Ugrás a kommentre

WebbedApe

Fórumtag
  • Összes hozzászólás:

    17
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

Hozzászólások

  1. 17 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

    Újabb update: Alakítottam az idővonalon. Mivel kitudja, hogy hány hullámból fog majd állni a következő fázis - a harmadikról nem is beszélve - a színek túltelítődnének, ezért döntöttem úgy, hogy leosztottam 4-5 színre, ezt az idővonalas hozzászóláson látjátok is. Szerintem így jobban átláthatóbbá teszi majd a későbbi javítgatásokat. Továbbá a "X. hullám" jelzést is kivettem, azt se éreztem odavalónak. Hamarosan teljessé válik az első fázist összefoglaló táblázat. Ma az Adventures széria finálézott, jövőhéten pedig megjelenik a Marveles képregényszéria utolsó felvonása, továbbá Soule Eye of the Stormja is kompletté válik a második számával. :)

    Valamelyik nap az Edge of Balance második kötete is megjelent.

  2. Szerintem a TCA lesz a befutó. A Superbowl-ön egyértelmű, hogy inkább Marvel cuccokat akarnak bejelenteni. De igazából a THR elég hiteles forrás, nem hiszem, hogy mellélőnének.

    Spoiler

    Én a Bobától inkább valami Luke akadémiájáról szóló sorozat teaselését várom. Azt suttogják, hogy az új részben azért szerepelt annyit, mert itt tesztelték, hogy hosszabb ideig, több jeleneten keresztül is működik-e a CGI Luke. Megjegyzem, szerintem a Mando évadzárójához képest sokkal élethűbbre sikerült, de ez már egy kicsit offtopic.

     

    • Tetszik 1
  3. A Shadows Remain és az Eye of the Strom fel fognak kerülni? Meg ugye van ez a Galactic bakeoff is, bár azt nem tudom, hogy mennyire lényeges, illetve, hogy egyáltalán illik-e bárhova is az idővonalra. Így cím ás borító alapján nagyon gyerek merchandisenak tűnik.

  4. 2022. 01. 23. - 17:16, IndianaAndrisSolo írta:

    Pedig én szinte biztos vagyok benne, hogy kommunikált az öreggel az Erőn keresztül többször is! Amúgy 22 év telt el a RotS és a TESB közt, de mivel már az ANH-ban meghalt, azután meg pláne semmi akadálya nem volt, hogy Force Ghostként megjelenjen előtte, ami meg is történt a From a Certain Point of View könyvben, ahol a halála után meglátogatja Yodát. De szerintem a sorozat idején is beszélhettek, főleg,  ha elhagyja Tatooine-t. By the way, Yoda is elhagyhatta a Dagobah-t, plusz Yoda ugye egy Erő átjárta helyen lakik, így elég lenne csak Obi-Wannak egy templomba mennie. Ne feledjük, Ahsoka és Ezra is találkozott Yodával az Erőn keresztül a Rebelsben. De amúgy az is lehet, hogy anélkül is meg tudják egymást érezni Yodával, hiszen erre is volt példa a sorozat történetében.

    Nem tudtam hogy Obi-Wan megjelent Yodának a halála után, nem olvastam (még) a Bizonyos szemszögből-t. Kösz az infót, ezt jó tudni. Viszont Én továbbra is kétlem hogy beszéltek egymással a RotS és az ANH között. Az hogy Yoda elhagyja a Dagobaht-t, az szinte lehetetlen, mivel nem saját hajóval érkezett meg oda. Obi-Wan esetleg felkereshette Yodát az Erőn keresztül, de ezt is kétlem. Akkortájt inkább Qui-Gon-nal konzultált.

  5. 2022. 01. 22. - 9:02, Kenobi tábornok írta:

    Qui-Gon, valami High Republic utalás, Yoda, kicsi Luke, Padmé cameó, klónháborús flashback, Vader erődje. Én ezeket szeretném látni pluszban.

    Szerintem Padmé abszolút nem illene a sorozatba, bár mondjuk a RotS szülős jelentéről lehetnek esetleg flashbackek. Ugyanígy Yodával szerintem nem sok kapcsolata volt Kenobinak azalatt a cirka 21 év alatt ami a RotS és az ESB között eltelt. A többivel egyetértek hogy izgalmas lenne látni, és elég valószínű is hogy fogjuk valamennyit.

     

    2022. 01. 22. - 9:02, Kenobi tábornok írta:

    A Sequel-vel hogy kötik össze vajon?

    A Sequelhez meg szerintem abszolút 0 kapcsolódása lesz, esetleg 1-2 ott bemutatott faj vagy helyszín, de cselekményben szerintem semmi köze nem lesz hozzá. A "Mandoverzum" sorozatai pont arra vannak hogy összekössék az OT-t az ST-vel, a Kenobi inkább egy hasonló irányt céloz meg mint az Ahsoka könyv.

    • Tetszik 1
  6. 2022. 01. 06. - 22:35, Bence1997 írta:

    Köszi szépen. :)

     

    Beírtam a Deck the Hallst. Mivel említik a VIharfellegekben történteket, ezért utána írtam. :)

     

    Továbbá picit igazítottam megint az egész idővonalon, ezennel feltüntetve arany színnel a 3. hullámot is.

    Köszi, tényleg zseniális ez az idővonal. El nem tudom képzelni mennyi munka van benne.

  7. 2021. 12. 22. - 19:28, Bence1997 írta:

    Frissítve lett az idővonal. Itt inkább a Trail of Shadows és a Marvel/IDW képregények lettek variálva. A Trail of Shadows 3. száma a Marvel széria Shadow of the Nihil c. történetszála (9 és 10. szám) után játszódik, mivel kőkeményen elspoilerezik az ott történteket. Illetve nagyjából az IDW High Republic Adventures 11. számának ideje alatt játszódik, de az Adventures számát ellehet olvasni későbbi is, tök mind1 melyiket kezdi az ember, van egy átfedés a kettő között - konkrétan egy verseny van a Starlighton a padawanok között.

     

    Továbbá az Adventures annual egyes történeteit elhelyeztem az idővonalon. 3 simán elhelyezhető, kettő pedig az idővonal végére került, de szerintem ott pont jó helyen is vannak. Hamarosan pedig kezdődik a 3. hullám, amellyel befejeződik az első fázis. :)

    Köszönjük az eddigi két hullám alatti munkádat :D
    Esetleg a Life Day one-shot gyűjteményből a Deck the Halls képregény még fel fog kerülni a listára? Vagy annak nem lehet annyira pontosan tudni még a helyét?

    • Köszönöm 1
  8. 19 órával ezelőtt, kdani20 írta:

    Én valahol megértem őket, hogy ahol lehet, ott nem szorítják magukat korlátok közé. Vagy ha megtennék, és 3 hónaponta meg módosítanák? Akkor meg az lenne mindenkinek a baja. És azért nagyjából lehet tudni, mi mikor játszódik, emellett pedig a THR esetében hivatalosan is elhangzott, hogy a megjelenési sorrend az ajánlott.

    Igen, valahol Én is megértem hogy miért nem csinálják, de egyszer kéne rendesen megcsinálniuk, utána csak az új tartalmaikkal kéne körültekintően bővítgetniük, és nem lenne ahány rajongó, annyi féle értelmezés. 

    • Tetszik 1
  9. 14 perccel korábban, Bence1997 írta:

    Ez az idővonal sajátilag lett kialakítva. A wookie az utóbbi időben valóban egy katyvasz. Én logika szempontjából haladtam:

     

    - értelemszerűen az első hullám ahogy jön, úgy raktam össze. Igaz, az Adventures képregény és a Marvel képregény első történetszála picit megkavarja a dolgokat, de természetesen úgy csináltam őket, hogy a HRA első két száma és a HR első száma még a ceremónia előtt és alatt játszódnak, mert ugye folyik az emergency - vagy hogyan lett magyarul fordítva. És utána jönnek a többi történetek.

     

    - a második hullám már kicsit kacifántosabb, de ott se követhetetlen a dolog. A Monster of Temple Peak a The Rising Storm előtt történik, Tyr Yorrick történetét látjuk. A mangát még nem tudtam elolvasni, de értesüléseim szerint a történet az első és a második hullám között játszódik - a Nagy Katasztrófa következményeivel foglalkozik, de még a Köztársasági Ünnepség nem történt meg.

     

    - a többi esemény meg logikusan történik. A The Heart of the Drengir/Bilbousa történetek értelemszerűen a The Rising Storm/Crashpoint történetek alatt játszódnak. Eme eseményekre meg később hivatkoznak a későbbiekben. A legutóbbi Marvel képregényben és Adventures képregényben pl. utalnak a Tempest Runner egyes eseményeire, továbbá a Rising Storm végén történő dolgokra. :)

    Köszi, akkor ez a fajta idővonal kicsit megbízhatóbb. Át is írom erre a sajátomon is. Köszi mindenki nevében is hogy dolgozol vele :D

    • Köszönöm 1
    • Tetszik 1
  10. 39 perccel korábban, Iqvi írta:

    A wookiepedia alapján van megcsinálva az időrend az oldalon. 

    Nekem van egy egész franchiset átfogó idővonalam amit Én is a Wookipedia alapján írtam, viszont a High Republicos rész nagyon különbözik.... Mondjuk nem csodálom, ahogy észrevettem azon az oldalon minden második nap össze vissza pakolgatnak néhány címet, de valami olyan indokolatlan módon hogy már rá is hagytam a módosítgatásokat a saját listámban. Ez az átka annak ha egy ilyen oldalt a közösség szerkeszt, és nem egy ember. 

×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.