Jump to content

Xom

Fórumtag
 • Content count

  269
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Xom

 1. hmm... sehol a világon nem lesz, mi lehet ennek az oka? érdekes... de ezt hol jelentették be hogy nem lesz?
 2. erről nem tudtam, miért is nem lesz IMAX3D ?
 3. Köszönöm. Ez nagyon jó hír, akkor 2012-ben már TPM-et lehet nézni 3D-ben! Akkor gondolom valahogy úgy lesz, hogy 2013-ban jön az AOTC 3D és így tovább minden évben 1 film egészen 2017-ig, amikor mindenki 3D-ben láthatja majd Jabba és Palpatine halálát.
 4. még ősszel olvastam egy újságban, hogy mind a 6 epizódot leadják majd 3D-s moziban. Ti tudjátok, hogy pontosan mikor lesz ez? Jó lenne egységesíteni a filmeket (a régi filmek elején a szövegeket és alatta a zenét ugyanolyanra kellene csinálni mint amilyen az újaké, Vader olykor rózsaszínes fénykardját ki kellene javítani pirosra, meg a fénykardok megjelenését és hangját is prequeles szintűre kellene tökéletesíteni. most éppen ezen kicsit zavaró dolgok jutnak eszembe, melyeken egy picit javítani kellene) és blu-rayben mikor jön ki a hat epizód? nektek eszetekbe jut még valami aprócska dolog amin módosítani kellene (a régi részekben) ?
 5. Én is 8 éves voltam 1999-ben, amely év szeptemberében először láttam az első részt a moziban. a végén a fénykardküzdelem nagyon nagy volt, meg a droidok fénykard által darabokra vagdosása is nagyon tetszett akkor. arra viszont emlékszem, hogy elsőre egy kicsit csalódás volt a film, mert én azelőtt már láttam (pontosabban 1998-ban, amikor még csak 7 éves voltam) a klasszikus részeket videókazettán, és Vader nagyúr volt a nagy kedvencem, meg a birodalmi rohamosztagosok, és a klasszikus trilógia hangulata, meg úgy bármelyik régi rész sokkal jobban tetszett nekem akkoriban, mint az első epizód, melynek jellege teljesen más. (Nem érdekes, hogy egy akkoriban 8 éves általános iskolás gyereknek jobban bejöttek a régi részek? ) Azóta persze nagyon kedvelem ezt az epizódot is, nagyon jó a történet felépítése, nagyon jól kidolgozottak benne a karakterek, a helyszínek, az egész környezet, a film világa sokkal árnyaltabb mint mondjuk a negyedik epizódé. Palpatine/Sidious jelenetei zseniálisak, főleg így, hogy már tudjuk, hogy majd miket fog csinálni a 3. epizódban! A magyar szinkronja szerintem nagyon jó, főleg Qui-Gon Jinn magyar hangja nagyon illik a karakterhez. A film eleje nagyon hangulatos, mostanában, ha megnézem, akkor inkább eredeti angol szövegeléssel teszem, bár eddig magyar szinkronnal többször láttam. az elejéről egyik kedvenc idézetem Qui-Gontól: "I sense an unusual amount of fear for something as trivial as this trade dispute." (=szokatlan mennyiségű félelmet érzek egy olyan triviális ügyhöz képest mint ez a kereskedelmi vita), de valójában magyar szinkronnal meg így volt: "az is furcsa hogy nagyon erős félelem-rezgéseket érzek a hajón."
 6. Én is 8 éves voltam akkor! Arra emlékszem, hogy Lay's chipses zacskókban voltak kártyák. A Sidious-os és az R2-s kártya még megvan nekem. A chipses zacskó szalagján meg ott volt Jar-Jar , meg persze ott volt a matricás album is. Vasárnap láttam az ep1-et a moziban, aztán másnap hétfő reggel, amikor bementem a suliba már egy csomó gyereknek volt ep1-es matricás albuma az általános iskola harmadik bé osztályában (3. osztályos voltam akkor, de nem nehéz kitalálni), és szinte mindenki az ep1-ről beszélt Obi1: "Mostanában újra megszerettem ezt a részt, sőt jobbnak tartom mint a harmadikat. " Obi1, ugye ezt azért nem gondolod komolyan? (valljuk be, nagyon jó epizód az epI, de nálam az EpIII-at egyik prequel se übereli. Obi1, Te is régen az EpIII-at tartottad a legjobbnak a prequelek közül, nemde? Minek köszönhető ez a favorite-prequel-váltás?
 7. Tényleg. De nálunk miért is csak később mutatták be? 1999 szeptemberében volt a bemutató hazánkban, abban a hónapban láttam én is, 8 évesen (asszem szept. 19-én vasárnap, ha jól emlékszem)
 8. Jó napot mindenkinek! Már nagyon rég voltam utoljára itt, az swsaga-fórumon. Cad Bane nagyon király karakter, nagyon bírom a befejező részt: ZIRO: Congratulations on a job well-done bounty hunter! Erre BANE: Time to pay up hutt - I don't work for free! Meg az is nagyon stílusos, amikor elbúcsúzik: Senators, Jedi - I bet you all a most respectful farewell! Bane hangja iszonyú jó!
 9. Én is úgy tudom, hogy James Earl Jones a Vader-hang az epIII-ban.
 10. nálam egyértelműen a páncélos Vader születése, és első szavai: "Yes, Master. Where is Padmé? Is she safe? Is she all right?" "I? I couldn't have! She was alive, I felt it!"
 11. Engem a Vader átállás lepett meg nagyon elsőre, de azt, hogy Vader Luke apja, szerintem mindig is tudtam, már nem emlékszem rá, hogy meglepett volna elsőre.
 12. Az én kedvenceim: a borzasan sajna és a fogdassa rá arra
 13. Dooku igazi úriemberként el is szörnyülködött Jango fejlevágásán. De még Windu is ledöbbent, na meg persze a kis Boba is.
 14. A másik ami még nagyon megdöbbentett elsőre, az az volt, amikor Jango feje lerepült.
 15. Amikor először láttam 7 évesen a ROTJ-t, igen meglepett az, hogy Vader visszaállt a jó oldalra, és ledobta a császárt. Elsőre ez megdöbbentő fordulat volt.
 16. Sötét Nagyúr (Dark Lord) Spoiler! --Kattints a megjelenítéshez-- Az a jó, amikor a végén a haldokló Shryne megtudja hogy Vader=Anakin, és halála előtt Skywalkernek szólítja a páncélos Vadert. Shryne megvilágosodása a végén nagyon tetszett: a könyv elején lévő látomás, itt a történet vége felé nyer értelmet.
 17. Egykoron Yoda a nagyhatalmú Sidioust is nekikente a székének, most meg egy droiddal civódik.
 18. Szerintem Yoda elég vicces, amikor R2-val civódik
 19. Ez is igen jó! Lehet, hogy ez a párhuzam se véletlen
 20. A hét elején megvettem a Sötét Nagyúr-at. Eddig az első 19 fejezetet olvastam el, és nagyon tetszik a fordítás!
 21. http://www.youtube.com/watch?v=rWc_A_1tFOI&rel=1"'>http://www.youtube.com/watch?v=rWc_A_1tFOI&rel=1"></param><param'>http://www.youtube.com/watch?v=rWc_A_1tFOI&rel=1"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/watch?v=rWc_A_1tFOI&rel=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>'>
 22. Legyen inkább AOTC-s Obi-Wan.
 23. Kösz Kíváncsi vagyok, valyon még mennyi párhuzamot sikerül felfedeznünk. Nagyon jó, mikor filmnézés közben villámként csap az emberbe egy párhuzam felismerése.
 24. Spoiler! --Kattints a megjelenítéshez-- Nekem is nagyon tetszett az, mikor Bail találkozott a páncélos Vaderrel. Az a jó, hogy ebből a könyvből kiderül, hogy Bail tudta, hogy valójában kicsoda Darth Vader.
×
×
 • Create New...

Important Information