Jump to content

Jango Fett


Recommended Posts

Jango Fett, a misztikus karakter! Mindig arra gondolok, vajon honnan kaparták elő Sidiousék? Nem semmi csávónak kellett lennie, ha egy egész hadsereget klónoztak belőle!

 

De van itt még egy érdekes kérdés. Vajon mennyit tudhatott Jango a nagy kavarásból?

Link to comment
Share on other sites

A nagy kavarásból nem tudom, mennyit tudhatott, de az élettörténetéről mesélhetek kicsit :)

 

Jango Fett egy félreeső mezőgazdasági bolygón született, a Concord Dawnon. Békés világ volt, mígnem a Death Watch nevű zsoldos szervezet egy Vizsla nevű fickó vezetésével fel nem dúlta, miközben egy Jaster Mereel nevű zöldpáncélos mandalort és annak klántársait üldözte. A gabonaföldeket járó Jango találkozott ezzel a Vizslával és csatlósaival, akik aztán visszavezették őt a farmra, ahol nevelkedett. Jango itt tanúja lehetett, amint Vizsla - miután nem kapta meg a válaszokat, amiket keresett - megöli apját, anyját és nővérét. Jango futásnak ered (hála anyjának, aki egy szerencsés lövéssel még le tudott lőni egy zsoldost). A gabonatáblák közt menekülve belefut pár páncélos alakba, akik könnyedén végeznek a Jango után eredt fejvadászokkal. Vizsla, látva hátrányát úgy dönt, a mandalorokra gyújtja a gabonatáblákat. Jaster Mereel eközben magával viszi a frissen elárvult Jangot, aki segít nekik kijutni a lángok közül. Jaster hálából befogadja Jangot a klánba és neki ajándékoz egy Westar-34-es pisztolyt. Jango bosszút esküszik és a mandalorokkal tart, akik csapdát állítanak Vizslának és csapatának egy közeli városban. Ami jól be is zárul, Vizsla emberei nagyon gyorsan elhullanak, Jango pedig magával Vizslával küzd meg. Látszólag alul marad, de még időben kézhez kaparint egy sugárvetőt, amivel lelövi a zsoldosvezért. Ez a tíz éves Jango Fett első áldozata.

 

Folyt. köv.

Link to comment
Share on other sites

Miket nem tudsz Te Dzséjt! Kész EU művész vagy. :)

Hehe, nem vagyok én művész, csak mikor kitört rajtam anno a Star Wars rajongó láz, az iskolában heti egyszer lehetett netezni. Ekkor mindig tíz-húsz lemezre letöltöttem az sw.hu enciklopédiáját, hazavittem és részletesen átolvastam őket, jó sokszor :D

 

Ez a történet pedig valóban egy képregényből derül ki, a címe Bounti Hunter - Jango Fett. Az első rész, amit most leírtam az sw.hu-n is fent van magyarul. A többi részt én spec Tiburnak köszönhetem.

Link to comment
Share on other sites

A Jango Fett előéletéről szóló képregény a 4 részes Open Seasons ( a Bounty Hunter - Jango Fett egy másik képregény ). Az első rész az sw.com-on is fenn van ingyen (ennek a tartalmát írta le Dzséjt, azzal az apró hibával, hogy a Death Watch és Jaster Mereel egyaránt Mandaloriaiak, csak polgárháborút vívnak, és a Concord Dawn is Mandaloriai bolygó ( ja és nem Mandalorok, Mandalore a vezérük, az általában csak egy van ) ).

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 7 months later...

Szerintem, ha mindenbe nem is avatták be, de a nagyjára önerőből is rájött. Ha másból nem, abból biztos, hogy az a bizonyos Tyranus, aki megbízta, hogy legyen a Köztársaság hadseregének szánt klónok mintapéldánya, ugyan az a Dooku gróf, aki a Köztársaságra törő Szeparatisták vezére. Ráadásul bejáratos volt mind a Konföderáció, mind a Köztársaság hadsereg gyártó üzemébe. Szóval ha minde morzsát nem is tudott, tehát, hogy Palpatine=Darth Sidious (sőt, talán Sidioust nem is ismerte), azért tudhatta, hogy itt valami nem teljesen az, mint aminek látszik.

Link to comment
Share on other sites

Az hogy Obinak mondja hogy a klónicsekek értik a dolgukat elég kétértelmű.

Vagy arra utal hogy jó harcosok vagy a három évvel későbbi dolgokra céloz hogy később jól végre fogják hajtani Palpi parancsát. Mondjuk azt se lehet tudni hogy Dukesz mit árult el neki amikor megbízta és hogy ő mennyit tudott a 66-os parancsról.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem is ez a felálás a valószínű. Főképp Dookunak tartozott engedelmességgel, az, hogy gondolkodjon, nem volt feladata. :clap: Persze ettől még sejthetett dolgokat. Nem véletlenül kezdett el azonnal csomagolni, miután Obi megjelent...

Link to comment
Share on other sites

Nem véletlenül kezdett el azonnal csomagolni, miután Obi megjelent...

Azt mindig furcsállottam hogy Obi nem törődött azzal hogy Bobival a fater becsukatja az ajtót ami mögött a szerkója van. Lehet hogy azért mert tudta hogy megtalálta az emberét. Szerintem is rögtön leesett Jangesznak hogy pucolnia kell.

Edited by Rog Ertay
Link to comment
Share on other sites

Szerintem törődött. De még előtte észrevehette a Jet-pack-et.

Épp most akartam magam szerkizni mert a gépen jobban megnéztem azt a részt és Obi jó néhány mp-ig nézi azt az ajtót miután Jangi elsétál előle. Még előtte mintha kicsit nyújtózna is hogy lássa Jangesz válla fölött hogy mi van mögötte és miközben megfordul lehajtja a fejét mintha azt gondolná hogy megvan az ő embere. Meg még ott van hogy Jangi nemrég járt Coruscanton.

Pechem volt.

Edited by Rog Ertay
Link to comment
Share on other sites

Végre valaki! Már azt mondom mióta, hogy Obi már akkor rájöhetett, Jango az a fejvadász akit Coruscanton látott.

Ezzel azt akarod mondani hoigy nem akartak hinni neked?

Link to comment
Share on other sites

Végre valaki! Épp azt mondom mióta, hogy Obi már akkor rájöhetett, Jango az a fejvadász akit Coruscanton látott.

Ezt akár én is mondhattam volna :clap:

Én is ezen a véleményen vagyok kezdetek óta.

Link to comment
Share on other sites

Miért, van aki más véleményen van? :clap:

A könyvben is írják ha jól emlékszek, hogy Obi vetett egy gyors pillantást arra a szobára.

Én nem lehettem más véleményen mert eddig nemigen foglalkoztam azzal hogy Obi hová néz, a könyvet meg nem olvastam.

Link to comment
Share on other sites

Rog: Jango azzal a "Jól végzik a dolgukat" szerintem inkább magára célzott, hiszen mivel a klónok az ő klónjai, ebből egyenesen következik, hogy ő is jól végzi a dolgát. Szerintem ez afféle: "Vigyázz magadra, Jedi" beszólás volt.

 

 

Donát

Link to comment
Share on other sites

inkább magára célzott, hiszen mivel a klónok az ő klónjai, ebből egyenesen következik, hogy ő is jól végzi a dolgát.

 

 

Donát

Micsoda egy öntelt hólyag. :clap:

Link to comment
Share on other sites

Egyáltalán nem öntelt, csak tisztában volt a képességeivel, és nem alaptalanul. Ő és a klónjai az egyetlen élőlények a filmek során, akik képesek voltak lőfegyverrel Jedit ölni.

Link to comment
Share on other sites

Engem a klónjai nem izgatnak, az a Jedi akit kinyírt meg meghátrált miután az egyik lövéstől valami baja lett a kardjának mert szikrázott egy pár képkockán és azt leste majd úgy kapott találatot hogy nem tudta használni a kardját mert az akkor már oldalra tartva volt és lassú volt amikor maga elé akarta emelni, így szerintem Janginak csak mázlija lehetett.

Macéval szemben meg nem boldogult a lövésztudományával mert az ügyesebb volt nála.

Annyira tisztában volt a képességeivel hogy teljesen elszállt magától úgy ahogy a feje leszállt a helyéről.

Az én szememben mindig is egy öntelt hólyag marad.

Edited by Rog Ertay
Link to comment
Share on other sites

így szerintem Janginak csak mázlija lehetett.

Obi-Wannak mázlija volt majdnem minden ellenfelével szemben, akkor már ő is tehetségtelen kutyaütő?

 

Mace-sel szemben meg a technika és nem a tudása hagyta cserben. Rájött, hogy nem tud vele elbánni, ezért megpróbált elszállni. Sajnálatos mód, a rakétája benyögte az unalmast és visszapottyant pont Windu kardja elé. Ez pech, de nem bénaság, tehetségtelenség. Ha ekkora béna lenne, Obi-Wan miért nem tudta elkapni? Ja persze, Obi-Wannak is csak mázlija van általában, tehát ő is béna, ezért nem tud elkapni egy béna fejvadászt. Kár, hogy ez a béna fejvadász valószínűleg nem a két szép szeméért lett több százezer klón mintapéldánya.

Öntelt? Igen, joga van hozzá, több, mint néhány más karakternek az SW-ben (teszem azt a Jedi Tanács három másodperc alatt lemészárolható tagjainak).

Link to comment
Share on other sites

Ha ekkora béna lenne, Obi-Wan miért nem tudta elkapni? Ja persze, Obi-Wannak is csak mázlija van általában, tehát ő is béna, ezért nem tud elkapni egy béna fejvadászt. Kár, hogy ez a béna fejvadász valószínűleg nem a két szép szeméért lett több százezer klón mintapéldánya.

Öntelt? Igen, joga van hozzá, több, mint néhány más karakternek az SW-ben (teszem azt a Jedi Tanács három másodperc alatt lemészárolható tagjainak).

Na erre majd privátban visszatérünk.

Edited by Rog Ertay
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information