Ugrás a kommentre

IndianaAndrisSolo

Fórumtag
  • Összes hozzászólás:

    878
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

  • Győztes napok:

    3

IndianaAndrisSolo összes hozzászólása

  1. Azért Maulnál hosszan keresték, hosszú távú hatása volt rá az első "halálának", az is el volt magyarázva, miért nem tűnt fel a galaxisban az első, 4. évados feltűnéséig Maul. Ha a trailer nem lett volna, márpedig a trailereket nem tekinthetjük a sorozat részének, akkor minden felvezetés nélkül ott jelent volna meg Ventress, ahol Omega jumpscare-esen rávilágít. Eddig ez nekem elég vékonyka, és sokkal-sokkal izgalmasabb figurákat is kiválaszthattak volna a következő sorozat főszereplőjének. Pl. éppen Mault, akinek van még egy tátongó időszak a sztorijában. A Qi'Rával kapcsolatos sztoriját is elmesélhették volna, vagy a Drydennel. Én akkor már ink. megnéztem volna a Dark Disciple adaptációját a Tales of the Jedi-ban, ha nagyon akarták használni Ventresst. Jó karakter, és egész komplex, ahogy visszaáll a sötét oldalról, de azért nem annyira ikonikus, a sztorija pedig eléggé lezártnak érződött. Tényleg Somehow Palpatine returned. És már tényleg isszonyúsok figurával játsszák ezt el: Maul, Palpatine, Boba Fett, Fennec, IG-11, Gregor, Echo, Eno Cordova, etc. A leszúrós sztorik kapcsán Reváról, Sabine-ról nem is beszélve. Közülük én igazán értékesnek, indokoltnak és kihasználtnak egyedül Maul és Boba Fett visszatérését éreztem. Nagyon bízom benne, hogy ezek után Tech-et nem fogják visszahozni.
  2. IndianaAndrisSolo

    A The Acolyte sorozat

    Szerintem adja magát, hogy a TBB május elsejei befejezése után, május 4-én érkezzen az előzetes.
  3. IndianaAndrisSolo

    Holiday Special

    Azért ezzel a verzióval van némi gond: valahogy ki van vágva belőle 20 perc, illetve az eleje főcímnél nem a Main Title-t használtak, hanem egy nagyon nem korhű, nem odaillő SW-zenét, ami rögtön levágós, hogy későbbi (Luke-Leia theme is hallható benne). Egy ilyen autentik Retro-dolognál ez fontos. Ahogy a minőség is. Igazából nem baj, ha sz.r VHS-minősége van ennek, én a Youtube-on elérhetők közül erre esküszöm: Baromi érdekes amúgy, nagyon kevés dolog adja vissza annyira, milyen lehetett a 70-es években Amerikában gyereknek lenni, Kenner figurákat gyűjteni, a folytatásra várni. Hogy milyen korszellem volt akkor, amibe az SW megérkezett 1977-ben, és utána 80-ban a TESB. Azért ez valahol az SW egyik aranykora lehetett. Szerintem ezt a feelinget valahogy minden esetlenségével együtt (vagy éppen elsősorban azzal) a HS tökéletesen visszaadja. Én minden évben megnézem!
  4. Mondanám, hogy idén volt azért egy mozis Lucasfilm-premier Egyébként én is nosztalgiával tekintek a 2015-19 közti időszakra, főleg az első felére, 2016-2017 volt nálam a csúcs. 2018-ban is már rossz volt, hogy nem volt decemberben film, jó lett volna, ha a Solo-t ekkor mutatják be, túlságosan a TLJ után jött. Nagyon hiányzik a mozis SW-élmény. Azóta a 2020 végén érkező The Mandalorian 2. évad volt még egy nagyobb csúcspont. 21-ben lehetett várni karácsonykor a Boba Fettet, de csak a két ünnep között jött az első része, és igazából az egy 22-es sorozat volt. 22 karácsonyán lehetett várni a The Bad Batch-et, meg előtte volt még az Andor, Tales of the Jedi. És bár most is volt Ahsoka, azért már elég rég volt, és nincs semmi, ami a közeljövőben itt lehetne, legalább egy karácsonykor kiadott trailer jöhetne a The Acolyte-hoz vagy a Skeleton Crew-hoz. Akkor azon lehetne csámcsogni. Szerintem a karácsonyi időszakban a Jedi Survivor-re fogok koncentrálni, még nem volt lehetőségem játszani vele. Meg lehet, újra megnézem az Andort, Mando s03-at, Ahsokát... Ebben a nagy dömpingben egyre több a tartalom, és egyre ritkábban nézem újra a produktumokat, ami persze elég nagy baj.
  5. IndianaAndrisSolo

    Indiana Jones

    Valójában a magyar Disney+-ra december 15-én érkezik az Indy 5, remélem a Timeless Heroes - Indiana Jones and Harrison Ford doksival együtt. A doksit láttam, nem csak Indy-fanoknak javaslom, rengeteg SW-utalás van benne, ritkán vagy sosem látott BTS-felvételek az OT-ről, Harrison Ford fiatalkoráról. Nagyon igényes film lett, pont mint a Director and the Jedi és a többi nagyobb doksi az új SW-filmekhez. Karácsonyi időszakra javaslom az Indy 5 pótlását, ha nem néztétek meg anno moziban.
  6. IndianaAndrisSolo

    Gyűjtemények

    Nem tudtam, hogy pontosan hova írjam, bejelentették a 2024-es (atyaisten, már kimondani is ijesztő ezt az évszámot) Budapest Comic Con első három színészét. Közülük kettőnek van SW-kötődése: Jason Isaacs a Főinkvizítor hangja a Rebels-ben (amúgy a Harry Potter Lucius Malfoy-a és a Star Trek Discovery-ben Lorca kapitány); Valamint Deep Roy, aki A Jedi visszatérben Droopy McCool figuráját alakította. Az előző két évben is volt SW-Lucasfilm-érdekeltségű színész: 2022: Spencer Lee Wilding (a Rogue One egyik Darth Vader-e), John Rhys-Davies (Sallah az Indiana Jones-ból) 2023: Jessica Henwick (Jessika Testor Pava, egy Resistance X-Wing pilot a TFA-ból), Natalia Tena (Xi'An, a twi'lek csaj a The Mandalorian első évadából). Általában sokkal olcsóbbak az autogram, fotós jegyek itt, mint más conokon (utazni sem kell), a jegyárak is barátiak (most akció is van). Könnyebb is dumálni a színésszel, nincs olyan tumultus, több fotó is készül rólatok. Viszont szerintem nem realizálták eléggé a szervezők, hogy milyen nagy Star Wars rajongói közösség van Magyarországon, mennyire sokakat érdekel a téma. Általában a Cosplayerek egy jelentős része is SW-s. Ennek ellenére a színészmeghívásokban ez nem tükröződik, felülreprezentáltak a Harry Potteres, Gyűrűk urás, Trónok harcás színészek, és a fentiekre is igaz, hogy többségük azokban a franchise-okban alakítottak nagyot, mellékesen pedig feltűntek valamelyik Star Wars-ban is. Jó lenne azért nyomást gyakorolni a szervezőkre, hogy több SW-színészt hívjanak... Szerintem egy McDiarmid, Anthony Daniels, Ray Park, Daniel Logan nem lenne megfizethetetlen kategória, hiszen ezek a színészek rendszeresen feltűnnek európai, kelet-közép-európai Conokon is. Direkt kapcsolatba lehet lépni a szervezőkkel a Magyar Comic-Con közösség facebook csoportban: https://www.facebook.com/groups/2270141316618298 Szerintem simán lehetne nyomást gyakorolni a szervezőkre, hogy hívjanak több SW-s arcot.
  7. Ez zseniálisan jó lett, gratulálok hozzá! Van egy kis Tartakovsky-s beütése.
  8. IndianaAndrisSolo

    A Skeleton Crew sorozat

    Logikus, hogy hiába van készen több sorozat is, és ezekre nem volt hatása az írósztrájknak, elnyújtva jelentetik őket meg, hogy minden fontosabb időszakra jusson sorozat. Hiszen lehet, hogy ha a meglévő sorozatokat kiadnák mind jövőre, 2025-re nem maradna semmijük.
  9. IndianaAndrisSolo

    Az Ahsoka sorozat

    Az utolsó rész premierje előtti estén ledaráltam az összes többit is. Azt kell, hogy mondjam, hogy ez a sorozat volt minden álmom, és felül is múlta minden álmomat. Látványban szerintem a legközelebb áll a Disney-éra produktumai közül ahhoz a világhoz, amit George Lucas filmjei és sorozata magában hordoz. Csodálatos színészek, remek forgatókönyv, a két MVP számomra Huyang és Baylan. De Thrawn is kiváló volt. Az a sorozat lett, amit a Kenobitól is vártam volna. Fogalmam sincs, hogy melyik produktumban fog folytatódni ez, de egyszerűen kétségbeesetten vágyom arra, hogy láthassam a folytatást. Sejthetően a Skeleton Crewban már lesz némi utalás. Nagyon remélem, hogy most a nézettség nem fogja a Disney-t megijeszteni és nem húzzák be a kéziféket. Még egy vágyam van, remélem, a sok-sok szál nem csak a Mandoverse filmben ér össze, hanem már korábban, vagy a film is legyen többrészes. Olyan szépen szántak időt ebben mindenre, hogy tényleg nagyszabású legyen Thrawn visszatérése. Jól tanultak abból, miért működött a Bosszúállók Végtelen háború/Végjáték, és miért nem volt olyan nagyszabású, hosszan felvezetett jellege annak, hogy a TRoS-ben Palpatine visszatért, és az elbukásának az eufóriája sem volt olyan katartikus. Most itt az lehet, ha nagyon finoman viszik tovább a cselekményt. Nagyon remélem, hogy Thrawn tényleg erőt fog mutatni, mert azért itt most többé-kevésbé, de mégis túljártak az eszén, nem volt annyira TESB-jellege a dolognak. Egy igazán darkos befejezés nem ártana majd. A sorozat egyetlen nagy hibája tényleg a nyitórész végére berakott érthetetlen cliffhanger, amiről mindenki tudta, hogy nem lehet Sabine vége, de tényleg komolytalanná teszi a fénykard halálos jellegét. Ezután furcsa lesz a Skeleton Crew-t látni, ami szintén ezzel játszódik egy időben, mégis ennek a nagyszabású jellegéhez képest nagyon aprónak tűnik. Illetve innen visszanézve számomra teljesen érthetetlen, hogy "mikbe' voltak" a Mandalorian 3. évadánál, ami messze gyengébb, mint az első kettő. Gyanítom, hogy abból Filoni csak nagyon mérsékelten vette ki a részét.
  10. IndianaAndrisSolo

    Part 5 - Shadow Warrior

    Legalább ő nem vette fel Sabine ruháját a megkereséséhez. Csak mondom... Egyébként az, hogy a szájában viszi azért adja magát, mert az megfeleltethető nem csak Jónás mitikus bibliai történetének, hanem a Campbell-i monomítosz elméletének, amelynek egyik fontos pontja "a cethal gyomrában". A szimbolikus cethal gyomra volt valójában a Halálcsillag is a IV. részben és az V. részben az exogorth űrcsiga. Messze az elmúlt évek Star Wars-produktumainak leginkább hidegrázó, nagyszabású, filmszerű, igazán eredeti (még úgy is, hogy a Rebelsben benne voltak a purrgilek) jelenetsora volt, és ennek az az oka, hogy esszenciálisan mitikus, jungi ősképeket magában hordozó elemekkel volt telis-tele. Nem véletlenül küldték moziba.
  11. IndianaAndrisSolo

    Part 4 - Fallen Jedi

    Szerintem nem lehet látni ott mindent, ahogy Ezra és Ahsoka sem látott mindent. Egyébként Ezra sem tudta megmenteni Kanant, csak Ahsokát. Lehet, hogy itt is ez a helyzet. Lehet, hogy Padmét szándékozott megmenteni, valahogy eljutott ide, és Ahsokát lelte. Szerintem a TCW s07e12 után lehetünk, már a RotS idején, és ezért is mondja ezt a mondatot, hogy nem hitte, hogy ilyen hamar találkoznak. De ez nyilván csak egy teória. Többen írják a neten, hogy nincs rajta a sebhelye. Megnéztem, ott van egyértelműen.
  12. IndianaAndrisSolo

    Part 4 - Fallen Jedi

    Mi van, ha ez az igazi hús-vér Anakin??? Ne feledjük, hogy Ahsokát Ezra megmentette, és kihúzta a valós térből ebbe. És az egy más időpont Ezrája volt (Rebels s04), míg Ahsoka a Rebels s02 idején járt. Mi van, ha Anakin a III. rész környékén valahogy ott járt a WBW-ben, és onnan menti meg Ahsokát a zuhanástól? Ha az Erőszellem lenne, habár szerintem nincs kizárva, hogy az Erőszellemek más alakot öltsenek, akkor a Jedi visszatéres öltözékét adták volna rá, és Erőszellemesebb feelingje lett volna. Akkor minek visel X-wing overállt?
  13. IndianaAndrisSolo

    Part 4 - Fallen Jedi

    És ebből végy le egy kadamot, áldozatul a Mortis Isteneinek, akiké Peridea.
  14. IndianaAndrisSolo

    Part 4 - Fallen Jedi

    Uff én is nagyon, mondjuk akkor nem Carson dumált volna Herával, hanem Zeb. Sajnálom nagyon, hogy ő nincs benne a buliban.
  15. IndianaAndrisSolo

    Az Ahsoka sorozat

    Ez a probléma nálam is jelentkezett ma, az új résznél! :O
  16. IndianaAndrisSolo

    Part 4 - Fallen Jedi

    Ufff... Mennyi-mennyi kérdés... És milyen Twin Peaks-vibe-ok vannak itt a végével!!! Haydent nagyon jól megcsinálták! Teóriám, mely szerint a Mandalore bukása miatt orrolt meg Sabine Ahsokára, beigazolódott. Ha jól sejtem, a purrgilek fogják így átvinni Ahsokáékat Perideába. Alig várom már! Persze most azt se tudjuk biztosra, hogy "Ahsoka lives"?
  17. IndianaAndrisSolo

    Part 3 - Time to Fly

    Azok a kémjelentések a Lego szettre vonatkoztak, amiben valóban nem zöld hairpiece-szel jelenik meg Jacen.
  18. IndianaAndrisSolo

    Part 2 - Toil and Trouble

    Az újranézés után az éjnővéreket kizárnám. Ha mégis ők lennének, az elég béna fordulat lenne, mivel már addigra Elsbeth felfedi, hogy éjnővér-vér folyik az ereiben. Majd utána homályosan utalna rájuk? Ne már... Bedobnék viszont még három lehetőséget a kalapba: az egyik a Rakaták, a másik a Yoda faja! Utóbbira elég kevesen gondoltak. De remélem, nem az lesz, és Grogun kívül nem lesz más ebből a fajból. Harmadik tippem: Sith Pureblood-ok.
  19. IndianaAndrisSolo

    Part 2 - Toil and Trouble

    Mintha lett volna egy 2002-es film, amiben egy fickó egy bolygót keres, és egy kis golyóban tartott csillagtérképet vetít ki.
  20. IndianaAndrisSolo

    Part 2 - Toil and Trouble

    Sokan feltételeztük, hogy az ismeretlen régióknál nem fog messzebbre jutni a Star Wars, ott is elég sok terület nincs felfedezve, de oké. Izgisen hangzik. Tetszik, hogy van súlya annak, hogy Thrawn és Ezra eltűntek. Tényleg eltűntek. Nem úgy, mint Luke, akit annyira nem kellett keresgélni, közben meg lehetett semmisíteni egy Starkiller Base-t. Persze minden határátlépés, a szabályok felrúgása egy-egy sorozatban azt jelzi, hogy már nincs pardon a későbbi alkotók számára. Pl. a James Bondban 24 filmen át nem ölték meg Bondot, majd egy film megtette, most akkor felmerül, hogy lehet-e ennél nagyobbat mondani? Innentől kezdve bármelyik filmben meghalhat, és nem is lesz már olyan tétje annak, mint először. Az is érdekes, kik azok a lények, akikre utaltak? Gryskek? Yuuzhan Vongok? Zeffók? Chiss-ek? Vagy szimplán a Dathomirian Nightsisterek? A másik érdekes dolog, hogy hasonlóan furcsa érzéseket szít az, hogy kiderült, Ahsokának volt egy tanítványa a Rebels és a The Mandalorian között, mint az a fordulat 2008-ban, hogy Anakinnak volt egy tanítványa A klónok támadása és A Sith-ek bosszúja között. Nekem az a sejtésem, hogy a Rebels végén látott jelenet nem azonos a mostani részben látott jelenettel. Sabine haja is kicsit rövidebb ott, Ahsoka ruhája pedig határozottan más akkor, mint most. A jelenet nyilván annak a megismétlése, de szerintem akkor kereste meg Ahsoka először Sabine-t, akkor fogadta tanítványául. Aztán valami elcsúszott közöttük. Szerintem ennek köze lehetett a Night of the Thousand Tears-hez, hiszen még a mandalori páncélját is sutba dobta az Ahsoka elején Sabine, ami eddig nem volt jellemző rá. Én úgy sejtem, Sabine Erő-érzékeny, de nagyon gyengén. Egyébként igaza volt Filoni-nak abban, hogy nem feltétlenül kell látni a Rebels-t a sorozathoz. A Rebels 4. évad óta annyi más, jelenleg még nem teljesen összerakható eseményre utalnak, hogy igazából mi, a sorozat ismerői is szerintem vakon tapogatóztunk a két rész során. Ne feledjük, 9 év telt el a Rebels befejezése óta in-universe. A legszebb SW-hagyományokat követi az, hogy a múlt eseményei, titkai apránként tárulnak fel a történet kibontakozásával. A másik érdekes kérdés az lehet, hogy pontosan hol is járunk most az idővonalban? Morgan Elsbeth szállítása miatt ezt a két részt a Mando s02e05 utánra tenném, de közvetlenül az utánra, még a TBoBF s01e06 előttre. Szerintem a sorozat során fogja megtalálni Ahsoka Luke-ot is, és ekkor látjuk a találkozásuk első felét. Nekem a sorozat (eddigi két része) pontosan azt hozta, amit vártam. Elképesztően tetszett! És nálam a tempója is nagyon működött!
  21. IndianaAndrisSolo

    Tv spot

    Egy Savannah Steyn nevű fiatal színésznőt pletykálnak a fiatal Ahsokára, de persze attól még lehet, hogy Ashley fogja szinkronizálni.
  22. IndianaAndrisSolo

    A Lando sorozat

    Az Atlanta Donald Glover eddigi életének főműve, lehengerlően zseniális sorozat. Szóval igen magasan kvalifikált író. Persze az más, hogy valaki jó a saját, Woody Allen-szerű önironikus one man showjában, és más, hogy tud egy SW-sandboxban dolgozni. Glover sorozata a vibrálóan tehetséges one man show miatt hasonló a Fleabaghez, aminek alkotóját szintén próbálta Hollywood a nagyköltségvetés felé szippantani: Phoebe volt a Solo-ban, az Indy 5-ben és ő társírta a legutolsó Bondot. Szerintem mindegyik munkája hagy némi kivetnivalót maga után, és azt az innovációt, ami a Fleabag, nehezen tudta adaptálni ezekbe a filmekbe. Bizalomra ad okot, hogy Glover príma volt Lando szerepében. És igen, Han Solo kérlelhetetlen rajongójaként nagyon örülnék neki, ha Alden feltűnne.
  23. IndianaAndrisSolo

    Trailer

    Ebben nagy igazság van. Hiába zöld-zöld mindkét szem, valahogy ami a sorozatban egy kedves, anyáskodó tekintet, az itt teljesen más hatású (a száját sem kellett volna kirúzsozni). Ez némiképp Ahsokára is igaz, amikor ilyen para tekintettel harcol, az nem volt rá jellemző az anim. sorozatokban. De összességében ő nagyon el lett találva, és most már a lekkui is szuperek. Thrawn remek. még a homlokíve is megvan, és kicsit idősebbnek fest, ami szintén pontos. Sabine nekem tetszik, rövid hajjal tényleg a sorozat figurája elevenedik meg számomra.
  24. IndianaAndrisSolo

    Trailer

    Igen, nos ez meglepő lenne, ha nem azt jelentené, hogy szerepel benne kedvenc szuszogó pacákunk. A trailer fantasztikus, a poszter mesés, de ami a legjobb hír a mai napra, hogy duplarésszel nyit az Ahsoka. Embertelen módon várom.
  25. IndianaAndrisSolo

    Trailer

    Nagyjából 2005 és a TCW óta ez az a látványvilág, fajokban, droidokban, űrhajókban, ami a legközelebb áll ahhoz, amit a Star Warsról gondolok. Pontosan egyik sorozat, film sem találta el azt azóta számomra. Inkább némileg én módosítottam a bennem élő SW-galaxis látványán. Legközelebb talán a Mando járt, meg furcsamód épp a Book of Boba Fett, de azoknál is volt számomra idegen hatás, talán épp a Bobában kevésbé, de annak könnyű dolga volt az ismerős helyszínnel. Amit viszont a Kenobiban már közel sem hoztak olyan otthonosan és ismerősen.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.