Ugrás a kommentre

kareszlp

Fórumtag
  • Összes hozzászólás:

    19
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

Hozzászólások

  1. 3 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

    A második. Snoke pedig valószínűleg egy önálló lény, mint például a klónok.

    Köszönöm! Remélem, a jövőben választ még kapunk jó néhány kérdésre.. :)

    Snoke az EP8-ig nekem sokkal hatalmasabb volt, mint korábban Palpatine valaha. Ahogy a trónteremben Rey-t rángatta ide-oda, valamint Kylo Rent megvillámozta, valahogy felcsillant a szemem akkoriban... Még azt is el tudtam volna képzelni, hogy ő is csak odavetíti magát, ezáltal csak azt hisszük, meghalt. Aztán az EP9 által Palpatine esetén megkaptam azt az élményt, amit vártam. Hogy élő legyen, és erejét tekintve ő legyen az atyaúristen. Ez a Palpatine -féle villámozás az Exegolon kb felér egy Luke -féle távoli kivetülésnek. 

    Spinoff formájában szívesen megnéznék egy Snoke + Palpatine találkozást. :) 
     

    • Tetszik 2
  2. A 9. rész kapcsán egy kérdés felmerült bennem.
    Palpatine és Snoke 2 különböző személy volt, vagy 1 és ugyanaz?
    Mert a 9. rész úgy kezdődik, hogy Palpatine azt mondja: "Én alkottam Snoke-ot... Én voltam minden (Palpatine), amit egész idáig (Snoke) a fejedben hallottál (Vader)...

    Tehát a kérdésem:
    Az Uralkodó halálakor Palpatine szelleme először Snoke-ba került, majd az árnyék (klón) Palpatine-ba?
    Vagy az Uralkodó halálakor a szelleme az Exegolra került a klón Palpatine-ba, és 30 évig onnan tevékenykedett? 

    Mi pontosan ez a Snoke-Palpatine kapcsolati párhuzam? Hogyan léteztek ők a 2. Halálcsillag felrobbanása után?
    Köszi! :)

  3. 59 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

    Meg ha jól emlékszem Leia már meghal addigra mire Han feltűnik.

    A 8. részben pedig Luke már egy ideje halott volt, amikor a Han Solo jellegzetes kockái váltak láthatatlanná, szóval a fáziskésést még bele lehet magyarázni.

    Valamint, Han Soloval a beszélgetés nagyon kifelé történt, tényleg, mintha megjelent volna.
    Ha valóban belső beszélgetés lett volna a cél, én Abrams helyében úgy oldottam volna meg, hogy egy ilyen víziót illusztráltam volna, vagy flashback-et, konkrét visszaemlékezést pl. a Starkiller hídján (és nem a jelenben, a Halálcsillagon)

    1 órával korábban, Darth Cupsy írta:

    ellenkező esetben miért ne próbálkozott volna már ezzel korábban is?

    mert tudta, hogy ez a mutatvány az életébe kerül, Rey pedig nem állt még teljesen készen, mint jedi. :)  
    Egyébként azt is el tudom képzelni (bár ezt már nehezebben), hogy Luke keze van a dologban... a 8. rész végén úgy köszönt el, hogy: "Még találkozunk, kölyök!", a 9. részben pedig azt mondta Han Solo, hogy: "Szevasz kölyök!" :) 

  4. Elfogadom, hogy Ben lelkiismeretének kivetülése, azonban nem hiszem, hogy ez csak halucináció. Mi van akkor, ha Leia az utolsó áleterejét felhasználva nem csak elérte a fiát, hanem még arra is volt ereje, hogy kicsit turkáljon Ben fejében, ezzel előcsalogatva egy emléket, akár még manifesztálva is?
    Arra gondolok, hogy Leia tudta a 7. részben is, hogy Luke csak egy jedi mester, de Han Solo pedig az apja. Valamint, ez meg is magyarázná, hogy miért halt volna bele a mutatványba (mint ahogy Luke is).. És azt is megmagyarázza számomra, hogy Palpatine miért mondja a következő jelenetben közvetlenül, hogy Alderan hercegnője szabotálta a tervét.. :) 

  5. 2019. 04. 26. - 14:29, Donát írta:

    Egy kósza gondolat, bár korábban már mások is említették itt. A VII-ben mondja Kylo, hogy

    Show me again - the power of the darkness. (...) Show me grandfather - and I will finish, what you started. 

    Image result for darth vader helmet episode 7

     

    Szóval arra gondoltam, hogy, mi van, ha Kylo végig Palpatine-nal kommunikál, de azt hiszi, hogy Vaderrel? Elvégre honnan tudhatná, milyen volt Vader eredeti hangja? Lehet, hogy Palpatine végig beszélt hozzá és manipulálta a sisakon keresztül, és Kylo abban a hiszemben volt, hogy a nagyapjától fogad el tanácsokat? Ugye az is fura volt, hogy Kylo a nagyapjához imádkozik, miközben ő a végén jó útra tért. Persze lehet, hogy ebben Kylo saját önnön szkepticizmusa miatt nem hisz, de érdekesebb lenne, ha azért gondolná, hogy a nagypapi valójában még mindig gonosz, mert Palpatine a sisakon keresztül "Vader képében" manipulálná őt.

    Ez megmagyarázná, Ben Solo miért is tért át a sötét oldalra... Mert pusztán Snoke szerintem önmagában kevés, főleg, hogy semmit sem tudunk róla. :)
    Viszont Palpatine az igazi manipulátor, és el tudnám fogadni, ha ő ébresztett volna sötét gondolatokat Ben Soloban :)

    • Tetszik 2
  6. Nemrégiben úgy olvastam, az EP9 utalni fog valamennyi korábbi epizódra is. Mi van akkor, ha Snoke olyan régi karakter, hogy pont ezért lesz kifejtve az EP9-ben? Azt tudjuk, hogy látta a Birodalom felemelkedését és bukását, de azt nem, hogy ezzel Snoke-nak mi is a szerepe. Szerintem, valamilyen formában éppen ezért kell, hogy utaljanak rá. Mert az EP9-ben sok mindent el kell varrni, hogy ne csak egy trilógia záró epizódja legyen, de összefogja az addigra mind a 9 részt egy keretes szerkezetté.

  7. Kicsit túlgondoltam Snoke jelenetét, de:

    Mi van akkor, ha nem csak Luke volt képes a fizikai manifesztációra, hanem Snoke már eleve azt csinálta az egész 8. rész alatt?

    Mert annyira tartott Kylo Ren gyengeségétől, Luke visszatérésétől, hogy nem is az igazi Snoke volt a teremben, hanem csak a kivetülése? :D

    És igy Snoke még bölcsebb lehetne, szerepe szerint megmaradna a háttérből irányitó bábnak, aki a 7. részben is volt..

    (Persze, tudom, nem igy van, de Luke jelenete után már semmin nem lepődünk meg)

×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.