Ugrás a kommentre

IndianaAndrisSolo

Tag
 • Összes hozzászólás

  383
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Közösségi hírnév

199 Nagyon kedvelt

Profil információ

 • Nem
  Férfi

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokkja le van tiltva, és nem jelenik meg más felhasználóknak.

 1. IndianaAndrisSolo

  Obi-Wan film

  Nagy hiba lenne ez. Marhaságnak tartom, hogy az "A Star Wars Story"-kat egy brandként kezelik, mikor éppen az a lényegük, hogy spin-offok halmaza. A Zsivány és a Solo közt is alig-alig van valami hasonlóság. Az Obi-Wan filmet pedig iszonyúan szeretnék a rajongók. McGregor baromi nagy közmegbecsülésnek örvend, ellenben a Solo előtt Aldennel. Arról nem is beszélve, hogy McGregor egy A listás sztár. A tatuini táj, Ewan McGregor Obi-Wanja biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy berángatná az embereket a mozikba, mint anno a Rogue One tette. Ehhez kell az is persze, hogy ne legyenek produkciós zűrök.
 2. IndianaAndrisSolo

  Marvel

  A BP bőven az Ultron kora és a CA Civil War után játszódik, mivel akkor már meghalt T'Challa apja.
 3. IndianaAndrisSolo

  Box Office

  Az AAA kategóriát nem értem, Porg. Szerintem épp az a Marvel stratégiájának lényege, hogy szinten tart. Folyamatosan körbepromózzák egymást a filmek. Az SW-vel, aminek a megjelenései happening-szerűek voltak mindig is (egyre kevésbé sajna, ez vitathatatlan), totálisan ellentétes taktika. Éppen ezért pont azt gondolom, hogyha 5 év lenne a különbség, és annyit kéne várni a következő Marvelre, akkor nem biztos, hogy olyan hatalmas bevételt szedne össze. Míg az SW-nél kell az az "újra összeállnak"-jelleg, mint egy régi rockzenekarnál, aminél esemény, ha egyszer-egyszer újra koncertezik. Nyilván a Marvelnek is van egy hatalmas rajongótábora, ami azért alapvetően a képregényekből táplálkozik, és nyilván a többség örül, mert azért többé-kevésbé a képregények világát próbálják rekonstruálni, mégis azt gondolom, hogy borzasztóan elöregedő filmekről van szó. Oké, az első Avengers nagyot szólt, és még mindig talán a sorozat legfényesebben ragyogó csillaga az első Iron Man. De ha eszembe jut a sok Thor, meg Amerika kapitány epizód, meg az Incredible Hulk, vagy az Ultron kora, akkor jóformán alig emlékszem pillanatra belőlük, alig-alig emlékezetes filmek. Ez persze nem igaz az Infinity Warra, ami a jobbak közül való, ahogy a Galaxis őrzői epizódok is. De összességében azt gondolom, hogyha most így, az IW cliffhangerével félbeszakadna 10 évre a Marvel, kétlem, hogy olyan kiemelkedő siker lenne, és úgy hatna az "elvonás", ahogy a Star Wars kapcsán. Inkább elfelejtődne a dolog.
 4. IndianaAndrisSolo

  Box Office

  A Solo bevételeivel párhuzamosan kérdésessé vált az is, hogy az Infinity War meddig juthat el, és beéri-e worldwide-ban a TFA-t. Még 66 millió kéne neki, de közben van egy rakat más film is már a mozikban, Solo, Deadpool 2, Ocean's 8. Szerintetek meglehet neki? Szerintem kevéssel, de most már el fog maradni tőle. Nagyon remélem. Ha behozza, az azt jelentené, hogy az embereket a 2010-es években jobban érdekli az, hogy a néhány éve összeverbuvált, nagyrészt eleinte azért alapvetően kevésbé ismert szuperhősökre alapozott Marvel-univerzum összeáll egy irgalmatlan zúzásra, mint az, hogy a Star Wars több, mint 30 év után, a régi hősökkel folytatódik. Mégiscsak a két brand mérettetik meg itt, hiszen az Infinity War a legnagyobb dobása a Marvelnek, és ugyanígy a Force Awakens is az volt a Lucasfilmnek. Persze vicces, hogy végső soron egy ember dörzsölgetheti a tenyerét mindkét sorozat miatt, és az Bob Iger. Engem nagyon szíven ütött, hogy a Black Panther többet hozott a The Last Jedi-nál. Egy alig ismert hős, akinek minimális a brandje, jobban eladható, mint az a két bombasztikus tény a TLJ körül, hogy Luke Skywalker visszatér (hosszabb időre), és Leia utolsó szereplése lesz. Persze a TLJ nagy bevételt szerző, ugyanakkor a TFA-t meg sem közelítő sikerében szerepet játszott a TFA némileg megosztó fogadtatása (azért sokan, akik nagyban várták, a film megtekintése után érdektelenné vált számukra a folytatás - nyilván nem a legdurvább rajongókra gondolok), és a sokadik heti nézettségére pedig már a rossz nézői reakciók is hathattak. Ugyanakkor jó kritikái voltak, és a rajongók által leginkább elismert Disney SW-film, a Rogue One után jött. És a marketingkampány is rendesen meg volt tolva, úgy hiszem.
 5. IndianaAndrisSolo

  Ki mit vár a kilencedik epizódtól?

  Ja, és amúgy URAMISTEN, annyira imádom Luke Skywalker figuráját, hogy az valami besz@rás. Mindig is Han Solo-s voltam, de Luke-ot is nagyon szerettem, az első akció- és Lego figurám is Luke volt. De valahogy mindig úgy láttam, hogy Luke-nak nincs olyan kiforrott személyisége, éppen a Campbell-i mitikus alapok miatt, hogy mindenki beleláthassa magát. Nem volt egy markáns karakter, igazából Luke mi magunk voltunk, elképzelhettük, hogy ő vagyunk. Míg Han mindig is egy jellegzetes karakter volt, aki inkább az a srác, aki nem mi vagyunk, hanem aki baromi menő az iskolában, néhány osztállyal felettünk jár, és felnézünk rá. Ebben a filmben Luke már nem lehetett a hős, akibe beleprojektáljuk magunkat, hiszen itt már a mentor figura szerepében tetszeleg. És itt már olyan markáns, hogy az valami hihetetlen. Humora van, cinikus, bölcs, miközben tapasztalatlan is, még mindig van benne valami gyermeki is - éppen ezért tetszik a Yoda-jelenet: a mesternek is elkél egy mester. A Yoda-jelenetet is sokan szidták, hogy out-of-character Yoda is. De nem az, és pont, hogy a TESB-es első közös jelenetüket idézi meg. Akinek van élménye a nagyapjáról, talán hasonlóan gondolhatja, mint én: egy egészen gyermeki, infantilis viselkedés, ami valójában egy végtelen bölcsességet és az élet ismeretét leplezi és egyben magában foglalja. Ugyanezt csinálja Yoda az első feltűnésekor a TESB-ben. És ugyanez a játékosság köszön vissza itt is. És Luke végtelenül emberi, hibákkal bíró figura. Szerintem az OT-s verziója sem volt az az örök optimista és végtelenül pozitív, mint ahogy most a sok év távlatából egy érzet rárakódik az emberekre.
 6. IndianaAndrisSolo

  Rian Johnson új trilógiája

  Azt tapasztalom a RO-hoz, a Rebelshez, a TCW-hez való rajongói hozzáállás alapján, hogy a kisebb projektek kapcsán kisebbek az elvárások, és tudnak örülni a rajongók simán ezeknek a projekteknek. Rian új trilógiájának is, ami nem Luke sorsát zárja le, vagy ilyesmi, hanem egy totál független storyline-t nyit, megvan a lehetősége, hogy eljusson a rajongók szívéhez, és talán sokan meglepődnének, hogy Johnson mit tud, mert nem lenne bennük az az előítélet, hogy most nem olyan irányban halad tovább a Skywalker-saga, ahogy várták volna.
 7. IndianaAndrisSolo

  Értékeld a filmet

  A TFA és a RO után én is azt hittem, hogy nekem a modern Csillagok háborúja-filmek közül már végérvényesen a RotS lesz a kedvencem, mégha a RO-t is imádtam. Erre jött ez. :O Amúgy Chewie-t én egyáltalán nem éreztem kevésnek. Egyrészt a TFA-ban baromi nagy szerepet kapott, lehetett sejteni, hogy itt kevesebbet fog kapni, mivel már nincs meg az a Han-nal közös dinamika. Voltak baromi jó gegjei. És azt is lehetett sejteni, hogy a Solo-ban meg konkrétan minden korábbinál hangsúlyosabb lesz. Ennek ellenére szerintem a film egyik nosztalgikus csúcspontja (mert azért ilyen is volt, de nem nagyon erőltetetten) éppen Chewie-hoz köthető: amikor berepül a Crait-en a Falconnal a kristályos üregekbe és a TIE vadászok üldözik (brutálisan látványos szekvencia), a TIE Fighter Attack hallható, ami korábban a IV-ben és a VI-ban is szólt, az előbbiben akkor, amikor Han és Luke a HCS-ról menekülve a TIE-okat lövik. Nekem ez az egyik kedvenc SW-zeném, és hihetetlenül felidézte Han Solo emlékét számomra, főleg úgy, hogy a pilótafülkében Chewie látható. Hidegrázó volt. (Azóta a Solo is használta a zenét, de az már nem ütött annyira szíven, mert a TLJ a RotJ óta volt az első, ami használta, és - mivel a TFA-ban az új zenék domináltak, nem gondoltam volna, hogy valaha is visszahoznak egy ilyen OT-s zenét).
 8. IndianaAndrisSolo

  Ki mit vár a kilencedik epizódtól?

  Számomra a saga Tatooine-on kezdődik. És az is a legikonikusabb bolygó. Bár igaz, hogy sem Reynek, sem Kylo-nak nincs viszonya a helyhez. De el tudom képzelni, hogy Rey Luke múltja után kutatva eljut a Tatooine-ra, hasonló sztori lehetne, mint ahogy a Marvel SW-ban Luke visszatér Ben Kenobi házához, megtalálja a naplóját. Egy mindent lezáró párbaj Rey és Kylo közt a Lars farmnál kettős naplemente közben? De a leginkább evidens visszatérő bolygónak a Jakku-t gondolom. Abrams az ilyen parallelekből legtöbbször az ilyen motívumokat érti meg és használja (Tatooine-nal indul az eredeti trilógia, és a harmadik filmben visszatérnek oda). Szomorú lennék, ha ez lenne, de nem baj. Amit szeretnék: C-3PO és R2 ismét duóként vegyék ki a részüket a kalandból, legyen legalább egy olyan jelenetük, ahol valami csata közepén bóklásznak, stb. Az AotC szerintem baromi jól adott nekik hangsúlyt, nagyon jól idézte meg az OT-t (meg a TCW 4. évadának két része is). Sanszos, hogy őket most látjuk utoljára (egy Pixar-Lucasfilm kollaborációt még el tudok képzelni az ő főszereplésükkel). Amennyire az OT "kabalái" közül Chewie-t meglepően sokat használták az elmúlt filmekben, úgy a két klasszik droidnak, akiknek szerintem fontosabb szerepük volt a sagában meg az OT-ben is, mint a wookiee-nak, nem igazán jutott screen time. Persze kicsit azért is, mert BB-8 némiképp leváltotta őket. Sajna. De jó lenne, ha látnánk valami maradandót velük, ha már nem nagyon lesz visszatérő figura a régi részekből (hacsak Luke Force Ghost, Lando nem lesz bejátszva). A film végén biztos lesz egy idilli pillanat. Szerintetek, ha az öreg Luke letekint a hősökre (ha letekint), mellette kik fognak állni? Én csak Yodát tudom max. elképzelni.
 9. IndianaAndrisSolo

  Star Wars Celebration 2019

  Az öt napos bérlet elkelt, a napijegyek vannak. Amúgy 2016-ban nyitottak újabb napijegyeket, hónapokkal azután, miután már sold out volt. Amúgy azért ez nem épp a Star Wars halálára enged következtetni. A kva életbe, ha nincs celebration, akkor BERENDELEM AZT A HAN SOLO TFA HOT TOYS figurát csakazértis!!!!
 10. IndianaAndrisSolo

  Star Wars Celebration 2019

  Mind 3 nap alatt elkelt Pedig komolyan gyűjtöttem rá, lehet, hogy a 2020-asra összpontosítom a takarékpénzem!
 11. IndianaAndrisSolo

  Mennyire egységes a tíz film együtt?

  Én nem gondolom ezt. Most már sokkal empatikusabb vagyok mindenkivel szemben, de meg kell érteni, hogy nincs egy konkrét fajta rajongó. Mondjuk nem tudom, hogy más mikor lesz velem szemben ilyen toleráns, amikor azt mondom, hogy imádom a TLJ-t, és a rajongásom egyik csúcspontja volt. Pl. én nem csak ezen a fórumon vagyok aktív (gondolom ti sem), én aztán tényleg mindent gyűjtök, de mondjuk kb. semmit sem olyan nagy monomániával (most az akciófigurák dominálnak egy jó ideje, jön föl a Lego és alábbhagyott a könyvgyűjtés), és érdemes megnézni, hogy a különböző fan csoportokban kik írogatnak pl. facebookon. Alig van átfedés pl. az SW figurarajongók és az SW könyvrajongók közt. Az olyan csoportokban, amik nyíltak, baromi sok tagjuk van, és nem specifikus a témájuk (csak kb. Magyar SW rajongói csoport), ott a Solo után a "most akkor Darth Maul visszatért?" kérdések dívtak (meg a TLJ és a Disney irgalmatlan pocskondiázása), amire még az olyan barátaim is tudták a választ, akik nem különösebben rajongók, nem látták a sorozatokat, de azért informáltak, és az a vicces, hogy azért annyira nem érzik magukat rajongóknak, hogy ilyen csoportokba belépjenek. Ezt tényleg, félelmetes, hogy mennyire nem értem. A TFA-t én se szerettem, sőt, akkor a Rebels sem nyerte el a tetszésemet (2. évad közepe volt akkor), pedig korábban ráfüggtem már, de úgy éreztem, hogy elkótyavetyélik az évadban Ahsoka-t. Persze az elején nagyon-nagyon védtem a TFA-t. És borzalmasan rossz volt hallgatni, hogy a barátaimnak nem tetszett, nyilván azért, mert legbelül én sem szerettem. (Most decemberben a TLJ-nél a baráti körömben konszenzus volt, hogy mennyire király film a TLJ.) De én most már tudom, hogy mi az, amit keveselltem a TFA-ban, a Solo-ban, és mi az, amit nagyon szeretek a RO-ban, TLJ-ben. És hogy igazából mi tud zavarni egy SW-film kapcsán (a fantáziátlanság, sablonosság). Mióta ezt megfogalmaztam, azóta sokkal kiegyensúlyozottabban állok az egészhez. Pl. most a Solo-val kapcsolatban egyáltalán nem vagyok kiakadva, az egész filmhez úgy álltam hozzá, hogy annyira tetszett a TLJ, hogy most bármi jöhet, egy kis fanservice elviheti. Lényegében ez is a helyzet. El is viszi, elvitt engem is a moziba 3x egy hét alatt. Csak gáz, hogy emellett második világháborús lövészárkokat látni egy-egy kommentfalon vagy egy-egy youtube videóban a TLJ kapcsán. Amúgy a TFA után, ami egyébként olyanképp vetette vissza az én rajongásom, hogy nem nagyon néztem SW-t fél évig, elsőként a londoni Celebration robbantott ki az apátiából. Akárki akárhogy szidja a Disney-t, kívánom, hogy jusson el egyszer egy Celebrationre, és onnantól nem lesz kérdés, hogy mi az összes létező Star Wars-alkotó célja a Lucasfilmnél: örömet szerezni. Az is röhejes valahogy, hogy mennyire lenéznek SW filmalkotókat, holott ezek az emberek olyan rajongók, mint ők, csak éppen baromira az életüket tették fel többszörösen, hogy odáig eljussanak, hogy Star Wars-filmeket csinálnak. (ezt annak kapcsán is írom, hogy korábban ebben a topicban felmerült, hogy na, akkor kiket rúgnak majd ki a Solo bukása kapcsán.) Szerintem ez nagyobb áldozat, ez nagyobb rajongásról, elhivatottságról árulkodik, mint egy rakás könyv meg játékfigura birtoklása. Szerintetek ez nem jelent ezeknek a csávóknak véres verejtéket, meg reggelente hányást? És a többségük úgy kerül oda, hogy baromira nem a pénzért csinálja. Aki filmrendező, zeneszerző, vágó, operatőr, író, és kap egy ilyen lehetőséget, hogy SW-filmet csinálhat, annak már olyan portfolio-ja van, amitől amúgy is dúsgazdagnak mondhatja magát. Amikor 2016-ban az Oscar-gálán kiosztották a legjobb rendező díjat, akkor azt J.J. Abrams adta át. Számomra ez egy szimbolikus gesztus volt felé. Mert lehet, hogy abban az évben nem ő volt a legjobb rendező, sőt, nem is jelölték, de ő volt A Star Wars-rendező, ő kapta meg azt a csodálatos felelősséget (és látjuk, hogy ez egy felelősség, hiszen: Trank, Lord, Miller, Trevorrow), hogy Star Wars-ot rendezhessen. Ez egy díj, egy elismerés.
 12. IndianaAndrisSolo

  Box Office

  Itt mire gondolsz pontosan? Hogy a TLJ bevételéből jött ez le, mert a TFA-val szemben voltak felháborodva? Meg honnan lehet tudni, hogy mennyi lett volna fan-felháborodás nélkül? Szerintem elég durván esett a TLJ, pedig jól kezdett. Mégiscsak 700 milkóval kevesebbet hozott, mint a TFA, és közelebb lett jóval az eredménye a Rogue One-hoz. Szóval ez nem tudom, hogy 40-50 milliónyi kiesés-e, vagy több. Borzalmasan sok SW rajongó van, és sokfélék vagyunk. Van akinek nem is jelent túl sokat a filmsorozat. Számomra ez érthetetlen, mert nekem az SW elsősorban egy filmsorozat. Nekem van olyan ismerősöm, akinek SW-tetkói is vannak, és mondta, hogy nem nézi meg sem a Solo-t, sem a IX-et moziban. Furcsa, mert én biztos, hogy elsőként költeném a pénzem mozijegyre, mint bármilyen más SW-dologra. Egyébként azokat is elfelejtjük, akiket alapból a Han-recast üldözött el. Furcsa amúgy, hogy ez a film inkább szól a klasszikus SW figuráiról, mint a Rogue, és mégis feleannyi sem lesz a bevétele. Oké, ott volt Darth Vader, kurvára csináltam volna egy exit pollt, hogy hányan várták akkor a legjobban Vader feltűnését, illetve hányan tudtak egyáltalán arról, hogy szerepel a filmben. Mert pl. a Sith-ek bosszújához képest jóval kevésbé futott a marketingkampányban, és aki nem volt szemfüles, az a poszteren sem vette észre.
 13. IndianaAndrisSolo

  A Star Wars Saga jövője

  Szerintem jó dolog, amit Dave Filoni csinál, bár messze a TCW 3-6. évad voltak a legjobb történetei, vagy azok érintettek meg engem a legjobban. Kennedy-t Lucas nevezte ki. "My Yoda"-nak nevezte Lucast a 40. évfordulós panelen a '17-es Celebration-ön. És Hollywood egyik vezető producernője, akivel az Indy-n is együtt dolgoztak Lucassal, valamint volt egy rakat Spielberg-filmje is. Éppen arról beszélsz Zééé, hogy hogy elbénázták a Solo marketingjét, hát pontosan éppen ezért talán nem Hollywood egyik legjelentősebb producernőjét kéne leváltani egy olyan filmessel, akinek, bár a tehetsége és odaadása vitathatatlan, két SW-hez kapcsolódó animációs sorozaton kívül nem nagyon fűződik a nevéhez semmi. Azért Filoniról baromira nem tudom elképzelni, hogy a segítségével sikerre visznek egy csomó mozifilmet. Főleg, hogy amikor próbálkozott a saját stílusa, műfaja mozira adaptálásával, akkor az elég rendesen nem volt megosztó sem a rajongók, sem a kritikusok, sem a bevétel tekintetében. Viszont hadd vonjak párhuzamot a mostani rajongók a Lucasfilm elnökéhez való viszonya és a PT fogadtatása között: az OT monomániás rajongói lényegében elüldözték Lucast a saját franchise-ától. Lucas kifejezetten azt tette meg visszavonulásának okául, hogy baromira nem tetszett neki, hogy csinált valamit szívvel-lélekkel, és azt a rajongók lefikázták, és úgy gondolta, ezért nincs értelme csinálnia. Azóta azok a rajongók nagyöregek lettek, talán ezt a permanens rajongást fel is adták, mert semmi sem szolgálta ki őket, ami '80, vagy '83 után jött ki. Azt a rajongó generációt felváltotta a 90-2000-es évek fiataljai, akiknek viszont már a saga egységes volt, gyerekkori élményként egyaránt fogadták be a prequel és az OT trilógiát. Ezek vagyunk nagyrészt mi. Ebből a generációból kerülnek ki most azok, akik fújolnak az új részekre, mint állat. Persze egyébként annyit nem képesek elismerni, hogy a Rogue One is Disney, amit azért nagyrészt mindenki szeret, hasonlóan a PT-haterekhez, akik vmiért George Lucast nem is az eredeti trilógiával (mintha nem ő rendezte volna a Csillagok háborúját...) azonosítják, hanem a PT-vel. Egyszerűen tényleg néhány dolgot nem tudok megérteni a TLJ-t monomániásan-autisztikusan utáló rajongókon. Egyrészt jellegzetesen ők magukat tartják az igazi fan-eknek. Másrészt valahogy nem képesek figyelembe venni, hogy a TLJ-t nem hogy sokan szeretik, hanem egyenesen az utálaton kívül a másik véglet az, hogy az első helyekre rangsorolják a filmet. Ez több, mint megosztó. (EGYÉBKÉNT MEG SEM PRÓBÁLTA SOHA SENKI, AKIT OLVASTAM, EGY KICSIT SEM MEGÉRTENI A KRITIKUSOK, VAGY A TLJ RAJONGÓINAK ÁLLÁSPONTJÁT) Próbáltam korábban, még a TLJ idején is jelezni, hogy az eredeti Csillagok háborúja, a Birodalom visszavág és a Sith-ek bosszúja is hasonlóan megosztó volt abból a szempontból, hogy aki viszont imádta, az nagyon nagyon imádta. Persze a két régi klasszikus nem a Star Wars-rajongókat, hanem a filmrajongó társadalmat osztotta meg. Az újabb filmek már csak a rajongókat tudják tovább osztani. És ez valószínűleg mindegyikkel meg fog történni, borítékolhatóan, a IX-cel is. És sokkal kevésbé fog ez megtörténni a Rogue One-szerű spinoffokkal, ahol Darth Vader ugyanolyan, mint mindig, hanem a folytatás-trilógiával szemben volt-van elképesztően irreális elvárás. Amit nem is lehet meghaladni jóformán semmivel. Persze minden a TLJ-re irányul, mert ott már nem volt meg az újdonság varázsa, de közben a film mert újítani, a karakterek felvázolásán és a nosztalgián túllépve tényleges fordulatokkal terelte új irányba a történetet (azért azt gondolom, ez talán tényszerű). Hogy elmondjak egy reprezentatív példát a saját esetemből, elmesélem, hogy mennyire vártam a Force Awakens-t. NAGYON. Nyilván mindenki. De én különösen, sokkal jobban, mint bármelyik másik SW-filmet korábban. Miért? Han Solo miatt. A kedvenc filmkarakterem, aki '83 óta nem bukkant fel semmiben. Onnantól kezdve, hogy kiderült, hogy benne van Ford a filmben, hihetetlen csodálatos időszak tört rám, a spekulációk időszaka, mindig is szerettem volna látni egy újabb Han Solo-kalandot. Mennyi minden kalandon mehet majd keresztül ismét Han Solo és Chewbacca! Mennyi űrlénnyel találkozik majd, milyen varázslatos helyeken jár majd! Aztán képzeljétek, ott volt a rathtar-jelenet. És ennyi. Ez volt durván Han Solo kalandja, meg elmegy megint egy cantinába, de ott nem rá figyelünk, utána egy akciójelenet, és megint fel kell robbantania egy Halálcsillagot. Hát finoman szólva sem erre vágytam, hogy egy sötét folyosón egy ázsiai bűnbandával üvöltözzön (kétségtelenül viccesen, de azóta nyilván revideáltam a jelenetet), aztán meg meghaljon. A lényeg ebből az, hogy abból a végtelen lehetőségből, amit a néző elképzel, főleg a VII. rész nyitott szálai, amiket továbbgondoltak (ki Snoke és Rey, mit fog mondani Luke), immár csak egyetlen lehetőség, egyetlen irány kristályosodott ki, ami sehogy sem érte el a legtöbb ember irreális elvárásait. Sőt, sokak kapcsán még abban sem vagyok biztos, hogy a Star Wars-filmek iránt rajonganak-e, vagy valami egészen más iránt? (Pl. TOR, KOTOR fanok, akik mindenhova odaírják, hogy csináljanak TOR/KOTOR sorozatot - ők egy játékot szeretnek, csináljanak nekik játékot, de tényleg! Sokat! Legyenek elégedettek ők is! De az nem az SW filmsorozat világa - persze biztos vagyok benne, hogy imáik hamarosan meghallgatásra találnak, és filmek is jönnek majd belőle) Az az elvárás, hogy minden évben be kell mutatni egy SW-filmet, az alapvetően Iger-től származik, és a Disney mindent leuraló politikájából. Ugyanakkor nézzük a dolgok jó oldalát is: ha nem ilyen rohamtempóban készülnek el az új trilógia filmjei, akkor Fisher jóformán csak egy filmben tudott volna részt venni... Amúgy nekem is lenne tippem már arra, hogy hogyan lehetett volna az egész Solo-témát jobban lekommunikálni, megoldani. De honnan tudjuk, hogy nem a Disney röhög a markában? Az elmúlt évek legnagyobb SW-szünetje jön most, másfél év! Simán lehet, hogy ami itt a Solo-nál önmeggsemmisítésnek tűnik, az a IX. résznél meg tiszta haszon lesz. Ezeken baromi sokat gondolkozom, hogy vajon mennyire gondolkodnak előre Kennedy-ék? Pont a Solo filmet megnézve látom azt, hogy azért eléggé. Míg a TFA-nál az volt a kommunikáció, hogy a régi fanoknak kedvezzenek, akik az OT-t szerették (és minden báb, minden épített díszlet, stb., a midikloriánokat és egyéb neuralgikus pontokat nem is említik), lényegében a TFA visszajelzéseiből már rájöhettek, hogy itt már nem az a lekenyerezendő generáció, akik az OT-t, hanem amelyik a PT-t is szerette: és pl. itt meg már megtörtént (a bukáson kívül) az, amit nem gondoltam volna, hogy egy Han Solo-ról szóló filmben Darth Maul lesz a filmvégi szenzáció. De Zééé, ha esetleg ismét történik egy erősebb váltás, és ismét megváltozik a filmek stílusa, narratívája, akkor nyugodtan elkezdhetsz rettegni, hogy kb. 5 éven belül felnőnek azok a gyerekek, akiknek a gyerekkoruknak már nem csak Han Solo, Darth Maul, de Kylo Ren is a részét képezte, és akkor majd visszakövetelik a saját Star Wars-ukat. Sajnos azt érzem, hogy az egyetlen megoldás az, ha minél inkább elhagyjuk az ismert karaktereket, az ismert időszakot (a IX. rész után), esetleg fanservice-szel behoznak különböző EU karaktereket, és akkor talán más lesz a hozzáállása a rajongóknak a Star Wars-filmekhez. Engem ugyan valószínűleg elveszítenek azok a filmek, vagy legalábbis könnyen lehet, hogy a premiernapok igen, mert a Star Wars nekem a Skywalker saga, és a Rogue One és a Solo sem tudott igazából ettől kellően elszakadni - éppen ezért tetszettek. Én örülök, hogy megszületett a folytatás-trilógia, és, bár (sokáig nem mertem bevallani, de legbelül) a TFA akkor egy csalódás volt, a TLJ megmentette nekem az egészet, ma a két filmet egy erős duónak látom, talán a legerősebbnek. Amiatt is szomorú vagyok, hogy a Solo-nak konkrét folytatása tutira nem lesz, maximum a nyitott szálait majd más filmekben zárják (talán) le - esetleg Boba Fett-, Maul-, Kenobi-spinoffok -, de most még ezt is kétlem. Rettentően szar lenne, ha Zééé víziója igazolódna, és Kennedy távozna az SW éléről. Csak akkor lennék boldog, ha esetleg Lucas-t hoznák vissza mellé, de ezt nem tudom elképzelni, mindenesetre ez lenne az egyedüli személyi változás, amit el bírnék fogadni.
 14. Jó, nyilván engem nem is technikailag zavar az egész. Tojok az SW technológiájára. Mese, nem scifi, onnantól kezdve, hogy elsuhan az első üvöltő TIE vadász. De a dolgok mitikus elemeit tartsuk meg, és legyünk következetesek hozzájuk. Ha a Kessel egy viharos bolygó, és nehéz odajutni, és ez volt a Legendsben (de nem csak a Legendsben, mert lényegében Han Solo IV. részes mondatából következik, hogy nem olyan egyszerű a Kessel megközelítése/elhagyása), és ehhez akartak visszanyúlni a Solo-ban is, akkor igazán már a Rebels-nél is gondolkodhattak volna erre. Mindig ezek a belemagyarázások mennek, hogy igen, akkor éppen úgy volt és nem látszott, és úgy akkor már oké. Nemár. Éppen nem látszott a kocka is, az a kocka, amelyiket, felhívnám a figyelmet, hogy a film ZÁRÓSNITTJE tartalmazza, egy szuperközeli van a himbálózó kockákról, arról íródik ki Ron Howard neve. Ennyire fontos eleme a filmnek. Elég furcsa számomra, hogyha egyszer használja ténylegesen is valamire a narratívában, azt nem mutatják meg nekünk. Azt el tudom képzelni, hogy Han le tudja venni a láncról, de akkor mi a túróért nem tudták bevágni? Meg egyébként az is furcsa nekem - ha már kártyajáték -, hogy használhatja a saját kockáit egy játszmában, amibe beszáll. Simán lehet, hogy cinkelt kockák. Lando helyében én ezt tuti nem hagynám, meg mellesleg a mi világunkban (ami meglehetősen prózai az SW-éhez képest) nincs olyan, hogy egy bármilyen kaszinóban, vagy lebujban, legyen az Monte Carlo-ban, Vegasban, vagy egy kelet-magyarországi faluban, az ember a saját lapjait, kockáit használhassa nagy téttel zajló játék mellett. Ez képtelenség. Ha meg most azt mondod, hogy éppen azért tartotta meg a kockákat, mert a Falcont nyerte velük, de egyébként Qi'Rára emlékeztetné őt (és akár el is dobhatná), akkor valóban tényleg meg kellett volna mutatni azt, hogy a kockákhoz valami pozitív is társul, ugyanis Qi'Ra árulása után tleg furcsa, hogy felrakja a Falconra... Amúgy nyilván a kockáknak más jelentése is lehet ezután: azt a szerencsében reménykedést jelképezik, ahogy Han nekivág a Falconnal az űrnek és a jövőjének.
 15. IndianaAndrisSolo

  Értékeld a filmet

  Dzséjt, ennyi erővel mondhattad volna Kylo TIE Silencer-ét is.
×

Fontos információ