Ugrás a kommentre

Chapter 18: The Mines of Mandalore


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

18. fejezet - The Mines of Mandalore / A Mandalór bányái

 

Írta: Jon Favreau

Rendezte: Rachel Morrison

 

Helyszín: Tatooine, Mandalore, Kalevala

 

Szereplők:

Din Djarin - Pedro Pascal

Grogu

Bo-Katan Kryze - Katee Sackhoff

Peli Motto - Amy Sedaris

BD-72

R5-D4

 

Történet

Miközben Din, Grogu és újdonsült társuk, R5 felfedezik Mandalore elfeledett bányáit, kiderül, hogy van még élet a bolygón, és az bizony nem barátságos.

 

Concept Art galéria

 

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hogy készen állok-e egy kalandra? - Mandó szavaival élve - IGEN! :D

 

És azt hiszem teljes egészében meg is kaptam. Az elejétől a végéig lekötött, és végre kaptunk egy -a többihez képest - jó hosszú részt.

Egyre jobban ámuldozom ezen a sorin, de ezen az évadon biztosan. Nem tudom, hogy költséget növeltek, de egyszerűen leteszem a hajam olyan gyönyörű és részletes minden. Eskü mintha igazi SW mozifilmet néznék, és nem csak Mandalore-ra gondolok, hanem akár egy Tattooine, vagy bármi más helyszín, és ehhez hozzávehetem már az élőlényeket is, -örülök, hogy csomó új dolgot látunk- mert ebben a részben aztán volt amiben, amin lehetett ámuldozni.

 

Ami talán a részben az egyetlen negatívum volt számomra - de ezen még javíthatnak - hogy Mando elment az alkatrészért, amit nem tudott megszerezni. Csak remélni tudom, hogy az előző rész mellékküldije nem fölösleges volt, és talál még azért valahol - bár azok után, hogy R5 letudta a melót, mégis minek - mert különben csak úgy lóg a levegőben az a rész, főleg hogy Mandóról tudjuk, hogy nem bízok a droidokban, és hirtelen mégis jó lett neki a pót droid. Ez kicsit furi volt nekem, és kicsit könnyű megoldás is, de ennél nagyobb problémám nem volt.

 

No, és akkor a kaland része. Mandalore-t és csodás kinézetét, designját már említettem, de nem tudom elégszer. Egyszerűen gyönyörű lett. Ahogy az ott élő lények is.

Ami pedig ott történt tényleg elment volna el kalandfilmbe, de őszintén szólva voltak benne nekem kicsit horrorisztikus jelenetek is.

Az Alamitákkal folytatott harcok, tetszettek, de az a robot-szörny hibrid, ami engem leginkább egy Grivi-hez hasonló undormányra emlékeztetett, egyszerűen zseniális volt. Egyszerre félelmetes és...ja csak félelmetes. :D Nagyon para volt az a cucc. Grogu menekülése és állat volt, és hát Bo Katan, ahogy lekaszabolt mindent és mindenkit azért elég beszédes. Kíváncsi lennék, hogy Mandoval egy harc kinek kedvezne a végén. Elsőre BKra tennék. Amúgy érdekes, hogy ő bármi gond nélkül tudta használni a kardot.

 

A végén pedig tök szép jelenet volt, ahogy Mando bement az élő vizekbe...

Majd beleesett egy árokba. :D Nem tudom, hogy ez mennyire kellett igazából, nekem kicsit elvette a pillanat hangulatát, de ha azért volt, hogy megmutassák, él ott még mythosaurus, ami talán azt jelképezi, hogy Mandalore újra nagy lehet, akkor megbocsájtom. :D

 

Ez már sokkal jobb rész volt mint az előző számomra. Összeszedettebb, hangulatosabb és végig fő sztori szál ment. Nagyon adta. 8,5/10

 

Biztos kihagytam sok mindent, sok apróságot, de most hirtelen ennyi jutott eszembe. :D

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ó, TE JÓ ÉG!!

Micsoda epizód, micsoda kaland!

Először is nagyon örülök, hogy a rész nem IG alkatrészének beszerzésével telt, mert féltem tőle. Helyette elmentünk újra Peli-mamához és milyen jól tettük. Az asztroszer legalább kompatibilis az N1-gyel, IG-t nem is tudom hová rakta volna. A jó öreg R5! Gyáva, de a célnak kiválóan megfelelt. Kapott is egy mosást, ráfért!

Szóval nem egy kütyü kell, hogy egy másik kütyüt aktiválva nekilássunk, hanem indulunk is a Mandalore-ra! JA!!!!?

 

Ezt mindenképp beírom, amire gondoltam. Fontolgatom most már, hogy megnyomom az előzmények kihagyása gombot, mert SPOILERES! -Ha értitek mire gondolok.

Persze láttuk már a jeleneteket, de elveszi annak izgalmát, hogy mely motívum, mikor tér vissza, mi mikor kap teret. Annyira tudtam, hogy lesz mythosaurus, hogy nemigaz.

Persze, öröm, hogy volt. Hogy ilyet is láthatunk. De vissza vissza...

 

Szóval a Mandalore bolygó lehangolóan leharcolt állapotban, elhagyatottan. Mint az várható volt a levegő még, (vagy újra) élhető. Tetszettek az őslakos humanoid lények, jobban mutattak, mint a trailerben! Din még mindig nehezen emelt rájuk kardot. Aztán hasznos volt a jet-pack. Nagyon is. amit még imádok, hogy ebben az évadban már konkrétan mandalorinak neveli a Grogut. Sokat beszél hozzá. ez már nem a 2nem szabad", "na jó jöhetsz".. Ez már apa-fia kapcsolat.

Szóval lejjebb érve találkozhatunk egy fura idegennel. Nem droid. Nem csak. Még Grievous-nél is kevesebb %-ban, de organikus a kis rohadék. Tetszett. Nagyon is. Satuba fogva Dint, már csak Grogu segíthetett. És teljesen hitelesen tette. Bo Katant is elspoilerezte a promo, jó, nem nagy baj... Szimpatikus volt ma. Kis túlzással övé ám ez az epizód! TCW érzelmek is felvillannak, mikor nyomja a monológokat, de kétszer is megmentette Dint a részben, szóval nem akármennyire volt szükség rá. Ők ezek után már nem lesznek riválisok. Nehezen képzelem el. De ne szaladjunk előre.

Ezt a részt @Hitmannel néztem egy sör mellett, és felmerült benne, valami ami bogarat rakott a fejembe. Az nekem is feltűnt, hogy fürgén és elegánsan használja Bo Katan a sötétkardot. (Persze volt már a birtokában.) De aztán aszongya' a kolléga, hogy akkor most már övé is a fekete kard? Mert harcban szerezte meg. Legalábbis nemes küzdelemben kényszerült a használatára, nem lehet, hogy méltóvá válna rá ezzel?

Aztán Din visszaakasztja az övére. Szóra sem lett méltatva, de mi egy pillanatra elgondolkodtunk ezen. Persze Djarinnak nem volt elég. Kell az a jakuzzizás.. Még lejjebb mennek, mint az Eredetben.. :)

Pedig ennél már nincs lejjebb...Illetve az epizód szempontjából feljebb.. De van. Lejjebb is, meg feljebb is. Ha tudtok követni.

Létezik és él még egy/A mythoszaurusz. Persze Kuill óta sejtjük, hogy létezik a kánonban és nem csak a Holiday Sp.-ben, de akkor is. Megkapjuk? Igen! Van rá idő, megülni, vagy megölni? Nincs!

De nem baj! Mert ez nyilvánvalóan nem egy egy részes sztori, jön a folytatás! Iszonyú jól szórakoztam, remek epizód. Elhozta amit vártam, sőt még többet is!

Lányok sajnos a Mando nem sok beskart vett a le a pancsoláshoz, de ez is valami.

Szép ajándék volt ez a rész mára, hölgyeknek, Zoliknak, mindenkinek!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 perccel korábban, csoli1138 írta:

De aztán aszongya' a kolléga, hogy akkor most már övé is a fekete kard? Mert harcban szerezte meg. Legalábbis nemes küzdelemben kényszerült a használatára, nem lehet, hogy méltóvá válna rá ezzel?

 

Ahhoz Din-t kellene legyőzni, hogy az övé lehessen. Gideon is ezt használta ki, hogy ne Bo-Katan győzze le őt harcban, hanem inkább Din, éket verve ezzel közéjük. 

 

Amúgy meg simán az övé lehetett volna, ha nem ugrik egyből Din után. Csóri úgy elsüllyedt mint egy kődarab, nagyon megerőltetnie se kellett volna magát, csak lehajolni érte. Ahhoz képest, hogy kijelentette, hogy rövidre zárja és felejtse el őt Mando, egy rész alatt kétszer is megmentette :D És egyik esetben sem gondolkozott sokat rajta

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 órával ezelőtt, NorbiLordi írta:

 

 Ahhoz képest, hogy kijelentette, hogy rövidre zárja és felejtse el őt Mando, egy rész alatt kétszer is megmentette :D És egyik esetben sem gondolkozott sokat rajta

Tényleg nagyon más volt Katan. Mondott mindenfélét korábban, de amikor cselekedni kell, akkor igazi testvér módjára gondolkodás nélkül teszi, amit kell. És milyen jól harcolt a karddal, inkább az ő kezébe való, azt kell mondjam. És a végén a sisak alatt is látszott a döbbent arca, hogy mégsem minden gyerekmese csupán. Úgy tűnik közelednek egymáshoz. Persze nem hiszem, hogy ezután le sem fogja venni a sisakját, mert elméletileg és gyakorlatilag is ő is megtisztult :lol:.

 

Ja és elsőre azt hittem csak a sisakját hagyja fent Din a merüléshez, úgy belelendült. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

"A régmúlt eónok dalai megjósolták, hogy a mítoszaurusz feltámad Mandalór új korszakának hírnökeként."

 

Fantasztikusan volt felépítve az epizód, és amit beletettek azelőtt le a kalappal! Az első részt követően most még inkább úgy éreztem, hogy más dimenzióba lépett a sorozat.

 

Könnyed jelenetekkel kezdtünk, ami nem is csoda hisz amiben Peli néni szerepel, azon biztos jókat lehet mosolyogni. :D Megint átvert egy kuncsaftot, de ezen kár is lenne fennakadni hisz ismerjük. Érdekesebb volt, hogy belecsöppentünk a Bunta Esti ünnepségbe, amit utcai versenyekkel és tűzijátékokkal ünnepeltek. Jó kis utalás volt az EPI-re. :) 

Pelinek első hiányzó foga pedig egy olyan részlet, ami a Book of Boba Fett-ben átélt kalandokat juttathatja eszünkbe. Az apróságok mellett a lényeg, hogy Peli és jawa haverjai se tudnak segíteni IG-11 alkatrészének megszerzésében. Kíváncsi vagyok ezt a szálat ennyiben hagyják-e, vagy egyszer mégis csak sikerül valahonnan beszerezni a hiányzó darabokat.

Mindenesetre ez lehetőséget adott R5-nek, hogy R2 nyomdokaiba lépjen, de szegény droid elég besz*ri. :D Azok után, hogy hőssé vált Owen-ék kunyhójánál, nem gondoltam „gyávának”. Persze egy gépről van szó, így elképzelhető, hogy időközben átprogramozták. :P 

 

Pelitől búcsút intve belevetjük magunkat Mandalore elpusztított világába. Jó párszor jártunk itt a klónháborúk és a birodalmi éra alatt is, de most még kis részleteket se lehet felismerni azokból a korszakokból. Sundari csupán egy romhalmaz, a felszínt pedig üveggé változtatta az egykor rajta tomboló hatalmas hő. Ez mind várható elem volt, viszont a belélegezhető levegő már annyira nem! A múltrészben felvetettem, hogy miért nem szkennelik a bolygót az űrből, hogy megállapítsák milyenek a viszonyok. Nos, megválaszolták: mert az űrből semmit nem látnak a műszerek. Igazi apokaliptikus világ, innen lesz szép az újrakezdés. Ne legyenek kétségeink, ebben a részben a Mandalore nép visszatérését láthattuk a Mandalore-ra. Egyszer majd elmondhatjuk, hogy szemtanúi voltunk az újrakezdésnek. Persze addig még sok idő van és sok akadály is. Legelőször az alamiták, akik beköltöztek a romok közé, miután a Mandik eltűntek. Róluk lehet valamit tudni? Vagy egy teljesen új faj? Volt valami ős Mandalore-i faj a legends-ben, talán arra lehetnek utalás?

Az epizód, de talán a sorozat legjobb droidját is megkaptuk, aki nem kicsit horrorisztikusra sikeredett. Inkább volt cyborg, amolyan Grievous 2, csak a tábornoknál sokkal félelmetesebb. Máris ezernyi kérdésem lenne vele kapcsolatban. Ki ő, honnan jött és miért…a fészkében sok Mandi sisak hevert, melyek tulajdonosaiból leszívhatta testnedveiket. A csöveket elnézve, gondolom azokkal táplálta magát. Csupán a szeme volt organikus, minden más robot. De még milyen! Baromi jó volt!

 

A karaktereket tekintve is történt fejlődés! Jó volt, hogy most Din Djarint kellett megmenteni, s ehhez Grogu és Bo Katan is felnőtt.

Grogun látszik a Luke-nál eltöltött egy év, nagyon sokat fejlődött. Tudatosan használja az Erőt, és egyre ügyesebb különféle műszaki és egyéb dolgokban, mint pl. a navigációban (ezt Bo meg is jegyzi). A kölyökkel kapcsolatban mindig az lehetett a félelmünk, hogy csak ücsörög a kis „járókájában” és nem csinál semmit. Mindig le kell passzolni, mint a második évadban. Ezen túlléptünk, most már ő is szerves részese az eseményeknek. Nagyon elkapták az arányokat vele kapcsolatban, gyakorlatilag ez az első olyan rész amiben Grogu komolyan akciózik.

 

Feltettem a kérdést, hogy vajon mi mozdíthatja ki Bo Katant az önmarcangolásból, és hát nem hittem volna, hogy erre már most választ kapok. Amint megtudta, hogy igaza volt Mandalore-ral kapcsolatban, és hogy lehet lélegezni, azonnal indult is. Elég megnézni az arcát, amikor ereszkedik a bolygóra…szinte ragyog. Neki különösen fájó lehetett látni mi lett a világából, ahol egy rövid ideig uralkodott is.

Korábban se volt nagy bajom vele, de itt különösen szimpatikus volt. Mintha megváltozott volna. Másfelől remek harcos, talán jobb, mint Din. A sötét kard pedig számára abszolút nem teher, nagyon könnyedén forgatta. Djarin viszont még mindig küzd a súlyával. Feltűnése arra is jó volt, hogy kicsit többet megtudjunk a népről és a családjáról. Ha jól emlékszem még sose említették pl. az apját. Itt róla is volt szó.

Az epizód végére elérünk a híres-nevezetes bányához. Első ránézésre semmi különös nem volt benne, persze amikor Din az ötödik lépés után eltűnt a víz alatt már sejteni lehetett, hogy van ott valami érdekes. Bo Katan itt se rest és azonnal a férfi után veti magát, akit a meder aljáról emel ki. És eközben megpillantja a mítoszt, a regét, a Mandalore feltámadás jelképét: a mítoszauruszt! Ez nála is egy nagy érzelmi és hitbéli ugrás lehet a jövőben.

A monda szerint az első Mandalore megszelídítette a szörnyet. Ez azért érdekes, mert nem támadt rájuk az állat, inkább elúszott a másik irányba.

 

Két rész után szépen rajzolódnak a dolgok, merre haladunk. Eddig minden passzol: hangulat, látvány, sztori. Konzisztenciát várok továbbra is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ó és Bo Katan arcán bár csak másodpercek voltak, míg Din a lépcsőn haladt, én láttam, hogy első ízben megérinti ez az újrakeresztelés. Ez a hit mintha most kicsit elgondolkoztatta volna és nem volt megvető gondolata.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kicsit Djarinnak is köszönheti ezt a hitet. Ő már feladta, vegetált egyedül egy üres kastélyban. Reményt kapott abban a népét illetően. Összejöhetnek még ők ketten. :D 

 

Már csak az a kérdés, hogy mit szól majd a fejleményekhez az ortodox Fegyverkovács és a klánja.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 órával ezelőtt, kudar írta:

Ami talán a részben az egyetlen negatívum volt számomra - de ezen még javíthatnak - hogy Mando elment az alkatrészért, amit nem tudott megszerezni. Csak remélni tudom, hogy az előző rész mellékküldije nem fölösleges volt,

Szerintem nem hagyják annyiban. Egyébként narratívában lehetett fontos, hogy ellátogassunk oda. Ami ott történt annak lesz hatása később. 

 

10 órával ezelőtt, kudar írta:

A végén pedig tök szép jelenet volt, ahogy Mando bement az élő vizekbe...

Majd beleesett egy árokba. :D Nem tudom, hogy ez mennyire kellett igazából, nekem kicsit elvette a pillanat hangulatát, de ha azért volt, hogy megmutassák, él ott még mythosaurus, ami talán azt jelképezi, hogy Mandalore újra nagy lehet, akkor megbocsájtom. :D

Nem a szörny rántotta le? :D Máshol ezt írták. Egyébként a páncél elég nehéz, gyorsan merül. Láthattuk amikor elkapták a halászok. :) 

 

8 órával ezelőtt, RoCSeV írta:

Az élő vizekben olyan lény lakik mint benduu 

Az a mythosaurus, a Mandalore-iak legendás lénye.

 

8 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Először is nagyon örülök, hogy a rész nem IG alkatrészének beszerzésével telt, mert féltem tőle. Helyette elmentünk újra Peli-mamához és milyen jól tettük.

Az alkatrészért ment oda. :D 

 

8 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Ezt mindenképp beírom, amire gondoltam. Fontolgatom most már, hogy megnyomom az előzmények kihagyása gombot, mert SPOILERES! -Ha értitek mire gondolok.

Persze láttuk már a jeleneteket, de elveszi annak izgalmát, hogy mely motívum, mikor tér vissza, mi mikor kap teret. Annyira tudtam, hogy lesz mythosaurus, hogy nemigaz.

Persze, öröm, hogy volt. Hogy ilyet is láthatunk. De vissza vissza...

Pontosan! Már egy ideje nem nézem meg, mert full spoileres a részre vonatkozólag.

 

8 órával ezelőtt, NorbiLordi írta:

Amúgy meg simán az övé lehetett volna, ha nem ugrik egyből Din után. Csóri úgy elsüllyedt mint egy kődarab, nagyon megerőltetnie se kellett volna magát, csak lehajolni érte. Ahhoz képest, hogy kijelentette, hogy rövidre zárja és felejtse el őt Mando, egy rész alatt kétszer is megmentette :D És egyik esetben sem gondolkozott sokat rajta

Ez mutatja mennyire jó ember Bo. Meg, biztos lát valamit Dinben. ;)  Elvégre ő fedezte fel újra a bolygót. 

 

3 órával ezelőtt, Szisz írta:

Tényleg nagyon más volt Katan. Mondott mindenfélét korábban, de amikor cselekedni kell, akkor igazi testvér módjára gondolkodás nélkül teszi, amit kell. És milyen jól harcolt a karddal, inkább az ő kezébe való, azt kell mondjam. És a végén a sisak alatt is látszott a döbbent arca, hogy mégsem minden gyerekmese csupán. Úgy tűnik közelednek egymáshoz. Persze nem hiszem, hogy ezután le sem fogja venni a sisakját, mert elméletileg és gyakorlatilag is ő is megtisztult :lol:.

 

Ja és elsőre azt hittem csak a sisakját hagyja fent Din a merüléshez, úgy belelendült. :D

Lányodnak tetszett? :) Din hogy akart bizonyítékot vinni a megtisztulásáról? Nehéz lett volna bármi maradandót bemutatni.

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem is olyan régen az Andor látványától letettem a hajam. Most mellé raktam az államat is, és valahol a szemeim is ott gurulnak, mert úgy gúvadtak, hogy kiugrottak a helyükről. Ez a látvány, hát ez valami eszement hihetetlen volt. Az üveggé bombázott Mandalore, a sírbolttá változott Sundari, az a robotzombi a gigarobotrákjával. Hihetetlen. És maga a rész egésze, nagyon ott volt. Ha szőrt akarnék hasogatni, akkor csak egy dologba kötnék bele. Abba, hogy sztori szempontjából a múlt héten IG-11-gyel a hercehurca hót fölösleges volt. Egyrészt szerintem arra, amit R5 csinált, egy orvgyilkos droid lehet, nem is képes, másrészt, erre aztán tényleg elég lett volna bármilyen droid. És az is volt, hiszen R5 az a droid, aminek gagyi volt a motivátora, és ennek hála R2-D2 került a Lars család birtokába.

Csak azért nem haragszom az IG-s időhúzás miatt, mert egyrészt Nevarro és a kalózok behozása ütős világépítés volt, amivel később még lehet majd kezdeni, másrészt nem mindig jöhet minden össze, harmadrészt, azért ott a barlangban lett volna haszna IG-11-nek is. Persze Mando ezt előre nem tudhatta, neki csak légkörellenőrzés kellett volna, de utólag lehet az ember okos.

 

A részben sok mindent lehetett szeretni, de a legjobban az jött be, hogy Grogu milyen aktív szerepet vállalt. Lényegében elment az első önálló küldetésére. A kis lebegő "babakocsija" sem már csak úgy suhan Din után, hanem láthatóan teljsen ő vezérli. Akciózik is, űrhajót kommandíroz... Komolyan, hihetetlen a kis törpicsek. És szerintem lassan meg is fog szólalni, bár láthatóan szavak nélkül is teljesen jól megérteti magát.

 

A Mandalore-on feltűnő különböző lények is nagyon ott voltak a szeren. Az a pókszerű vámpírizé a nagy szemével, masírozó fejével és a bazi nagy rákrobot testtel.... Hát az valami perverzen agyament cucc volt. IMÁDTAM! Nem tudom, ki tervezte meg, de szerintem előtte beállva megnézte a The Thinget, a Spacehunter: Adventures in the Forbidden Zone-t és a Mad Max 3-at, majd az így összejött lázálomból megszületett a Star Wars eme groteszk ivadéka. Az alamite-ok is jól festettek, meg azok a szárnyas gyíkok is, de a vérszomjas rémlény volt a abszolút csúcs.

 

Nagyon kellemeset csalódtam Bo-Katarnban is. Nincs túl jó véleményem a csajról, hiszen terrorista volt, vezetőként sem vállt be, alapvetően túl sok jót nem lehet elmondani róla. Jó harcos és jól néz ki, ennyi, de ez nem nagy erény. Viszont az, hogy minden Din iránti ellenérzése ellenére azonnal a segítségére sietett, azért hatalmas plusz pont volt a szememben. Mondjuk baromi érdekes párost alkotnak. Az egyik született mandalore-i, de lényegében toszik minden hagyományra. A másik még a mandalore-i ételt sem ismeri, sosem járt a fővárosban vagy az anyabolygón, de megszállottan követi a szokásokat. Valamilyen szinten mindkettő eléggé tudatlan a saját népével kapcsolatban. És valahol mindkettőnek igaza van. Őszintén szólva, kezdem úgy érezni, hogy ezeknek együtt kéne uralkodnia. Közös bennük, hogy rendkívüli harcosok és elkötelezettek Mandalore felé, ám az egyik lehetne a szellemi vezető, a másik meg a politikai. Kíváncsi vagyok, hová fut ki Bi-Katarn szála.

 

Az epizód vége meg, nos, miért pont itt kellett abbahagyni? Az elején nem tudtam, mit akarnak azzal a mythosaur mondókával, miért csatolnak be ide valamit, ami a The Book of Boba Fett-ben látszólag csak úgy random mód elhangzott. A végén, amikor megjelent egy élő példány, már minden világos volt. Milyen érdekes, hogy mintha lassan a sors (az Erő) is azt akarná, hogy Din Dijarin legyen az új manda'lor. Nála kötött ki a sötétkard, és most merő véletlenségből jelen van, amikor előkerül a mandalore-iak legfontosabb és leglegendásabb, de rég kihaltnak hitt állata. Ha kivont feketekarddal egy mythosaur hátán jelenik meg... Hát akkor ő lesz itt a király, az tótzicher. Mert az olyan király látvány lesz, mint amikor Boba Fett rancor háton jelent meg. :) És minden ebbe az irányba mutat. Kuiil megtanította lovagolni (ráadásul ő is felhozta, hogy Mando ősei mythosaurokon lovagolt). Láthatta Bobát, egy "másik mandit" rancoron harcolni. A Fegyverkovács is előhozta a mythosaur legendáját. És most itt van egy. Húúúú... mi lesz még itt. De most miért kell még egy hetet várni? Most akajom! Akajom! Akajom! :cry:

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Lányodnak tetszett? :) Din hogy akart bizonyítékot vinni a megtisztulásáról? Nehéz lett volna bármi maradandót bemutatni.

 

 

A végét megnéztük többször. Talán egy szelfi segítette volna.  :D Így van tanú is. Vagy a víz különleges és kimutatható marad rajta. Lehet sugárzik tőle :lol:

 

Nekem is olyan érzés volt a végén, hogy most komolyan egy hetet várunk megint? Igen. Várunk. Megvan a varázsa.;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

alamite

Számomra egy ponton felmerült, hogy ezek a lények valamilyen módon élőhalott Mandók, az SW világában értelmezve rakghoul-lá vált Mandók, azt hittem a fertőzöttség rakghoul járvány.

 

Nekem nem világos, hogy Mando-t elkapta valami az élő vízeknél, vagy csak bezuhant. Akkor nem eshet ekkorát azért az az érzésem... Én úgy értelmeztem, h elkapta a Mythosaur vagy valami kisebb lény.

Szerkesztve: - IndianaAndrisSolo
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, IndianaAndrisSolo írta:

Számomra egy ponton felmerült, hogy ezek a lények valamilyen módon élőhalott Mandók, az SW világában értelmezve rakghoul-lá vált Mandók, azt hittem a fertőzöttség rakghoul járvány.

Amíg a szemüket meg nem mutatták, bennem is felmerült ilyesmi, csak én simán zombikra gondoltam.

 

Ami érdekes kérdés most, hogy kitől kell visszafoglalni Mandalore-t? A The Heiress-ben Bo-Katan azt mondta, hogy:

"Trask egy feketepiaci kikötő. Fegyverekkel kereskednek, a bolygónk kizsákmányolóival. Mi pedig megszerezzük ezeket, és a visszafoglaljuk velük az otthonunkat."

Kitől is kell visszafoglalni? Mert ilyen alamite-ok és kiborg rémlények ellen aligha kell a mandalore-i harcosoknak űrflotta. És így első blikkre más nem nagyon lakja ezt a bolygót. :hmm:

 

Más, már a múlt héten is eszembe jutott, hogy Bo-Katan mivel tölti a napjait? Reggel felkel, reggeli után felölti a páncélját, aztán egész nap ücsörög az üres folyosón, ebédel egyet, aztán folytatja az ücsörgést, majd este vacsi és fekvés? Mert azért kicsit vicces, hogy kétszer is beugrottunk hozzá random időben, mégis mindkétszer csak ott ült. Nem volt nála se adatlap, ami azt mutatná, hogy legalább közben olvas. Sehol egy monitor vagy holokivetítő, ami tévézést sejtetne. Vagy legalább egy flaska, ami azt jelentené, hogy a bánatát alkoholba folytaná. Csak ül és ül és ül, talpig vasban. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

R5 az a droid, aminek gagyi volt a motivátora, és ennek hála R2-D2 került a Lars család birtokába.

Pontosabban R5 beáldozta magát R2 kedvéért. :P 

 

8 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Bi-Katarn

Hát öööö. :P 

 

33 perccel korábban, Dzséjt írta:

Ami érdekes kérdés most, hogy kitől kell visszafoglalni Mandalore-t? A The Heiress-ben Bo-Katan azt mondta, hogy:

"Trask egy feketepiaci kikötő. Fegyverekkel kereskednek, a bolygónk kizsákmányolóival. Mi pedig megszerezzük ezeket, és a visszafoglaljuk velük az otthonunkat."

Kitől is kell visszafoglalni? Mert ilyen alamite-ok és kiborg rémlények ellen aligha kell a mandalore-i harcosoknak űrflotta. És így első blikkre más nem nagyon lakja ezt a bolygót

Ez valóban érdekes! Lehet, hogy a szektorra gondolt. Amíg Gideon szabadlábon garázdálkodott, lehetett arrafelé valami helyőrség szerű. Főleg, hogy ott van Concordia és a Kalevala is. Nem konkrétan Mandalore-t mond, hanem az otthonukat. Neki speciel a Kalevala az otthona. De lehetnek random betolakodók is, hisz láthattuk ezt a géplényt, és Din is említette őket. Sok mindent bele lehet látni.

 

33 perccel korábban, Dzséjt írta:

Más, már a múlt héten is eszembe jutott, hogy Bo-Katan mivel tölti a napjait? Reggel felkel, reggeli után felölti a páncélját, aztán egész nap ücsörög az üres folyosón, ebédel egyet, aztán folytatja az ücsörgést, majd este vacsi és fekvés? Mert azért kicsit vicces, hogy kétszer is beugrottunk hozzá random időben, mégis mindkétszer csak ott ült. Nem volt nála se adatlap, ami azt mutatná, hogy legalább közben olvas. Sehol egy monitor vagy holokivetítő, ami tévézést sejtetne. Vagy legalább egy flaska, ami azt jelentené, hogy a bánatát alkoholba folytaná. Csak ül és ül és ül, talpig vasban.

Depressziós volt. Ha valaki eljönne hozzám reggel délben vagy este, azt látná, hogy a gép előtt ülök. Mit gondolna? :D Amúgy lehet, hogy pont akkor térünk be mindig, amikor ott ül. :P 

 

3 órával ezelőtt, Szisz írta:

A végét megnéztük többször. Talán egy szelfi segítette volna.  :D Így van tanú is. Vagy a víz különleges és kimutatható marad rajta. Lehet sugárzik tőle :lol:

R5 készíthetett róla felvételt amit aztán bemutathat a klánjának. :P 

 

2 órával ezelőtt, IndianaAndrisSolo írta:

Számomra egy ponton felmerült, hogy ezek a lények valamilyen módon élőhalott Mandók, az SW világában értelmezve rakghoul-lá vált Mandók, azt hittem a fertőzöttség rakghoul járvány.

Zöld szemük volt, mint a lent élő sárkánylénynek. Biztos érte őket sugárzás, de szívósak voltak és túlélték. 

 

2 órával ezelőtt, IndianaAndrisSolo írta:

Nekem nem világos, hogy Mando-t elkapta valami az élő vízeknél, vagy csak bezuhant. Akkor nem eshet ekkorát azért az az érzésem... Én úgy értelmeztem, h elkapta a Mythosaur vagy valami kisebb lény.

Biztos, hogy lerántotta valami mert gyorsan leért az aljára. Bo-Katan azonnal utána ugrott és akkor Din már sehol se volt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Erre a részre lehet úgy fogunk emlékezni később, hogy vízválasztó volt. Most jutottunk el először a sorozat keretein belül a Mandalorera és az egésznek a megvalósítása, mind a látványt, mind az atmoszférát tekintve elképesztően színvonalas volt. Az eddig űrwestern zsánert már a második évadban is itt-ott megtörték, de most érzem úgy, hogy egy teljesen új úton indultak el itt a harmadik évadban és ahogy összefűzték ezt a sztorit a Mandalore történelmével az egészen mesteri volt. Amikor leszállunk a bolygóra még hatalmas a feszültség... az egész hely szinte felismerhetetlen és olyan földöntúli, élettelen környezetet mutat, ami tovább erősíti ezt a baljóslatú érzést, ami eddig csak a többiek mendemondáiból volt ismeretes, hogy a bolygó egy borzalmas, elátkozott hely. Aztán megjelennek azok a lények, amelyekkel meg kellett küzdeni és ott is az volt az érzésem, hogy ez nem az a Mandalore, amit én ismertem, mi történhetett itt? Mikor végre meglátjuk Sundari romjait az katartikus volt, főleg Bo-Katan szavaival, aki mondta, hogy az egész hely egykor nagy civilizáció otthona volt. A TCW-ben már nem feltétlen a régi fényében láttuk a mandalori civilizációt, de mégis ránézni erre a városra így hátborzongató volt.

 

Amikor alászállnak az alsó városba és ott figyelik őket ilyen lények, meg aztán megjelenik az a droid abban a "rák" testben (valahogy nekem a Horizon játékok jutottak eszembe) az annyira hangulatos volt és amit hozzáadott a sztorihoz és a karakterekhez is nagyon jól működött. Grogu nekem eddig mindig olyan volt, hogy egy ilyen kis cukiság faktor, jó hogy itt van, kíváncsi vagyok a múltjára, de mint karakter nem volt nagyon kidolgozva. Most már elkezd beszélni (még ha nem is értik igazán) és itt konkrétan neki kellett megmenteni Dint. (Itt bevillant, hogy Pedro Pascal jelenleg futó másik sorozatában a Last of Us-ban is volt egy ilyen motívum.) Talán azért is segített neki Bo-Katan, mert ha megjelenik egy ilyen kis cuki lény nálad, akkor nem lehet neki nemet mondani.

 

Azt már az előző évadban is üdvözöltem, hogy Bo-Katan és vele az általunk is régebbről már ismert mandalori világ beszivárog a sorozatba. Itt pedig nagyobb szerepet kapott, mint eddig talán bármikor a három évad alatt. Érdekes volt látni a párosát Dinnel, azt ahogy néhány esetben még ő tanítja Dint arról a közegről, amit az vallásos áhitattal szemlél, de igazán nem is ismer. Ugyanakkor a rész végén Bo-Katan rácsodálkozása is erős volt, aki kissé mintha meghatottan nézte volna azt a szertartást, amit ő pusztán egy felesleges rítusnak tart, de mégis milyen erőt tud adni ez valakinek, aki hisz benne és ez viszi előre. Majd aztán szembesülhetett a mythosaur-al is, ami egyszerre szimbolizálhatja a Mandalore nagyságát, kitartását, létét, hogy az ittenieket nem lehet elpusztítani, másrészt az "élő vizek" igazságát, a legendák valóságát, ami a nem hívőket is új utakra viheti. 
Bo-Katan kezében nagyon jól állt a darksaber, ahogy mozgott, ahogy irányította a mozdulatait, abban ott volt az a céltudatosság, fesztelenség, ami Din korábbi próbálkozásaiból hiányzott. Ő nem tudta mit kezdjen az életével, a karddal és a vele járó felelősséggel. Ezzel szemben Bo-Katan pontosan tudja, hogy mi akar és ahogy leszedte azt szemes-droidot azt öröm volt nézni. Ettől még a kard nem az övé, de kíváncsi leszek a párosuk mihez kezd majd és mi lesz a mythosaurral. Milyen változásokat indíthat el ez a felfedezés, amit itt a bolygóval kapcsolatosan tettek. Mennyire akarja Bo-Katan a hatalmat, egymás ellen fordulnak, vagy összejönnek... és hogyan fognak majda kovácsék fordulni ehhez az új helyzethez, de ha valamit megtanulhattunk a mandalori történelemből, hogy ezek egymás legnagyobb ellenségei, úgyhogy még egy esetleges belharcot sem zárnék ki.

 

Annak nem igazán örültem, hogy megint visszatértünk a Tatooine-ra, olyan már ez, mint egy ilyen hub area, de a régebbi művekre való utalások itt is tetszettek. Az R5-ös szerepeltetése egy kicsit furcsa volt annak fényében, hogy nem is volt specifikusan egy IG-ra szüksége és ez a 'megbízok benne' szöveg sem indokolta annyira a személyét, inkább csak egy ilyen tisztelgés lehetett irányába, hogy nem felejtettünk el. A droidportba behelyezett Grogu nagyon aranyos volt, hogy ő ott ül hátul és akkor az az ő kis helye, erre most azt a koncepciót is elvetették, de az dícséretes, hogy közben látjuk, hogy Din mennyire levetkőzi a korábbi viszolygását a droidoktól és ezt az első évadtól kezdve vezetik végig. 

 

Nagyon érdekes irányba mentünk most él, és roppantul örülök neki, hogy már így az évad elején ellátogattunk a Mandalorera, nem voltak nagyon felesleges kitérők és rögtön belecsaptak a közepébe ezzel a felfedezéssel. Ha Bo-Katan nagyobb szerepet kap, örülnék egy TCW, vagy TCW előtti flashbacknek, ugye itt beszélt a családjáról, de a szakadás közte és Satine között nem volt annyira kitárgyalt a sorozatokban és jó lenne látni a Mandaloret a régi világban is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

37 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Pontosabban R5 beáldozta magát R2 kedvéért. :P

Igen, így pontosabb, de elnézve a mostani lelkesedését a kalandok iránt, lehet, hogy jobban járt, mert a motivátora lehet, amúgy is rohamott kapott volna a yavini csatában. :lol:

 

38 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Hát öööö. :P

Freude-i elütés? Nem, az kizárt, hiszen nekem a fantáziám is tiszták, szűziesek és keresztényiek. :angel2:

Spoiler

És miközben ezt leírtam, nem szakadt rám a plafon, amikor bevillant Koska Reeves és Bo-Katan a magányos truski éjszakákon... :hehe:

 

38 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ez valóban érdekes! Lehet, hogy a szektorra gondolt. Amíg Gideon szabadlábon garázdálkodott, lehetett arrafelé valami helyőrség szerű. Főleg, hogy ott van Concordia és a Kalevala is. Nem konkrétan Mandalore-t mond, hanem az otthonukat. Neki speciel a Kalevala az otthona. De lehetnek random betolakodók is, hisz láthattuk ezt a géplényt, és Din is említette őket. Sok mindent bele lehet látni.

Igen, nagyon sok minden lehet ebben. Igazából akár a Mandalore-on magán is lehet valahol egy birodalmi helyőrség, hiszen például a Nevarrón is jól megvolt egy anélkül, hogy az első évadban akárcsak említették volna. A bolygók szerencsére azért elég nagyok még a messzi-messzi Galaxisban is, hogy ilyen dolgokat le lehessen rakni rájuk úgy, hogy az ne legyen minden pontről látható. Eleve logikus, ha ilyasmit valami jobban megmaradt helyen húznak fel, nem Sundari ingatag romjai között.

 

40 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Depressziós volt. Ha valaki eljönne hozzám reggel délben vagy este, azt látná, hogy a gép előtt ülök. Mit gondolna? :D Amúgy lehet, hogy pont akkor térünk be mindig, amikor ott ül. :P 

Na jó, de ha téged meglátnak a gép előtt, már feltételezik, hogy csinálsz valamit azon a számítógépen. Oké, ha a lekapcsolt monitort bámulod, akkor azért tőled is megkérdezném, hogy minden rendben van-e. Igazából nekem csak fura, hogy pont ott ült mindig, amikor random időben beestek hozzá, mindig felpáncélozva, de jól ápoltam (tehát nem napok óta ücsörög ott ugyanabban a ruhában), és látszólag semmit sem csinál. Bár közben kapott egy pokrócot, ami alapján talán most már az ágyáig sem megy el, ott is alszik. :) Szóval nem mint hibaként hoztam fel, csak fura.

 

3 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Én arra leszek kíváncsi, hogy miként csatlakoznak ebbe a szálba a Coruscant-i események és Gideon. Most elég távolinak tűnik az a vonal.

Erre nagyon kíváncsi vagyok én is. Érdekes út lesz innen eljutni Coruscantra. Most még nagyon Mandóra és Grogura fókuszálunk, ők a nézőpont karakterek, de nem lepne meg, ha egy adott ponton Gideon is újra azzá válna.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Dzséjt írta:

Igen, így pontosabb, de elnézve a mostani lelkesedését a kalandok iránt, lehet, hogy jobban járt, mert a motivátora lehet, amúgy is rohamott kapott volna a yavini csatában. :lol:

Hát...ha Luke őt kapja meg akkor ki se mozdul onnan még egy jó ideig. :D Amúgy volt már ilyen gyáva droid az SW-ben? 

 

9 perccel korábban, Dzséjt írta:

Igen, nagyon sok minden lehet ebben. Igazából akár a Mandalore-on magán is lehet valahol egy birodalmi helyőrség, hiszen például a Nevarrón is jól megvolt egy anélkül, hogy az első évadban akárcsak említették volna. A bolygók szerencsére azért elég nagyok még a messzi-messzi Galaxisban is, hogy ilyen dolgokat le lehessen rakni rájuk úgy, hogy az ne legyen minden pontről látható. Eleve logikus, ha ilyasmit valami jobban megmaradt helyen húznak fel, nem Sundari ingatag romjai között.

Ez tetszene. Az előzetesben volt egy kergetőzés a Kalevalán Bo és birodalmi TIE között. Szóval valami van ott a környéken.

 

12 perccel korábban, Dzséjt írta:

Na jó, de ha téged meglátnak a gép előtt, már feltételezik, hogy csinálsz valamit azon a számítógépen. Oké, ha a lekapcsolt monitort bámulod, akkor azért tőled is megkérdezném, hogy minden rendben van-e. Igazából nekem csak fura, hogy pont ott ült mindig, amikor random időben beestek hozzá, mindig felpáncélozva, de jól ápoltam (tehát nem napok óta ücsörög ott ugyanabban a ruhában), és látszólag semmit sem csinál. Bár közben kapott egy pokrócot, ami alapján talán most már az ágyáig sem megy el, ott is alszik. :) Szóval nem mint hibaként hoztam fel, csak fura.

Fura, ez nem vitás. De a reményvesztett emberek már csak ilyenek. :) Főleg ha Mandalórik. Bo elég aktív volt amíg kereste a kardot, de miután nem hozzá került láthatóan elvesztette a lelkesedését, ami ilyen apátiában nyilvánult meg. Ezek a harcosok mindig páncél viseltek, csak Satine irányzatának követői vetkőzték le a páncélt.

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

16 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Az alkatrészért ment oda. :D 

Igen de dramaturgiailag mégsem.. Na mindegy. Ahogy írtam, el se fért volna az N1-ben. Vajon fel lesz e oldva?  Lesz e IG, és ha igen mi haszna lesz megint? 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

R5 se fért el ott, aztán gyorsan megoldották. :) Valószínűleg lesz vele valami mert az előzetesben volt egy droid "bár" is, ami ehhez a szálhoz kapcsolódhat. Kötve hiszem, hogy csak úgy bedobták volna a semmiért.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Ezek a harcosok mindig páncél viseltek, csak Satine irányzatának követői vetkőzték le a páncélt.

Azért nem mindig.

bQZw5F7.png
 

Spoiler

vIFhO1X.png

3WW93Ri.png

AMRESSN.png

KnEYByt.png

BkbRdty.png

 

Különféle okokból azért le szokták venni (még szerintem az Őrzők Gyermekei is, vagy már rég végzett volna velük mindenféle nyavaja, ami a higénia mellőzésével jár). Szóval Bo-Katannak sem kéne a depressziós mindennapjait a saját otthonában talpig vasban töltenie, ha épp nem vár látogatót sem. Persze nem gáz, hogy így van, de ezzel is színesíthették volna a karaktert, meg kicsi extra lett volna a "galaxis mindennapjai" érzéshez, ha hétköznapibb szerelésben is látunk valakit, akit korábban nem. Plusz, ha páncél nélkül látjuk, az vizuálisan még inkább kifejezte volna, mennyire megzuhant a nő. De így sincs vele gondom igazából.

 

23 perccel korábban, csoli1138 írta:

Ahogy írtam, el se fért volna az N1-ben.

Az IG-88-asok ugyanúgy összecsomagolhatóak, mint a B1-esek, ennek hála az N1-es átalakítása nélkül is elfért volna Grogu fülkéjében. Kevesebb meló lett volna, mint R5 esetében, ami miatt vissza kellett állítani az eredeti droidfoglalatot.

 

Amúgy megjegyzem, a készítők aprólékosságát és ötletességét jól jelzi, hogy bár a droid a hason át juthat be a gépbe (lásd ep1-2), Din vadászán a droidfoglalat lyukát eltakarja az extra hajtómű. Nem is értettem, hogy tudott így kimászni onnan Grogu az előző részben, vagy most R5 hogyan eshetett ki - azt hittem, a készítők kicsit csaltak, és valójában hátrébb, a farorésznél pottyantották le. De nem. Jobban megnézve a képet, egyszerűen az extra hajtómű behúhtaó az N1 hasába, így szabaddá válik a droidfoglalat nyílása. :clap:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

18 perccel korábban, Dzséjt írta:

Azért nem mindig

Na jó azért nem minden egyes percben abban voltak, de azért sűrűbben viseltek páncélt, mint Satine. :) Sundarin ha jól emlékszem egyetlen páncélos mandalórit se láttunk az utcákon. Ilyesmikre gondoltam.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Sundarin ha jól emlékszem egyetlen páncélos mandalórit se láttunk az utcákon. Ilyesmikre gondoltam.

Sundari utcái sok szempontból megtévesztőek. Egyrészt, tudjuk, hogy Satine a béke jegyében száműzte az összes harcost Mandalore-ról - vagy legalábbis ezt nyomja a PR szöveg, mert nyilván a testőreinek is van harci kiképzése, ahogy neki is, és mivel ők még jóval a pacifista reformok előtt kapták meg ezt a kiképzést, nyilvánvaló, hogy ők is a régi vágású mandalore-i harcos tudást kapták meg. Satine és Bo-Katan valószínűleg ugyanott, esélyes, hogy ugyanazoktól a mandalore-i harcosoktól tanult (talán pont az apjuktól).

Szóval a számüzetés miatt sok harcost amúgy sem láthatnánk. De a bombamerénylő és Tal Merrik jól példázzák, hogy számüzetés ide vagy oda, még a szélsőséges Halálőrségnek is vannak emberei a Mandalore-on, mélyen beépülve a kormányba is. Ki tudja, hogy a különböző harcos frakciók tagjai közül hány maradt a Mandalore-on, pusztán elrejtve valódi identitását vagy esetleg megtagadva korábbi hitvallását. Ilyen téren lehet, hogy sok-sok harcost láthatunk Sundari utcáin páncél nélkül lófrálni, akik csak az alkalmas pillanatot várják, hogy újra felölthessék a felszerelésüket. Azért Mandalore ostrománál jóval nagyobb számú harcos vett részt, mint amennyi Halálőr korábban összesen volt. És az ilyen "rejtőző harcosok" sorát erősítette egy ideig maga Pre Vizsla is, aki a hírhedten harcos klán és ház fejeként is képes volt Concordia kormányzójává válni Satine uralma alatt pusztán azzal, hogy úgy tett, mintha már nem követné a harcosok útját (és még csak a gyanú árnyéka sem vetült rá).

Plusz azt is hozzá kell tenni, hogy nem minden mandalore-i harcos (bár mindegyiknek van páncélja). Ott van Sabine apja, aki művész. És ez logikus, hiszen nem működhet egy társadalom, ha csak harcosai vannak. Épp ellenkezőleg, sokkal több egyéb tevékenységet végző emberre van szükség, mint katonára. Aki pedig nem harcos, nyilván nem is viseli a páncélját, ha az nem feltétlen szükséges, akár egyetért Satine nézeteivel, akár nem (mondjuk, ahogy a TCW-ben elnéztem, a nép lényegében azzal értett egyet, aki épp hatalmon volt - ugyanúgy éljeneztek Satine-nak, mint Pre Vizslának és Almecnek). Ezek az emberek Pre Vizsla és Maul idején sem hordták a páncélt, nem vettek részt a harcokban (ők azok, akiket a klónok összeterelnek a hetedik évad végén).

És talán ez a legszomorúbb része a dolognak. Bár Satine halála után papíron visszatérhettek volna a harcosok Mandalore-ra, valószínűleg nagyon sok nem volt ott. Tudjuk, hogy a Wrenek a Krownesten éltek az Új Kleyman rendszerben, az Őrzők Gyermekei a Concordián voltak, a Kryze Ház székhelye a Kalevala, a Vizsla ház fővilága úgy tűnik, a Concordia és így tovább. És ezek a helyek régebbiek, mint maga a számüzetés. Vagyis szerintem sok harcos Satine bukása után sem tért vissza tartósan a Mandalore-ra, így amikor a Birodalom lebombázta az egész bolygót, többségében azok pusztultak el, akik egyáltalán nem voltak harcosok. Az egyszerű emberek sírja lett Sundari, az olyanoké, akiknek valószínűleg az ősi hagyományok miatt volt páncéljuk, de nem akarták azt viselni, eltették a vitrinbe, és jónapot. Ezek az emberek lettek a hatalmasságok (Satine, Pre Vizsla, Mual, a Saxxonok, Bo-Katan és a Birodalom) áldozatai.

A lényeg a lényeg, hogy Bo-Katan működik páncélban és működne anélkül is, bár szerintem sokan látnák szívesen inkább anélkül. :hehe:

 

Érdekesség, hogy Din és Grogu valószínűleg ugyananabban az alsóvárosban jártak most, ahol huszonsok évvel ezelőtt Maul és csatlósai rejtőztek az ostrom alatt.

y0WEdO7.png

8G2VIDV.png

xDSP7LJ.png

9JGEe1b.png

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Azért nem mindig.

bQZw5F7.png
 

  Spoileres tartalom megtekintése

 

Különféle okokból azért le szokták venni (még szerintem az Őrzők Gyermekei is, vagy már rég végzett volna velük mindenféle nyavaja, ami a higénia mellőzésével jár). Szóval Bo-Katannak sem kéne a depressziós mindennapjait a saját otthonában talpig vasban töltenie, ha épp nem vár látogatót sem. Persze nem gáz, hogy így van, de ezzel is színesíthették volna a karaktert, meg kicsi extra lett volna a "galaxis mindennapjai" érzéshez, ha hétköznapibb szerelésben is látunk valakit, akit korábban nem. Plusz, ha páncél nélkül látjuk, az vizuálisan még inkább kifejezte volna, mennyire megzuhant a nő. De így sincs vele gondom igazából.

 

Olvasva a hosszas fejtegetés bonyodalmakat, a mit is csinál bimBoKatan szólóban egy puritán kastélyban egész nap páncélban vonalon több dolog is mosolyt csalt elő. Nekem már elsőre minimum elgondolkodtató volt a jelenet és már ezért megérte, hogy így csinálták.

 

I. Fürdeni nyilván szokott, meg aludni, akkor remélem leveszi a páncélt. :oops:

 

II. Magam is arra jutottam, hogy egyfajta depiben lehet. Tapasztalat, csak úgy elfolyik az idő, mert az ember egész nap mélázik.

 

III. Látjuk azt is, hogy nem tévéznek és nincs mobiljuk sem. Egyedül az Andorban volt ilyesmi megmutatva.

Hosszabban ezt úgy is megvilágítanám, hogy a technikai fejlettség nem feltétlen velejárója az, hogy az ember folyton csinál valamit, ami külső szemlélő számára értelmezhető. Sőt. Ez az off mód vagy üres doboz szindróma. A mi kultúrákban is van ilyen, a tűzbe bámulás. Lehet ő a trónon bámuló. :DTalán a páncél viselése és a trónon ülés, ami megtartja az éntudatát, különben csillagporrá válna. ;)

Minden mást elveszített, amitől Mandalórinak érezhetné magát. 

 

IV. Droid van ott, avval biztos kommunikál néha. 

 

V. Valóban még remete Luke vagy Yoda napjai is tartalmasabbak látszanak, mert náluk nincs szolgadroid. 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.