Ugrás a kommentre

Darth Sky

Moderátor
 • Összes hozzászólás:

  8.296
 • Csatlakozott:

 • Utolsó látogatás:

Közösségi hírnév

716 Nagyon kedvelt

Darth Sky tevékenysége

 • Születésnap 1991-05-08

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Budapest
 • Érdeklődés:
  Star Wars minden mennyiségben, olvasás, filmek és sorozatok, PC/PS játékok, rajzolás

Legutóbbi látogatók

12.260 profil megtekintés
 1. Darth Sky

  A The Clone Wars animációs sorozat

  Én remélem, hogy ez lesz az utolsó évad. Nagyon örülök a visszatérésnek, de egyszer mindennek vége. Így a TCW-nek is. Nem kell addig készíteni, amíg a rajongók azt nem mondják: elég! Remélhetőleg egy keretet kap a történet a Revenge of the Sith-be való becsatlakozásával. A háború történetét elmesélték. Nyilván még sok száz, sőt ezer történetet lehetne kreálni a Klónok Háborújába, de így is igen mozgalmas évek állnak mögöttünk. Szívesen látnék sztorikat más érákból is, és nem akarok évtizedeket várni rájuk. A TCW szép volt, jó volt (mit jó, remek volt!), de ideje elengedni. Engedjünk teret a Resistance-nek, az élőszereplős sorozatoknak (az új érának), esetleg később, a Régi Köztársasági érában játszódó sztoriknak. Az SW univerzuma minden másiknál gazdagabb, hát használják ki a lehetőségek tárházát, de ne ugyanabban a pár évtizedes időintervallumban! Egyébként én pl. kimondottan örülök, hogy a Sötét tanítvány nem animációs, hanem regény formában valósult meg. Talán egyedül vagyok vele, de a mai napig a kedvenc kánon regényem. A kimaradt TCW-s sztorikat így nagyon szívesen venném regény vagy akár képregény formátumban.
 2. Darth Sky

  Videjó játékok

  Én csak javasolni tudom a konzol beszerzését. Egyrészt, számos elsőosztályú játékélménytől fosztottam volna meg magam, ha nem szerzek be egy PS-t (pl. Horizon Zero Dawn, The Last of Us, Uncharted széria, God of War, de lehetne még sorolni jó néhány exkluzív játékot, amik PC-s megjelenése nagyon valószínűtlen). Másrészt, szerintem anyagilag és technikai szempontból is jobban megéri a konzol. Kifejezetten játékra van szabva, nem kell beállításokkal/frissítésekkel bajlódni, stb. Ha tegyük fel, veszel egy PS-t, azt utána évekig tudod majd használni akár a legújabb játékokhoz is, maximális grafikával, a lehető legoptimálisabban. Tapasztalataim szerint, egy PC-t sűrűbben kell fejleszteni ugyanehhez az eredményhez (nálam legalábbis így volt), ami bőven többlet költség. 125 ezerért már kapsz egy PS4 Pro-t, de használtan még olcsóbb (90-95 ezer), hogy a korábbi PS4 verziót ne is említsem. Ennyiből szerencsés esetben összeállítasz egy közepes PC-t, ami messze nem nyújtja ugyanazt a teljesítményt. Bár a játékokat meg kell vásárolni, én már PC-n is így tettem annak idején, vagyis számomra ez nem jelent plusz kiadást. Arról nem is beszélve, hogy BD lejátszóként is hibátlan.
 3. Darth Sky

  Marvel

  Nagyjából minden DC karakternek megvan a Marvel megfelelője és fordítva. Annyiféle szuperhős létezik, hogy már igen nehéz kreatívnak lenni.
 4. Darth Sky

  Inkvizítorok

  Én is úgy tudom, hogy minden Inkvizítor Jedi volt egykor. Kiábrándultak a Rendből, ezért ellene, illetve a sötét oldalhoz fordultak. Akinél biztosan ismerjük ennek a folyamatnak a kezdetét, az Prosset Dibs/Tizedik Fivér (az ő sztorija a Windu képregényből derül ki). Hasonlót láthattunk ugye Krellnél, illetve Barrisnél is. Mondjuk ez azért sem logikus számomra, mert pl. Barris vagy Prosset pont azért távolodtak el a Rendtől, mert szerintük az már nem az eredeti eszméikhez hűen működött. Tehát, ha az eredeti Jedi-eszmékben hittek, miért lettek a sötét oldal szolgái? Az Inkvizítorok Rendje nagyjából a Birodalommal egy időben alakult meg (YE 19), és első feladataik egyike a 66-ost túlélő Jedik levadászása volt. Szerintem Palpatine már korábban szemet vetett azokra a Jedikre, akik hajlandók a Rend, illetve a többi Jedi ellen fordulni, de csak a Birodalom kikiáltása után vetette be őket. Furcsa lenne, ha egy csettintésre szervált volna magának egy tucat Erő-érzékeny, sötét oldali harcost. Plusz némi időnek el kellett telnie az Ep3 és az Inkvizítorok bevetése közt, mert elvileg Vader tanította őket. Sajnos még nem olvastam az új Vader képregényt, de tudom, hogy abból kiderül jó néhány dolog az Inkvizítorokról, illetve az Ep3 utáni állapotokról.
 5. Darth Sky

  Videjó játékok

  Arra én is befizetnék. De jöhetne a fiatalabb Nate és Sam kalandjairól is valami, esetleg egy Elena spin-off. Van itt még lehetőség bőven. Egyébként nem hülyeség, hogy az önálló epizódokban látják a sorozat jövőjét (engem mindenképp érdekel), bár nem tudom, hogy a The Lost Legacy-nek milyen volt a rajongói/anyagi fogadtatása. A TR sorozattal való hasonlóság szerintem már így is kellően erős, egy női főszereplő nem sokat osztana, szorozna rajta. Főleg, hogy a TLL-ban is Chloe és Nadine a főszereplők.
 6. Darth Sky

  Star Wars: Shattered Empire

  A YU 2-t valahogy YE 2-nek néztem, így jött ki a téves hat év. Belegondolva, valószínűbb, hogy Poe nem biztos, hogy a Yavin 4-en született, ami viszont 100%, hogy ott nőtt fel (ezt a képes útmutató is írja). Sőt, szerintem Shara és Kes a Shattered Empire végén alapítják meg azt a kolóniát a Yavin 4-en, ahol aztán Poe (aki ekkor már kb. 3 éves) majd felnő.
 7. Darth Sky

  Videjó játékok

  Uncharted 4: A Thief's End Egyértelműen a sorozat legkiforrottabb és legminőségibb darabja, ami bekerült a kedvenceim közé. Kifogástalan látványvilág, filmsztorikat lepipáló történet, szerethető és jól kidolgozott karakterek, remek játékmechanika, hosszú játékidő és hihetetlen akciójelenetek, valamit rejtvények. Míg az 1. rész a legnagyobb jóindulattal is egy tisztes iparosmunka lett, úgy fejlődött tovább a franchise, és lett részről-részre egyre jobb, letehetetlenebb. Mindaz, amikért az előző részeket komáltam, itt is megjelentek, minden, ami korábban jó volt, megmaradt. Ugyanakkor, mindezek mellé olyan bővítések kerültek bele, amik kizárólag a játék előnyére váltak. Gondolok itt az új lopakodós gyilkolás módjára (amit főleg az 1-2-ből hiányoltam nagyon), vagy az autóvezetésre. A részletesség lenyűgöző (főleg a lakásban játszódó fejezeteknél), le a kalappal a készítők előtt. És olykor a nehézség is kihívást jelentett, igaz, a választható 4 szintből a 3-ason mentem. Bár ez a játék sem igazi open-world, a 4 rész közül ez áll a legközelebb hozzá. A karakterek interakciói is jópofák játék közben. A prológus után kíváncsi vagyok, merre halad tovább a széria... Szóval, első osztályú játékélmény, csillagos 5-ös! Hogy gyorsabban teljen az idő a Shadow of the Tomb Raider megjelenéséig, lehet, hogy rámászok a Uncharted: The Lost Legacy-re.
 8. Darth Sky

  Inkvizítorok

  Szerintem Barriss túlságosan hasonlítana a Hetedik Nővérre. Utólag kétlem, hogy Inkvizítort csinálnának belőle. Az a vonat már elment. Amit amúgy a mai napig nem értek, miért nem használtak ki. Jobb lett volna, ha Barriss a Hetedik Nővér. Az Ahsokával való újratalálkozásuknak komoly drámai töltete lehetett volna. Plusz mégis csak egy már megalapozott, ismert karakterről beszélünk, akinek a kánon sorsa továbbra is rejtély.
 9. Darth Sky

  Ahsoka Tano

  Akkor most nagyon meglepődök, mert kiderült. Állítólag még Filoni sem tudja, hová fut majd ki az említett karakterek története, noha sokat gondolkozik rajta, és tudja, hogy a rajongók is nagyon kíváncsiak rá. Úgy tűnik, hogy nem azért maradtak életben, mert konkrét tervek voltak velük, hanem Filoni nem akarja elengedni őket. Hogy ez jó-e vagy sem, azt az idő dönti el. Én megértem, hogy nem akar elhamarkodottan kiírni remekül felépített, szeretett karaktereket, de előbb-utóbb mindenki történe le kell, hogy záruljon. De szerintem ezzel Filoni is tisztában van... Így viszont szerintem nem valószínű, hogy Ahsoka/Sabine és Ezra/Thrawn sztorija akár csak érintőlegesen is benne lesz a Resistance-ben. Legalábbis a már készülő évadban nem.
 10. Darth Sky

  Képregények

  Ha érdekel, miért piros 3PO egyik karja az Ep7-ben, akkor igen. A DJ képregényt nem fordítottam le és nem is áll szándékomban.
 11. Darth Sky

  Egyéb fontos

  Boldog születésnapot, MissKarrde és Leo!
 12. Darth Sky

  Star Wars: Shattered Empire

  Igen, 6 évvel az endori csata előtt született a Yavin 4-en. Shara utalt is a fiára. Először én is azt hittem, hogy az endori bulin sikerült túl jól az az összemelegedés.
 13. Darth Sky

  Képregények

  Ott van még a C-3PO: The Phantom Limb különszám, ami a Poe sorozat előtt játszódik. Illetve a Phasma mini (TFA folytatás) és DJ: Most Wanted (TLJ előzmény) képregények.
 14. Darth Sky

  Star Wars: Poe Dameron

  Megérkezett a folytatás, vagyis a 29. rész magyarul.
 15. Darth Sky

  Ki mit hallgat most?

×

Fontos információ