Ugrás a kommentre

Davekid

Kitiltott
  • Összes hozzászólás:

    45
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

Hozzászólások

  1. 17 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

    Nem is baj, hogy ma elmaradt a kvíz, nemcsak azért, mert nem jelentkeztek többen, hanem mert estefelé a feladat, amit kaptam kicsit felb*szott idegileg. :lol:

    ki akar ilyen kozossegbe lenni

    Válaszolhatsz bármit, mar nem nézek vissza :D

     

    Ki vagy tiltva, most már mehetsz a közösségedbe a lipótmezőre. 

    • Dühítő 1
  2. na elolvastam en is, de miert kell mindig felkutatni egy jedimestert aki remetekent el egy tavoli bolygon? Mellesleg egy szegenyfiu, akinek mellesleg van egy droidja.

    Egyre inkabb ugy erzem, mintha a kanon irok kapnanak egy sablont, amit kotelezo beleirniuk, az ures helyeken pedig kamatoztathatjak iroi tehetseguket. Idorol idore ujfajta mazzal vonjak be a regi torteneteket, epp annyira h el lehessen adni.

    Rajottem, miert van csak annyi kanon konyv a polcomon, mert az olvasasuk alatt soha nincs nosztalgiaerzetem, mintha mar olvastam volna a konyvet. 

     

     

    • Zavaros 1
  3. 2 órával ezelőtt, pb69 írta:

     

     

    Ez egyben azt is magyarázhatná, hogy miért kellett neki aztán annyira Luke, bízott benne, hogy ő jó lehet a célra. Illetve izgalmas adalék ahhoz is, hogy miért nem foglalkozott soha úgy igazán Vaderrel. Aki ugyanis nemcsak elbukott a Mustafaron, de így már Sidious se tudta vele azt tenni, amire eredetileg készülhetett. A "találjuk meg együtt a nagy titkot" pedig valójában már egy nagyrészt (Palpi által) ismert recept végrehajtása lett volna, viszont mivel Vader sérülései ezt eleve kizárták, így az öregnek nem kellett Anakinnal együttműködni, másra kellett várjon.

    az tény, hogy Palpatine folyamatos próbák elé állittatta Vadert, pont ezért. Jelzésertékű volt Cylo teremtett tanítványai, na meg Jocasta Nu is beszámolt Vadernek, hogy csupán eszköz az Uralkodó számára, ezért van szüksége az erőérzékeny gyermekek listájára.

    Na de ez mar lehet off topic

  4. 6 perccel korábban, Dzséjt írta:

    Plusz Anakin maga mondja az ep9-ben, hogy ő is visszaállította az Egyensúlyt. Ebbe Sidious pofátlan feltámadása ugyan kicsit belezavarhatott, de Rey inkább már "csak" megőrizte, vagy visszabillentette. Esetleg mondhatjuk azt, hogy véglegesítette.

    igen, a ziro nagyon jól összeszedte, remélem ebben a kérdésben már a legtöbb ember egyetért. Egyetlen kérdés fogalmazódott csak meg bennem: bár tudomásom szerint a kánonban ilyen nincs, az EU-t meg nem ismerem, de mikor lehetett a galaxisban Reyhez hasonló "béke(?)" (fény)

  5. nem tudom volt e erről már valami konkluzio, szóval lehet olyan labdát dobok fel ami már ki van tárgyalva. Szóval Rey lett volna akkor a Kiválasztott? Obi van azt mondja Maulnak a Tatuinon, hogy a Kiválasztottat őrzi, ami bizonyos szemszögből nézve még ha nem is közvetlenül, de közvetve igaz. Hiszen Luke is kellett ahhoz, hogy kitanítsa Reyt. 

     

    2. vagy mégis Anakin volt a kiválasztott? azáltal, ha ő nincs, a fia elpusztul és így nincs aki elindítsa Reyt a jedik útján

  6. 7 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

    Ha jövő év közepén/második felében fognak csak érkezni ezek a sorozatok, akkor addig kilehetne adni pár minit, nem? :)

    Mondjuk a Poe sorozatot sajnálom. Nem mondanám a legjobb sorozatnak, de szépen bővítette a folytatástrilógiát. Mondjuk ha tavaly elkezdték volna, akkor minden jobb volna. Sajnálom, hogy még inkább késni fog. :(

    a Poe sorozat nem lenne rossz, ha a képregényt alkotó töménytelen számot leredukálnák, így viszont elég vontatott

    • Tetszik 1
  7. 44 perccel korábban, Dzséjt írta:

    rogue one Tarkin GIF by Star Wars

     

    Tarkin éppúgy szerepel a régi változatban is, akár csak az újban. Ellenben Christensen csak az újban, elég nevetséges lenne a régi Vadert megformáló karakterrel vesződni, amíg Christenssen elérhető

     

    46 perccel korábban, Dzséjt írta:

    Azért az érdekes beszélgetés lenne.

     

    ANAKIN: Szia, fiam.

    LUKE: Szia... Apa? Bocs, de fiatalabbnak nézel ki, mint én. Muszáj apának szólítanom téged?

    ANAKIN: Hát... Izé... Mégiscsak az vagyok.

    LUKE: És levágtad a kezemet.

    ANAKIN: De akkor is az apád vagyok.

    LUKE: És majdnem befagyasztottál egy karbonittömbe. Han mondta, hogy az baromi fájdalmas dolog.

    ANAKIN: Oké, de... A körülmények akkor ezt kívánták meg.

    LUKE: Majdnem lelőttél a yavini csatában. Éreztem a jelenlétedet.

    ANAKIN: Mentségemre legyen mondva, hogy akkor még nem tudtam, hogy a fiam vezeti azt a gépet.

    LUKE: Megkínoztad a lányodat.

    ANAKIN: Róla sem tudtam akkor, hogy a lányom.

    LUKE: Kiirtottad a Jedi Rendet.

    ANAKIN: Ha ismerted volna őket, te is kiirtottad volna.

    LUKE: Majdnem megölted az anyánkat, amikor terhes volt velem és Leiával.

    ANAKIN: Ezt meg ki mondta?

    OBI-WAN: Én!

    ANAKIN: Ááááá... Szóóóóóvaaaal... Akkor maradjunk az Anakinnál.

    LEIA: Mit szólnál a Vaderhez? Több ideig neveztek így, mint Anakinnak. Ha jól emlékszem, így hívtak akkor is, amikor felrobbantottad az otthonomat az anyámmal és az apámmal.

    ANAKIN: Tarkin robbantotta fel az Alderaant, és különben is, Organáék nem a vér szerinti szüleid voltak.

    LUKE: És te voltál a parancsnoka azoknak a rohamosztagosoknak, akik megölték Owen bácsit és Beru nénit.

    ANAKIN: Ahhoz semmi közöm, csak utólag tudtam meg.

    LUKE: Másképp döntöttél volna, ha előre szólnak? Őszintén!

    ANAKIN: Én... Izé... Hát... Ledobtam Palpatine-t az aknába, ez csak számít valamit.

    SIDIOUS: Nem igazán, fiam. Nem igazán.

     

    elég szűk a fantáziád, ellenben a butaságok szárnyra kelnek 

    • Zavaros 2
    • Vicces 2
  8. annyira el tudnám képzelni a kánon üresen pangó éveit a ROTJ után úgy, hogy Anakin többször megjelenne Lukenak. És miért ne lehetne. A Jedi visszatért, ahogy Yoda és Obi Van szelleme vele volt, ezután már apja is ott lehet. Főleg, hogy a a felújított verzióban már ő is jelen volt szellemként. Még ha az élő szereplős kivitelezés bonyolult is lenne, de képregényben el tudnám képzelni. 

  9. 7 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

    Amire szerintem Yoda és Obi-Wan nem gondolt, hogy Luke mindkét Sith-tel egyszerre kerül szembe

    na meg azzal se számoltak, hogy Vader idő előtt beszámol a szörnyű igazságról a fiának. Nem is tudom, hogy merték eltitkolni, vállalni a rizikót, hogy ha esetleg kiderül veszi a sátorfáját aztán ezt nektek Új remény. Szerencséjük volt, hogy Luke józanul tudott gondolkodni. Ezután olyan érzésem van, hogy Lukenak nem is az a fő célja, hogy jedivé váljon, hanem az eddig tanultakat felhasználva kísérletet tegyen apja megmentésére. Eredeti feladata, hogy elpusztítsa a sitheket, csupán egyezett Luke céljával. Apja áldozatával aztán újra "kedvet kap a jediskedéshez". 

    • Tetszik 1
  10. a TROS után töprengtem egy kicsit és az jutott eszembe, Vader miért asszisztált az Uralkodónak Luke átállításában (vagy ha ő nem akkor Leia). Ha az exegoli gazdatest sztoriba nem is avatta még be Sidious, a kettő szabályát ismerhette. Nem gondolhatta, hogy ha Luke át is áll, neki befellegzett? Mondhatta volna a franc küzd meg vele, intézd el te magad ha ilyen terveid vannak. 

     

    Más: Yoda ugye kudarcot vallott az Uralkodóval szemben. Az tiszta, hogy Obi van elmondja, hogy Darth Vaderrel kell szembenéznie (azt kell befejeznie, ami neki nem sikerült), és Yoda feladatát, az Uralkodó elpusztítását nem kellett volna befejeznie? Most akkor Luke igazi feladata mi lett volna? Tegyük fel, hogy Vadert legyőzi. Marad ő és az uralkodó. Vagy már itt összezavarodott Palpatine utasításaitól? Azt tudjuk már, hogy sith szempontból miért is volt ez fontos neki, de a jedik végső terve mi lett volna? 

  11. számomra borzalmas csalódás volt ez a könyv :facepalm: a könyv címénél több nem igazán történik, túl kiszámítható, 200 oldal tervezgetést követően 3 szálon megindulnak a cselekmények de még a helyszínen is csak tervezgetnek, ahol a szokásos sallangcsata párbeszédek csak növelik a könyv oldalszámát, néhol annyira túlírva egy egy helyszínt, hogy a lendület meg is akad. 

    A kiszámítható történetek mellett a visszautalások az egyetlen üde színfoltja a regénynek, ami ad egy kis löketet a következő oldalig de ez is felejthető.  Poe Dameron képregény óta továbbra se kedvelem Snap és Karé erőltetett karakterét, viszont az Inferno osztag szerepe tetszett.

    Sajnos a Vérvonal közelébe se ér a könyv. 

    • Nem értek egyet 1
  12. 2 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

    A Vérvonal nagyon jó lett, de Gray többi SW regényét jobbnak éreztem. Sokat bemutatott az Új Köztársaság politikájából és pár háttérben meghúzódó dologról, se sajnos nem eleget. Azt éreztem a könyv olvasása közben, hogy Claudiára többször is rászóltak. Erre se utalhatsz, arra se. Han és Leia mikor kezdtek külön utakon járni. Han már akkor szervezi a versenyeket, de mióta fogott neki újra? Luke mióta üzemelteti a Jedi Akadémiáját? Mikor kezdett neki a tanítványok képzésének. Meddig tartott, amíg az ereklyéket gyűjtötte. Leie mikor engedte el Bent az Akadémiára? Kik voltak még Luke tanítványai név szerint? Volt, akinek a képzését már befejezte? Vagy Bennel együtt kezdett neki több tanítvány képzésének is? Han hogy dolgozta fel, hogy a fia Jedinek tanul? Az Utóhatás trilógiában már említették, hogy több új szeparatista mozgalom formálódóban van. Ezekkel mi lett? Snoke-ról tudtak-e már ekkor? Mit tudtak róla Leiáék, kicsoda Snoke? Az Új Köztársaságnak milyen volt a viszonya Luke új Jedijeihez? Támogatták Luke-ot hogy támassza fel a Jedi Rendet? Vagy megtiltották és Luke illegálisan kezdte el felépíteni újra a Rendet? Csomó kérdés megválaszolatlan maradt a regényben.

    Jo is, hogy megvalaszolatlan maradt, van előtte még kb. 20 év ahova majd csepegtethetnek még új könyveket vagy sztorikat.. vsz ez a Vérvonal pont ettől lett jó, a könyv törzsére fókuszál az elejétől, zseniálisan építkezve és nem lett egy wikipedia, kusza összefüggéstelen törtenetekkel, ahol az olvasó elé tolnak minden hiányzó láncszemet, hogy aztán kedvére csemegézzen. 

    Amiket felsoroltál arra 1000 oldal se lett volna elég. Illetve lehet, de akkor meg azért panaszkodtunk volna, hogy a fontos karakterek csak egy említést kapnak (?) Kb úgy tudnám elképzelni, mint a "kora képregényt", latszik hogy a rövid sztorik arra se elég néha, hogy az embert kellő hangulatba hozza. 

    • Tetszik 3
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.