Ugrás a kommentre

1valaki

Fórumtag
  • Összes hozzászólás:

    86
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

Hozzászólások

  1. 50 perccel korábban, Dzséjt írta:

    Na, én is hazaértem, de eléggé fáradt vagyok, szóval most csak egy gyors véleményezés a tegnapi moziról.

    A látványvilág első osztályú, ez a film csodálatos és sokszor elég érdekes, egyedi képekkel tud mesélni. A színészek jók, a folytatásban azok is jobbak voltak, akikkel az első résznél nem voltam maradéktalanul elégedett, gondolok itt Timothée Chalametre (Paul) és Rebecca Fergusonra (Jessica) - utóbbi nagyon kellemes megelepetés volt, mert végre azt a Jessicák játszotta, akit a könyvek alapján elképzeltem. Bár a szinkron csapnivaló volt (eskü vártam, hogy mikor fogja azt mondani Stilgar, hogy "nem szabad fullba nyomni a kretént"). Összességében, a könyvtől elvonatkoztatva azt tudom mondani, hogy ez egy nagyon szépen megrendezett és jó film, amit tényleg érdemes moziba megnézni. A tempója lassú, de egyáltalán nem unalmas.

    Ugyanakkor vannak nagy hangsúlyt kapott momentumok, amik aztán sehová sem vezetnek, illetve, ha már a könyvet is figyelembe veszem, akkor vannak olyan változtatások, amiken már vagy túl tud jutni az ember, vagy nem. Én többségében túllépek rajtuk, bár csak jó indulattal, mert ha egységben nézem a két filmet, akkor már rácsapnék a rendező kezére.

      Spoiler elrejtése

    Gondolok itt arra, hogy Tufir köddé vált, pedig az első részben elég markánsan jelen volt, illetve arra, hogy bár Villeneuve azt mondta, lesz értelme annak, hogy Kynes nő lett, a folytatásban már annyi minimum sem derült ki róla, hogy Chani az ő lánya.

    Illetve ott a film vége ami... Nos, egyelőre ez Schröndiger Befejezése a számomra, amíg nem tudom meg, mit akar ezzel kezdeni Villeneuve, a befejezés számomra lehet jó és csapnivaló is. Ha valami értelmes dolgot tudnak kihozni belőle, akkor oké, bár ismerve a folytatást, eléggé kételkedem ebben. A Dűne Messiásába nagyon bele kell nyúlni ahhoz, hogy ez a filmbefejezés passzoljon hozzá. Ha csak mindez nem egy üres, súlytalan lufi.

     

    Ja, ls a kegfontosabb, ami nélkül ez a film és az előzménye is retrospektív értékelhetetlen lett volna:

      Spoiler elrejtése

    Gurney visszakapta a balliszetjét, a világ rendje helyreállt! :D 

     

    Ó, volt egyszer egy dalos! – mondta Duncan. – Meg tudott volna ölni benneteket éneklés közben, és még egy hangot sem tévesztett volna!Ezt 5000 évvel a halála után mondta Duncan Idaho,amikor visszanyerte emlékeit a Giedi Prime világán egy Harkonnen nem-gömbben.Nem kellene attól tartanod,hogy a Düne további részei nem érik el azt a szintet amit te felálltottál neki az elsö rész olvasása után.Elindultál ezen az ösvényen,menj végig rajta,megéri.II.Leto Atreides istencsászár is elindult az Arany Ösvényen,azzal a különbséggel,hogy nem egyedül tette meg az utat,hanem az egész impériumot végig hajtotta rajta.

    • Zavaros 2
  2. 1 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

    Favreu teóriázott arról, hogy gondolkodnak az ep9 utáni dolgokon is. Mivel készülőfélben van egy ep9 után játszódó film, így ez szerintem nem meglepő. Valamilyen szinten össze kell hangolni a fejlesztéseket. Bár időben kicsit az messzinek tűnik, és talán korai lenne itt megalapozni egy ST utáni sztorit, amikor azért még magára az ST-re is ráfér némi alapozás. De persze ez is egy elehtőség. Ugyanakkor szerintem ezeknek a sorozatoknak a legfontosabb dolga most az OT és az ST összekötése.

     

    Más: mint kiderült, Ahsoka azért hagyta abba Sabine tanítását, mert félt, hogy Lady Wren az Ezer Könnyek Éjszakája után rossz motivációval tanul Jedinek. És az is kiderült, hogy a Mandalore tükörré bombázása a polgárháború végén volt, vagyis az endori és/vagy a jakkui csata idején (mivel Filoniék a Rebels-ben és ebben a sorozatban is az endori csatát jelölték meg a háború befejezéseként, így én arra tippelek, hogy ők az endori csata előttre teszik eme tragikus eseményt). Vagyis akkor Ahsoka már a polgárháború alatt elkezdte Jedinek képezni Sabine-t. Lehet ezért nem tért vissza Ahsoka a lázadáshoz a Rebels eseményeit követően, mert elment Lothalra, és ott is maradt Sabine-nal? Mert ugye Sabine-t oda kötötte az, hogy azt hitte, Ezra arra kérte, segítsen megvédeni a bolygót a Birodalom bosszújától. Ahsoka pedig, mint Ezra lekötelezettje (a fiú csak az életét mentette meg), csatlakozhatott ehhez a "védelemhez", s egyúttal elkezdte tanítani Sabine-t.

    Ha én Filoni helyében lennék,ugy kezdtem volna a sorozatot,hogy Lady Tano visszatér a Malachorra  a Világok közti világból.De nyilván a szivlapátozásra megérett Disney ebbe nem egyezett volna bele,mert limitált sorozatot terveztek belőle.Félő,hogy tartani fogják magukat ehhez az elgondoláshoz.

    • Nem értek egyet 1
    • Vicces 3
  3. 1 órával korábban, Bence1997 írta:

    A Bad Batch 2. évadát is csak akkor jelentették be, amikor az utolsó két rész volt hátra. Szóval ráérnek még, pláne, hogy leghamarabb 25 végén fog jönni - és ezt optimistán tippelem - de az is lehet, amit Ody ír: a Skeleton-Mando után jön a Filoni film.

    És most éppen az utolsó két rész van hátra.

  4. 12 perccel korábban, Dzséjt írta:

    Ahsoka és Sabine kapcsolata, mint mester és tanítvány, még felfedezésre vár, és a sok kérdés közül ezt lenne a jó szerintem elsőként megválaszolni.

    Nem tartom valószinünek,hogy az Ahsoka sorozat keretein belül megtudjuk.Ez csak megérzés részemről,tényekkel alátámasztani nem tudom.A legkézenfekvöbbnek azt tartom,hogy Lady Tano multjával,kezdve onnan hogy valamilyen módon elhagyja a Malachort,a Tales of the Jedi következő évadában,vagy évadjaiban fogunk megismerkedni.

  5. 7 órával ezelőtt, Bomarr írta:

    Igen, a retcon például az lenne ha kiderülne hogy nincs és a jövőben sem lesz Első Rend.

    Azonnal felkeltené az érdeklődésemet hosszu távon a Star Wars.Mert most csak Lady Tano és a Rebels szereplők miatt nézem.Ha ők nem lennének nem jellene meg a kijelzőimen a messzi-messzi galaxis.

  6. 1 órával ezelőtt, Bomarr írta:

    A térkép-gömb jelentően megsérült de nem veszett oda teljesen. Akár az is elég lehet ha néhány hiányzó részletet pótolnak Ahsoka keze alapján és helyreálltják vagy elkészitik a térkép hibátlan mását.

    Szerény véleményem szerint a Világok közti világot fogják használni a fallen jedik követésére.De a legvalószinübbnek azt tartom,hogy Trawn admirálist visszahozzák és vérbe boritják az ismert galaxist.Ebben az esetben pedig nem kell a fallen jediket követni.

  7. 1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

    Rövid hajjal is tetszetős. :) Sabine egyébként érdekes, mintha pár jelenetben Erőhasználóként próbálna érvényesülni.

    Különösen akkor érdekes amikor mesternek szólitja Ahsokát.

    • Tetszik 1
  8. 20 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

    Mint Dookuról, Padméról, Qui-Gonról, Kananről, Ezráról, Ahsokáról? Ezek mind olyan karakterek, akik nagy dolgokat vittek végre, aztán a későbbi filmekben szó sem esik róluk, vagy csak érintőlegesen. Az, hogy Gideonról még nem hallottunk abban a kevés műben, ami a Mandi után játszódik, semmit sem jelent. A sorozat után kijöhet 50 mű, amiben meg vígan benne lehet. Ahsokáról sem hallottunk a TCW kezdetekor, és Kananről sem a Rebels indulásakor a későbbi művekben, most meg már mozifilmben is hallhattuk a hangjukat. Dooku meg kitörte a klónok háborúját, ami csak egy galaktikus csetepaté volt, mégis, az ep3 után csupán hat könyvben, egy játékban és egy képregényben említik meg.

    Ha valamire már rá kellett volna jönni az ep1 óta eltelt nem csekély 21 évben, az az, hogy attól, hogy valakiről még nem hallottunk az adott történethez képest később játszódó sztoriban, az nem jelenti azt, hogy nem tehetett semmi jelentőset.

    Nagyszerü észrevétel.Leegyszerüsitve sokan azt nem érik fel ésszel,hogy ujonann létrehozott karakterröl azért nem hallottak a multban,mert akkor még a készitök nem találták ki.Egy fél példa igaz ezek nem uj karakterek:A birodalom visszavágban Yoda és Artu miért nem ismerik fel egymást.És erröl oldalakon keresztül elmélkednek,hogy hogyan lehetséges ez hiszen a köztársaság idején akár még napi szinten is találkoztak,ismerték egymást.De az hogy a köztársasági idöket 20 évvel késöbb forgatták le,a multat irták meg késöbb nem jut az eszükbe.De el sem fogadják a tényeket magyarázatnak.

    • Tetszik 2
  9. 3 perccel korábban, Dzséjt írta:

    Ja, vannak, ezért használod kétszer is azt, hogy "tételezzük fel". Itt nincsenek tények. Nem tudni, hány éves Satine, nem tudni, hány éves Bo-Katan, azt sem, hány év van köztük. Az animációs sorozat sem ad támpontot, Bo-Katan a TCW-ben lehet 20 de akár 30 is. Arról nem is beszélve, hogy egy dolog a kor, az meg egy másik, hogy nem mindenki néz ki annyinak, amennyi valójában. És ez a valóságra is igaz, akkor pláne igaz lehet egy mesevilágban. Szóval kár ezen rugózni, ahogy már kár volt akkor is, amikor ugyanezen csámcsogtak Bail Organa és Obi-Wan esetében. Bail 19 évvel a 66-os után sem néz ki sokkal öregebbnek, Ben meg úgy megvénült ugyanaz alatt az idő alatt, hogy ihaj.

    Nos amennyiben elfogadod ténynek hogy Obi-Wan YE-57-ben született akkor az elméletem megáll és Bo-Katan már le is dolgozhatta a 40 évet és nyugdijaskoru.Ha nem fogadod el a tényt amihez a feltételezéseket társitottam,tölem akár át is irhatod a kánont.

  10. 19 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

    Honnan veszik, hogy egyidősek, amikor nincs sehol semmi információ arról, hogy Bo-Katan mikor született? Ugyanilyen alapon Anakinnal is lehet egyidős.

    Nem veszik sehonnan,feltételezik.A tényekre kell alapozni mert vannak és számolni kell egy kicsit.Tudjuk a TCW-böl amikor megismerkedtünk Mandalorral,hogy Obi-Wan Kenobi ifjuságuk hajnalán megfürészelte Satine Kryzet.Tombolt az égig érö szerelem.Tételezzük fel hogy Obi-Wan 5 évvel idösebb mint Satine,ez még optimális is lehet.Bo-Katan tételezzük fel öt évvel fiatalabb mint növére Satine,ez is optimális lehet.Most valaki kideriti hány éves volt Obi-Wan halálakor az elsö halálcsillag pusztulásának az évében,elméletileg tudjuk hogy melyik évben járunk most,és igy 10 százalékos türéssel akár meg is határozhatjuk Bo-Katan Kryze életkorát.

  11. 2 órával ezelőtt, caseyjones írta:

     

    Bár egy Gyűrűk Ura talán még felnőtt fejjel is nehezebb olvasmány lehet, mint egy Zahn-féle SW-regény. 

    Asimov Alapitványa nehéz olvasmány.A düne 4.,5.,6. része lehet nehezebb olvasmány.De A gyűrük ura alulról sem súrolja a nehéz olvasmány fogalmát,még akkor sem ha legjobb esetben is egy közepes SW-regénnyel próbáljuk versenyeztetni "nehézség" szempontjából.

    • Nem értek egyet 1
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.