Jump to content

Luke Skywalker, a remete


Recommended Posts

A Szent Grál! Talán így is nevezhetjük Luke -ot, kinek megtalálásáért az előző epizódban bizony élet halál harc folyt. Még a Köztársaságot is lefejezték, miközben rá hivatkoztak. Vajon mit fog tenni azok után, hogy Rey rátalált? Szerintem ez az epizód egyik, ha nem a legérdekesebb témája!

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

Az szerintem nem kérdés, hogy tanítania kell Rey-t. Illetve bármit is keresett vagy talált Luke azon a bolygón, beavatja Rey-t és együtt érik el az átütő sikert e téren. Luke-nak is éreznie kell Rey-ben azt a hatalmas potenciált és a múlt ellenére is foglalkoznia kell a lánnyal, mert most bizony ő a fény nagy reménysége. Valószínűleg már egy nagy és bölcs mesterként látjuk visszatérni, aki addigra túl lesz a múlt sokkján és maximum említésszinten fogja előhozni.

Edited by pb69
Link to comment
Share on other sites

Az ebben a szép, hogy mindent Rey -től fog megtudni. Han halálát a Köztársaság pusztulását (...), mindent.

Inkább azt mondanám, hogy a pontos körülményeket. Azért sok dolgot megérezhetett az Erőn keresztül, kiváltképp Han halálát.

 

Bár most nem látom ki lenne az ellenfele egy Luke Skywalker -nek. Mondjuk az ereje is érdekelne. Mit tud most?

Na ez a jó kérdés. Én nem hamarkodnám el, hogy mennyire lesz ő erős, egyáltalán mennyire fog harcolni. A PT-ra volt jellemző, hogy az öregek (Dooku, Sidious, Yoda) komoly harci potenciált mutattak és bele is folytak a küzdelembe. Az OT-ban Obi-Wan és Vader párbaja szót se érdemel ilyen téren, de Vader a többi párbajában is igencsak visszafogott volt. Sidious is csak a fegyvertelen Luke ellen szállt be villámokat szórni. Ha itt is a klasszikus utat követik, akkor nem számítok nagy küzdelemre, amibe Luke is beszállna.

 

Ha mégis, akkor meg ott lehet Snoke, ha egyáltalán Erőhasználó és egyáltalán képes "élőben" harcolni. Bár egyelőre én nála is azt érzem, hogy nem fog belefolyni konkrét párbajba vagy harcba. Luke-nak meg fel van adva a lecke, mert ő annak idején egy kardot alig tudott kihúzni pár méterről a hóból, amikor Yoda-hoz került, Rey viszont már (mondhatni pillanatok alatt) jártasnak mondható az Erőhasználatban. Legalábbis a belépőszinthez mérten mindenképp. Persze még nem tudatos a dolog, nem érzi át a dolgok esszenciáját stb.. Könnyen elképzelhető, hogy itt Luke-nak már szinte semmi fizikális dologgal nem kell foglalkoznia, csakis elméletben tanítani Rey-t, felnyitni a szemét és nagyon vigyázni arra, hogy ne kísértsék meg.

Link to comment
Share on other sites

Ha mégis, akkor meg ott lehet Snoke, ha egyáltalán Erőhasználó és egyáltalán képes "élőben" harcolni.

Azért meglepődnék, ha nem az lenne, bár igaz, jelenleg minden benne van a pakliban, abból kiindulva, amennyi Snoke-ról (nem) tudunk.

Link to comment
Share on other sites

Az ebben a szép, hogy mindent Rey -től fog megtudni. Han halálát a Köztársaság pusztulását (...), mindent. Szerintem is elő fog bukkanni. Bár most nem látom ki lenne az ellenfele egy Luke Skywalker -nek. Mondjuk az ereje is érdekelne. Mit tud most?

Mivel az Erőn át lehet figyelni távoli személyeket, én azért nem vagyok abban biztos, hogy ezt mindet Reytől tudja meg. Szerintem mindent tud. Hosnian Prime és a másik négy bolygó felrobbanását tuti, hogy abban a pillanatban megtudta, hiszen több milliárdan kiáltottak fel rémületükben, aztán néma csend lett. ;) Ha Ben megérezte az Alderaan pusztulását (és Yoda több ezer Jedi egyidejű halálát), akkor szerintem Luke is érezte egy komplett csillagrendszer megsemmisülését.

Azt sem tartom kizártnak, hogy az Erőn át figyelte a barátait, mint Yoda Luke-ot, Kanant és Ezrát. De ha mégsem, Han halálát azért csak megérezte, mint Leia. Érzelmileg ő is kötődött a két Solóhoz, és amikor az ifjabb megölte az öregebbet, az valószínűleg az Erőben is zavart keltett.

Ha másért nem, hát azért figyelmet fordíthatott rájuk, mert megérezhette ugyanazt az ébredést az Erőben, amit Snoke és Kylo.

Éppen ezért úgy gondolom, hogy Luke nem csak azért állt a hegy tetején, mert friss levegőre vágyott, hanem mert már várta Rey érkezését.

Link to comment
Share on other sites

Tekintve a pillantást, amit Luke Reyre vetett, inkább tudta, hogy érkezik, mintsem várta.

Ha tudjuk, hogy érkezik valaki, az előzetesen várni szokás. Lehet, hogy nem lelkesen, örömtől fűtve várta, de várta az érkezését.

Várni csak a váratlanul érkezőket nem szokás. :)

Link to comment
Share on other sites

Szerintetek mi lesz?

Luke elfogadja a fénykardját és szembeszáll Renékkel?vagy "csak" felkészíti Reyt?

Mertszerintem Rey már most úgy bánik az Erővel,hogy annyit Luke még Yodától sem sajátított el...

Jedinek lenni többet jelent a sikeres fénykardpárbajnál vagy az elmetrükk alkalmazásnál. Reynek meg kell tanulnia, hogy hogyan álljon ellen a sötét oldalnak, hogy mindig csak védekezésre használhatja az Erőt, és úgy általánosságban, mit jelent Jedinek lenni. Ezen a téren pedig bőven van mit átadnia Luke-nak.

Link to comment
Share on other sites

Ha tudjuk, hogy érkezik valaki, az előzetesen várni szokás. Lehet, hogy nem lelkesen, örömtől fűtve várta, de várta az érkezését.

Várni csak a váratlanul érkezőket nem szokás. :)

Bocsi, csak nekem a vár az egy pozitív töltöttségű szó, de igaz, amit írsz.

Link to comment
Share on other sites

Ahogy Luke Rey-re nézett, abban számomra az volt, hogy hiába a visszavonultság, ez is a pillanat is eljött egyszer, amikor megint (?) előtérbe kell lépnie, pedig még nem akart, vagy nem érzi rá késznek magát. A kardért is ezért nem nyúlt. A borongós pillantás is inkább a kardnak (és az általa képviselt harcnak) szólt, mint Rey-nek.

Link to comment
Share on other sites

Azért ez a nyitójelenet több szempontból is ütne: :lol:

 

Rey (kezében a fénykard): Azért jöttem, hogy taníts, Jedi akarok lenni.

Luke (remeteként kifogást keres): Nem taníthatlak Rey, már túl öreg vagy.

Rey (meglepődött arc): Na, ezt se mondták még...

Link to comment
Share on other sites

A mai mozizás után pont azt beszéltük, hogy Luke, bár fontos szereplő az új trilógia életre keltése szempontjából, de mivel kaptunk pár remek új fő karaktert egy másik generációból, akik megállják a helyüket, ő valószínűleg nem lesz a következő filmben sem főszereplő, és ez így van jól. Maga a karakter sem akar előtérbe kerülni, legalábbis ez jön le az utolsó képkockákból.

Nem kívánom a halálát, de ha ez katalizátorként tudja előremozdítani a történetet, ahogy hasonló eset történt az Ep7-ben, akkor ám legyen.

Link to comment
Share on other sites

Szintén mai mozizás után én is végiggondoltam Luke szerepét a 8. részben.

Szerintem a megdöbbentő tekintete a kardnak szól. Egyértelmű hogy felismerte és a döbbenet az hogy a Bespinről hogy került egy lány kezébe aki éppen nyújtja felé.

 

Szóval, valamikor jó régen elvonult. Dzséjttel beszéltük hogy nagyon maximum 10 év telhetett el az endori csata és az árulás közt. Bár ez még nyitott kérdés, mert ha a látomásban Kyloék írtják a tanítványokat(és ugye Luke ekkor vonul vissza) ott már Kylo van vagy 20 éves, és mivel az EP6 vége után foganhatott nem sokkal, akkor kb 8 éve tünhetett el Luke. Ez meg azért sántít mert a nyitőszövegben meg az van hogy távollétében alakult meg az Első Rend. Azt meg nem hiszem hogy 22 évvel az endori események után alakult csak meg az Első Rend.

 

Inkább írnék arról hogy szerintem Luke fejében mik játszódhatnak le Rey felbukkanásával. Visszatér és elkezdi Reyt tanítani és toboroznak még Erőhasználókat. Igen ám de ki kéne kerülni hogy Kylo Ren és az Első Rend és Snoke rájuk találjon. Hisz akkor lerohanják őket, újabb mészárlás. Ki kell kerülni az hogy megismétlődjön a múlt és egy újabb növendék álljon át a Sötét Oldalra. Eredmény szintén mészárlás.

Gondolom Luke baromi óvatos lesz a kudarcok után. Ki kell képeznie egy jó 20 Jedit minimum hogy a Rendet újraíndítsa. Nem elég Rey. Mi van ha mindkettőjüket megölik?

Szerintem Luke elvonulásábanaz is szerepet játsziott hogy ő az utolsó Jedi. Ő nagyon nem is bocsátkozhat harcba hisz ha megölik nincsJedi Rend.

Magát a Jedi Rendet szerintem Rey fogja feltámasztani, Luke csak alapokat fog neki mutatni.

Aztán Reyt védve, akár Kylo, akár Snoke ellen meg fog halni.

Link to comment
Share on other sites

Magát a Jedi Rendet szerintem Rey fogja feltámasztani, Luke csak alapokat fog neki mutatni.

Aztán Reyt védve, akár Kylo, akár Snoke ellen meg fog halni.

Ez simán lehet. Azt gondolom, hogy Luke semmiképp nem fog a 7 után diadalmenetben visszatérni a köztudatba, pláne nem újra megpróbálni felépíteni egy Jedi Rendet. Valószínűleg ott nyugodt körülmények közt tanítja Rey-t, ahogyan vele is próbálta ezt Yoda. A lányból ki is nézem, hogy türelmesebben és áhítatosabban áll hozzá, mint anno Luke. Persze ez azon is múlik, hogy mennyire kerülnek bajba a barátai, de itt igazából csak Finn-hez volt köze, úgyhogy kisebb az esély, hogy emiatt elrohanjon.

Szóval szerintem a 8 elején eljut oda Luke Rey-jel, hogy visszatérhetnek és közösen megpróbálhatják lenyomni az Első Rendet Kylo-ékkal együtt. Nem gondolnám, hogy ehhez előre el kéne kezdeniük jediket képezni, mert ebbe már egyszer belebuktak. Jó eséllyel megint hamarabb állna át pár növendék a sötét oldalra, minthogy olyan érdemi jediket tudnának képezni, akikkel sokra mennek Snoke-ék ellenében. Ha anno Luke egyedül képes volt elvégezni, amit kellett és rá is bíztak mindent, akkor most a Luke-Rey duónak is elégnek kell lennie.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem Luke Jedit farag Rey -ből, majd feláldozza magát a filmben. Ezután szellemként segíti Rey -t. :)

Szerintem Luke nem fog meghalni, mert még lesz egy jelenése az Ep IX-ben, amikor elintézi Snoke-ot egy látványos párbajban. :)

Link to comment
Share on other sites

Ha Luke meg is hal, az valószínűleg az ep9-ben fog megvalósulni. Se az ep2-ben, se az ep5-ben nem halt meg fontosabb szereplő (ellenben mind az ep1-ben, mind az ep4-ben, mind az ep7-ben elhunyt a mentor figura), és most sem hiszem, hogy így lesz. Pláne nem Luke-ot fogják megölni az ep8-ban. Han után az elég durva lenne, pláne, hogy az ep7-ben ennyire kevés szerepe volt.

Link to comment
Share on other sites

Tekintve hogy nem ő a főhőse ennek a trilógiának ez nagyon meglepne.

Mégis ki nyírná ki? Rey? Kevés hozzá, hogy Kylo-t és Snoke-ot is elintézze. Másrészről szerintem Luke-nak van egy kis elszámolni valója Snoke-kal,amiért az elcsábította egyik tanítványát ( aki mellesleg a testvérének és legjobb barátjának a fia), és lemészároltatta vele a többi tanítványt. Igen, nagyon is indokoltnak érzek egy Luke-Snoke végső párbajt ( ezzel párhuzamosan egy Rey-Kylo párviadalt is).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information