Jump to content

IndianaAndrisSolo

Tag
 • Content count

  432
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

276 Nagyon kedvelt

About IndianaAndrisSolo

 • Rank
  Youngling

 • Nem
  Férfi

Recent Profile Visitors

1665 profile views
 1. Szerintem csoda, hogy van egy ilyen kiállítás is egyáltalán Magyarországon. Biztos, hogy nem lesz olyan, mint az Identites, de azért elmegyek rá. Pedig láttam én már számtalan eredeti kelléket az Identitesen, Celebration 2016-on, LA Disneylandben. Szóval szerintem azért érdemes elmenni rá.
 2. Tökéletesen el tudom fogadni egyfelől... Hiszen nem is azt írtam, hogy nem tarthatod rossznak, de azzal a következtetéssel nem értek egyet, hogy azért, mert egy poszter elemét máshonnan vették, attól rögtön bénává válik. Attól függetlenül lehet persze béna (mert ez lényegében egy backstory-ja az adott produktumnak). Komolyan, a posztmodern és az intertextus korát éljük. Semmi sem eredeti. De ha éppenséggel az, akkor is azt mondják rá, hogy nem az, ld. a Vanity Fair TRoS-képei közül a Luke-osat, aminél hasonlóan tartja ugyanabban a jelmezben ugyanazt a kesztyűs kezét ugyanolyan szórt fényviszonyok közt, mint egy korábbi TLJ promó fotón, és ezzel próbálták bebizonyítani, hogy részben manipuláltak a képen. (Viszont - és aztán felőlem már nem kell a poszterről vitázni - mintha úgy látnám, hogy éppen te nem fogadod el, hogy valakinek más a véleménye, elvégre a te véleményedet erősebbnek láttatod pusztán amiatt, mert grafikus vagy, meg mert a te grafikus barátaid azt mondták, hogy nekik nem tetszik. Ez azért nem igazán érv. Ha már szakmabeli vagy egy adott kérdéskörben, akkor az szerintem arra nem jogosít fel, hogy magára a tényre hivatkozz, de akkor bizonyára megvan a tudásod ahhoz, hogy valóban átfogóan és részletesen megindokold a problémáidat a poszterrel kapcsolatban, amit egyébként, őszintén mondom, hogy szívesen el is olvasnék!)
 3. Ezt én nem igazán tudom megérteni, hogy miért gondolja bárki is azt, hogy azért, mert egy ilyen képet használtak fel, a poszter szar is rögtök akkor már. Egyrészt: az a hot toys figura igencsak jó, konkrétan zseniális. Másrészt azért jól látni, hogy - bár tény, hogy ennek a fotója lett felhasználva - azért plusz effekteket is ráhelyeztek, egy csomót dolgoztak vele. A középső képen fura ez csak, a bal szélső képen már annyira homályos Palpatine feje, hogy nem tűnik fel a dolog, hogy egy akciófiguráról van szedve. A poszter maga pedig tökéletesen összecseng a Last Jedi első teaser poszterjével (amire még a filmet nem látva azt mondtam, hogy a legzseniálisabb poszter, amit Drew Struzan óta kiadtak a Lucasfilmnél). Ugyanígy, a csillagok égbolton tekint ránk, csak most nem Luke, hanem Palpatine. Szerintem mindkét poszternek elképesztően retro 80-as évek hangulata és színvilága van, hasonlóan a Thor Ragnarök posztereihez. Mintha nem is 2019-ben lennének egy Star Wars-film plakátjai, hanem a 80-as években egy Star Wars pénzbedobós Arcade játék oldalára lenne festve. Szerintem kurvajó mindkettő, azt sajnálom, hogy a TFA-hoz nem készült ilyen poszter, ahhoz még szerencsére Drew Struzan vállalt posztert. Nagyságrendekkel jobb poszter ez a TRoS-os poszter mint a TFA végleges posztere, ami szörnyű katyvasz volt. Egyébként a Solo kapcsán a karakterposzterek konkrétan plagizáltak különböző műfajspecifikus válogatás CD-ket, volt erről cikk, de aztán a rajongóközegben a felháborodás egyenlő volt a nullával. Most, hogy valaki kiszúrta, hogy a Palpatine-t felhasználták, mindenki el van ájulva, holott ez magát a posztert egyáltalán nem minősíti. Én örülök, hogy a poszteren nagyon hangsúlyosan az első hat Star Wars-film ikonikus karaktere (akit OT-és prequel fanok egyaránt imádnak) képviselteti magát.
 4. Igen, mert ma már az a generáció az a rajongóközeget alkotó relatív fiatal réteg, akik anno ezeken a filmeken nőttek fel. Amikor JJ a TFA kapcsán az eredeti filmekhez akart visszanyúlni, valójában ezt nem teljesen realizálta, hogy a rajongóközönség gerince 2015-re már nem az a tömeg volt, akinek anno nem tetszett a TPM. De amiben bízom, hogy majd felnő egy generáció, aki a TLJ-re is úgy fog tekinteni, mint a mostaniak a RotS-ra. Mert a prequel-generáció egy része most ugyanúgy fütyüli ki az új trilógiát (tisztelet a kivételnek), mint anno az ő gyermekkori filmjeiket az eredeti trilógiások (tisztelet a kivételnek), és ez nem igazán gáláns dolog. De legalább sokan szeretik a RO-t, ami azért sok elemében idézi fel a prequeleket, különösképp a RotS-t: pesszimista befejezés, Darth Vader jelenléte, Mustafar, Coruscant, Bail Organa, összeköti a két trilógia látványvilágát.
 5. Skacok, én valamiért nem látom, hogy a csillagrombolók csíkosak lennének, pedig kikockáztam rendesen, mindig csak sziluetteket látni, az első snitten látni az elöl lévő csillagrombolón több fényt, de nem láttam, hogy bármilyen más szín is lenne rajta, mint a vihar kék villám-reflexiója.
 6. Ennyi sok küzdelem után lehetséges, hogy a sötét oldalt választja??? A trailer alapján elég sátáni, szinte vérben forgó a tekintete... Biztos ez lesz a flm fő témája, hogy ellenáll-e Palpatine és a sötét oldal delejes csábításának, hogy megkísértik-e a múlt árnyai, a viszonya más, a sötét oldalra tévedt személyekkel... ...Threepio, ugye nem állsz át te is???
 7. A karakter a Blurrg mellett megegyezik a pop vinyl boxon feltüntetett figurával, csak ott fel van tolva a szemüvege. Kuiil vagy Kviil a neve. Szerintem ugnaught. És van egy olyan tippem a pop vinyl kapcsán, hogy őt fogja alakítani mocap-pel vagy csak a hangját adva, Nick Nolte! Mert esküszöm, hasonlít rá Komoly esélye van, hogy fan-favourite lesz belőle, nekem nagyon tetszik. A Taika Waititi által játszott IG-droid tehát nem IG-88, hanem egy új karakter, IG-11. Nagyon tartják magukat ahhoz, hogy egyetlen korábban látott figura sem tűnik fel, kíváncsi vagyok, meddig tudják ezt tartani (Bossk-ról is voltak pletykák korábban). Milyen érdekes, hogy egy olyan SW-mozgókép, ahol nincs ismerős figura, azzal hiteti el, hogy a galaxis része, hogy a design, a figurák minden korábbinál jobban megidézik a klasszikus filmeket. A Disney-éra SW-filmjeinek komoly hiányossága, hogy a klasszikus fajokat fájóan alulhasználták, itt viszont láthatóan teljesen új figurákat alkotnak meg klasszikus fajokon belül, ami nagyon tetszik nekem, ebben a sorozatban ilyen hiányok nem lesznek. Ugye már az eddigi infók alapján tudjuk, hogy feltűnik Jawa, Rodian, Weequay, Kowaky majomgyík, és még ki tudja, hány további faj.
 8. Uh a Lars farm ISZONYÚAN kell. Az első 6 filmet nagyon jól keretezte, hogy a Sith-ek bosszúja végén ismét a bébi Luke van, és a Lars farm. A Last Jedi persze megfejelte ezt, mert bár "minden" "fan" iszonyúan mítoszrombolónak érzi a filmet, annál nagyobb keretes szerkezet és visszautalás és fan service de közben frappánsság nem lehet, mint hogy Luke a halála pillanatában is azt látja, mint gyermekként, és fiatalemberként. Két napot, amik valahogy mindhárom esetben a jövő bizonytalanságát szimbolizálják. Így azt gondolom, Luke története nem ért véget. Többet várok tőle, mint a korábbi filmek Erőszellem-feltűnéseitől. Ugyanakkor ne támasszák fel őt egy az egyben. Ami logikus viszont: jelenleg a két oldalon 2-2 erőhasználó van az új filmben. Két teljesen materiális, élő karakter, Rey és Kylo, akik között biztosan lesz egy szokásos fénykardpárbaj. De jó lehetőséget rejt magában az a tény, hogy Luke és Palpatine is meghalt már, így időtlen lenyomatként az ő tudatuk is összefeszülhet valami módon a film során.
 9. Igen, csatlakozok Ody-hoz, a zene remek. És milyen érdekes, hogy sokan lényegében mindegyik új SW-film kapcsán leírják, "mennyire rossz a zene, még a prequeleknek is jobb volt", még pl. én is első megnézésre gyengének éreztem a Rogue One zenéjét, vagy a Force Awakens-ét, mostanra azt mondom, mind a négy film tökéletes új témákat készített, és nagyon jól újrahangszereltek, megidéztek régebbi ikonikus zenéket. Csak hogy mindből kiemeljek csúcspontokat: TFA: Kylo témája (több számban is felhangzik), March of the Resistance, The Scavenger/Rey's Theme, The Jedi Steps; RO: Imperial Suite, Your Father Would Be Proud/Hope; Solo: The Adventures of Han, Meet Han, Reminiscence Therapy, Marauders Arrive. Való igaz, hogy a TFA-nál az új témák túlsúlya hathatott rám negatívan az első megtekintésekkor, de a Last Jedi-nál már nagyon jól használják a TFA zenéit is, és korábbiakkal is bátrabban él a film: sosem hittem volna, hogy az egész saga-ban az egyik kedvenc témámat, a TIE Fighter Attack-ot valaha is hallani fogom új SW-filmben, hab a tortán, hogy még a Solo-ban is használták. A Last Jedi kedvenc számai között van számomra egyértelműen a The Rebellion Is Reborn, ami az egész filmet fémjelzi, egyszerre hallható benne Rose témája, ami egyre jobban átvált az Ahch-To-i témára, ami nagyon felemelő, jól építkezik, és tényleg katartikus zene. A film végi Spark/The Last Jedi kettős meg beviszi az igazi gyomrost, különösen amikor a The Last Jedi tétel 2. perce után (a Luke projekció fordulatnál) bejön a kórus - persze akkor, amikor átváltunk az Ahch-To-n lebegő Luke-ra - az nálam a teljes katarzis pontja. Az új trilógiában ritkább a kórus használata, a prequelek után a zene szándékoltan inkább az eredeti trilógia kevésbé epic hangszerelésére épít, ezért van szerintem itt igazán nagy ereje ennek a pillanatnak zenei értelemben is.
 10. Számomra az a jelenetsor egészen varázslatos, ahogy Luke ott a szigeten közlekedik, egyébként tulajdonképpen ez a jelenetsor, ennek a magányos figurának a hétköznapi cselekedetei voltak, amik először igazán mélyen beszippantottak a filmbe. Van ebben valami bizarr ebben a thala-siren-ben, ahogy megfeji Luke, de szerintem semmiképp sem undorító, hanem inkább irónikus, pontosan úgy bizarrak ezek a lények, mint Ponda Baba, vagy Salacious Crumb. Az ilyen figurák mindig is a részesei voltak a Star Wars-nak, és az ilyen groteszk lényeket mindig is sokkal jobban szerettem, mint a cool lényeket (Bossk, Edrio Two Tubes, Maul). Luke magánya számomra teljesen Az öreg halász és a tenger című könyvet hozza be. A filmnek tkp. a leghangulatosabb jelenetsora számomra (caretaker-ekkel, a szakadék feletti átlendüléssel, és a szakadó esős halcipeléssel), és ebből sugárzik felém leginkább az, amit én mozivarázsnak hívok. A Star Wars-varázslat itt működik számomra a leginkább. A korábbi filmekből a IV. rész elejéről a két droid sivatagi csetlés-botlásaiban érzem ugyanezt, meg a TESB Yoda-jeleneteiben.
 11. Ebben a formában egyik kép se lesz benne, nagyon fontos tudni, hogy ezek nem screenshotok a filmből. Ezek a Vanity Fair fotósának, Annie Leibovitznak a fotói, de ezt biztos többen tudjátok. Szóval fogadni mernék, hogy ez egy jelenet a film jelenidejéből, amikor Luke megjelenik force ghostként, vagy esetleg ereje teljében, bár utóbbira nem tennék nagy összeget. Flashback-ként azt az időt tudom elképzelni, amikor Luke az Ahch-To-ra vonult, talán az utolsó találkozója R2-val - bár szerintem az közvetlen a templom felégetése után történt. (Am Yoda József, ne vedd magadra, a te kérdésfelvetésed tök oké, csak femerült bennem, hogy már olyan régóta olvasgatom a pletykákat, és felütötte a fejét egy típus, hogy milyen flashback-jelenetekre lehet számítani a film során. Hogy megfiatalítják Luke-ot, Leiát Carrie lánya játssza mocap-pel, hogy Palpatine csak flashback-ben lesz, hogy a flashback-ben Matt Smith fogja játszani, hogy Luke egy flashbackben leszed az Erővel egy csillagrombolót, stb. Ahogy az előző két film, úgy nyilván ez a mozi is biztosra vehetően fog flashback-eket használni - erre enged következtetni, hogy a cikk belengeti, hogy megtudjuk, az Első Rend hogyan alakult ki -, de valószínűsíthetően nem sokkal többet, mint a TLJ. De ezért így miért kell szurkolni, vagy milyen lényeges tulajdonsága van, ami egy flashback jelentőségét a film jelen ideje fölé emeli? Én pl. kifejezetten csalódott lennék, ha pl. Palpatine csak flashback-ben lenne jelen azok után, hogy beharangozták őt. Ahogy Luke is elsősorban a film jelenidejében force ghostként, vagy egyéb módon jelenjen meg, és ne a múltban. Meg kifejezetten olyan jeleneteket szeretnék látni flashbackben, amiknek van jelentősége a jelen sztorijával kapcsolatban, de az, hogy Luke fiatalon mit bűvészkedik az Erővel badass módon, nem nagyon érdekel, amennyiben nincs valami hozadéka a TRoS jelenidejében. De ezt tényleg csak a korábbi pletykák kapcsán mondom.)
 12. Ahogy fent is leírtam, szinte biztos, hogy nem flashback. Egész egyszerűen nem így nézett ki akkor Luke. Ez az előző két film jelenidejéből való kinézete. Szerintem frankón így fog kinézni Luke force ghost-ként, csak max még persze hozzáadnak egy kis kékes hatást utómunkában. Jó, hogy ismét konfrontálódni fog R2-val, és amiért nagyon imádkoztam, hogy tartsák meg force ghost-ként a badass külsejét az előző filmből.
 13. Ezek azért behind the scenes-fotók, nem hiszem, hogy meg vannak utómunkázva olyan szinten (azon felül, hogy Leibowitz nyilván megfényelte a képeket). Egyébként van egy kis kékes színezete. Bár a tűz és R2 jelenléte miatt gondolhatnánk, hogy a TFA-ban és a TLJ-ben többször is látott flashback-jelenet, de nem: Luke őszesebb, hosszabb a haja, egyértelműen a TFA végi és a TLJ nagy részében látott öreg kinézete ez, és a ruha meg a TFA/TLJ-s Jedi köntöse, csak, ahogy a 2017-es Vanity fair képeken, a hatás miatt ismét rádobtak egy nagyon nagy köpenyt, ami nem azonos azzal a köpennyel, amit a filmben is visel. Szerintem a szellem-Luke jelenete lesz ez, vagy persze az is lehet, hogy feltámad, vagy ilyesmi, de kizárnám a flashback lehetőségét. Szerintem iszonyú cool, ahogy R2 mellett áll. Számomra egyértelműen a legerősebb kép. Végigolvastam - az egyébként rendkívül értelmes és színvonalas cikk - minden betűjét, plusz a kisebb clickbait cikkeket, amikre továbbirányít a Vanity Fair, persze azokban nagyrészt ugyanezeket az infókat ismételgetik. Ami furcsa, hogy nincs szó egyáltalán Palpatine-ról. Még csak meg sem említik. Talán vele kapcsolatos az a cikkben többszőr visszatérő gondolatmenet, hogy a hőseinknek ki kell találniuk, hogyan találnak végleges, hosszan tartó győzelmet, hiszen az endori győzelem sem volt állandó: Audiences will learn more about the origins of the First Order, Poe Dameron’s rise to leadership in the recently decimated Resistance, and, with Rey’s training almost complete thanks to Luke’s sacred books she snuck off with in The Last Jedi, the film will bring a climax to the millennia-long conflict between the Jedi Order and the Sith" Amúgy az orbakokat is a cikk szerintem tévesen a Pasaana-ra teszi, de szerintem ők később lesznek, nem a sivatagos bolygón, hanem a harmadikon, ahol a színvilág alapján valószínűsíthetően a Halálcsillag roncsai is lesznek. Amúgy a Rey-Kylo párbajról készült fotót is el tudom képzelni, hogy a Halálcsillagon van, hiszen fémes, "birodami" díszleten állnak, és esik, vagy víz csap fel, márpedig úgy tűnt a trailerből, mintha a Halálcsillagot víz lepte volna el. Lehet, hogy ez már egy élő párbajuk lesz, amit már a Halálcsillag roncsain vívnak a film egy későbbi részén. Most azt mondanám, a film a Batuu-val kezdődik, vagy az elején van, a dzsungeles rész indokolja, szerintem itt állomásozik a Resistance, itt van Leia (itt köszönnek el tőle), és az új űrlény is. Persze lehet, hogy a Pasaana-s felvezetés után kerülnek majd Leiához. A film elején lesz fixen a Pasaana, és tipikus középső felvonásos, cantinás bolygónak tűnik a Kijimi. A csapat aztán elmegy arra a bolygóra (Endorra?), ahol a Halálcsillag is van. Könnyen lehet, hogy ez lesz az utolsó fontos helyszín.
 14. Mondjuk én nem bánnám, ha sorozatban jönne. Han, Qi'Ra, Lando, Maul, Chewie. Történjen meg. De ne mozifilmen, mert engem idegesítenek a Kasdan-szkriptek, a faltól falig akció. Egy sorozatban megvan a lehetőség a komplexebb történetmesélésre. És persze végre jöhetne Jabba és Boba, akiket szerintem sokan vártak már a Solo-ban is.
 15. A Last Jedi nagyságát szerintem az is mutatja, hogy nem csak annyi, amennyi, ez pedig a kiváló Blu-Ray extrák kapcsán derül ki, mert látszik, ebben volt még mu. A kivágott jelenetek TÉNYLEG kivágott jelenetek, én nagyon bánok közülük kettőt, az egyik a Luke-Rey konfliktus, ami a szigetre érkező martalócok kapcsán bontakozik ki, a másik meg amikor Luke lereagálja Han halálát. Nagyon esszenciális SW jelenet amikor Finn-ék a rohamosztagosokkal utaznak. Ebben a filmben volt még muníció, szerintem van, amit ha bevág Rian, akkor talán kevésbé negatív a film fogadtatása (Luke-ot meghatja Han halála, ez talán közelebb hozza a nézőket hozzá), és van, ami meg pl. biztos még nagyobb botrányt okozott volna, pl. amikor a Warwick által játszott űrlény feneke kilóg a Canto Bight-i fürdőben. Sajnálom picit, hogy Canto Bight nem lett akkora szabású, rengeteg szuper lény kimaradt a végső vágásból, viszont az emberek eléggé felül voltak reprezentálva. A zene elviszi nálam a jelenetsort, lényegében Williams komponált egy új igazi Cantina-zenét. A lényekből egy nagyon jó montázs ad egy körképet. Jobban is frekventáltak lehettek volna. De ami a csúcsa mindennek az a Rendező és a Jedi doksi. Nagyon nagyon ajánlom minden SW rajongónak. Azoknak is, akiknek nem tetszett a film. Ebből világosan kiderül, hogy Johnson a filmjét nagynak szánta, átgondolta, és iszonyú sokat dolgozott vele, és Hamill, Fisher is a legkomolyabban vették a dolgot. Megrázta őket mindaz, hogy újra a fókuszba kerültek. A Frank Ozról és Yodáról szóló rész is nagyon megható. Szóval Johnson-t lehet szidni, de hogy direkt ki akart tolni a rajongókkal... Finoman szólva nem igaz. Sőt, az is látszik, hogy többnyire marketingmegfontolások sem vezérelték. Rose figuráját anti SW-karakternek alkotta meg. Szerintem ettől érdekes Rose is, mert ő is egy olyan botcsinálta hős, akinél a film elején minden mutató azt mutatja, hogy nem hős, de a döntéseivel, a bátorságával végül mégis azzá válik. Csak egy apróság, ami ezt jól ábrázolja: amikor Johnson arról beszél, hogy milyen legyen Rose ruhája. Egy koszos overall, nem előnyös, és abból vált át az első rendi uniformisba. A ruházat, fények, helyszínek igencsak kifejezik és rásegítenek a szereplők lelkiállapotának ábrázolására, ez az apróság meg szerintem jól mutatja, milyen figurának szánta Johnson Rose-t. A jelmeztervező reakciója erre az, hogy akkor egy jó magas színészt kell majd választania a szerepre. Erre Johnson mondja, épp ellenkezőleg, egy alacsonyat akar. Olyasvalakit, aki olyan kis geek, hogy az önmaga fiatalkori énje hamar összebarátkozna vele az iskolában.
×
×
 • Create New...

Important Information