a fő szál. Sabine feltűnhet természetesen.

 

Eltudom képzelni, hogy a végén megtalálják Thrawnt és Ezrát. Ezzel véget ér a sorozat és elindul egy újabb. De azt se feledjük, hogy lesz egy "event", amely összekapcsolja ezt a sorozatot, a Mandaloriant és a Rangers of the New Republicot. Kérdés: Mi lehet az a dolog, amely összefogja fogni ezt a hármat? Thrawn? :D

Link to comment
Share on other sites

Érdekes lesz látni Ezrát felnőttként élőszereplős formában. De amúgy elképzelhető, hogy ez a sorozat csak Ahsokára és a keresésre fókuszál, és azzal zárul hogy megtalálja Ezrát. És onnantól jönne egy új sorozat ahogy Bence1997 is írta.

Link to comment
Share on other sites

A limitált szériával kapcsolatban nem vetném el annak a lehetőségét, hogy több évados lesz. Ugyanis vannak példák olyan limitált tartalmakra, amik később folytatásokat kaptak.

 

A limitált sorozatok és a minisorozatok/event sorozatok között van különbség. Utóbbi egy évadra szól, nincs berendelésre lehetőség. Ilyen lesz az Obi-wan és a Lando sorozat. A limitált sorozatok is egy évadosak, de több epizódból állnak - min. 6, maximum 10-12 epizódból - és megvan rá az esélyük, hogy berendeljenek egy új évadot. :)

Link to comment
Share on other sites

7 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Szerintem Thrawn lesz a kapocs és lesz egy külön sorozat majd amelyben összeér a három emlitett széria és seggbe rúgják Thrawnt valami eszement epikus fináléban :D

 

Inkább lepjenek meg valami jobb megoldással, nem szeretném Thrawnt totál vesztes állapotban látni :D 

Link to comment
Share on other sites

12 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Az a logó csak nekem hasonlít a WBW-re? :D

Az első gondoltom ez volt. BEvillant az is, hogy mi van ha Palpatine valahogy ezen keresztül menekült meg, de gyorsan elhessegettem a gondolatot. :D 

 

9 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Szerintem Thrawn lesz a kapocs és lesz egy külön sorozat majd amelyben összeér a három emlitett széria és seggbe rúgják Thrawnt valami eszement epikus fináléban :D

Az a baj Thrawn-nal, hogy az UK idején súlytalan. Lehet, hogy benne lesz, de tuti nem ő lesz a fő gonosz. Én továbbra is Palpatine-ra számítok.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

9 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Az első gondoltom ez volt. BEvillant az is, hogy mi van ha Palpatine valahogy ezen keresztül menekült meg, de gyorsan elhessegettem a gondolatot. :D 

 

Az a baj Thrawn-nal, hogy az UK idején súlytalan. Lehet, hogy benne lesz, de tuti nem ő lesz a fő gonosz. Én továbbra is Palpatine-ra számítok.

De Palpatine-t hogy szövöd bele a sztoriba úgy normálisan, hogy ne derüljön ki, hogy életben van? :) 

 

Szerintem is Thrawn lesz a főgonosz (akinek ettól még lehet a felettese Palpatine)

Link to comment
Share on other sites

Simán lehet Thrawn fontos valaki az Új Köztársaság idején - akár úgy, mint egy rendkívül ambiciózus ex-birodalmi hadúr -, azért még mindig van egy-két évtized teljes fehér folt a történésekben. Palpatine-nek itt nem kéne lapot osztani, vagy maximum nagyon homályos utalások szintjén.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem se kéne ebbe belevonni Palpit. Más klimaktikus eseményt is betudnak mutatni e 3 sorozat során:

 

1. Mandalore visszafoglalása - erre mondjuk nem adnék sokat, ezt a Mandi főszálának eltudnám képzelni, de klimaktikus eseménynek kevésbé, bár ha Ahsoka és az Új Köztársaság besegítene a mandalori harcosoknak... :D

2. Thrawn, mint főgonosz - Ahsoka őt keresi, szóval nagy eséllyel látjuk majd kék barátunkat. Kérdés, hogy ő lesz-e, akivel meg kell küzdeni hőseinknek.

3. Valami teljesen másról van szó, amely mind3 szériát érinti. Itt maximum valami külső inváziót tudnák elképzelni, mondjuk jönnek a gryskek. :D

Link to comment
Share on other sites

1 órával korábban, Bomarr írta:

Palpatine még félhullaként rejtőzködik és évtizedekig azt hiszik hogy meghalt. Meglepne ha főgonosz lenne. Az hogy az UK idején Thrawn súlytalan nem tudjuk. Lehet nagyágyú is, akit csak nagy nehezen tudnak legyőzni.

Ez nekem is nagyon tetszene. Thrawn miatt is, de főképp a Birodalmi Remnant miatt. Nem tudom hova futtatják ki Gideon sztoriját, de nekem nagyon tetszene, ha a birodalmi erők Sidious által hátrahagyott része is folyamatosan mesterkedne vmiben és próbálnának közülük páran nagyban gondolkodni. Egy teljesen új színt vinne a galaxisba, nem mindig ez a kétpólusú harc lenne.

Ráadásul az ER komolyabb leleplezése még jócskán odébb van, az meg olyan snassz lenne, ha tényleg minden gonosz már most sunyiban azon dolgozna, hogy nekik vagy Palpinak majd jó legyen. Azt is tök jól magyarázná, hogy olyan figurák, mint Ahsoka, Sabine, Ezra stb. miért vannak oly' sokáig távol, miért nem kapcsolódnak be vhogy jobban a központi körforgásba. Az, hogy őket leköti a Remnant genyóságainak kibogozása, az elég jó irány tudna ehhez lenni.

Persze az egy érdekes dolog, hogy Thrawn pont az IR-ba vonult, ahol az ER is bontogatja a szárnyait. De ha ezen túllendülnek (és ezt azért nem olyan nehéz feloldani), akkor számomra egy önálló Thrawn, aki kibontakozhat, aki próbálhat egy olyan birodalmat építeni, ami a saját filozófiájára és módszereire épül, az egy sokkal potensebb sztori, mint az, hogy ő is be volt avatva és csak Sidious kezére játszik.

Link to comment
Share on other sites

Nálam az egyik legnagyobb rejtély Ahsokával kapcsolatban az hogy az Endor utáni 5 évben miért nem csatlakozott Luke-hoz hogy segítsen neki újra létrehozni a Jedi Rendet? Ő élt a Köztársaság idején, rengeteg tapasztalata van a régi Jedikről illetve a tanításról. Elmondhatná hogyan tanították anno a Jediket, valami támpontot adva Luke-nak hogyan is kezdjen neki. Ráadásul Anakin tanítványa volt sokat mesélhetne Luke-nak a faterről.

Remélem ez benne lesz a sorozatban.

A gryskek jó ötlet, nagyon nagy fenyegetés ők a Galaxisra, de őket csak azok ismerik akik olvasták a Thrawn-trilógiát, pl én. Zseniális lenne összehozni a könyveket a Rebelsel, illetve ezzel a sorozattal. De nem hinném hogy a Disney arra építene amit kevesek olvastak.

Link to comment
Share on other sites

8 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Nálam az egyik legnagyobb rejtély Ahsokával kapcsolatban az hogy az Endor utáni 5 évben miért nem csatlakozott Luke-hoz hogy segítsen neki újra létrehozni a Jedi Rendet?

Egyrészt szerintem azért, mert volt fontosabb dolga akkortájt. Ezra keresése és a Thrawn-ügy felgöngyölítése.

8 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Ő élt a Köztársaság idején, rengeteg tapasztalata van a régi Jedikről illetve a tanításról. Elmondhatná hogyan tanították anno a Jediket, valami támpontot adva Luke-nak hogyan is kezdjen neki.

Nem gondolom, hogy ez Luke-ot különösebben érdekelte volna. Mármint történelmileg biztos, de egyébként ő aligha azt a Rendet akarta feltámasztani, ami a Köztársasággal együtt hanyatlotté és bukott végül el. Ha jól tudom, eleve azért járta a galaxist, hogy mindenféle jedi ereklyéket keressen, leginkább a régmúltból. És noha ekkor még nem volt annyira kiábrándult a jedikből, de már meglehetett annak a szikrája, amit a 8-ban is mond, hogy a Jedi Rend létezésének időszaka a végére már inkább a kudarcról szólt. Ha beszélt Yodával vagy Obi-Wannal, de akár Anakinnal, hát egyikük se hinném, hogy arra biztatta volna, hogy olyasmi szervezetet építsen, mint amilyen a Jedi Rend a PT idején volt.

Ráadásul azzal a Renddel szemben Ahsokának is igencsak erős és jogos ellenérzései lehetnek. A jedi eszméket továbbvitte, a Mandoban már fel is vállalja, hogy jedi, de tuti nem gondol vissza jó szívvel az egykori Jedi Rendre, még ha bizonyos tagjaira igen. Nem is biztos, hogy szívesen beszél arról az időszakról mélyebben. Sok hasznos tapasztalatot megoszthat, de ehhez igazából elég néhány beszélgetés, ami Luke-nak támpontokat adhat, nem szükséges évekig vele maradnia.

9 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Ráadásul Anakin tanítványa volt sokat mesélhetne Luke-nak a faterről.

Ez már egy érdekesebb kérdéskör. Luke biztos szívesen hallott apja egykori hőstetteiről, más kérdés, hogy Ahsoka mennyire szívesen mesél ezekről. Luke-nak eleve az első perctől az volt a legfontosabb motivációja, hogy megmentse az apját, de ő nem is ismerte előtte, de arról se sokat tudott, hogy mi lett belőle és miket művelt. Lényegében számára egy ismeretlen alak volt, akit a családi kötődés miatt meg akart menteni. Ahsoka életében viszont a legnagyobb dráma és fájdalom Anakinhoz kötődik, az a mély csalódás és kín élete végéig elkíséri. Nyilván nagyon örült annak, hogy Anakin végül megtért, de ez nem különösebben enyhítette a múlt sebeit. 

Ill. azt nem tudjuk, hogy Luke tud-e, ill. milyen gyakran tud kommunikálni Anakinnal. De ha már ez így felmerült, ez is egy érdekes kérdés, hogy vajon Ahsoka beszélt-e szellemként Anakinnal. 

Link to comment
Share on other sites

Én Thrawn-t nem főgonoszként szeretném látni ebben a sorozatban. Sokkal inkább egy olyan karakterként, aki szövetségbe kényszerül Ahsokáékkal, hogy megállítsák a gryskeket. Már az új Thrawn-trilógiában is sokkal árnyaltabb a karaktere, egyáltalán nem egy olyan szemétláda mint Gideon vagy Tarkin. A Birodalomhoz való csatlakozása sem öncélú volt, mindig is a chiss-ek védelme volt a fő célja.

 

Ezra ezzel szemben lehetne az új C'baoth is akár. Több mint egy évtizedet eltöltött az Ismeretlen Régiókban, biztos nem az az ember már, akinek megismertük. Tőle is egy sokkal árnyaltabb karaktert várok.

  • Like 2
  • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information