Jump to content

1x22 - Hostage Crisis


Recommended Posts

22. rész - Hostage Crisis / Túszhelyzet

 

epguide122.jpg

 

Írta: Eoghan Mahony

Rendezte: Giancarlo Volpe

 

Helyszín: Coruscant

 

Szereplők:

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Padmé Amidala - Catherine Taber

Cad Bane - Corey Burton

C-3PO - Anthony Daniels

Robonino - Dee Bradley Baker

Aurra Sing - Jaime King

Palpatine kancellár (Darth Sidious) - Ian Abercrombie

Onaconda Farr - Dee Bradley Baker

Riyo Chuchi szenátor - Jennifer Hale

Orn Free Taa - Phil LaMarr

Shanan Alama - Corey Burton

Ziro Desilijic Tiure - Corey Burton

Bail Prestor Organa - Phil LaMarr

Philo szenátor - Phil LaMarr

Fox parancsnok - Dee Bradley Baker

3D - Matthew Wood

Zinn Paulness szenátor - ???

Dantum Roohd szenátor - ???

Jakker-Sun szenátor - ???

 

Történet

Cade Bane és zsoldos bandája betör a Coruscantra és túszokat ejt a Szenátus épületében. Az szenátorok – akik között ott van Amidala is – életéért cserében Ziro, a hutt szabadságát követeli. Palpatine, ha vonakodva is, de teljesíti a kérést. Bane azonban nem számol a feleségénél látogatást tett Anakinnal, aki szintén a lezárt épületben ragadt. Bane-nek el kell bánnia a Jedi lovaggal, és Ziroval együtt ki kell jutnia a Szenátusból, ha élve akarja megúszni az akciót.

 

Érdekességek

- A forgatókönyvben még Mas Amedda volt Palpatine mellett az irodában, ám végül lecserélték Orn Free Taa szenátorra, főleg azért, mert az ő modellje már eddigre rég elkészült.

- A következő szenátorok lettek túszok: Padmé Amidala a Nabooról, Riyo Chuchi a Pantoráról, Onaconda Farr a Rodiáról, Jakker-Sun az Ithoriáról. Dantum Roohdot, a Kuat szenátorának karakterét az ep3-ban feltűnő Giddean Danu szenátor alapján készítették el. Zinn Paulness-t szintén egy ep3-as karakter alapján csinálták meg, méghozzá az egyik alderaani tanácsadó volt az alap. Illetve, az utolsó két túsz pedig egy férfi és egy nő, mindketten a Christophsis képviselői.

- Amikor Shahan Alama Anakin után kutat, talál egy BD-3000-es luxus droidot, azaz egy Betty Droidot. A modell az ep3-ban is feltűnt, illetve az 1x05 Újoncok (Rookies) című részben, mint a holorádió műsorvezetője.

- Roboninot a forgatókönyv csak halfickóként emlegette. A karaktert egy fel nem használt idegen Jedi koncepciója alapján készítették el, amit annak idején Iain McCaig rajzolt.

- Robonino a New England Patriots (amerikai futbalcsapat) rajongója lehet, mert a háti zsákjára a következő van írva aurebesh-ül: „PATSFAN”. A csapat beceneve Pats.

http://www.swsaga.hu/kepek/S01E22.jpg

- Bane karakterét eredetileg az EU-ban és a Tartakovsky-féle Clone Warsban népszerűvé vált Durge-ról akarták mintázni, ám Lucas inkább Lee Van Cleef két ikonikus alakításáról mintázta meg a fejvadászt: A Csúfról és Douglas Mortimer ezredesről. Előbbi A Jó, a Rossz és a Csúf (Il Buono, il brutto, il cattivo), utóbbi a Pár dollárral többért (Per qualche dollaro in piu) című filmben szerepelt.

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó rész volt!

Az elején ahogy bemennek a Szenátusba , elég jól megtervezett volt. Ahogy Bane meg hátbalőtte a szenátort :)

Anakin meg megint elvesztette a fénykardját pont amikor tényleg az élete múlt rajta :D

Amikor üldözik Anakint a kalózok és meglátják a robot lányt, az csak nekem tűnt ismerősnek a Rookiesból? :)

Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó rész volt!

Az elején ahogy bemennek a Szenátusba , elég jól megtervezett volt. Ahogy Bane meg hátbalőtte a szenátort :)

Anakin meg megint elvesztette a fénykardját pont amikor tényleg az élete múlt rajta :D

Amikor üldözik Anakint a kalózok és meglátják a robot lányt, az csak nekem tűnt ismerősnek a Rookiesból? :D

Jééé... Ezúttal nem kudar az első? Fizikai képtelenség! :)

Link to comment
Share on other sites

Jééé... Ezúttal nem kudar az első? Fizikai képtelenség! :)

 

hehe pedig még nincs 8 óra. :D Nálam legalábbis. :D

 

Nagyon jó rész volt ezért érdekes is lesz róla írni.

Ezt úgy értem, hogy az előző eszméletlenül jó rész volt,tele akcióval, Winduval, de egy volt a sok közül, és ez a rész végre olyasmit mutatott amit eddig még sehol, legalábbis nem nagyon.

 

Nekem fura volt hogy ilyen egyszerűen bejutottak, de ez mellékes mert ötletes volt és szépen felvezetett. Jól kitervelték, és hát be is jött. Az elején a behatolás király volt, Miss Sing a háttérből szépen operált, és hát Bane sem egy elhanyagolható karakter. :)

 

Végre egy kis beszélgetés Ani és Ami között. Az a bárminél fontosabb vagy számomra nagyon kellett. Persze itt még kicsit komikusra van véve, de a jövőbeli eseményeket nézve...sokkal komolyabb.

 

Ami nekem annyira nem tetszett, hogy Palpi tényleg csak így átadta Ziro-t, és engedett a zsarolásnak, pedig még Anakin is ott volt, és ezt Ő is jól tudta. Vajon ebben neki benne lehetett a keze? Mert ha nem akkor iszonyat ideg lehetett, bár nem látszott rajta. Megnéznék már nagyon egy kis Sidi akciót. Olyan aranyos volt ahogy próbálta kézzel kinyitni a lezárt ajtót... :D Persze nem fedheti fel magát...

 

ÉS hát a végkifejlet HAppy ending. Anakin magához tért, átvágják fénykarddal a bilincs energiakapcsát...hmm, aztán zsupsz. Persze végre örülök, hogy egy rész amiben a gonosz nyer. ROTS hangulat. Meg az egész darkos volt. Bejött. Gondolom sokan mondják majd h "TOP", de azért nekem nem.

 

A cliffhanger azért nem volt vmi hűűű de nagy, de azért jobb mintha a Windus lett volna, és hát a köv évad bemutatója alapján jóó h felcserélték a részeket. Már most szomorú vagyok, hogy vége, mert nézném tovább, de azért hiszem lesz idő most újranézni és kibeszélni.

 

Ja még vmi: eszméltlen jók voltak a szinkronhangok!!

Hát nagyjából ennyi. Aztán jöhet az évadértékelés.

Link to comment
Share on other sites

Nekem semmikép sem top 5 talán csak azért mert nem örülök annak hogy Ziro főszerepet kap.

Az akciókkal nem volt bajom (de szerintem Windu sokkal könnyebben elintézte volna azt a IG-86-ost) csak az ahogy Anakin megfeledkezett a mögötte bezárkózott fejvadászról, ez nem Jedire vall hogy ekkora hibából követ el.

 

UI:Ja és nem volt meg az a westernes hangulata amit vártam a trailerekből.

Edited by Nabopolasszar
Link to comment
Share on other sites

Egy szóval tudnám jól jellemzi: f*sza.

Eleve nem számítottam rá, hogy Ziro visszatér (legalábbis míg Kósa tegnap le nem lőtte a poént előttem, hogy egyem meg kicsiny szívét... :) ), de nagyon jó, hogy ezúttal várhatok ilyen évado(ko)n átívelő dolgot. Ráadásul azért is volt jó az epizód, mert rengeteg korábbi karakter megjelent: Ziro a mozifilmből, Bail az ep2-3-ból, Aura Sing az EU-ból (és az ep1-ből), Orn Free Taa a Liberty on Rylothból (és az ep1-2-3-ból), Onaconda Farr a Bombad Generalból (és az ep1-2-ből), Riyo Chuchi a Tresspassból, Giddean Danu az ep3-ból, de még Fox parancsnok is megjelent a mozifilmből. Szóval szép kis társulatot hoztak össze.

Cade Bane karaktere telitalálat, igazi kegyetlen szemétláda, és külön egzotikumnak érzem, hogy duro, mert ezt a fajt az ep4 óta nem láthattuk a mozifilmekben. És ez a Lee Van Cleef stílus A jó, a rossz és a csúfból, nagyon ütött.

Az epizódot eléggé jellemezte a durvaság, hiszen csak úgy záporoztak a headshotok, hátba lövések, no meg volt nyaktörés is. Az a kis manó, Robonino sem volt rossz. Sing viszont elég csendes volt.

Tetszett a túszhelyzet is, vagyis Bane terve, ahogy sorra kiiktatták az őrséget abban a szárnyban, majd lezárták az egész létesítményt. Ez kicsit olyan Jurassic Park helyzetet teremtett, vagyis annyira automatizált minden, hogy némi hozzáértéssel az egész épület átalakítható instant börtönné.

Nagyon bejött, hogy Anakint és Amidalát először láthattuk igazi házasként. Nem olyan turbékoknak, mint az ep3-ban elején, vagy később, mikor a Galaxis gondjairól diskurálnak, hanem egyszerű, hétköznapi házasokként, akiknek a vakáció és a munka összeegyeztethetetlensége a legfőbb gondja. Tetszett az is, hogy rejtve tartották a valódi kapcsolatukat, így például Anakin eljátszotta a Jedit, aki elvesztette a fénykardját, Amidala meg a megtalálót (bár Bail lehet, hogy eztán gyanakodni kezdett, mert hát nem hülye :D ), vagy Padmé meggátolta, hogy Anakin megérintse az arcát, illetve nem Padmé vette az ölébe a srácot, hanem egy korábbi ismerős, Chuchi. Viszont talán kicsit át is estek a színjátékkal a ló túloldalára, mikor hivataloskodva Jedi mesternek és szenátornak nevezték egymást, hiszen többször is hívták már egymást a keresztnevükön mások jelenléte előtt, köztük ebben a részben Amidala is simán Aninak szólítja férjurát a tömeg közepén. S mivel kapcsolatuk elég régre nyúlik vissza, senki sem tenne fel kérdéseket ilyen tegeződő viszony után. De, mivel ez számomra életszerűnek tűnt (elvégre a valóságban is simán túljátszhatja magát két titkolózó), tetszett.

Ugyanígy bejött az utalás az ep2-re, mikor Obi-Wan mondta Anakinnak, hogy mit jelent egy Jedi számára a fénykard. És különösen érzékletes volt a jelenet, amelyben Amidala kezébe nyomta, hiszen ez a fénykard így "végigjárt" a családon. Legalábbis nekem egyből beugrott, hogy Padmé azt a fénykardot tartja a kezében, amit a fia is használni fog... éppen Anakin ellen. És ugyanezzel a karddal ölnek meg számtalan Jedit, köztük gyerekeket. Nagyon durva ennek a fegyvernek az élettörténete. És egyszerűen elvész Bespinen, Anakin megfossza az ő kardjától a fiát... borzongató.

A sok pozitívum mellett azonban negatívum is akadt, ami miatt némi rossz szájíz akadt. Első, és a kettő közül a jelentéktelenebb, hogy sehol sem volt egy vörös őr. Ott voltak már az ep2-ben, itt Palpatine irodájában mégsem volt egy sem (a mozifilmben meg szenátusi kommandósok őrködtek nála). Plusz örültem volna néhány hagyományos ruházatú szenátusi őrnek is a kommandósok mellett, mivel még azok is szolgálnak, az ep3-ban láthatóak. A másik, hogy Anakin akciója a fejvadászokkal hülyeség, minek megy ököllel egy IG-86-os ellen, mikor vele van az Erő? Nem kicsit, nagyon. Mind a droidot, mind a fejvadászt el kellett volna tudnia intézni az Erővel, pláne, mikor szétváltak. E helyett bújócskázott velük, majd ökölharcba keveredett egy droiddal. Végül persze az Erővel terítette le, de ezzel kellett volna kezdeni. Szóval, Anakin itt úgy lett beállítva, mintha a fénykardja nélkül egy viszonylag tehetetlen figura lenne, holott a lópikulát. De más Jeditől még el is néztem volna, ám ez maga Anakin Skywalker volt, aki olykor puszta szórakozásból, dobozok kikerülése helyett azok félrerakásából, vagy nők lenyűgözéséből kifolyólag használja az Erőt, és most inkább rejtőzködött és bunyózott.

 

A folytatásra pedig kíváncsi leszek, titkon remélem, hogy Cade Bane Jabba egy ügyes trükkjének a résztvevője. Mondjuk, az öreg hutt így akarja megkaparintani nagybácsikáját, hogy aztán, ahogy a filmben mondta, a hutt klán kiróhassa rá a méltó büntetését. De ha nem is ez lesz, azért remélem ez a történeti szál nem zárul le a 2x01-ben, és Ziro, valamint Bane ellen lesz még akció mind Jabba, mind Darth Sidious felől (mert valahogy nem tudnám elhinni, hogy Sidious csak úgy elfelejtene egy ilyen arcátlanságot, mint, hogy őt zsarolják), és persze, Anakinék felől is.

 

Ami nekem annyira nem tetszett, hogy Palpi tényleg csak így átadta Ziro-t, és engedett a zsarolásnak, pedig még Anakin is ott volt, és ezt Ő is jól tudta. Vajon ebben neki benne lehetett a keze? Mert ha nem akkor iszonyat ideg lehetett, bár nem látszott rajta. Megnéznék már nagyon egy kis Sidi akciót. Olyan aranyos volt ahogy próbálta kézzel kinyitni a lezárt ajtót... :D Persze nem fedheti fel magát...

 

ÉS hát a végkifejlet HAppy ending. Anakin magához tért, átvágják fénykarddal a bilincs energiakapcsát...hmm, aztán zsupsz. Persze végre örülök, hogy egy rész amiben a gonosz nyer. ROTS hangulat. Meg az egész darkos volt. Bejött. Gondolom sokan mondják majd h "TOP", de azért nekem nem.

Palpatine keze ebben szerintem nem volt benne. Zirot azért adhatta át, mert egyrészt nem hagyhatta, hogy ennyi szenátor meghaljon (az megingathatta volna a hatalmi helyzetét, hiszen talán a Galaxis legelőkelőbb szenátorai voltak veszélyben, így viszont újra jó fényben tűnhet fel), másrészt jövendőbeli tanítványa is veszélyben volt (ok, ezt egy feltételezésből gondolom, méghozzá abból, hogy Sidious papa érezhette, hogy Anakint elkapták, bár erre semmi sem utal). Ja, és nem utolsó sorban, ráuszíthatja Anakint a bandára, aki így tovább sodródhat a Sötét Oldal felé (oké, ez is saját ötlet). Mind közül a legvalószínűbbnek azért az első verziót tartom. Botrány lett volna abból, ha ennyi jelentős szenátor meghal egy túszhelyzetben a Szenátus közepén, s mindezt azért, mert Palpatine nem volt hajlandó elengedni egy huttot.

Volt már olyan rész, aminek a végén a gonosz győzött: Cloack of Darkness; Lair of Grievous (még ha Fisto meg is szökött, meghalt egy Jedi lovag, jó pár klón, és se Grievoust, se Gunray-t nem sikerült elfogni), Hidden Enemy (itt is, a gonosz az epizódra szánt céljait elérte).

 

Az akciókkal nem volt bajom (de szerintem Windu sokkal könnyebben elintézte volna azt a IG-86-ost) csak az ahogy Anakin megfeledkezett a mögötte bezárkózott fejvadászról, ez nem Jedire vall hogy ekkora hibából követ el.

Anakin is elintézhette volna a droidot, hiszen egy Erőlökés nem egy túlságosan specialis tulajdonság, Obi-Wan padawan korában is csoportosan nyúvasztott meg így droidokat. Nehogy már Anakin, a kiválasztott (aki szintén buzgón használta eddig) ne legyen rá képes, csak Mace Windu... :D

Jedire milyen hibák vallanak? Sötét Oldalra állni? Rancor verem csapóajtajára állni? Veszélyes fejvadászt nem észrevenni, és magát agyonlövetni? Gyárban a mozgó alkatrészek által önmagát lefegyverezni? Szerintem éppen elég súlyos hibát el tudnak ők is követni, amibe belefér az is, hogy míg lőnek az emberre, és nincs nála fénykard, így pusztán elhajolással védekezhet, megfeletkezik egy bezárkózott, látszólag fegyvertelen kis bugrisról. :)

Link to comment
Share on other sites

Anakin is elintézhette volna a droidot, hiszen egy Erőlökés nem egy túlságosan specialis tulajdonság, Obi-Wan padawan korában is csoportosan nyúvasztott meg így droidokat. Nehogy már Anakin, a kiválasztott (aki szintén buzgón használta eddig) ne legyen rá képes, csak Mace Windu... :)

Én csak azért írtam Windut mert róla tudom hogy neki (még fénykarddal is) rögtön az Erő használata jutott volna eszébe.

Link to comment
Share on other sites

Nagyon nagyon remek epizód volt. :):D:)

Méltó évadzárás. Azt hiszem az összes epizód közül eddig ez volt a legjobb. Cad Bane nagyon kemény fejvadász. Máris a kedvencem. :D Aurra Sing is jól alakított. Ahogy sejtettem nem emlegették a múltját, így nyugodtan megmaradhat az EU-s háttere. Azt tényleg furcsáltam, hogy Anakin Kiválasztott volta ellenére nem tudott elbánni a droiddal és a fejvadásszal. Anakin és Padmé bensőséges viszonyát is jó volt látni.

Bane miért akarta vajon Zirót? Talán tudta, hogy Ziro megfizeti, ha kiszabadítja. De lehet, hogy tényleg Jabba keze van a dologban, aki saját kezűleg akarta megbüntetni Zirót. De amit a legvalószínűbbnek tartok: Sidious rendelte el a egészet. Ziró kiszabadítása csak ürügy volt. Valójában Palpatine újabb, szigorúbb, "diktatórikusabb" biztonsági intézkedéseket akart bevezetni és ehhez kellett ez az egész, hogy a szenátorokat meggyőzze az intézkedések szükségszerűségéről. Engedett a zsarolásnak, mert valószínűleg erdetileg is ezt tervezte.

Már alig várom a következő évadot.

Link to comment
Share on other sites

Bane miért akarta vajon Zirót? Talán tudta, hogy Ziro megfizeti, ha kiszabadítja. De lehet, hogy tényleg Jabba keze van a dologban, aki saját kezűleg akarta megbüntetni Zirót. De amit a legvalószínűbbnek tartok: Sidious rendelte el a egészet. Ziró kiszabadítása csak ürügy volt. Valójában Palpatine újabb, szigorúbb, "diktatórikusabb" biztonsági intézkedéseket akart bevezetni és ehhez kellett ez az egész, hogy a szenátorokat meggyőzze az intézkedések szükségszerűségéről. Engedett a zsarolásnak, mert valószínűleg erdetileg is ezt tervezte.

Szerintem (nagyon remélem), hogy e mögött nem Palpatine áll. Ne legyen minden mögött már ő, baromi unalmas és fantáziátlan lenne, ha a Star Wars galaxisban minden ármány körülötte zajlana (mint ahogy hál' istennek Dooku elkapása mögött sem volt egy Sidious tervezet). Amúgy is, nagyon meglepettnek tűnt, hogy ilyen történik körülötte.

Bane-t egyaránt felbérelhette Jabba (remélem ő volt), illetve Ziro maga is a dutyiból, hogy így szökjön meg. Mivel nem tűnt meglepettnek, hogy fejvadászok jöttek érte, lehet, hogy ez az igazság. De akár Ziro és Jabba egyszerre is felbérelhették, az egyik a szöktetésért, a másik meg azért, hogy hozza el neki.

Link to comment
Share on other sites

A másik, hogy Anakin akciója a fejvadászokkal hülyeség, minek megy ököllel egy IG-86-os ellen, mikor vele van az Erő? Nem kicsit, nagyon. Mind a droidot, mind a fejvadászt el kellett volna tudnia intézni az Erővel,

 

Talán azért nem, amiért Grievous ellen sem vetik be az Erőt. Őt is megfoghatnák és azt csinálnának ellene, amit akarnak, de nem, ők inkább leállnak fénykardozni vele. :)

Link to comment
Share on other sites

Marha jó rész volt :)

Anakint szépen kiütötték :) No és talán életében először pisztolyt is "foghatott" a kezében. Már azt hittem ilyet sose látni tőle. :D De Aurra Sing nem sokáig hagyta a kezében. :D

Cad Bane pedig remek karakter. Nagyon remélem, hogy nem egyhamar fogják eltenni őt láb alól.

Link to comment
Share on other sites

Anakint szépen kiütötték :) No és talán életében először pisztolyt is "foghatott" a kezében. Már azt hittem ilyet sose látni tőle. :)

 

A Birodalom visszavágban is megfogta Han pisztolyát.:D

 

Nekem ebből a részből (meg úgy általában az egész évadból) NAGYON hiányzott Sidious. Amikor a twilek szenátor kiment az irodából, gondoltam majd most felhívja Dooku-t, vagy akármi. De nem, ő csak nyugodtan ült, várta a romamosztagosokat.

Ha tényleg az lesz a folytatás, hogy emiatt bevezetheti a szigorított őrjáratokat meg nagyobb katonai jelenlétet, akkor megemelem a kalapom - de szerintem ez a szál itt ebben a tekintetben abba is marad...

 

 

No mindegy, szuper epizód volt, valószínűleg nálam is top5-ös. a Die Hard 1 feeling nagyon átjött!!!

Link to comment
Share on other sites

Szenzációs!

Ismét olyan érzésem volt, hogy Anakin továbbra is csak egy kisfiú Padmé mellett, aki viszont már egy érett nő. Az évad első csókjelenete... Ideje volt már. :)

Kellemes jelenetsor volt. És persze Bail Organa sem hazudtolta meg magát azzal, hogy befáradt Padmé irodájába. A szenátorok között természetesen több ismerős arc is akadt... Onaconda Farr, Riyo Chuchi, és Giddean Danu szerepében.

 

És most kitérnék a fejvadászokra...

Cad Bane karakterét is elég komolyan beharangozták, akárcsak Ahsokát a sorozat indulásakor. Az egyik legjobb új karakter a sorozatban. Állítólag az eredeti terv szerint Durge lett volna helyette, de nem bánom, hogy megtörtént a változás. Bár utóbbit szívesen láttam volna Cad Bane csapatában. Bane nagyon ütős karakter, egyetlen problémám az volt, hogy keveset szerepelt. Nah, majd a következő évad! :)

Aurra Singre nem jutott sok idő, inkább a nagyfőnökön volt a hangsúly, és a túszdrámán. Neki csak annyi jutott, hogy szépen mosolyog, és persze lő. Halálpontosan.

Roboninóról sokat nem tudtunk meg, de nagyon jó pofán nézett ki, a hangja is elég érdekesnek hatott. Bár látván őt elgondolkodtam a narrátor szavain. A galaxis legveszélyesebb bűnözői? Hát Robonino tuti nem az... :D

Shanan Alama tűnt számomra a legfantáziátlanabbnak... Mintha csak Hondo Ohnaka kalózbandájából szalajtották volna.

 

Jópofa volt a női droid, amit Alama megtalált. Eszembe juttatta az olyan, hasonló témájú filmeket, amikor benyitnak egy hotelszobába tuti van ott egy lenge öltözetű hölgy. :oops:

Anakin bújkálós jelenete mintha kicsit hosszúra nyúlt volna. Palpatine hangja mintha megváltozott volna, bár lehet hogy csak nekem tűnt úgy. Csak most vettem észre, hogy Orn Free Taa-nak négy lekkuja van.

 

Feltűnt Fox parancsnok is... Szokás szerint egy semmilyen szerepre. Végre huzamosabb idejig láthattuk Coruscantot, hiányoltam már. Abszolút benne van a toplistámban. :)

Link to comment
Share on other sites

Nehéz bármit is mondani erre a részre. Fantasztikus volt! Nem is tudom hol kezdjem... Bane. K*rva jó a karakter! Féltem, hogy túlzásba lesz víve a tökössége de abszolút nem így történt. Annyit adtak belőle, amennyi kellett a bevezetéséhez (isteni második évadnak nézünk elébe). A csapata is remekül eltalált volt, főleg a harcsa fejű kis nyomorék, akiről szentül hittem az előzetesek alapján, hogy meg fog halni. Nagyot koppantam, mert ő bénította le Anakint. :) És nem elég hogy Bane óriási, itt van még Aurra Sing aki úgy osztja az áldást, hogy öröm nézni. Vérprofi gyilkológép. Eléggé más rész volt ez mint az eddigiek. Látszott, hogy a második élvad felvezetése ami remélhetőleg tartja ezt a szintet.

 

És akkor még nem szóltam a többi remek finomságról. Anakin és Padmé beszélgetése telitalálat, majd a 2000 -ek megbeszélése szintén. Palpatine vajon mit gondolhatott erről a fejvadászról? Biztos jól megvillámozta volna. Aztán a kommandósok kihez mennek először? Hát persze, hogy a főkancellárhoz. Akinek volt kétsége kihez húz Orn Fre Taa, az most bizonyosságot nyerhetett (egyébként nagyon érdekes hangja volt most).

 

Most hirtelen ennyi, de az biztos hogy csodálatos rész volt, méltó zárása az első évadnak.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem (nagyon remélem), hogy e mögött nem Palpatine áll. Ne legyen minden mögött már ő, baromi unalmas és fantáziátlan lenne, ha a Star Wars galaxisban minden ármány körülötte zajlana (mint ahogy hál' istennek Dooku elkapása mögött sem volt egy Sidious tervezet). Amúgy is, nagyon meglepettnek tűnt, hogy ilyen történik körülötte.

Bane-t egyaránt felbérelhette Jabba (remélem ő volt), illetve Ziro maga is a dutyiból, hogy így szökjön meg. Mivel nem tűnt meglepettnek, hogy fejvadászok jöttek érte, lehet, hogy ez az igazság. De akár Ziro és Jabba egyszerre is felbérelhették, az egyik a szöktetésért, a másik meg azért, hogy hozza el neki.

Ebben a sorozatban Sidious nem sokat ármánykodott. Ha ebben az ő keze van, akkor talán ez lenne az első ilyen húzása ebben a sorozatban. :)

Jó lenne, ha a második évadban fény derülne erre.

Link to comment
Share on other sites

De amit a legvalószínűbbnek tartok: Sidious rendelte el a egészet. Ziró kiszabadítása csak ürügy volt. Valójában Palpatine újabb, szigorúbb, "diktatórikusabb" biztonsági intézkedéseket akart bevezetni és ehhez kellett ez az egész, hogy a szenátorokat meggyőzze az intézkedések szükségszerűségéről. Engedett a zsarolásnak, mert valószínűleg erdetileg is ezt tervezte.

Már alig várom a következő évadot.

Ez nagyon jó ötlet, tetszik!

Link to comment
Share on other sites

Bane-t egyaránt felbérelhette Jabba (remélem ő volt), illetve Ziro maga is a dutyiból,

Ez is megfontolandó, hisz Bane az apizód végén már pedzegette a várható fizetséget. Valószínűleg Ziro bérelte fel közvetve. Én annak is örülnék ha lenne valamilyen szerepe majd a hutt -nak a második évadban.

Link to comment
Share on other sites

Tetszett!

Cad Bane igazi vadnyugati alak! Olyan akasztófa virág.

Örülök, hogy Padmé és Anakin végre együtt voltak, itt vicces volt a bújj el jelenet, továbbá az elhagyott fénykard is. Végre valaki kiiktat egy jedit, ráadásul a kiválasztottat.

 

Apropó, szerintem Palpi nem tudott az akcióról, mert a jedi tanácsot hívja, elég kétségbeesetten. Mikoron, Skywalker bejelentkezik, eléggé megkönyebbült. Megjegyzem, mint sith nagyúr, kinyithatta volna azt az ajtót..

 

A lényeg, hogy pompázatos volt!

Link to comment
Share on other sites

Nagyon vegyes érzelmeim vannak ezen rész iránt.Fele-fel arányban vannak a pozitív dolgok és negatívok.Cad Bane baromi jó karakter.Igazi szemétláda.Jók a beszólásai is.Anakin és Padmé enyelgése is tetszett, bár a fénykard átadását furcsáltam.

Sajnos innentől a negatívumok jönnek ami tulajdonkéépen a Dzséjt által említettek csak jóval erősebben hatott rám.Kezdjük az elején.Pár nyomorult bűnöző simán elfoglalja a Szenátust amit békeidőben, de különösen háborús helyzetben iszonyatosan kell védeni.Erre mi történik?Egy mesterlövész simán elhelyezkedik a szembelévő épület külsején.És ezt nem veszik észre?Ilyen technikai fejlettség mellett?Tele kellene ,hogy legyen kamerával a Szenátus épületének homlokzata, melyeket nem lehet szétlőni.Mindjárt kiszürték volna a behatolókat.A klónok számai is nulla volt ahhoz képest amit védenek.Megjelenik kb 8 klón a fogadásra.Legalább 500 kéne és mondjuk százasával arányosan elosztva az épületben.Ha az egyik egységet le is győzik ott van még 4.Ami még nagyon nem tetszett, hogy ezek tulajdonképpen pitiáner bünözők, nulla harctudással, és simán kilövik az évek alatt harcra kiképzett klónokat.Pár klón simán elintézte volna ezeket.Nem érnek fel velük.Telepített lézerágyúk is hiányoztak a védelemből.

Aztán jön Anakin.Ugye elvileg egy normál klóncsapat is simán(eleget láttuk őket harcolni ahhoz, hogy tudjuk mire képesek) elintézte volna a gengsztereket.De hogy egy Jedi nem tudta, aki ráadásul a legjobb harcos a Jedik között az volt nálam a nonszensz.Teljesen mindegy nála van-e a fénykard, mert vele van az ERŐ.Amikor megjelent a túszok felett, akkor csak annyit kellett volna tennie, hogy az Erővel magához rántja Padmé kezéből a fénykardot beugrik aztán Bane már két szeletben van.Nem elfut.Aztán olyanokat csinál, amit Hannak kéne.Ahogy Dzséjt írta, pár erőlökés és annyi mind a droidnak, mind a bűnözőnek.

 

Összefoglalva nekem ez a rész teljesen hiteltelen a fentiek miatt.Egy mezei padawannal ez elmegy, de Anakin simán legyőzte volna őket.Ha kiderülne hogy Sidious szervezte ,akkor már jobb lenne a helyzet, mert akkor ő csinálta ilyen gyengére a védelmet.De ha nem akkor nálam ezt nagyon eltolták.Így teljességgel lehetetlen elfoglalni a Szenátus egy részét.Ahhoz belső ember kéne.

Link to comment
Share on other sites

Elég sok minden lehetetlen ebben a sorozatban, ilyeneken kár fönnakadni, persze olykor én is húzom a szám :oops: Azt meg talán ne felejtsük el, hogy a klónok katonai szaktudása per pillanat a droidok ellenében korlátozódik, míg a fejvadászok igen sok fajzattal kerülnek szembe. :)

Link to comment
Share on other sites

Meglepetésszerűen támadtak, erre nem lehet felkészülni több ezer klónnal. A szenátusi őrség pedig nem is klónokból állt. A másik dolog, hogy a szenátusnak csak egy részét foglalták el, és nem is a fő részeket ahol több őr lehet, és nagyobb a biztonsági ellenőrzés. Valószínűleg megtalálták a biztonsági rést. Az meg, hogy Anakin így járt, egy Dooku Captured és egy Gungan Genereal rész után nem róható fel a készítőknek. Szerintem jobb ez így, hogy nem mindenhatóak a főszereplők, mert ha így lenne akkor abból állna a sorozat, hogy jön Anakin vagy Obi és egy csukló mozdulattal mindenkit lesöpörnek. Ebben nincs semmi érdekes.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information