Ugrás a kommentre

Annsia

Fórumtag
  • Összes hozzászólás:

    3
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

Hozzászólások

  1. 2021. 11. 10. - 13:56, Whill írta:

    Egy másik topicban felmerült vita kapcsán egy kis kritikával illetném a kánon könyveket, amit sajnos még mindig nem sikerült hét év alatt megoldani. Még pedig az, hogy még mindig nem igazán vannak olyan könyvek, amiket jó szívvel tudnék ajánlani egy kezdő olvasónak, aki a filmeken kívül nem találkozott még Star Wars-tartalommal. A Legends-ben ott volt a Thrawn-trilógia, A Megtévesztés Leple, Luceno Vader-könyvei, Kenobi, Darth Maul: Vadászó Árnyék és még jó pár Luke/Han/Leia könyv, amit egy új olvasó felkaphatott, és rögtön bevonódhatott ebbe a világba. Chuck Wendig Utóhatás-könyvei valószínűleg ezt az űrt akarták betölteni, és ha azt akarom, hogy az illető soha többé ne olvasson SW-t, sőt, még a Libri SW részlegét is undorodva kerülje el minden egyes alkalommal, akkor tudom neki ajánlani. Na de nézzük meg, hogy mi is a baj a könyvekkel, és miért nem ajánlanám kezdőknek:

     

    High Republic - Ez nagyon zsákbamacska, akár jól is elsülhet, de a sok ismeretlen szereplő elriaszthat egy kezdő olvasót. A Light of the Jedi nagyon jó, de ha én most kezdenék SW-t olvasni, szívesebben olvasnék olyan karakterekről, akiket ismerek.

    Thrawn: Chiss Birodalom - Zseniális könyvek, de nagyon tömények lehetnek valakinek, aki most ismerkedik a SW-vel. Ráadásul itt is fennáll az ismeretlen helyszínek és karakterek problémája.

    Új Thrawn-trilógia: Szintén egy olyan karakterről szól, aki a törzstábornak sokat jelent, de egy új olvasónak nem biztos, hogy érdekes. Talán majd az új sorozatok után. :)

    A Jedik Örököse - Luke miatt jó döntés lehetne, a története sem rossz, de borzasztó YA-stílusban íródott, és az E/1-es elbeszélés is zavaró.

    Vérvonal - Az egyik legjobb kánon könyv, ismerős szereplőkkel, viszont a politikán és a nyomozáson kívül nem sok minden történik benne.

    Alphabet Osztag - Iszonyatosan tömény, bejöhet olyanoknak, akik szeretik az SW harcászati, technikai oldalát, de egy átlag olvasót elriaszthat.

    A Végső Dobás - Han és Lando miatt vonzó lehet, de egy borzalmasan megírt, az időben logikátlan oda-vissza ugrásokkal terhelt könyv.

     

    Maradtak ezek:

    Sith Nagyurak, Mester és Tanítványa: ezek azok, amik karakterek, történet, próza szempontjából kiválóak, és egy új olvasót is érdekelhetnek.

    Tarkin: Jó könyv, de átlagnézők számára ő is egy huszadrangú mellékszereplő, és Luceno zsenialitása ebben a könyvben sajnos nem nyilvánul meg különösebben.

    Új Hajnal: Ha valaki szereti a Rebelst, annak tökéletes.

     

    Ezek után egy jó stratégia lehetne a Disney/Lucasfilm/Del Rey részéről, ha kiadnának néhány könyvet ismertebb és kedvelt karakterek főszereplésével (Luke, Leia, Han, Obi-Wan, Anakin, Yoda, Qui-Gon, stb.). Kell, hogy legyenek olyan központi, nagy volumenű, ugyanakkor bárki által könnyen emészthető művek, mint a régi Thrawn-trilógia, a Kenobi vagy a Sötét Nagyúr, mert különben az SW könyves szubkultúra hanyatlása folytatódik.

    Ez tök jó kis összefoglalàs volt,köszi érte.  Én annyi tudàssal ami a filmekben és  a Mandalorianban volt elkezdtem olvasni random Thrawn-trilógiàt( az újat) és nekem pont jobban bejött egy ismeretlen katakter..végre..nem mindenki Skywalker. Amilyen hajót vagy droidot nem tudtam hogy néz ki arra rágugliztam.  :)

    Az már csak hab a tortán hogy maga Thrawn is baromi érdekes karakter és Zahn nagyon jól ír. Innen bepótoltam az animációs sorozatokat és minden Thrawn kötetet megvettem.   Most követem  a Chiss birodalmat is :)

    illetve így fórumon próbálom belőni mi az amit még tutira el fogok olvasni.

    • Nagyon tetszik 2
    • Tetszik 6
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.