Ugrás a kommentre

Part 4 - Fallen Jedi


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

4. rész - Fallen Jedi / Bukott Jedik

 

a4.jpg

 

Írta:  Dave Filoni

Rendezte:  Peter Ramsey

 

Helyszín: Seatos, World Between Worlds

 

Szereplők:

Ahsoka Tano - Rosario Dawson

Anakin Skywalker - Hayden Christensen

Sabine Wren - Natasha Liu Bordizzo

Huyang - David Tennant

Hera Syndulla tábornok - Mary Elizabeth Winstead

Jacen Syndulla - Evan Whitten

Baylan Skoll - Ray Stevenson

Morgan Elsbeth - Diana Lee Inosanto

Shin Hati - Ivanna Shakno

Marrok - Paul Darnell

Carson Teva százados - Paul Sun-Hyung Lee

Baysee hadnagy - Michael C. Alexander

Vic Hawkins elsőtiszt - Nican Robinson

Jensu hadnagy - Chau Naumova

Lander hadnagy - Brendan Wayne

Mowaat hadnagy - Dawn Dininger

C1-10P "Chopper" - Dave Filoni

 

Történet

Ahsoka és Sabine a Seatoson szembekerül Elsbeth embereivel, Baylannal, a tanítványával, Shin Hati-val és az egykori inkvizítorral, Marrokkal. Párbajuk kimenetelétől függ, hogy Thrawn főadmirális és Ezra Bridger hazatérhet-e.

 

Érdekességek

- "Kétségtelenül ez volt a legnehezebb dolog, amit valaha csináltam. Egyaránt benne volt szív, elme, lélek és test. Minden nap végén kimerült voltam, majd másnap elragadtatva ugráltam az örömtől, hogy újra csinálhatom." - Rosario Dawson (Ahsoka Tano) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.
- "Abszolút rajongóvá váltam, az ereimben is Star Wars folyik. [Nevet.] Ezért olyan fontos számomra, hogy igazságos legyek azokkal az emberekkel, akik annyira törődnek ezzel a világgal. A kötelességünknek érződik, hogy szeretve lássuk őket a történetek által, amiket elmesélünk." - Ivanna Sakhno (Shin Hati) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.
- "Mármint, ő (Natasha Liu Bordizzo) végső soron Sabine, ha tetszik, ha nem. Fantasztikus a harcművészetek, kaszkadőrmutatványok terén, nagyon benne van ezekben, de ami szerintem igazán hihetetlen, az a színészi teljesítménye. Elértük, amikor szükségünk volt rá, és látva a Rosairótól eltérő játékát, nem volt könnyű. Rosairo nagyon sürgető. Nagy hatást gyakorolt rá, és azt hiszem, Natasha ragaszkodik önmagához minden jelenetben, és varázslatos perceket nyújt." - Dave Filoni (az Ahsoka készítője) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ki korán kel... Hihetetlen részt lel. Micsoda pillanatokat hozott ez a rész! Izgalmakat. Aggódhattunk, a jókért, a küldetésért, de nekem még a rosszakért is sikerült. A rész címe Bukott jedi, vagy magyarul megint! "jedik", hát fáradjunk-e a megfejtésével? Ez lehet, Baylan, Ahsoka, és hát ugye Anakin. Kíváncsi vagyok hányan lesznek a többesszám, hányan az egyes szám mellett. 

Talán vicces lenne egy szavazás a topik tetején! 

Mi volt itt amikor azt mondom minden volt? 

Droid harc, három fénykardpárbaj és igen jók csaxólok!, óriás hiperugrás, és WBW-ben visszatért Anakin. Sokkal jobban nézett ki ep3-asan, mint 2-esen! 

De vissza: Sabine helytállt. És meg tudta lepni Shint, ahogy engem is mikor megszorult! Tökéletesen felépített párharc volt. Az elején ahigy ráront pisztolyokkal, aztán a párbaj, aztán ahogy megmenti magát. Bravo!

Marrok vs Ahsoka: Na kicsoda is Marrok? Jajj, rossz kérdés... Micsoda Marrok? Valami Éjnővér varázslat szülte, mert bizony zöld füst távozott a processzorából. De jó ég, Ahsoka úgy állt be, mint Anakin Dooku ellen a geonozisi hangárban, és kb úgy végzett vele, mint Kenobi Maullal. (másodszor) 

Baylan Ahsoka: de jó stílust adtak Baylannak! És milyen higgadt ez az ember. De remek volt ez is. Többször is klassz beállásokkal lettek megajándékozva a szamuráj - rajongók. Aztán bármilyen kiszámítható volt, hogy gömb nem lesz oda idő előtt akkor is izgalmas volt Sabine döntése. Ejj Shin de utálja Sabine-t. Sajnos ez lesz a veszte szerintem. Kizökkentette Ahsokát, mikor Shin egyedül tért vissza, aztán alul maradt, de hova is esett? 

Eközben Hera tábornok ide siet egyy raj x-winggel és Carson Tevával! Pacsi! 

Nagyon látványos volt. Az új köztársasági flotta is és a hiperugrás is mozis élmény volt és volt súlya. Eszembe jutott a Holdo-manőver, aggódtam a Ghostért és mindenkiért. 

És vissza egy pillanatra a főhősre. Egy mocskos nehéz hetet okozó kis cliffhanherre.

Anakin Skywalker megjelenik Ahsokának a Világok közti világban! És "szájasnak" szólítja! 

A rosseb egye a star warst meg az szentimentális vén fejemet, hogy amit mindig utáltam a TCW-ban az most szinte könnyekig meghatott. Honnan tudják? A kérdések csak ez után jönnek. Milyen állapotban van Ahsoka? Feltehetően önkivületben lépett be. Vagy csak a fejében vagyunk? Remélem nem. Ja és Hera illetve Ahsoka hogy megy utánuk? Sehogy? Hát lehet, hogy nekik itt kell kivárni a visszatérést. Van egy hetünk. Köszi szépen.... 

Ja? 10/10

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kicsoda Marrok? Filoni egy húzással elintézte az egészet!!! :D

 

Micsoda rész volt. Huhh, hát lesz mit elemezgetni. És jól hallottam, Sabine családja odaveszett Mandalore kiírtásakor? :o És ez is közrejátszott abban, hogy Ahsoka és ő szétváltak? :hmm:

 

És a vége... Anakin... WBW... de a csaták is milyenek voltak... és Teva is felbukkant... és a hiperugrás is milyen volt már... ja és Sabine fogoly!

Happy Ice Hockey GIF by NHL

 

Hamarosan részletesen is írok róla. Azta mindenit, micsoda rész! És 1 hét várakozás? :D:D:D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ufff... Mennyi-mennyi kérdés... És milyen Twin Peaks-vibe-ok vannak itt a végével!!!

 

Haydent nagyon jól megcsinálták!

 

Teóriám, mely szerint a Mandalore bukása miatt orrolt meg Sabine Ahsokára, beigazolódott.

 

Ha jól sejtem, a purrgilek fogják így átvinni Ahsokáékat Perideába. Alig várom már! Persze most azt se tudjuk biztosra, hogy "Ahsoka lives"?

Szerkesztve: - IndianaAndrisSolo
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, IndianaAndrisSolo írta:

Ha jól sejtem, a purrgilek fogják így átvinni Ahsokáékat Perideába. Alig várom már! Persze most azt se tudjuk biztosra, hogy "Ahsoka lives"?

Ez lehetséges, de akkor miért nem próbálkozott ezzel egyik fél sem az elmúlt 10 évben. Felteszem a purgillek nem egy helyre járnak csak és nyilván kommunikálni sem egyszerű velük. Ha így lesz akkor kell még valami a képletbe, egy képesség, vagy egy eddig fel nem oldott kommunikációs forma, hogy most céltudatosan legyenek használva. De lehet, hogy rövid lesz a Peridiai látogatás. És az lesz a lényeg, hogy onnan visszatérnek, a többiek meg itt várnak. Persze én nem ezt szeretném, de látok rá esélyt. 

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

16 perccel korábban, csoli1138 írta:

Ez lehetséges, de akkor miért nem próbálkozott ezzel egyik fél sem az elmúlt 10 évben. Felteszem a purgillek nem egy helyre járnak csak és nyilván kommunikálni sem egyszerű velük. Ha így lesz akkor kell még valami a képletbe, egy képesség, vagy egy eddig fel nem oldott kommunikációs forma, hogy most céltudatosan legyenek használva. 

Szerintem amikor megfogta Ahsokának a tenyerébe égett a térkép. Azt fogják használni. Az egész térképesdinek eleve volt egy Indiana Jones áthallása.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na jó melóznom kéne, de muszáj írnom pár sort a részről. :D

Először is baromi jó volt, sokkal sokkal több történt benne, mint számítottam. Azt hittem elidőzünk kicsit a harcokon főleg az erdőben, de gyorsan túlléptünk rajta és kaptunk sok minden mást, így elég szépen haladt a sztori is.

 

Huyang egy állat. :D Imádom. A poénjait, ahogy harcba keveredett a droidokkal és puszta kézzel állt ki ellenük. Kemény. Majd jöttek a beszélgetések, Ahsoka - Sabine és Huyang közt ami végig inkább csak forshadowing volt, hogy mindenkinek tiszta legyen, hogy szét fognak válni és Sabine-ra nem lehet a káposzt...vagyis a jó döntést rábízni. :D

Amúgy emlékszem, hogy mikor Mandóban láttam Morgan mennyire nem tetszett a karakter, és totál semmilyennek tűnt. Nyilván nem is tudtunk róla semmit, de azért kemény így pár rész alatt őt is mennyire megkedveltem - tanulni utálni :D - és ez a kis mágia, ami övezi, mennyire király karakterré teszi a szememben.

 

Hera megint rebellist játszik és otthagyja az ÚKot, akik megint rossz döntést hoztak, és csatlakozik hozzá CARLSON yeeee. Kiben volt még benne mikor meghallotta Carlson hangját, hogy itt lesz Zeb is? :D Mert én reméltem azért. :)

 

Sabine - Shin harc nagyon állat volt. Mando és jedi harcstílus vegyítve és még Sabine még egy force slap-et is kicsikart magából. :D Kreatív és ügyes harc volt, szépen fényképezve.

Marrok és Ahsoka harc már nem tetszett annyira, sokszor nagyon közeli csapkodások voltak, az előző harcuk jobban tetszett és a koreó is szebb volt sztem, persze ettől függetlenül ez is tetszett, csak kicsit hosszabbra számítottam. Majd behúzták ugyanazt kb mint a tales of jediban az inkvizítor ellen. Imádtam. :D Látszik, hogy Ahsoka reggelire eszi ezeket, főleg akkor ha csak mágiából vannak. Jujj mennyien koppanhattak mikor ezt meglátták. :D Zseniális volt és valahol végig erre számítottam, hogy bár Marrok egy baromi király karakter, nem több mint egy fogdmeg, és ha jól sejtem akkor Morgan teremtette, de ez csak egy sejtés. :D

 

Na viszont, a Baylan elleni harc állati volt az elejétől a végéig. Nagyon jó volt a felvezetés, Anakinnal és az egész körítés. Baromi jó volt a zene, a látvány. Szinte tökéletes volt. Egyszer kétszer számomra nagyon látszott a stuntman, de nem tudott kizökkenteni. :D Baylan eszméletlen menő, és Ahsoka végre kapott egy igazi ellenfelet magának.

 

És a vége...hűha. Tényleg bejött a világok közti világ. Nem hittem volna, főleg nem így. Kíváncsi vagyok mivel magyarázzák meg. Anakint látni újra pedig...na...szuper volt. Vajon lesz egy hosszabb beszélgetés vele a kövi részben? :O

 

Filoni remélem kitesz magáért a kövi részben egy jóóóóóó hoosszúúúúú epizóddal és végre THRAWNNAL! :)

Ez egy 9/10 nálam! :)

Szerkesztve: - kudar
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

15 perccel korábban, Bomarr írta:

Ha ez valami hyper-realisztikus sci-fi franchise lenne akkor nem lenne elég. De ez a Star Wars. Ha az irók úgy akarják bőven elég lesz :)

Meglátjuk. Értelek. De most kivételesen sokat tököltek a koordinátákkal, pedig volt köztük ex jedi, éjnővér és még purgillek is mocorogtak a légkörben. 

Akárhogy is. Nagyon izgalmas az egész téma. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Part 4 - Fallen Jedi
1 órával korábban, kudar írta:

Sabine - Shin harc nagyon állat volt. Mando és jedi harcstílus vegyítve és még Sabine még egy force slap-et is kicsikart magából. :D

 

Valamit csak érhetett az a Jedi tréning, mert úgy tűnt, hogy ösztönösen használta.

 

Azt várom a legjobban, hogy Shin mikor fog pislogni a sorozatban :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az eddigi részek is tetszettek, de amit itt láttunk, az mégjobban megemelte a tétet. Itt kérem szépen nem babra megy a játék, van súlya az eseményeknek, a jókért izgulni kell, de közben a másik oldalon is van némi szimpátia(?), ha lehet így fogalmazni Baylan felé. Az epizódot három részre lehet szétszedni. Volt nekünk egy bevezetésünk, amely felrakta a szereplőinket a sakktáblára, hogy aztán a középső harmadban elindítsa a lavinát végül pedig a végén csak tátottam a számat, mi minden történt. Az előző résznél is és itt is éreztem, hogy a rövidke játékidő ellenére szinte mindenre van idő, ami miatt tényleg le a kalappal a készítők előtt. Mint eddig, úgy itt is remek munkát végeztek.

 

Az elején már megtörténik a forshadowing, ami később Sabine döntésében csúcsosodik ki. Logikus, amit Ahsoka mond? Szerintem igen, de sokszor van az, hogy az ember inkább a szívére hallgat, mint a logikát követné és ez később itt is megmutatkozik. De mielőtt rátérnék arra a bizonyos jelenetre, legyen egy kis megemlékezés a kis harcról, amit a T-6-osnál vívtak meg hőseink.

Huyangot nagyon adtam, igazán tökös legény a maga módján, nagyon bírtam a bunyóját Morgan erőivel szemben. :D

 

Hera magánakcióba lendül és viszi magával a kis Jacent. Mondjuk nem tudom jó döntés-e magával vinni egy kb. 10 éves gyermeket egy ellenséges területre? Viszont segítségképpen feltűnt Carson Teva! :yeah: Titkon reménykedtem benne, hogy ha már látjuk Tevát, akkor esetleg Zeb is bemutatkozik végre a Mandis szerepe után, de ez (még?) nem történt meg. Na de ami késik, nem múlik, ahogy szokás mondani. :)

 

És akkor érkeztünk el az epizód közepéhez, amikor is megkezdődtek a harcok. Shin és Sabine rögtön külön is váltak az Ahsoka-Marrok duótól, és a párbajok végbementek. Az Ahsoka vs. Marrok harc szépen megidézett egy kis szamurájos stílust (legfőképp Ahsoka láttán), és végül a harc végén a togruta jött ki győztesen, végérvényesen. Ugyanis Marrokot utolérte a végzete. Amúgy tetszett Ahsoka utolsó beállása, megidézte az Anakin vs. Dooku harcot a Geonosison.

Ki is Marrok? Barriss Offee? Starkiller? Ezra? Ezraa? Luke klónja? Petro? A 8. fivér? (eskü, ezek mind teóriák voltak) Filoni legyintett egyet és már érzem, hogy emberek millió kiáltottak fel majd csitultak el. :P

Hát kérem szépen, Marrok egy senki volt. Vagyis pontosítanék, egy olyan karakter, akit érzésem szerint Morgan mágiája tartott életben/ruházta fel hatalommal. Ugyanaz történt, mint Savage esetében, akinél amikor Sidious elfenekelte, a halála pillanatában a zöld szmötyi kiszivárgott a testéből és a zabrak visszanyerte eredeti alakját. Itt is valami hasonló történhetett, mert amikor Morgan mágiája kilőtt a páncélból, a karjai tkp. elsoványodott.

Shin reakciója Marrok halálára nekem azt sugalja, hogy ő nagyon is meglepődött azon, mi is volt az inqvizítor. Mondjuk a lány alapból szkeptikus bármilyen mágiával szemben (mint ahogy láttuk is az eddigi epizódokban) és ezt itt is láttuk. A harca Sabine-el amúgy tetszetős volt, ahogy kb. mindenen átvágtak, ami az útjukba került – mondjuk ezt főleg Shin végezte – és végül Sabine a földre került. Kis trükkje sajnos nem tartott sokáig – jól láttam, hogy az Erőt akarta használni és sikerült is neki, mégha egy minimálisat is? :hmm:

 

Az epizód mindenképpen legjobban várt párbaja viszont kétségkívül Baylan és Ahsoka kettőse volt. Már a kezdés is remek, ahogy előbbi rögtön Anakinnal nyit. De várom már, hogy mikor fogjuk megtudni Baylan további történetét, hovatovább a múltját lássuk. Szerintem valamikor biztos kapunk valami anyagot hozzá – hogy ez a következő Jedihistóriák évadában lesz vagy esetleg egy könyv/képregény meséli el nekünk, az itt csak részletkérdés. Az ezt követő párbeszédjük is remekül volt felépítve. Tényleg nagyon kíváncsivá tett Baylan, vajon mit is akarhat? Azt mondja, hogy nincs teremtés pusztítás nélkül. Mit akar teremteni? Korábban azt mondta, hogy a hitét már régen elhagyta, ugyanakkor még is csak van benne egy kis fény, hiszen egyrészt Shin padawan-tincset hordoz, továbbá maga Baylan mondta, hogy nem szeretné megölni Ahsokát, mert oly kevés jedi maradt a galaxisban.

Thrawn elhozza a háborút, amely egy nagyobb igazságot fog hirdetni. Mi lehet az az igazság? Mit akarhat Baylan? A szavaiból azt vettem ki, hogy nincs épp jó véleménnyel Anakinról – itt főleg azt értem, amivé vált a Kiválasztott. De Ahsokáról sem, hiszen azt mondja, hogy a kettejük öröksége a halál és pusztulás. Ezt vajon mire értette? Talán fájlalja, hogy mindketten kiléptek a Jedi Rendből? Előbbi ugye tényleg megtette, utóbbi meg kvázi kiirtotta a Rendet.

 

Mondjuk ezzel jól fel is bőszítette Ahsokát, aki gyorsan pontot is tett harcuk végére – legalábbis azt gondolta, amikor Baylan elrúgását követően a gömbhöz szaladt és megfogta azt. A párbaj nagyon jól nézett ki, tetszett az, hogy míg Ahsoka tényleg a szamurájok stílusát idézte, addig Baylan már megjelenésében egy középkori lovag alakjában tündökölt, hát még erőteljes csapásaival még inkább azok vívótechnikáját hozta. A gömb megégette Ahsoka bal kezét és ezek után már kevésbé tudott védekezni Skoll bivalyerős támadása ellen. Még inkább kibillentette azonban az, amikor Shin is megjelent, jelezvén, hogy Sabine-al valami történt. Itt Ahsoka egy picit elvesztette a nyugalmát és odaverte Baylan tanítványát. Na és ekkor Baylan nem kegyelmezett és itt telt be neki a pohár. Mondta is, bár másképp lehetett volna. De Ahsoka segítségére érkezett Sabine… vagyis érkezett volna, ha Baylan nem intézi el Ahsokát és a mélybe taszítja végzetes csapásával.

 

Vajon Ahsoka meghalt? Vagy megmentették? Erre picivel később visszatérek. Most jöjjön Sabine és a döntés, amely meghatározhatja a galaxis sorsát.

 

Baylan itt nem köntörfalaz, elkezdi manipulálni a mandalóri lányt. De közben olyan információ kerül nyilvánosságra, amelyről eddig fogalmunk se volt. Nevezetesen, hogy Sabine családja odaveszett a Mandalore-on!!! Aztaleborultszivarvégitneki!!! :o:o:o Hát erre abszolút nem számítottam. És ezek szerint Sabine menni akart segíteni a családjának, de Ahsoka nem engedte neki? Vagy ez csak Baylan manipulációja? De ha igaz, akkor Sabine ezért orrolt meg Ahsokára? Történt itt egy Yoda-Luke 2.0-ás változat csak másmilyen végkifejlettel? Ott Luke végül is nem hallgatott a mesterre és elment megmenteni a barátait – ami hát nem tudom, mennyire sikerült neki, kb. semennyire, a többiek simán megtudtak szökni, na de ez a Birodalom visszavághoz tartozik. Bár azt azért vitatnám, hogy Sabine számára csak Ezra maradt. Kérem szépen, mi van Herával? Zebbel? A kis Jacennel? Ők is a családjához tartoznak, nem? Ugyanakkor Baylan szövege is érdekes, miszerint egy nagyobb jót szolgálna. Kit, Thrawnt? Még mindig homályos nekem ez az egész, hogy igazából miért is lenne jó a számára az, hogy ha a főadmirális visszatérne és háborút hirdetne a galaxisban. A káosz mi célt szolgálna a számára?

Na de visszakanyarodva Sabine karakterére, a döntés pillanatában mintha Anakint láttam volna. Sabine hasonló döntést hoz itt, mint a 3. részben Anakin. Ott Anakin csakugyan a szívére hallgat és a felesége biztonságát választja a nagyobb jó érdekében (ami végül emberek millióinak a vesztét okozza). Amit Baylan mond Thrawnal kapcsolatban, itt ugyanaz történik. Sabine Ezrát választja a galaxis biztonságával szemben. Egyelőre még nem tudjuk, hogy ha Thrawn visszatér, akkor mi is fog történni, hány emberéletet követel majd az ő hadjárata, de az már biztos, hogy Sabine keze piszkosul benne van. Szegény lány.

A gömb átadása után mondjuk egy pillanatra azt hittem, hogy Baylan átverte a lányt és elkezdte fojtogatni, de később kiderült, hogy csak Shin volt, akit azonnal le is állított a mestere, igaz, jól rá kellett szólni. Nagyon tetszik a két karakter közti dinamika. Baylan a nyugodt, kimért szerepet testesíti meg, ellentétben Shinnel, aki inkább egy prédára vetett vad, akit fékezni kell.

 

A Sion szemének hiperűrugrása igazán látványosra sikerült. Szerintem ilyet még nem igen láthattunk a Star Warsban, szegény pilóták áldozatul estek ennek, ahogy láttam csak Carson és a Ghost maradt épségben (közben látom, hogy még volt plusz egy fő, aki túlélte). Vajon Jacen erőérzékeny? Ahogy reagált erre az egészre.

 

Az epizód vége pedig előrevetítette, hogy mi is fog ránk várni jövőhéten, Filoni epizódjában. Legalábbis remélem, hogy az lesz, amit itt sugaltak nekünk. A vízről átváltás a Világok Közti Világba… nagyon szép volt. Maga az, hogy a WBW megelevenedik élőszereplős kivitelben, az maga a királyság. De ami ezek után jött, attól lehidaltam. „Hello, Snips.” Ahhhhhh, milyen érzés már ezt hallani, Hayden hangján. És ez még nem minden, ugyanis ez után jön még több is: „Nem hittem, hogy ilyen hamar találkozunk.” Váóóóó! Ezek szerint Anakin már várta őt! De ekkor feltehetjük a kérdést: vajon Ahsoka most meghalt? Vagy Anakin mentette meg őt? Érdekes, hogy Anakin későbbre várta az érkezését. Vagyis Ahsokának nem kellett volna most meghalnia? Vagy most ezt az egészet hogy kell értelmezni? Egy Erő-látomás az egész a togrutának? Vagy tényleg a Világok Közti Világban van? Na és Anakin megjelenése? Tisztára EpIII -as ruhája van, mondjuk a fénykardja az nekem nem tűnik olyannak, mint a Skywalkerek fénykardja. Csak nem Vaderé? A végén lévő zene eléggé baljós, ami arra enged következtetni, hogy akit maga előtt lát Ahsoka, az Vader? Vagy Anakin és Vader is egyben? :hmm:

 

Huh, hát lesz miért várni a következő epizódot (is). Már az Ahsoka-Anakin beszélgetés is megér majd egy misét (amúgy két nap múlva megjelenik a Mester és tanítvány speciális betekintő, csak nem kettejük kapcsolatát fogja részletezni?), de ha ebbe belevesszük, hogy a következő részben akár már láthatjuk is az új galaxist és ezzel együtt a Thrawn/Ezra duó közül valamelyiküket (esetleg mindkettőt), hát na… de jó Star Wars fannak lenni! :yeah:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

18 perccel korábban, Bence1997 írta:

Na és Anakin megjelenése? Tisztára EpIII -as ruhája van, mondjuk a fénykardja az nekem nem tűnik olyannak, mint a Skywalkerek fénykardja. Csak nem Vaderé?

Vader kardja lóg az oldalán.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szuper epizód, viszont nálam az lesz a vízválasztó a sorozatnál, hogy miként kezelik a világok közötti világot. Lehetett rá számitani hogy szerepelni fog. Én annyira nem vagyok oda érte. De jó is lehet. Meglátjuk jövő héten. 

 

Amire számitok: kiderül hogy a világok közötti világ kicsit olyan mint a túlvilág. Az Erőszellemek itt megtudnak jelenni a szokásos kék aurájuk nélkül. Anakinról kiderül hogy Erőszellem. Ahsoka pedig esetleg azért került ide mert a halálán van. Erre utal Anakin amikor azt mondja hogy nem gondolta hogy ilyen hamar találkoznak. Értsd: nem gondolta hogy Ahsoka ennyire fiatalon már majdnem meghal. Ahsoka miután dumáltak Anakinnal felébred a Seatoson.

Persze lehet teljesen más is a megoldás. A lényeg hogy működjön.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hol is kezdjem...

 

Amit láttunk az is baromi erős volt, de ami a mélyben a felszín alatt van a karakterekben, a lehetőségekben, amit itt megnyitottak az talán még erősebb volt ebben a részben. Az mindenesetre biztos, hogy ez volt eddig a legfeszesebb epizód a 4 közül és ugyan a játékidő itt sem volt hosszú ezt valahogy most én mégis tartalmasabbnak éreztem. Az előző epizódokban is pedzegetett mester - tanítvány viszonyt itt még jobban a fókuszba helyezték. Az elején ez a harc a droidokkal, amit a TV spotban is láthattunk egyrészt jól megalapozta az egész rész sodró dinamikáját, itt már lehetett érezni, hogy nem nagyon lesz üresjárat és egy kifejezetten mozgalmas résznek nézünk elébe. A másik hangsúlyos pont ezen az Ahsoka - Sabine vonalon az volt, hogy mennyire jól össze tudnak dolgozni és Huyang is erre erősít rá azzal, hogy maradjanak együtt, ami a finálé ismeretében még inkább jelentőséget kap, ahol Sabine elmegy Elsbethékkel. Apropó Huyang itt is jópofa volt, ahogy szembeszállt a droidokkal, még ha nem is végezte el a munka dandárját, hanem Ahsokáék. David Tennant pedig rengeteget ad hozzá a karakterhez, ritka amikor egy hang ilyen kifejező és esszenciális tud lenni abban, hogy egy droidot áthozzon az "életbe".

 

Aztán egyik összecsapásból estünk bele a másikba, de a feszültség nálam végig az egekben volt. A Marrok körüli rejtélyt ezzel azt hiszem kipipálhatjuk és egyébként nagy piros pont ezért Filoninak, úgy sikerült feloldani a helyzetet, hogy egy teljesen kézenfekvő mégis nem elsőre beugró választ adtak arra a kérdésre, hogy mi a helyzet Marrokkal... egy egyszerű henchman, aki annyira mégsem egyszerű, hiszen az éjnővérek mágiája adta az erejét. Amikor Ahsoka legyőzi (engem ez a párbaj kicsit Obi-Wan és Maul utolsó találkozására emlékeztetett a Tatooineról, ahol egy hasonló vágással győzőtt Kenobi) akkor olyan mintha elpárologna belőle valami zöldes árnyalatú anyag, gondolom egy korábbi inkvizítort alakított át/támasztott fel Elsbeth az éjnővér mágiával, de a kiléte azért nem fontos, mert valójában csak Elsbeth bábja volt. Azzal viszont, hogy így összekapcsolták egy korábban is látott gyakorlattal, amit Talzin is alkalmazott így mégis kapott egy érdekes élt is a karaktere.

 

Közben tetszett az is, hogy Hera nem üldögél ölbe tett kézzel és ahogy a Lothal megmentésére is elindultak a 4. évadban úgy is, hogy nem kaptak megfelelő támogatást, itt is akcióba lép és csatlakozik hozzá Carson Teva is. Ez az egész Mandoverzum sokkal összefüggőbbnek érződik ezeketől az apróságoktól, amelyek ugyan nem jelenetenek talán olyan látványosan sokat, de mégis azt érezni, hogy egy nagy egész az, amit látunk. A kis Jacen is jópofa volt és hát persze a Ghost, amit ugyan már láthattunk animáción kívül is, de most volt talán a legtöbbet képernyőn. Számomra kissé hátborzongató volt látni, ahogy ott ülnek ketten a pilótafülkében, hátul középen Chopper befigyel és olyan jó érzés volt az egész, azután, hogy ezt a beállítást annyiszor láthattuk már korábban a Rebelsben és itt teljesen természetesnek érződött. 

 

A rész egyik fénypontja mindenképpen az Ahsoka - Baylan találkozás volt. Baylan mintha ismerné Ahsokát, lehet, hogy csak futólag a templomból, lehet lesz majd valami konkrétabb kapcsolat is kettejük között a múltból (most, hogy ott van Anakin, ha akarnák megemlíthetnék Baylant, hogy emlékszik e rá a Rendből), de az nagyon tetszett, hogy úgy fogalmazott Ahsoka kapcsán, hogy a tapasztalata miatt tart tőle. Az egész találkozás nagyon jól fel lett építve ezáltal, hogy volt valami kettejük között a levegőben, valami kimondatlan feszültség, miközben Baylan mintha tényleg szánta volna azt, hogy Ahsoka nem az ő oldalukon harcol és milyen lehetőségeket szalasztanak el ezzel.

Közben az erdőben Shin és Sabine harca sem volt rossz, ami itt remek volt, hogy Sabine-on továbbra is érezni azt a belső kötöttséget, hogy nem képes elengedni magát, valami visszahúzza és ez a korábbi gyakorlásoknál, vagy a Shinnel való első összecsapásuk alkalmával is látszott rajta, de most is úgy érzetem, hogy akkor tudott először igazán fölé kerekedni, amikor a mandalori fegyvereivel támadott rá, amire Shin nem számított. Ez adná Sabine igazi erejét, az öröksége, ami elől a Rebelsben is próbált sokáig elfutni, nem pedig szembenézni azzal, amit tett és amit még tehet az ellen a helyzet ellen, amit létrehozott. 

Visszatérve az Ahsokás párbajhoz, itt a mozdulatok is nagyon rendben voltak és az egész küzdelemnek volt egy olyan hatása, hogy nehezen tudtam volna megtippelni ki kerül ki innen győztesen. Előzetesen arra számítottam volna, hogy jönnek a jók majd szépen legyalulják a rosszakat, de azok esetleg valahogy elmenekülnek. Ezzel szemben az, hogy Baylan legyőzte Ahsokát teljesen váratlanul ért. Ezt a merészségét, kiszámíthatatlanságot sokszor hiányoltam a SW-ból, de ami utána jött az adott hozzá ehhez méginkább.

 

Azzal, hogy Ahsoka kikerült a képből érezni lehetett, hogy Sabine nagyon ingatag. Már előtte is hajlott rá, hogy Ezrát válassza a nagyobb jó helyett, hogy megakadályozzák Thrawnék visszatérését, amit szépen felvezettek már az epizód legelejétől és az egy kifejezetten szívbemarkoló pillanat volt, amikor Ahsoka kéri Sabinet, hogy tegye meg, de ő láthatóan nagyon vívódik. Lélekben talán már eldöntötte előtte is, hogy nem teszi meg, de ahogy ott van kiszolgáltatva Ahsoka azért még vacillál, mindenesetre lehet, hogy Baylan megérezte rajta ezt a bizonytalankodást ezért nem is nagyon tartott tőle, hogy Sabine esetleg idő előtt elpusztítja a gömböt. Amúgy sitheknél, vagy most a sötét jediknél elképesztő ez a manipulációs technika, ahogy játszadoznak a "prédával", felerősítve a félelmeiket, rájátszva a vágyaikra, ez korábban Palpatine is nagyon maga szinten művelte, de itt most Baylan is ahogy belemászott Sabine fejébe és manipulálta az baromi erős volt.

 

Ami nekem itt a legmegdöbbentőbb volt, az amikor azt mondják, hogy Sabine úgy érzi elvesztette a családját. Szóba kerül a Mandalor és az, hogy Ahsokával volt valami nézeteltérésük ennek kapcsán. Na itt álljunk meg egy szóra. Ez elképesztő lehetőségeket nyit meg egy újabb kapcsolódásra a Mandoverzum kapcsán. A Mandalore felperzselése és pusztulása kapcsán még mindig van, amit nem tudunk és hátborzongató belegondolni, hogy ezt akár Sabineon és Ahsokán keresztül ismerhetjük meg. Nekem az is nagyon mellbevágó volt, hogy Sabine ilyen helyzetbe került. Az egész Rebelsnek az volt a végkicsengése, hogy ők egy nagy család. Ezra elveszíti a családját, Hera szintúgy, Kanan esetében oda lett a Jedi Rend, Sabinenak szintén a családja nélkül kell boldogulni, Zebnek meg oda az egész népe. Aztán a sorozat során kiderül, hogy nem mindenki esetében ennyire rossz a helyzet, de mégis az a központi gondolat, főleg Ezránál, hogy a Ghost legénysége egy család. Most úgy néz ki Sabine Heráékkal még egész jóban van, Kanan ugye meghalt korábban, Ezra elveszett, Zeb meg valószínüleg a lasatokkal van Kallusszal, de látni ezt, hogy Sabine így érez ez nagyon durva, főleg, hogy belengették, hogy odalett a vér szerinti családja, ami az ő sztorijának egy fontos eleme volt, hogy megmentette őket és szembenézett a múltjával... és még mi lehet ezzel kapcsolatosan Ahsokával? Persze tegyük hozzá, hogy itt már Baylan masszívan manipulálja és lehet egy olyan optikán keresztül mutatja be ezt a helyzetet, ami úgy tünteti fel, mintha Ahsokára kellene haragudnia Sabinenak, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ezzel. Ez legalább olyan érdekes számomra, hogy mit csinál éppen Thrawn, vagy Ezra...

 

A végén, amikor megérkezik a Ghost én azt hittem lesz még valamiféle összecsapás, lehet, hogy Baylanék kompját próbálják meg feltartóztatni, vagy a hipergyűrűt támadják meg, de ezáltal, hogy itt már nem tudnak csinálni semmit még inkább rájátszottak arra a legyőzött tehetetlenség érzésére, ami körbelengte a finálét azután, hogy Ahsoka lezuhant a szikláról Sabine meg odaadta a gömböt Baylannak. Én korábban azt is el tudtam volna képzelni az epizód egy adott pontján, hogy Elsbeth egyszerűen csak otthagyja Baylanéket és amint kész az adatátvitel szépen elugrik a francba, még mindig érzek közte és Shin és Baylan párosa között némi feszültséget. Elsbeth nagyon magabiztos, míg Baylan inkább olyan fontolva haladó, de valahogy egyre szimpatikusabb gonosz figura. Van becsülete, megtartja a Sabinenak adott ígéretét és van valamiféle küldetéstudata is, bár ez a nagyobb jóra való hivatkozás a leggyakoribb esetekben mindig katasztrófákhoz vezet. Az viszont továbbra sem kristálytiszta velük kapcsolatban, hogy mi is a nagy cél. Most úgy tűnik, hogy nem az a teória fog beigazolódni, hogy a világ közti világot akarják elérni a Chimaeráról és azért kell nekik Thrawn, hanem mintha ő csak arra kellene, hogy a háborújával káoszt teremtsen és utána ők meg újrakezdhessék a harcok elülése után a galaxis saját képükre formálását... kíváncsi leszek erre.

 

Egyébként még itt azt megjegyezném, hogy mikor megjelennek Heráék, akkor mintha Sabineban feltámadna valami, vagy ráérezne, hogy nem a helyes utat választotta, amikor nem pusztította el a gömböt, de volt abban a jelenetben valami szomorú. Aztán meg a rész másik fénypontja a world between worlds és Anakin. Ezt még mindig fel kell dolgoznom, ahhoz hasonló érzés ez, mint amikor tavaly az Obi-Wan sorozatban láthattuk a flashbacket Christensennel. Ez annyiban volt másabb, hogy nem a prequel filmeket, hanem a TCW-t juttatta eszembe. Ahogy egyszer csak megszólal, hogy snips, majd megjelenik Christensen az libabőrös volt!

Egyetértek abban Bomarral, hogy a wbw koncepcióval csak óvatosan bánjanak. Eddig ez már a második olyan eset volt, hogy Ahsoka úgy menekül meg egy halálosnak tűnő szituációból, hogy hopp deus ex machina itt a wbw és ez a megoldás a lehetetlennek tűnő helyzetre. Ebből azért ne csináljanak rendszert, ne legyen ez egy ilyen átjáróház, ahova Ahsoka csak úgy ki-be járkál, amikor szorult helyzetbe kerül. Nem vagyok ellene a lore bővítésének és új szempontok behozásának, szerintem Filoni ügyesen is oldotta meg ezeket eddig és biztos nem véletlenül hozta elő újra a Rebelsben a Mortishoz is kapcsolódó misztikusabb szálat, hanem tervei voltak vele. Eddig jól kitalálta a dolgokat, bízom benne, hogy továbbra is így lesz. Annak örülnék, ha valami olyan nyomot hagyna Ahsokán ez a kaland, aminek súlya van, az ilyen transzendentális tapasztalatok után pedig nem lenne ugyanaz, mint előtte.
A lehetőség pedig, hogy láthatjuk Ahsokát újra Anakinnal, hogy mi mindent tudhatunk meg az Erőről, az Erőszellemekről pedig baromi vonzó, úgyhogy most talán még jobban várom a következő részt, mint az elmúlt hetek során bármikor!!!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az utolsó bekezdésedre @Wilde:

Erről most szegény Padmé jut eszembe. Ő még utolsó leheletével is Anakin jóságára utalt.. Igaza volt, neki is, Luke-nak is.. Csak ez az egy snitt áll rendelkezésünkre - a Jedi visszatérben lévő megjelenésén kívül- a megtért Annakinnal, de máris nagy érzelmi hatása van. Őt szerette Padmé. És ő is Padmét. Más sorsot érdemeltek volna. A karakter tragédiája ezzel a Darth Vadernek nevezett vargabetűvel most lesz teljes. És keserédesebb lesz mint valaha. 

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem is tudom mikor láttam utoljára ennyire érzelem dús SW epizódot. Nagyon odavert, és pont az került a fókuszba, amit mindig is titkon reméltem. A fantasy vonal, de épp ezért tetszik ez az univerzum, mert irtó komplex és minden vonulat jól megfér benne egymás mellett. Ráadásul egyik se nyomja el a másikat, egy hatalmas kellemes mix az egész.

 

Először is jó volt látni, hogy Ahsoka és Sabine kapcsolata olyannyira tisztul, hogy gyakorlatilag kiderül mi is a feszültség forrása. Korábban is gondoltam, hogy lesz valami köze az ezer könnyek éjszakájához, de ez így megerősítést is nyert. Valószínűleg Ahsoka nem támogatta, vagy segítette Sabine-t abban a helyzetben. Ezzel kapcsolatban az is biztossá vált, hogy Sabine családja meghalt. Teljesen érthetővé vált a karakter korábbi letargiája, ekkora trauma után nehéz visszajönni.

Most pedig Ahsoka is „meghalt”, amire Baylan zseniálisan rájátszott: nincs már senkije, csak egy remény Ezrára. Az egyetlen olyan ember, aki által visszakaphat valamit a régi életéből. Naná, hogy oda is adja a térképet Baylannak. Talán ha Ahsoka még ott állna mellette másképp dönt. De ez nem az a helyzet. Sabine-al kapcsolatban tetszett még, hogy továbbra se lett Erőhasználó. Ellenben ügyes harcos, és ez elég is volt, hogy döntetlenre mentse a meccsét Shint ellen. Ahsoka tehát valóban nem akar Jedit nevelni belőle.

 

A párbajok irtó jók lettek! Marrok kipurcant, akibe szokás szerint megint többet láttunk bele, mint ami valójában volt. De ki is volt? A zöld szmötyi a végén azt sugallta, hogy valami olyan szerzet lehetett, mint Savage Opress, azaz elképzelhető, hogy Éjfivér vagy valami hasonló.

A pálmát természetesen a Baylan vs. Ahsoka vitte el, ahol minden szónak súlya volt.

Baylen felvillantott valamit a céljaiból, de azok még mindig igen ködösek. A nagyobb jóról papol, meg tisztítótűzről….gondolom valami utópisztikus elképzelés lappang a fejében. Az mindenesetre rendes volt tőle, hogy életben hagyta Sabine-t. Ezek a cselekedetei nagyon a szürke zónába helyezik el őt. Borzasztó kíváncsi vagyok mi mozgatja valójában.

Volt egy olyan félelmem, hogy mostantól átjáró ház lesz abba a másik galaxisba, hál’ isten alaptalan volt. Baylan ugyanis megsemmisítette a térképet, így az most már nem hozzáférhető.

 

Hera akciója kívánkozik még a végére, ami elég hamvába holt próbálkozás lett, viszont jó volt látni a flottát és Carson Tevát. Aztán jött a hiperűr ugrás, ami az egyik legjobb és leghatásosabb effekt lett az SW-ben! Eszméletlen erőt sugárzott, és az egész igen különlegesre sikeredett. A végén mintha egy lyuk maradt volna a tér-idő szövetében. Jacennek ettől rossz érzése támadt, talán nem az ébredező Jedi képességei miatt? Szó-mi szó. Hera arcáról minden leolvasható volt. K*rva nagy szarban vannak. Kíváncsi vagyok ezekre a hírekre mit lép az ÚK illetékes tanácsa….

 

Az epizód vége szimplán SW történelmi mérföldkő! A WBW behozatalával olyan mezsgyére léptünk, ami ingoványos, de egyben nagyon izgalmas is. Jól használva teljesen felvillanyozhatja az egész Sequel, és az azt következő érákat.

Anakin megjelenése könnyeket csalt a szemembe, mert legutóbb a Jedi templom lépcsőjén láttuk őket együtt. Millió kérdés van már most ezzel kapcsolatba. Miért jelenik meg Anakin, Ahsoka hogy került be oda megint, ráadásul most külső segítség nélkül, stb…

Anakinnal kapcsolatban fura volt, hogy Vader kardja lóg az oldalán, ráadásul a végén Vader témája szól. Talán vele is kavarás lesz?

 

A magam részéről kijelenthető, hogy még soha nem vártam ennyire új részt, mint a jövőhetit. Mi lesz még itt, te jó ég!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Baylan a győzködésével elég Palpatine-os volt, még egy Do it is elhangzott tőle :D 

Baylan úgy olvasott Sabine gondolatai közt mintha egy nyitott könyv lenne szegény. Nem volt nehéz befolyásolnia. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Hera akciója kívánkozik még a végére, ami elég hamvába holt próbálkozás lett, viszont jó volt látni a flottát és Carson Tevát. Aztán jött a hiperűr ugrás, ami az egyik legjobb és leghatásosabb effekt lett az SW-ben! Eszméletlen erőt sugárzott, és az egész igen különlegesre sikeredett. A végén mintha egy lyuk maradt volna a tér-idő szövetében. Jacennek ettől rossz érzése támadt, talán nem az ébredező Jedi képességei miatt? Szó-mi szó. Hera arcáról minden leolvasható volt. K*rva nagy szarban vannak. Kíváncsi vagyok ezekre a hírekre mit lép az ÚK illetékes tanácsa….

Én úgy értelmeztem, hogy azt érzékelte Jacen, hogy meghalt 2 (vagy több?) X szárnyú pilóta. :( 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

A rész címe Bukott jedi, vagy magyarul megint! "jedik", hát fáradjunk-e a megfejtésével? Ez lehet, Baylan, Ahsoka, és hát ugye Anakin. Kíváncsi vagyok hányan lesznek a többesszám, hányan az egyes szám mellett. 

Szerintem egyértelmű a többesszám. :) 

 

6 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Szerintem amikor megfogta Ahsokának a tenyerébe égett a térkép. Azt fogják használni. Az egész térképesdinek eleve volt egy Indiana Jones áthallása.

Az önmagában kevés. Ki kell nyílni a térképnek ami egy fénysugárral kijelöli az utat. Ha ezt Ahsoka keze is tudja akkor mehetnek. :) 

 

5 órával ezelőtt, kudar írta:

ahol angolban azt mondják hogy Ahsokáék kb egy tucat clickre vannak, míg szinkronban azt hiszem 10km-et mondanak.

A klikket konzekvensen kilométernek fordítja a magyar fenomén. :) 

 

5 órával ezelőtt, kudar írta:

Zseniális volt és valahol végig erre számítottam, hogy bár Marrok egy baromi király karakter, nem több mint egy fogdmeg, és ha jól sejtem akkor Morgan teremtette, de ez csak egy sejtés.

Nekem is ez ugrott be. :) Talzin Anya büszke lenne rá. :D 

 

4 órával ezelőtt, NorbiLordi írta:

Azt várom a legjobban, hogy Shin mikor fog pislogni a sorozatban

Már pislogott, nem is egyszer. :) 

 

4 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Na de visszakanyarodva Sabine karakterére, a döntés pillanatában mintha Anakint láttam volna. Sabine hasonló döntést hoz itt, mint a 3. részben Anakin. Ott Anakin csakugyan a szívére hallgat és a felesége biztonságát választja a nagyobb jó érdekében (ami végül emberek millióinak a vesztét okozza).

Ez egy normális reakció a részéről, Sabine amúgy se Jedi, szóval ilyen magasztos erkölcsi magasságokat biztos nem ért el. 

 

24 perccel korábban, kudar írta:

Baylan úgy olvasott Sabine gondolatai közt mintha egy nyitott könyv lenne szegény. Nem volt nehéz befolyásolnia. :D

Igen, ebben feltűnően jó. Fura volt, hogy tud mindent de pont azért mert kapásból olvas mindenki fejében.

 

2 órával ezelőtt, Wilde írta:

Ez az egész Mandoverzum

Szerintem nyugodtan nevezhetjük az ÚK korszakának. Gyönyörűen építik a korszakot.

 

2 órával ezelőtt, Wilde írta:

Zeb meg valószínüleg a lasatokkal van Kallusszal

Nem egészen. :) Zeb az ÚK kötelékében van, Carson Teva századában.

 

 

 

10 perccel korábban, Donát írta:

Én úgy értelmeztem, hogy azt érzékelte Jacen, hogy meghalt 2 (vagy több?) X szárnyú pilóta. :( 

Szerintem ez Erő háborgását érezte meg.

 

2 órával ezelőtt, Wilde írta:

Egyetértek abban Bomarral, hogy a wbw koncepcióval csak óvatosan bánjanak. Eddig ez már a második olyan eset volt, hogy Ahsoka úgy menekül meg egy halálosnak tűnő szituációból, hogy hopp deus ex machina itt a wbw és ez a megoldás a lehetetlennek tűnő helyzetre. Ebből azért ne csináljanak rendszert, ne legyen ez egy ilyen átjáróház, ahova Ahsoka csak úgy ki-be járkál, amikor szorult helyzetbe kerül. Nem vagyok ellene a lore bővítésének és új szempontok behozásának, szerintem Filoni ügyesen is oldotta meg ezeket eddig és biztos nem véletlenül hozta elő újra a Rebelsben a Mortishoz is kapcsolódó misztikusabb szálat, hanem tervei voltak vele. Eddig jól kitalálta a dolgokat, bízom benne, hogy továbbra is így lesz. Annak örülnék, ha valami olyan nyomot hagyna Ahsokán ez a kaland, aminek súlya van, az ilyen transzendentális tapasztalatok után pedig nem lenne ugyanaz, mint előtte.

Az biztos, hogy a Mortisi Isteneknek köze van a WBW-hez. Talán mégis Anakin lesz az Atya, Ahsoka lehet a Leány, már csak a Fiú hiányzik. Persze nem Lux Bonterie gondolok. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Felmerülhet a kérdés, hogy a legvégén Kiner taktusai miért hajlanak a Vader témába, mondjuk Anakin témája helyett? Hogy a - már elnézést - hülyék is megértséki ki a karakter, vagy kell érzékeltetni valami baljós kettősséget továbbra is? 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, NorbiLordi írta:

Baylan a győzködésével elég Palpatine-os volt, még egy Do it is elhangzott tőle :D 

Viszont Baylan állta a szavát. Sőt amikor Shin elkezdte folytogatni Sabine-t az erővel, Balyan először rászólt, ez nem hatott Shin-re, aztán ráparancsolt erélyesebben. 

Bármikor elvehette volna Sabine-tól a gömböt, az erő használatával, de nem tette, Palpi már rég ketté vágta volna Sabine-t. :) 

 

Roppant érdekes karakter Baylan. Ő nem az a kifejezetten negativ figura a sorozatban. Nagyon kiváncsi vagyok a múltjára, hogy ki is volt ő a Jedi renden belül. 

Jól képzett jedi lehetett. Ráadásul nincs is elszállva magától. Remek karakter! 

Shin meg egy tűzrőlpattant padawan(szinte gyermek még), nála fegyelmi problémák vannak, elég erőteljesen. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Az önmagában kevés. Ki kell nyílni a térképnek ami egy fénysugárral kijelöli az utat. Ha ezt Ahsoka keze is tudja akkor mehetnek. :) 

Oké ki fogad velem egy pohár sörbe hogy Ahsoka megégett keze kell majd a galaxis ugráshoz? :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

22 perccel korábban, csoli1138 írta:

Felmerülhet a kérdés, hogy a legvégén Kiner taktusai miért hajlanak a Vader témába, mondjuk Anakin témája helyett? Hogy a - már elnézést - hülyék is megértséki ki a karakter, vagy kell érzékeltetni valami baljós kettősséget továbbra is? 

Szerintem Anakin Erő szellemének fontos része lesz, hogy szembenézett és elfogadta a teljes múltját. Igen, ő Anakin, aki visszatért, megtért és szellemmé vált. De ő egyben Vader is, a sötétség is a része, amit elfogadott és ennek szellemében (lol) adhat tanácsot majd Ahsokának.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Bomarr írta:

Oké ki fogad velem egy pohár sörbe hogy Ahsoka megégett keze kell majd a galaxis ugráshoz? :D

Állom! :) Valószínűleg nem is lesz szükség oda eljutni, mert ők jönnek vissza. :P 

 

18 perccel korábban, csoli1138 írta:

Ó, én! Én tartom, hogy ezt kevésnek tartom! 

Szerintem is, hisz a gömbben van a térkép és nem maga a gömb a térkép. A figurák a felszínén csak ahhoz kellenek, hogy kinyissuk. Plusz adalék, hogy nem is égett rá az egész Ahsoka tenyerére, csak egy része. Ha ebből az jön ki, hogy ennyiből is meglehet tudni hol van Thrawn az nagyon gáz lesz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.