Jump to content

cyrano

Tag
 • Content count

  90
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

168 Nagyon kedvelt

About cyrano

 • Rank
  Youngling

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Dunakeszi
 • Érdeklődés:
  SW

Recent Profile Visitors

97 profile views
 1. Tegnap meglestem ezt a részt is 4K-ban. Amúgy is, már több éve nem láttam, így érett az ismétlés. Remekül szórakoztam ezen a filmen is. Han - Leia duettje nagyon ült. Asszonypajti meg is említette, hogy pont olyan vagyok, mint Han. Itt annyira nem fogott el a büszkeség. A film gyönyörű ebben a felbontásban is. Vader csillagrombolója fantasztikusan mutat. És milyen böszme a többi rombolóhoz képest. A történet szépen elmerül az Erő mítoszában, mint Luka X-szárnyúja a mocsárban. Yoda mondata mindent vitt: a harc senkit sem tesz naggyá! Egy remete, aki 20 év alatt párszor átgondolta mind a 900 évét, akinek volt ideje elmerengeni azon, vajon a Jedi-rend feltámasztható-e, hol követte el a hibát mind saját maga, mind a rend. Ami nekem annyira nem tetszett, az az öreg Kenobi. Túlságosan arrogánsnak tűnt erőszellemként. Élőként nem volt ilyen mogorva.
 2. Nofene. Tetszett a fejeseknek a Mandalorianos beugrása?
 3. Majdnem beszoptam. Persze, a vágy nagyon erős, hogy Ahsoka egy élőszereplős műsorban is felbukkanjon. Na, meg Sabine, Bo-katan. Csorogna a nyálam, mint egy éhezőnek a pörkölt illatára.
 4. Így gondolom én is. Amúgy, én pt rajongó vagyok, az RO mégis nagyon tetszett.
 5. Jöhetne már valami tényleg. Tudjátok hogy éreztem magam, amikor bejelentették, hogy lesz a tcw-ből még egy évad? Pont úngy, mint 30 évvel ezelőtt, amikor a tinidiszkóban a lambada és hasonlók után betette a dj a Personal Jesust! Ez volt a reakcióm: AAAAAAAAA!!!!
 6. Megszólítása Sir lesz.
 7. Tegnap meglestem virágbolti uhd-ban. Ejj, de jól is néz ki. Ezzel a filmmel szívtam magamba ezt a messzi-messzi galaxist, még 1985-ben, azzal a legendás tv vetítéssel. Fekete-fehér tv-n, mert akkoriban ez volt nálunk a csúcs, az Orion Jupiter típusú készüléken. Most meg uhd, pendrive, amiről akkoriban kerek e világon senkinek sem volt halvány sejtése sem. Nem volt finomabb, mint anno '85-ben, mégis ízlik minden egyes aspektusában.
 8. Valóban érdekes a spin offok helyezése. Még akkor is, ha az RO talán nem annyira meglepő. Mutogatni kellene KK-nak meg BI-nek, hátha rájönnek, hogy a spin off vonal nem ért kaszát, mert alapvetően működik a dolog és máshol van a hiba. Mondjuk, a Solo egy nem tisztán sw rajongókból álló közegben valószínűleg teljesen máshogy szerepelne. Írom ezt boldog tudatlanságomban.
 9. Nézem ezt a Babu Frik-et, hát... A cukiságfaktor megvan, az tény. Viszont, ebben a szerepben Benicio del Toro karakterét jobban el tudtam volna képzelni. DJ egy nagyon érdekes, összetett (mellék)szereplője az sw-nek és számítottam rá, hogy az utolsó részben is előveszik. Kár érte.
 10. Juhú, micsoda teóriázgatások zajlanak itten. Komolyan, tökre élvezem olvasgatni ezt a kis kardcsörtét. Rajongója vagyok a filmeknek, tv sorozatoknak, de olyan mélyre nem ástam bele magam, ahogyan néhányatok és sok információ újnak hat, amin érdemes elfilozófálgatni. Egyrészt csuda jó, hogy lehet elméleteket gyártani Palpi felbukkanásával kapcsolatban, másrészt viszont az átlag nézőt, aki nem ásta bele magát olyan szinten a filmek háttértörténetébe, zavarba ejtik. A héten két lightos sw rajongóval is beszélgettem és egyikük szerint a TROS "fura" film, míg a másikuk nem is értette, hogy hogyan támadt fel az a "csirkefogó".
 11. A második ponthoz: Palpatine végleg kimurdelt (remélem), de maga a sith szerintem tovább fog élni és virulni, mert biztosan lesznek olyan erőhasználók, akik szeretnek majd gonoszkodni. Maga az időszámításhoz: nekem tök mindegy, mikortól számítják. Amúgy is el tudom helyezni a kánon műveket. De üsse kavics, legyen a nyugvó pont a Yavin melletti csata.
 12. Hello there... Nekem úgy tűnik, hogy ez már a fing reszelése. Mindkét álláspontot tökéletesen meg tudom érteni. Elfogadom, hogy Cuspy igen erőteljesen húzza fel a szemöldökét a porgokra. Mi tagadás, ha olyan hangulatban nézem a TLJ-t, akkor én is. Máskor meg teljesen hidegen hagynak. Mondjuk, olyat még senkitől sem hallottam, hogy a mini Yoda ne lenne cuki, azt meg már többektől is, hogy a porgok minek. Mini Yodához egy kis adalék: Karácsonykor a népes rokonság néhány 8 év alatti csemetéjét leültettem a számítógép elé Mandaloriant nézni. A Yodalino teljes sikert aratott. Elvitte a hátán a filmet, bizonyos szemszögből nézve.
 13. Nekem megvan. Ha bp-i vagy bp környéki vagy, szívesen átdobom neked. 1080p_ben az összes, magyar felirat mellé csatolva.
 14. Nya. Ma megnéztem harmadjára is (kétszer moziban, ma a virágbolti változatban). Egyedül a TFA-t néztem meg 3x moziban, a többi disney-éra filmjeit kétszer. Sokat javult a film megítélése számomra, de nem éri el a TLJ-t. Most egy szinten van a a TFA-val és Solo-val. Vannak benne negatívumok szép számmal, de inkább megemlékezek a pozitív oldaláról a filmnek. Leia és Luke edzése nagy flash még mindig, ahogy Han és Kylo jelenete is. A lázadó, vagyis inkább a felkelő flotta felbukkanása szintén nagyon jó érzelmi töltettel bír. Természetesen br-en kötelező vétel lesz majd. Addig meg kibekkelem valahogy a TCW érkező évadjával. I have spoken.
 15. Ezt viccnek szánhatta az eredeti poszt szerzője. Kisértetiesen hasonlít egy 1985-ös Martin Gore interjúra. Mondta egy újságírónak, hogy nem érti az újságírókat a következők miatt: Dave Gahan nyilatkozta egyszer, hogy van egy macskája, ebből azt hámozta ki a firkász, hogy Dave állatkertet akar létesíteni.
×
×
 • Create New...

Important Information