Jump to content

The Phantom Menace - 3D


Recommended Posts

Úgy tűnik jövőre valóban láthatunk a mozikban 3D-s StarWars filmet. Logikus választásnak tűnik először a Phantom Menace bemutatása, amit már alakítgatnak is. Gondoltam ez a téma megérdemel egy külön topicot. ;)

 

Íme a kis hír:

 

"...Lucas is expected to release a fully 3-D version of Star Wars: Episode I - The Phantom Menace next spring." yeah

 

"The staffers put on pairs of thick glasses and watched as clips from Star Wars were played. Suddenly the screen itself seemed to dissolve away, as scenes stretched out toward the audience. Anakin Skywalker and Obi-Wan Kenobi's faces grew closer to viewers as the characters prepared to chase a would-be assassin. Pod cars buzzing in the background really appeared to be hundreds of feet away ... Soon, the Jedi Master himself came in. George Lucas sat down, put on the glasses and, within a few minutes, passed judgment: 'I'm sold! I'm sold!'"

 

Ezek mindenképpen jó hírek! Én nem hittem volna, hogy ilyen gyorsan átállnak erre a technológiára. Nagyon kíváncsian várom a végeredmény

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Én őszintén megmondom, baromira nem érdekel a 3D-s mozizás. Lehet, később megváltozik a véleményem, de most tök fölöslegesnek tartom. Amíg színváltósak az ep4-ben a kardok, meg összeakadnak, addig Lucas inkább a 2D-s SW-vel törődjön. Na meg amíg az olyan kis országokban nincs 3D-s mozi, mint Magyarország, mert pl mi mit kezdünk egy 3D-s SW-vel... nagyon semmit. Na meg én és a hozzám hasonlók mit kezdenek egy 3D-s SW-vel, akiknek nincs térlátása... mondjuk lehet, ez utóbbi az az indok, amiért a 3D-s mozik nem hoznak lázba. Olyan dolgok, amiket én csak akkor élvezhetek, ha a hologramokhoz hasonló formában fognak 3D-zni. Addig nem valószínű ;)

Link to comment
Share on other sites

Én először megvárnám, hogy mit is jelent ez a technológia, mert gondolom a régi fajta szemüveges marhasághoz köze sincs. Biztos valami nagy durranás, különben nem foglalkozna vele Lucas ilyen kitartóan. Én bizakodó vagyok.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Hát, úgy legyen, mert én tényleg csak a hologramokhoz hasonlatos 3D-t élvezhetem, és még azt is csak annyira, mint a valóságot, mivel a térlátás ott sem fog érvényesülni maximálisan... de több lenne, mint ami a szemüveges verzióval van, mert az egyenlő a semmivel.

 

Viszont olyan marha forradalmi dolog sem lehet, mert ha teljesen új, akkor arra a mozik nincsenek felkészülve. Tehát már működő technológiát forradalmasítanak inkább, nem vadiúj technológiát dolgoznak ki. Hátha tud itt valaki bővebbet.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Szerintem 3D-s hatása lesz inkább. Valószínű virtuális térben helyezik el a tárgyakat, számítógépben és így a kameramozgás is lehet olyan, amilyet valójában nem lehet megoldani, a számítógépben ,virtuális kamerával, viszont igen. Én így tudom elképzelni. A szereplők csak úgy lehetnek 3D-sek, ha kiegészítik őket, különben újra fel kéne venni a jeleneteket 3D-s kamerával, vagy legalább 3D szkennerrel bevinni az infót, vagy több CGI mint eddig. :) Szóval rengetegféleképp lehet 3D illúziót varázsolni. Ahogy Lucast ismerem a legkisebb befektetést igénylő, leggyorsabb megoldást választja.

Link to comment
Share on other sites

Nem is tudtam, hogy ekkora szakértő vagy szisz.  :)

 

Legolcsóbb és leggyorsabb? Szerintem nem kell elsietni. :)

Nem vagyok szakértő. Igazából nem is halottam még 3D kameráról, szkenerről igen. A Számítógépes játékok alapján ki lehet telálni, hogy van "valódi" 3D és van ami csak annak látszik...csak elképzelem hogy lehet megoldani.

Edited by Szisz
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Lesz 3d-s star wars? Az király lenne! :yeah:

 

"put on the glasses"

 

Szerintem a szemüveges dologra gondol, és szerintem az nagyon jó!

Pl. egy fogat szétrobban és úgy látszik, mint ha a darabjai melletünk repülnének el!

 

Jó lenne ha a moziba jönne újra egy SW-s film, mert akkor újra az SWről beszélne mindenki! :):hmm::)

Edited by gnagy
Link to comment
Share on other sites

Ahogy mondod. Arról nem is beszélve, hogy én csak a második és harmadik részt láttam moziban, a többit nem :):P:hmm:

 

Donát

Az elsőt még úgy láttam moziban, hogy szinte még fel sem fogtam, hogy mi az! :)

 

kb. 6-7 éves lehettem, amikor láttam moziban. Nagymamámnál voltunk és ő vigyázott ránk, nem tudtuk, hogy a szüleink hol voltak, és megjöttek és egy nagy SW1-es poszter volt a kezükben! :)

És kiderült, hogy moziba voltak, és rögtön elkezdtem nyaggatni az apukámat, hogy mi is megakarjuk nézni, másnap apukámmal megnéztük a moziba! :):yeah:

Emlékszek, utána szívószállal kardoztam a hugommal! :D :D :D

Egyébként akkor én nem is értettem szinte a sztrit, csak élveztem, hogy jarcolnak... :D

 

De persze azóta már jó sokszor játszottam! :D

 

 

Ja, és a Phantom Menace volt az első játék, amit végig vittem! :D:D

 

Na, többet nem offolok! :)

Edited by gnagy
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
?The Phantom Menace? will be the first out of the gate in early 2012, according to the report. Then, if box office warrants, ?Attack of the Clones? in early 2013, ?Revenge of the Sith? in early 2014, ?A New Hope? in 2015, ?Empire Strikes Back? in 2016 and ?Return of the Jedi? in 2017.

http://www.aintitcool.com/node/46774

 

Wáá, 2017-ig minden évben lesz egy SW epizód 3D-ben! :) :)

Link to comment
Share on other sites

Valahogy egyáltalán nem hoz lázba a 3D-s mozizás.

A dolognak meglesz legalább az a pozitív oldala, hogy lesz bőven zsé így már az élőszereplős sorozatra.

Hát én se estem hanyatt a hír hallatán. Tudjuk, hogy manapság a konvertált dolgok milyen minőséget képviselnek. Persze ha minőségi cuccos lesz, kiegészítve esetleg néhány új, speciális, 3D-t kihasználó ( nem erőltetett) kameraszög-jelenettel akkor még jól is elsülhet. Talán majd az ÚJ Reménynek lesz ebből a szempontból sikere, mert ott még a vágások nyugisabbak, nem több gyors snitt követi egymást. Gondolok itt főleg a HCS árokjelenetekre ami nagyon jó atmoszferikus hangulattal bírhat 3D szempontjából.

Noh mindegy. Meglátjuk mi sül ki belőle. Eddig elég sok negatív hozzáállást olvastam.

Link to comment
Share on other sites

Nagyon örülök a hírnek és remélem, hogy jó lesz a megvalósítás. Érdekes sorrendben láttam legelőször a filmeket, (5-1-4-6-2-3...mit nekem kronológia :D ) a TPM volt az, ami rajongóvá tett, mégis csak a ROTS-et láttam moziban (igaz azt háromszor). :) Úgyhogy részemről külön élmény lesz moziban látni mind a 6 részt, főleg a régi trilógiát, ami koromnál fogva nem adatott meg nekem. A 3D-s konvertálás pedig remélhetőleg csak dobni fog az élményen, elég ha fogatversenyre, az űrcsatákra, vagy a fénykardpárbajokra gondolunk. :)

Link to comment
Share on other sites

Pont ezt akartam én is írni, milyen marha jó lesz a régebben készült részeket is látni moziban akármilyen D-ben :)

Nagyon örülök, hogy moziba kerülnek ismét a filmek, teljesen mindegy, hogy 3D vagy sem. Jó lesz évente egyet-egyet látni :)

No és persze szerintem se fogják pár hónap alatt összecsapni, van bőven idejük szépen megcsinálni 3D-ben.

Link to comment
Share on other sites

Nekem van egy olyan érzésem, hogy a Baljós Árnyak se ezzel a "pár hónap alatt gyorsan rakjunk rá egy plusz D-t" módszerrel készül. Apropó: én a régi trilógiát nem is láttam még moziban.

Én sem, szóval már csak ezért is örülök annak, hogy újra moziba kerül. Hogy hány D-ben, az sokadlagos szempont.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem is nagyszerű ez a hír, már alig várom. :) SW mozira várni mindig remek dolog volt, és most valami különlegeset kapunk. Én Avatarhoz hasonló effekteket várok, és óriási élményt! Minimum IMAX -ban kell majd megnéznünk! Ultra jó lesz! :)

2012-ben akkor nagy SW saga fórumtali az IMAX bejárata előtt? :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information