Jump to content

GorkyZero

Fórumtag
 • Content count

  58
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by GorkyZero

 1. Így pár nap után átgondolva, egyelőre nemmel szavazok. Nekem a Star Wars így tökéletes ahogy van, kerek egészet alkot. Egy igazi filmlegenda, stílusa van, és félek, hogy a Disney-féle új részek ezt megtörnék. Engem már az is kizökkentene, ha nem a 20th Century Fox-szal indulna, vagy nem lenne beúszó szöveg, vagy akár olyan apróság is, mint ha a film elején írnák ki a szereplők nevét. (Egyébként úgy tudom az Új remény készítésénől Lucas először állt elő ezzel az ötlettel, hogy csak a stáblistában írja ki a szereplők nevét, és sok rendező kolléga nyílvánította ki nemtetszését ez miatt. De én remek ötletnek tartom, hiszen így jobban bele éli magát az ember a SW világába, mintha nem is filmet nézne...) A másik probléma, hogy nehezen tudom elképzelni John Williams nélkül a Star Wars-t. Szerintem egy film sikerét 50%-ban befolyásolja, hogy milyen a zenéje, mennyire fülbemászó. A harmadik dolog - de ez már inkább egyéni - Darth Vader hiánya. Nekem az első pillanattól kezdve ő a kedvenc karakterem. (Emlékszem arra a pillanatra, amikor először 5 évesen megláttam a Leia hajóján. Rögtön magával ragadott.) Fantasztikusan hangulatos-tekintélyes figura. Sokáig az ep1-2-t is nehezen tudtam elfogadni, amiért nem volt benne, mára persze ebből már "kigyógyultam". Kíváncsian várom milyen főgonoszt hoznak be a 7. részben, de félek, hogy Vaderhez fogom hasonlítgatni, és ez miatt nem fog nekem megfelelni. Szóval nálam ilyen tekintetben magas a mérce, de remélem, hogy méltó folytatást sikerül letenniük az asztalra.

 2. Én kb. 5 évesen láttam először a Star Wars, szüleim ekkor ruháztak be a THX felújított változatra 1995-96 tájékán. Ezt nagyon sokszor láttam, érdekessége, hogy mindhárom film előtt található rajta Lucas-szal egy gyors interjú. A Special Edition létezéséről csak akkor szereztem tudomást, amikor internetre csatlakoztunk (2001-ben). Ez mondhatni lázba hozott, mindenáron megakartam szerezni, de abban az időben ez nem volt egyszerű. Majd az egyik kereskedelmi csatorna leadta 2003-ban. Rögtön megtetszett, azelőtt pl. a Jabba-s jelenetről nem is tudtam. Igazán újításként hatott, megújult vele az egész film. És mivel sokszor láttam az eredetit, így minden apróbb újítást észrevettem. Egy szó, mint száz nekem jobban tetszik az SE és a DVD-s változat is, nagyon bejöttek az újítások, kellett ez a vérfrissítés. Szavaznom nehéz, mivel a régit nem utálom, szívesen megnézem azt is, ha az kerül kézhez. De az már kicsit elüt az új trilógiától és ez zavaró benne.

 3. Nos, ez volt életem első itteni kvíze. Ez látszik is az eredményen, 0 pont :D Nem baj, azért köszönöm, hogy részt vehettem! Még hozzá kell szoknom a folyamatos lapfrissítéshez. Mire bele lendültem, vége lett a játéknak :D Ez amugy még folytatódni fog, ugye?

   

  A nyertesnek pedig gratulálok!

 4. William Shatner James Tiberius Kirk kapitány (az eredeti :D ). Illetve T. J. Hooker.

  Köszi :D Közben utána is néztem, rájöttem, hogy azt a Trek-ket én is néztem kiskoromban :lol: (Azért volt ilyen ismerős a fickó ;) )

 5. Nos, elég lájtosan indult (majd' elaludtam), de a végére szinte megszerettem a szereplőket. Bár talán csak a hosszúhajú dagadtról (bocsi neveket sose jegyzek meg első nézésre :lol:) lehet elhinni, hogy SW fan, a többiről - főleg a rákosról - nem teljesen. Dehát ez csak a B-kategória átka. Igen, tipikus amcsi poénokkal van tele, nagy részük engem is zavart (főleg a melegmotoros rész).

   

  Spoiler:

  De az nagyon tetszett, hogy a str*cin SW tetkók vannak, aztán megmutatja a hátán a Jar-Jar -osat ;):D Meg szép látvány volt, hogy Daginak a képregényboltja tele van SW-s lapokkal + a garázsa (ó bocsánat, AUTÓHÁZA :D) jobbnál jobb SW cuccokkal. Bár sajnáltam, hogy a Nintendo-n nem SW játék megy... A furgon és a Millenium Falcon közötti párhuzam is nagyon jó. Billy Dee Williams vendégszereplése üdítően hat (''Ne mondjátok ki a nevét!'' :D) Ja és még nagyon tetszettek a THX-1138-ból ''lopott'' robotok. A film utolsó mondata irónikus: ''És ha szar film lesz?''

   

  Lehet, hogy én vagyok tudatlan, de valaki elárulná ki az William Shatner? Nem nagyon vagyok otthon a Star Trek-ben.

 6. Nézitek a film+-ot? Én is nem rég kapcsoltam rá, de szerencsére pont elkaptam az uralkodós jelenetet és hát....az SE verziót adják! Bár lehet, hogy csak ez a jelenet volt kicserélve, de kétlem, hogy ennyit foglalkoznának vele. Na majd a Bespines jeleneteknél biztosra kiderül.

   

  Egyébként most nézés közben jutott eszembe a következő. Luke leszáll a Dagobah-n. Ugye a hajója vízben landol. Majd ő átúszik a vízen és kijön a parton. Közben látszódik a fénykardja. Na ekkor jutott eszembe, hogy az ő fénykardjának miért nem lesz baja, mint Obi-Wan kardjának az EP1-ben?

 7. Zahnnál maradva: szerintetek mennyit ér egy 1993-as kiadású Az utolsó parancs könyv? (Meg szeretnék tőle válni...) Meg van egy 1991-es A Birodalom örökösei is...

  Éppen a Thrawn-trilógiát szerzem be, szóval engem érdekelne Az utolsó parancs könyv. Már csak ez hiányzik. Küldj üzenetet!

×
×
 • Create New...

Important Information