Jump to content

Soundtrack albumok


Derb

Recommended Posts

Nektek melyik soundtrack album jönbe a leginkább.Persze Star wars-on kívül.Ide írhatjátok ezzel kapcsolatos véleményeteket,story-otokat,stb..

 

Ui: Ody.Ez nem felesleges Topic! Legalább is szerintem.:-)

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Van egy "Zene" nevezetű topic már... tényleg nem kötekedésképp, de ezt ott is meglehetett volna tárgyalni :para:

Az zene.Bár bele esik a filmzene kategória.De itt első sorban azokra gondolok amely filmeknek nem betét dalos filmzene kiadású cd-je Mc-je van.Ha nem a jól bevált classikus zene. Itt teljesen meglehet tárgyalni azokat amiket ezzel kapcsolatban véltek.Történetek,Pl:hogy fedeztétek vel.Milyen érzéseket váltott ki.Ilyesmi.

Igazad van a Zenébe ezek is bele tartoznak.De itt a hangsúj a Soundtrack szón van.

Link to comment
Share on other sites

Sztem jó ötlet volna külön filmzene topic nyitni. Majd összegyűjtöm a kedvenceimet, mert vagy egy rakás! :):):para:

Nkem is egy csomó van.És nem csak soundtrack hanem mucicel stílusban is.

Link to comment
Share on other sites

Csak filmzenékről diskuráljatok, ha kérhetem. Van Zene topic, oda mehet a sanzontól kezdve a death metálig minden.

Okszi vedtem.De és az olyan soundtrackek melyek musicelek voltak.Pl:Jézus krisztus szupersztár vagy Heir? Azok is filmek csak Musicelek.

Link to comment
Share on other sites

A megfilmesítettekkel nincs probléma, és ide is valók.

Én erről beszéltem.Death Metál ide.Csak nem gondolod.Én ilyet nem hadnék.Szeretem a Rock-ot Metált de ide.Résmisztő.Szentség törés lenne.

 

Off: Sikerült azóta megnézni a videót Ody? És bocs ha traktállak.

Edited by Derb
Link to comment
Share on other sites

Nagy filmzenepárti vagyok, szóval ez nekem elég hasznos topik. :para: Williams a kedvencem, de neki van saját topikja, úgyhogy ide a többiek jönnek:

 

2. Howard Shore

3. James Horner

 

És még: Jerry Goldsmith, Hans Zimmer, Danny Elfman, Alan Silvestri, Ennio Morricone.

 

Soundtrackek: SW1-2-3-4-5-6 :) , Potter 1-3, Jurassic Park 1, Schindler listája, és itt abbahagyom Williams műveinek felsorolását, mert nem érnék a végére. :)

Teljes soundtrackek másoktól: LOTR 1-2-3, Gladiátor, Rettenthetetlen, Titanic, Forrest Gump, Kegyetlen játékok, Shrek 1-2, Honfoglalás stb. Majd még kiegészítgetem.

Musicalek: Webber-rajongó vagyok, Az operaház fantomja nálam mindent üt. (Ezt nemrég megfilmesítették. :D )

Link to comment
Share on other sites

Az Alien 2 souandtrak-je egyébként igen sok hasonlóságot mutat az SW-vel... érdemes összehasonlitani azt a részt, amikor menekülnek a bolygóról a végén az ep.4 Halálcsillag-os részével... elég döbbenetes a hasonlóság :)

 

Egyébként minden idők leghátborzonatóbb zenéje nálam: Riz Ortolani '79-es darabja az egyébként gyomorforgatóan gusztustalan Cannibal Holocaust-hoz. Ha nem feküdnél ki a képsoroktól, akkor Ortolani műve még két lapáttal rátesz a hatásra :para:

Link to comment
Share on other sites

SimonZ sikeresen felsorolta majdnem az összes kedvenc zeneszerzőmet :para:

Jómagam kifejezetten a filmzenékért rajongok, ha kérdezik tőlem, milyen zenét szeretek, akkor is ezt válaszolom. Ebből aztán műfajilag sokféle lehet.

Kedvenc filmjeim: SW összes, JP összes, Alien összes (kivétel az AVP, annak csak két száma), Predator összes, Stargate összes (film, sorozatok), Star Trekből 6-7-8-9-10 és a sorozatok, BSG minden, Armageddon, Serenity és Firefly, Terminator összes, Szőrnyecskék, Szellemírtók, A Karrib-tenger kalózai A Szikla... na jó, befejezem, mert sohasem érek a végére. Rengeteg filmzenét gyűjtöttem már be és gyűjtök még máig is.

Link to comment
Share on other sites

Musicalek: Webber-rajongó vagyok, Az operaház fantomja nálam mindent üt. (Ezt nemrég megfilmesítették. :) )

A musicalek alfája és omegája :para: Ha írhatok ilyet :D Elsőre majd elájultam tőle, annyira bejött. Kétszer már színházban is láttam tavaly (no meg filmen is kétszer, a filmen ismerkedtem meg a teljes művel). Zoli, Neked ezt nem is kell írnom :D

A többi Webber műhöz vegyes a hozzáállásom. Jézus Krisztus Szupersztár nem tetszik (az egészet csak egyszer hallottam, de akkor nem jött be, és ha elsőre nem igazán tetszik, akkor ott már baj van). A Macskák egy része nagyon jó, sőt vannak kifejezettem remek dalok a műben (a Memory persze mindent üt, főleg Barbra Streisand előadásában), egy része kevésbé. Ez is megélt már egy nézést a színházban. A többi Webber műt teljes egészében nem ismerem, így sokat nem tudok hozzáfűzni.

 

Filmzenéket én is nagyon szeretem, csak éppen nagyon kevés van meg, és ezért keveset is ismerek normálisabban :D Többségiben a filmek alatt hallom őket, néhány kivétellel.

Nincs különösebben kedvenc zeneszerzőm (JW-t leszámítva, de ő nem ide tartozik), inkább csak filmzenék, amiket szeretek.

LOTR 1-3 zseniális munka, ezen kívül Gladiátor, Zeffirelli-féle Rómeó és Júlia filmzene (ez a régi, de isteni), vannak remek dallamai a Karib-tenger kalózainak, a Múmiának, a Tomb Raider 2-nek, a Hannibalnak. Azt hiszem, Hans Zimmer munkáival közelebbi ismeretséget kellene kötnöm, főleg a Ridley Scott filmekhez írt zenéivel. Ami még nagyon bejött (más topikban már volt róla szó) az A falu zenéje. Morricone is jöhet, de az ő zenéit is inkább filmekből ismerem, vagy a rádióból néhányat. A Volt egyszer egy vadnyugat kötelező darab lenne, annyira jó :)

És hogy keverjük a szezont a fazonnal: Moulin Rouge :D

Egyszerűen maga az ötlet, hogy ismert popzenéket áthangszerelve, teljesen más köntösbe bújtatva egy film musical aláfestő és színészek által előadott dalai legyenek (melyek szövegei a filmhez mennek) arra csak az a szó létezik: ZSENIÁLIS :D

És mindezt részben Ewan McGregor előadásában :D

Link to comment
Share on other sites

Én meg a napokban láttam a 'Nyughatatlan' cimű filmet (Johnny Cash életét dolgozza fel) és valami döbbenet, mit hoz össze benne Joaquin Phoenix: az összes dalt ő énekli el, de úgy hogy simán felveszi a versenyt az eredetiekkel :para:

Link to comment
Share on other sites

Nemrég szereztem be a Batman Begins filmzenét. Zimmer és Newton Howard nevéhez fűződik. Bejön, nagyon :para:

 

Egyébként az SW-k mellett Shore LOTR zenéi a kedvenceim. A Gyűrű Szövetségének a régi, egylemezes kiadása mellett van egy 3 cd-s, bővített kiadása is, amiben minden benne van, amit az extended cut-hoz használtak. Ezt is ajánlom :)

Edited by yodamester
Link to comment
Share on other sites

Tudtam, hogy valamit kihagytam!!!! Hát A nyughatatlant. A moziban láttam február végén vagy március elején (még írtam is a Filmekről topikban róla) és nagy hatást tett rám akkor. Szerencsére ma már megvan a zene a gépemen :para: Fantasztikus, ahogy JP előadja azokat a dalokat (hiába no, a Gladiátor óta kedvenc színészeim egyike, igazán lenyűgöz, mikor ilyeneket látok/hallok tőle :)). No de azért Reese Witherspoon sem volt éppen rossz, egész jó hangja van.

Link to comment
Share on other sites

A filmes musicelek alfája és omegája nálam a "Karácsonyi lidércnyomás" :para: Danny Elfman fantasztikus darabokat irt, amiknek a "Halott menyasszonyban" már csak a gyenge utánérzései hallatszodnak...

Az tényleg nagyon zsír... A "What's This" pl. egyszerűen zseniális :)

Link to comment
Share on other sites

Egyébként az SW-k mellett Shore LOTR zenéi a kedvenceim. A Gyűrű Szövetségének a régi, egylemez kiadása mellett van egy 3 cd-s, bővített kiadása is, amiben minden benne van, amit az extended cut-hoz használtak. Ezt is ajánlom :)

:D :D :)

Nem is hallottam/olvastam erről :D Honnan lehet beszerezni, ha szabad megkérdezni? A másik két részhez is lehetne egy ilyen bővített változat. Akkor legalább hallhatnánk Liv Tylert, ahogy énekli azt a zenét, ami Eowyn gyógyítása közben megy :para: Többek között.

Link to comment
Share on other sites

De még mennyire! Ő azon kevesek egyike, akitől idén nem sajnáltam az Oscar dijat... megérdemelte :)

Én sem, de azért JP is megérdemelte volna :para: Nagyon is, de nem megyek bele, mert nem ide való.

Link to comment
Share on other sites

:):D:)

Nem is hallottam/olvastam erről :D Honnan lehet beszerezni, ha szabad megkérdezni? A másik két részhez is lehetne egy ilyen bővített változat. Akkor legalább hallhatnánk Liv Tylert, ahogy énekli azt a zenét, ami Eowyn gyógyítása közben megy :para: Többek között.

Ööö, bevallom, én letöltöttem :D

 

Külföldről amúgy rendelhető:

http://www.amazon.com/gp/product/B000BNI90...v=glance&n=5174

 

Már aki tud rá ennyit áldozni...

Link to comment
Share on other sites

Kimaradt a Keresztapa zenéje is. Ezt is "csak" filmről ismerem, de tetszik. A trilógia főcímdala kedcenc zenéim közé tartozik, nagyon szép. Éppúgy Nino Rota munkája, mint az általam lent említett Zeffirelli-féle Rómeó és Júlia filmzene. Egyébként az első és második Keresztapa filmhez írta ő a zenét, a másodikért pedig megosztva C.Coppolával még Oscart is kaptak.

Ha csak egyetlen zenéről van szó, akkor megemlíteném még a Love story című film főcím zenéjét, nálunk az családi kedvenc :para:

Link to comment
Share on other sites

Akkor csak sorolj fel néhányat közülük :D

 

Ismét eszembe jutott egy kihagyott filmzene, amit nagyon szeretek: a Hős zenéje :peace: Pedig este még hallgattam is. Nem igazán ismerem a távol-keleti zenéket, de ez nagyon bejön.

Link to comment
Share on other sites

Amik most a gépemen vannak és hallgatom is:

Van Helsing, V for Vendetta, Underworld Evolution, T1-2, Pirates of the Carribbean, National treasure, Mirrormask, Lord of war, Leon, House of the flying daggers, Harry Potterek, Da Vinci Code, Big Fish és még sorolhatnám. :peace:

De Danny Elfmantől szinte minden megvan! Ő a kedvencem, persze csak JW után! :D

Link to comment
Share on other sites

Van Helsingnek emlékezetem szerint klassz zenéje van, de ami még ennél is jobban érdekel, az a House of flying daggers. Csak a film alatt hallottam, de iszonyúan bejött, azt hiszem, hamarosan utánanézek, honnan lehet beszerezni :peace:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information