Jump to content

Xom

Fórumtag
 • Content count

  269
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Xom

 1. Xom. A 3D-s verzió elvileg jövőre érkezik a TPM képében. A Blu-Ray dolgokról pedig a saját topikjában nézz utána. :)

   

  Köszönöm. Ez nagyon jó hír, akkor 2012-ben már TPM-et lehet nézni 3D-ben! :) Akkor gondolom valahogy úgy lesz, hogy 2013-ban jön az AOTC 3D és így tovább minden évben 1 film egészen 2017-ig, amikor mindenki 3D-ben láthatja majd Jabba és Palpatine halálát.

 2. még ősszel olvastam egy újságban, hogy mind a 6 epizódot leadják majd 3D-s moziban. Ti tudjátok, hogy pontosan mikor lesz ez? Jó lenne egységesíteni a filmeket (a régi filmek elején a szövegeket és alatta a zenét ugyanolyanra kellene csinálni mint amilyen az újaké, Vader olykor rózsaszínes fénykardját ki kellene javítani pirosra, meg a fénykardok megjelenését és hangját is prequeles szintűre kellene tökéletesíteni. most éppen ezen kicsit zavaró dolgok jutnak eszembe, melyeken egy picit javítani kellene) és blu-rayben mikor jön ki a hat epizód?

  nektek eszetekbe jut még valami aprócska dolog amin módosítani kellene (a régi részekben) ?

 3. Én is 8 éves voltam 1999-ben, amely év szeptemberében először láttam az első részt a moziban. a végén a fénykardküzdelem nagyon nagy volt, meg a droidok fénykard által darabokra vagdosása is nagyon tetszett akkor. arra viszont emlékszem, hogy elsőre egy kicsit csalódás volt a film, mert én azelőtt már láttam (pontosabban 1998-ban, amikor még csak 7 éves voltam) a klasszikus részeket videókazettán, és Vader nagyúr volt a nagy kedvencem, meg a birodalmi rohamosztagosok, és a klasszikus trilógia hangulata, meg úgy bármelyik régi rész sokkal jobban tetszett nekem akkoriban, mint az első epizód, melynek jellege teljesen más. (Nem érdekes, hogy egy akkoriban 8 éves általános iskolás gyereknek jobban bejöttek a régi részek? :D )

  Azóta persze nagyon kedvelem ezt az epizódot is, nagyon jó a történet felépítése, nagyon jól kidolgozottak benne a karakterek, a helyszínek, az egész környezet, a film világa sokkal árnyaltabb mint mondjuk a negyedik epizódé. Palpatine/Sidious jelenetei zseniálisak, főleg így, hogy már tudjuk, hogy majd miket fog csinálni a 3. epizódban!

  A magyar szinkronja szerintem nagyon jó, főleg Qui-Gon Jinn magyar hangja nagyon illik a karakterhez.

  A film eleje nagyon hangulatos, mostanában, ha megnézem, akkor inkább eredeti angol szövegeléssel teszem, bár eddig magyar szinkronnal többször láttam. az elejéről egyik kedvenc idézetem Qui-Gontól: "I sense an unusual amount of fear for something as trivial as this trade dispute." (=szokatlan mennyiségű félelmet érzek egy olyan triviális ügyhöz képest mint ez a kereskedelmi vita), de valójában magyar szinkronnal meg így volt: "az is furcsa hogy nagyon erős félelem-rezgéseket érzek a hajón."

 4. Én 8 éves voltam amikor először láttam a filmet, valamikor ősz elején. Azelőtt már voltak különféle matricás kártyáim meg fene tudja milyen boltban kapható cuccaim, a gotrombák már nyáron elkezdtek ilyeneket árulni.

   

   

  Én is 8 éves voltam akkor! Arra emlékszem, hogy Lay's chipses zacskókban voltak kártyák. A Sidious-os és az R2-s kártya még megvan nekem. A chipses zacskó szalagján meg ott volt Jar-Jar :D , meg persze ott volt a matricás album is. Vasárnap láttam az ep1-et a moziban, aztán másnap hétfő reggel, amikor bementem a suliba már egy csomó gyereknek volt ep1-es matricás albuma az általános iskola harmadik bé osztályában (3. osztályos voltam akkor, de nem nehéz kitalálni), és szinte mindenki az ep1-ről beszélt :D

   

  Obi1: "Mostanában újra megszerettem ezt a részt, sőt jobbnak tartom mint a harmadikat. "

   

  Obi1, ugye ezt azért nem gondolod komolyan? (valljuk be, nagyon jó epizód az epI, de nálam az EpIII-at egyik prequel se übereli. Obi1, Te is régen az EpIII-at tartottad a legjobbnak a prequelek közül, nemde? Minek köszönhető ez a favorite-prequel-váltás? :D

 5. Jó napot mindenkinek! Már nagyon rég voltam utoljára itt, az swsaga-fórumon.

   

  Cad Bane nagyon király karakter, nagyon bírom a befejező részt:

   

  ZIRO: Congratulations on a job well-done bounty hunter!

   

  Erre BANE: Time to pay up hutt - I don't work for free!

   

  Meg az is nagyon stílusos, amikor elbúcsúzik: Senators, Jedi - I bet you all a most respectful farewell!

   

  Bane hangja iszonyú jó! :D

 6. Azért olyan jó nektek, hogy ti ilyenre emlékeztek. Meglepődni ilyen nagy történeti fordulatokon, király lehetett. Én meg csak olyanokon lepődök meg, hogy Maul ketté esik, Jango lefejezdőik, Anakin lekezelődik.

  Engem a Vader átállás lepett meg nagyon elsőre, de azt, hogy Vader Luke apja, szerintem mindig is tudtam, már nem emlékszem rá, hogy meglepett volna elsőre.

 7. Nagyon Szívesen! :)

   

  Ja és nagyon frankó párhuzat. :)

  Kösz :clap2:

   

  Kíváncsi vagyok, valyon még mennyi párhuzamot sikerül felfedeznünk.

  Nagyon jó, mikor filmnézés közben villámként csap az emberbe egy párhuzam felismerése. :P

×
×
 • Create New...

Important Information