Ugrás a kommentre

IndianaAndrisSolo

Tag
 • Összes hozzászólás

  352
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Közösségi hírnév

168 Nagyon kedvelt

IndianaAndrisSolo tevékenysége

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 1. Han Solo és társai

  https://superhypeblog.com/music/pink-floyds-the-dark-side-of-the-moon-how-an-album-cover-became-an-icon Hasonlóan idézte fel a Thor Ragnarök is a posztereivel, logójával a '70-es évek végének-'80-asok elejének szín- és motívumvilágát. Meg a Last Jedi első, Celebration-ös poszterénél is megvolt ez a Flash Gordonos, He-Man-es, Commodore 64-játékos fíling, csak ott a színvilág a vörösre és a kékre volt felhúzva. De azt is el lehetne képzelni, hogy egy Vico VHS-kazetta posztere.
 2. Értékeld a filmet

  Egy több, mint kiváló cikk a The Last Jedi megítéléséről: https://www.starwarsnewsnet.com/2018/03/star-wars-the-last-jedi-forbes-weighs-in-on-the-critics-vs-fans-debate.html
 3. Forces of Destiny

  Igen, nyilatkozták, hogy ez a második évad nem csak ennyi volt. Valóban, az még fajább lenne, ha Hamill a kövi nagy anim. sorozatban szinkronizálna!
 4. Forces of Destiny

  Na, ennél tényleg azt érzem, hogy a lehetőségekből kihozták a maximumot. Három perces limitben ennél jobbat nem lehet csinálni. És tényleg egyik-másik igazán mosolyt csalt az arcomra! A Leiás rész szuper, és egy fontos pillanatot mutat be, már a Hera-Sabine verziónál is azt hittem, hogy a Tydiriumot lopják épp el (de aztán a wookiee-t csekkolva rájöttem, hogy nem), de nagyon jó, hogy a Boussh ruhájának eredetét itt megismerhettük. A Yoda-Luke rész is marhajó, és a porgos is. Az animációk, a karakterek rajzai is sokkal jobbak, Anakinen látszik talán a legnagyobb változás. Kitettek magukért. Bízom benne, hogy Mark Hamill nem csak erre az egy részre szinkronizálja majd Luke-ot, hanem esetleg beugrik majd öreg Luke-ként is a májusban érkező részek valamelyikében.
 5. Nem tudjuk, hogy a Rebels jelenlegi befejezése mennyi idővel játszódik az Ep. IV előtt. Lehet, hogy 1-2 héten belül már ment is a Scarifi csata + Yavin. Szerintem itt pont ezért nem volt válaszcsapás. Valamint azért sem, mert sztem a Lothal-t eredetileg a HCs-vel akarták elpusztítani, hogy példát statuáljanak, a HCs felrobbantása után pedig lehet, hogy más lett a fő prioritás + a 2. HCs-nál is lehet, hogy ez tervben volt, csak ugye az se tartott sokáig. Sokkal gazdaságosabb lelőni egy lézerrel a bolygót, mint odacsődíteni egy rakás csillagrombolót, plusz azért talán már ez is kijelenthető, hogy a lothali lázadók működésével minten bizonnyal már a polgárháború lóg a levegőben, és a Birodalom be lehet valamelyest tojva, elvégre a három fő emberüknek meggyűlt a baja velük: Tarkinnak, Thrawnnak, Vadernek. Sőt, tkp. Palpatine-nak is. És az inkvizítorok is fűbe haraptak. Am ez meg nem az első válaszcsapás lett volna a Birodalom részéről, sokadjára küzdötték vissza magukat Ezráék Lothal-ra. Már Vader is vmi ilyesmi miatt jött Lothal-ra a 2. évad elején.
 6. Az Ahsoka-szálat szinte biztos, hogy a kövi sorozat, vagy majd az ahhoz kapcsolódó kiadványok valamelyike megválaszolja majd. Lothal-nál nekem az a magyarázatom, hogy nagyon röviddel ezután jöhetett Scarif és Yavin, és ezzel rendesen azt érték el a Lázadók, hogy a Birodalom innentől kezdve erősen rájuk figyeljen, főleg, hogy innentől kezdve nyílt háború van. Szerintem nem értek rá arra, hogy Lothal-t visszafoglalják. Az is lehet, hogy a DS első megsemmisítendő célpontjai között volt, csak a Yavin 4-be beletört a bicskája.
 7. Luke Skywalker

  Mark Hamill kapja a csillagát épp most! Live stream w Han Solo and Baron Papanoida
 8. Sokan Ahsoka-ról fehér Gandalfra asszociáltak, itt feljebb is, és a Star Wars News Neten is. Nekem inkább a Force Awakens vége jutott eszembe, Luke is hasonló messianisztikus alakként jelenik meg ott, a zene is a Force Theme, utána meg a mozifilmes End Title. Lényegében annyira senkit sem öltek meg, hogy Dume farkassal és Jacennel az az érzésem, hogy Kanan halálát is szinte teljesen visszavonták. Pedig hogyha ezekkel a karakterekkel megyünk tovább, akkor előbb-utóbb le kell zárni a történetüket. Gregor halála ezzel együtt viszont eléggé súlytalan volt, pláne, hogy szerencsétlen már másodjára patkol meg Világos, hogy Ezra és Thrawn nem halt meg, de mondjuk az már kevésbé, hogy a széttört üvegű hajóban miért nem haltak meg, de szinte mindegy is ez. Azért ez nekem kicsit fura, hogy ez az összetartó csapat ennyire szétszéledt. Hogy Hera már egyedül küzdött Endoron, és Zeb, Sabine, Kallus már nem voltak vele. Zeb és Kallus befejezése a legmeghatóbb, legemberibb. Ők voltak a kedvenc karaktereim ebben a sorozatban! Palpatine jelenetei ebben a részben meg valami egészen hidegrázósak!!! Nem bántam volna, ha először így látjuk meg a Rebelsben, és csak utána, amikor Ezra lerombolja a templomrészt, csak akkor látjuk meg a valódi arcát. Így egy kicsit felemás volt, hogy igazából egyszer már látta korábban Palpatine valódi arcát. De ez nem ennek a résznek a számlájára írandó. Bravó Rebels! Várom a következő sorozatot!
 9. 1x00 - Spark of Rebellion

  Igen, főleg, hogy az Inkvizítor végül utána nem is szerepel, és a végén fordulatszerűen jelenik meg a hologramja. Az első olyan részben, amiben már komolyabban feltűnt, annak a felütésének jobb lett volna a Vader-jelenet (a Rise of the Old Mastersben), esetleg a Fighter Flight végén cliffhangerként a következő részt fölvezetendő.
 10. EPIX spoilermentes topik

  Azt nyilatkozta Johnson a minap, hogy a harmadik lecke valami olyasmi, amit nyitva hagy a IX. részre Abrams-nek.
 11. A Star Wars Saga jövője

  Az is lehet, hogy a Resistance olyan harmóniában készült a Rebels-szel, hogy tovább tudtak lépni a Rebels 4. évadról a kövi sorozatra minen fennakadás nélkül, mintha csak egy újabb évad lenne. Amúgy a Rebels előkészítése és bejelentése nem igazán mérvadó: a Rebels 1. évada akkor a Lucasfilm zászlóshajója volt. A dolog, amit virítani kellett még a 7. rész előtt. Kicsit ugyanez a helyzet lenne most, ha ősszel jönne a következő sorozat: van egy másfél éves gap a Solo és az Ep. IX. közt. Én azért örülnék, ha lenne legalább vmi ezalatt az idő alatt, erre ez a sorozat tökéletes lenne.
 12. Mennyire egységes a nyolc film együtt?

  Igen, Wedge is Antilles és nem rokonok, az oké, tényleg a messzi galaxis Smith-jei lehetnek. De a RotS-os és az ANH-s Raymus Antilles kapitány ugyanaz a személy a wookiee szerint. Am Wedge-dzsel is hasonló a helyzet: van ugye az a fake Wedge, aki a Death Star briefingen vitázik egy rövidet Luke-kal az ANH-ban. Na ott tényleg simán kitalálhatták volna, hogy ez egy másik karakter, én totál elfogadtam volna, hogy Wedge nincs ott az eligazításon (mittomén, klotyón van), de a wookiee ugyanannak a karakternek nevezi, Wedge kánon sztorijának leírásában ott van, hogy a csávó összeszólalkozik Luke-kal. Lehet, hogy az Antillesek valójában Clawdite alakváltók, mint Zam Wesell???
 13. Mennyire egységes a nyolc film együtt?

  Srácok, hadd mondjak el valami iszonyú következetlenséget, ami egész életemben szúrta oldalam. Lucas annyira figyelt mindenre a Sith-ek bosszújában, hogy tökéletesen illeszkedjen az előtte és utána következő filmek sorába. Illeszkedik is. Egy dolgot kivéve. Antilles kapitányt. Egyik filmben sem látszik sokat a csávó, premier plánban egyáltalán nem. De az egyszerűen már messziről is lejön, hogy ennél két különbözőbb palit nem is választhattak volna. Még a ruha segíthetett volna, de az is homlokegyenest más. A ruhát viszont inkább elnézem, húsz év alatt változhat a "divat", egyik filmben mint szenátusi testőr, másik filmben meg mint lázadó jelenik meg, oké. De a két csávó alkata és feje közti különbség így is átjön. Az egyik egy hatalmas, vállas, iszonyú nagy állkapcsú, barnás-feketés hajú férfi, akit egyáltalán nem is tudok elképzelni, hogy Darth Vader csak úgy felkap. A másik pedig látványosan egy vékony, kissé talán pocakos, szőke, alacsony, a fojtásnál jól láthatóan teljesen más arcú figura. Még csak azt se lehet elképzelni, hogy húsz év alatt ilyenre esik össze, egyszerűen abból az emberből nem tud ezzé a fickóvá öregedni. Szerencsére a Rogue One-ban olyan színészt választottak, aki hasonlít az ANH-sra, nézegettem róla képeket. Persze ennyi baj legyen, ettől nem szeretem kevésbé sem Lucast, sem a RotS-ot, sem magát az SW-t. Ezt az egészet inkább félkomolyan, mint komolyan írom Valaki nem tud valami jó kis in-universe magyarázatot a mester botlására?
 14. 4x10 - A World Between Worlds

  Egyelőre most derült ki 100%-ig, hogy él és virul. Mindig is úgy gondoltam, hogy a Rebels 2. évada nem jó lezárást adott Ahsoka történetének. Az első évad végén nagy dérrel-dúrral be lett hozva, aminek nagyon örültem, aztán pedig jóformán alig használták a figuráját, pedig feltételezhettük, hogy mivel ő is egy Jedi, és eléggé kevés van jelenleg a galaxisban, talán szignifikáns szerepe lesz, és nem ördögtől való volt a feltételezés, hogy a Ghost Crew tagjává válik. A Twilight of the Apprentice-en kívül két rész volt, ahol fontosabb szerepet játszott, nem cameo-zott. És baromira nem érzem azt, hogy olyan mély viszonyuk alakult volna ki a Rebels hőseivel. A Twilight of the Apprentice pedig (amit én nagyon szeretek) sokmindenről szól - Maul megjelenik, Kanan megvakul, Ezrát minden korábbinál jobban megkísérti a sötét oldal, a maradék inkvizítorokat kinyírja Maul, a sith holokron megszerzése, stb. - speciel arról, ami az epizód címe, éppenséggel a legkevésbé. Ahsoka egyáltalán nincs fontos szerepbe helyezve, nem úgy, mint mondjuk Kanan a Jedi Night-ban, vagy Maul a Twin Suns-ban, nem érezni, hogy kérlelhetetlenül halad a sorsa felé. Egy ilyen mozgalmas rész végére pedig hirtelen be van dobva a Vaderrel való találkozás, ami valahogy egy sokkal epicebb lezárást kiáltott. Szóval örülök, hogy Filoni-ék realizálták, hogy egyszerűen a Rebels-ben nem futhatta ki magát Ahsoka. Csakhogy ne azt érezzétek, hogy egyoldalú vagyok: pl. sztem Maul príma lezárást kapott, azokat a részeket, amikben szerepet kapott, sokkal jobban uralta. És Rex-et is sokkal méltóbban használja a sorozat. Talán arra is rájöttek a Disney-nél, hogy iszonyúsok rajongója lett a TCW-nek és Ahsoka-nak, és most már bizonyára Filoni-ban is maximálisan megbíznak. Mert ugye anno kapott is sorozatot, de azért mégiscsak a TCW el lett kaszálva. A Rebels minimum első évada egy nagy feladat volt Filoni-nak, ahol azért az új főnököket is meg kellett győznie. Remélem, hogy ha már egy rakat tv-sorozatot fejlesztenek a Disney saját Netflix-ére, akkor az egyik Ahsoka-ról fog szólni. Nemrégiben volt egy ilyen fejtegetése Dzséjtnek, hogy nem kéne mindenkit halállal kiírni. Na, hát Ahsoka-nak el tudok képzelni valami meghitt befejezést. Egyre fogynak a George Lucas által kreált karakterek az SW-galaxisból. Az olyan figurák, mint Luke, vagy Han, megértem, hogy meghalnak, de pl. Ahsoka, aki egy kortalan figura animációs léte miatt, nem kötik korlátok egy idős színészhez, igenis feltűnhet még sorozatokban, sőt, szerintem tök jó közös pont tudna lenni ő maga az animációs sorozatok között. De akár még saját spinoffot is kaphatna, vagy feltűnhetne élőszereplős sorozatban.
 15. 4x10 - A World Between Worlds

  Yoda József: jelen esetben nem időhurokról van szó. Az a kép a második évadban, hogy Ahsoka bemegy a barlangba, egész egyszerűen már azután van, hogy Ezra megmentette, akkor ott már a mostani rész eseményeinek tudatában lép át a barlangon. Amúgy a negyedik, amit vázoltál, hogy a múlt megváltoztatásával párhuzamos világok jönnek létre, lényegében ugyanaz, mint a Vissza a jövőbés/Terminator-os, csak ott a szereplőknek nincs lehetőségük alternatív valóságok közti utazásokra. Amúgy meg ez nem is feltétlenül lenne kapcsolatban az időutazással, bizonyos történetekben simán csak önmagában van a multiverzum-elmélet, nem kell időutazással beavatkozni az eseményekbe, mert önmagában minden döntéssel párhuzamos univerzumok születnek (ld. Rick and Morty). A legtöbb SW-halálról így elmondható, hogy nem akadályozhatta meg őket senki, mert akkor láttuk volna már. Qui-Gon, Padmé, Obi-Wan, Yoda, Vader halálának szemtanúi vagyunk, Palpatine-nál pedig nem lenne robbanás, ha ott vki kimentette volna. Elméletileg csak Han, Windu halálakor merülhet fel, hogy valaki megmenthette őket, de úgyse fogják ezt bejátszani. Dzséjt, akartam kérdezni, a jelenlegi kánonban mi az a forrás, ahol elhangzik/megmutatják, hogy Maul hogy menekült meg a Naboo-n? Erről lemaradtam. A régi kánonban volt az egyik képregénykötet, amiben ezt flashback-ben megmutatják, de az már legends. Mindezen események hatása a Sith-ek bosszújára: ha Anakin nem siet átállni, és utánaolvasgat a Jedik archívumában, akkor talán rátalál erre a lehetőségre (de nem épp egy könyvtárszakos, inkább gyakorlati ember), ami azért kecsegtetőbb, és valószínűbb megmentési lehetőség Padméra nézve, mint amit Palpatine vázol neki. Persze ott így sem tehetett volna semmit, mert Padmé nem egy baleset vagy gyilkosság áldozata. Esetleg önmagát menthette volna meg a mustafari sérüléseitől.
×

Fontos információ