Jump to content

Davekid

Tag
 • Content count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Semleges

About Davekid

 • Rank
  Youngling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jo is, hogy megvalaszolatlan maradt, van előtte még kb. 20 év ahova majd csepegtethetnek még új könyveket vagy sztorikat.. vsz ez a Vérvonal pont ettől lett jó, a könyv törzsére fókuszál az elejétől, zseniálisan építkezve és nem lett egy wikipedia, kusza összefüggéstelen törtenetekkel, ahol az olvasó elé tolnak minden hiányzó láncszemet, hogy aztán kedvére csemegézzen. Amiket felsoroltál arra 1000 oldal se lett volna elég. Illetve lehet, de akkor meg azért panaszkodtunk volna, hogy a fontos karakterek csak egy említést kapnak (?) Kb úgy tudnám elképzelni, mint a "kora képregényt", latszik hogy a rövid sztorik arra se elég néha, hogy az embert kellő hangulatba hozza.
 2. A Mandalori 3 évvel játszodik az Endor után, nem hinném, hogy erre értette inkább egy bizonyos részére, de ki tudja
 3. tőlem 5 csillagot kapott ez a könyv. Ébredő erő előtt kötelező darab! Nagyon jó volt Leia nézőpontjából is megismerni, hogyan emésztette meg a szörnyű igazságot, ami a biológiai apjáról szól, mert eddig ugye leginkább Luke oldaláról láthattuk, de ő az Erő világában más szemmel tekintett az apjára. Claudia Gray olyan Leiat festett le nekünk, ami abszolút beleillik az eddig megismert karakterképbe. Ugyan kis párhuzamot éreztem azért a Mester és tanítvány történetével, ahol Qui-gont akarták a tanács taggá tenni, itt pedig Leiat akarták szenátornak, aztán végül egyik se történt meg. De ezek apró észrevételek, ami egyáltalán nem bosszantó. És ami a legjobban tetszett, hogy végre kapunk egy működő Köztársaságot. Egy olyan Köztársaságot, ahol újra "baljós árnyak" gyülekeznek a háttérben egy beláthatatlan új konfliktus felé. Pontosan ilyenre vágytam a TFA elé.
 4. nem tudom volt e már tágyalva, de a Poe Dameron képregényben az Ellenállás már tud arról, hogy az Első Rend vezére Snoke. Mikor tudták ezt meg? A Vérvonalból ez nem derült ki és az Ellenállás kora képregenyből sem.
 5. buta kérdés, utóhatás trilógia befejező kötete mennyire élvezhető az első két kötet nélkül?
 6. dehogynem szerepelt, Bail Organa mar megkezdte a hintapolitikajat, még ha nem is nevezte lázadásnak, de már dolgozott rajta
 7. nem az a kérdés, hogy erős vagy gyenge, a lényeg hogy vászonra vitték. Es ahogy mondod nem kellett a lázadás születéséről külön film, mert a csírái a 3. epizódban már szerepeltek
 8. igy van, raadasul azok a jelenetek mind a felujitott verzio "aldasai", a régibe ugy tudom nincsenek benne. Úgy jó lett volna ha odairjak, hogy 1 évvel később, mert így úgy tűnik a császár halálával mint a lekapcsolt droidoknál azonnal megszűnik a háború is.
 9. egy kicsit nagyon nem más, mert elkezdődik a háború és véget ér a háború (megszületik a birodalom) mindkettő fontos momentum, így nem csoda, hogy film készült belőle... aztán megszületik a lázadás ergó újra megkezdődik a háború, amire szépen fel is húztak egy animációs sorozatot vagy a zsivány egyest, de a jedi visszatér, ahogy a a címe is sugallja vaderről szól és nem a birodalom bukásáról... a széthasadt birodalom képregény gyönyörűen átvezeti Solo megjegyzésével: "na remélem mindenki kialudta magát, de még a harc hátravan". Tehát a fontos momentumok képernyőre kívánkoznak.. és ilyen a birodalom vége is és azt nem a fantáziámra bízva szeretném elképzelni napokig olvasva.. remélem a jövőben ezt pótolják, pl nagyon szép formája lehetne akár a battlefront II sztori példája, ahol az inferno osztag átállásának perspektívájából mutatják be a birodalom bukását.. sőt, egyúttal elégtétel is, mivel a néző megkapja azt, hogy mit éreztek a jedik amikor a a klónok ellenük fordultak..
 10. nehéz átállni arra a mentalitásra, hogy a harc koránt sem ért véget az endoron a birodalom ellen.. de oké ez az én hibám..ebből az aspektusból emészthetőbb, valami olyan lezárásra számítanék egy ekkora birodalom legyőzésekor, mint a klónok háborújánál, mert az, hogy könyvbe szerepel a jakkui csata hát.. nem kielégítő, remélem a jövőben legalább képregény formában megkapjuk ennek a 30 évnek a kidolgozását
 11. újra megnéztem a filmet, de az evokokkal meg mindig nem vagyok kibékülve. A történet vezetése is darabos,valahogy a parhuzamosan futo evok mese es az uralkodo jeleneteinek valtakozasa között akkora kontraszt van, ráadásul a sűrű váltások lehetőséget sem adnak, hogy elmélyülj a jelenetekben. Az egyik dedó, Vader jeleneteinek pedig iszonyatos súlya van. Sírhatnékom volt a Battlefront II endori csatajeleneteket látván, mit ki lehetett volna hozni ebből. A másik gondom a zenei aláfestés. Totálisan el van nyomva, nagyon keveset kapunk. Láttunk modern trailereket a régi trilógiaból, hogy igenis fel lehetne turbózni. A felujitott változatnál ezt miért nem pótolták? Extra jeleneteket be lehet vágni zenét nem? Még a gumimacik szereplését is javítani lehetne. Egyedül a Vader Luke párbajnál kap kiemelt figyelmet John Williams, amúgy egy álmos vasárnap délután. Nincs mentség, mert a Birodalom visszavág valahogy mégis jól sikerült.
 12. Nem tudtam, hogy itt csak újakról lehet beszélni. Iqui hol olvastad hogy kivetni valo van benne? Szerintem nem írtam ilyet.
 13. Na, előbb látunk két nőt félmeztelenül a Star Wars univerzumban, mint egy férfit és nőt. http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=96120200608_193938.jpg
×
×
 • Create New...

Important Information