Jump to content

Plokoom

Fórumtag
 • Content count

  115
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Plokoom

 1. Nekem szinte egyik mondat sem tetszett, csak a feliratok. (Tudom, hogy megszállott dolog ennyire kielemezni, de ezért ti talán nem köveztek meg. ) - Hát ez nem lesz könnyű. Na jó, ez rendben van. - Régebben ez könnyebben ment. Ez már béna. Szerintem az "ez" sem kell, amúgy meg sikerült szóismétlést produkálni. - A franc! Ezt egy kicsit elnéztem. Ez nyugodtan lehetett volna tükörfordítás is. - Mozgás! Gyorsan! Oké. - Tényleg tanár vagy? Itt a "tényleg" olyan jelentést ad a szituációnak, amit az eredeti változatban nem éreztem. - Rééészben. Ez pedig a mélypont. A poén gyakorlatilag teljesen elvész. A "részidőben" nekem sem tetszik, sem a "részmunkában" meg hasonló bénaságok. A "másodállásban" esetén már működne a poén, de a jelentést figyelembe véve nem igazán jó. Én "félállásban" párti vagyok. Hangok tekintetében nálam csak Shia szinkronja gyenge, de az nagyon. Drukkolok, hogy legyen egy jó dramaturg/szinkronrendező - mindegy, hogy hívják, csak tartsa kézben a projektet.
 2. Igen! Tudtam! Biztos voltam benne, hogy elszúrják a magyar szöveget! Miért olyan nehéz három sort normálisan lefordítani és elmondatni?
 3. Komolyan mondom, nem értem ezeket. Az, hogy három katona felrobban a kép közepén, nem különösebben viseli meg az amcsi gyerekek lelki világát, de ha valakinek a kezében puskát látnak, az annál inkább... Azt egyébként megértem, hogy úgy gondolták, a nemzetközi közönséget irritálná a premier plán amerikai zászló (a reakciók igazolták is), az viszont érdekes, hogy az USA-ra épp ennek ellenkezőjét feltételezik, nevezetesen, hogy a nemzeti lobogó felvillantása jó marketingfogás. Nyilván így is van. Donát: Ha nincs benne a zászló, akkor a fegyverek sem.
 4. Bocs Donát, azt hittem, másra gondolsz. Ráadásul azok az amerikaiak nem is annyira amerikaiak - aki látott már képeket, tudja, mire gondolok -, úgyhogy annak a zászlónak még halvány jelentősége is lehet. Azt nem gondolom, hogy központi szereplő lesz, bár amikor először láttam, hirtelen "kedvenc" német származású rendezőm jutott eszembe... MissKarrde, kíváncsai várom, látod-e.
 5. Akik már komcsik. Szóljon, aki moziban látja a trailert!
 6. De hát miért lenne más? Az Indy-filmeknél mindig ő volt, vagy nem? Ráadásul mai napig szinkronizál. Én harmadjára úgy néztem a trailert, hogy Csernák hangját képzeltem hozzá.
 7. Sziasztok! Ha valaki megtudja, melyik film előtt vetítik nálunk, szóljon!
 8. Itt olvashatsz vele egy remek kis interjút. Igaz, már három évvel ezelőtti, de azért megismerhető belőle Gábor munkája: interjú Amúgy boldog új évet mindenkinek! Örülök, hogy él és virul a Saga-hívek tábora!
 9. Én is úgy gondolnám, hogy ez a kis filmrészlet semmi újdonságot nem jelent az olvasóknak, de rámcáfol, hogy ők maguk írják meg nekünk, hogy felbukkant a neten ez az "érdekes" video. Sőt még azután is kaptunk ilyen figyelemfelhívó levelet, hogy már rég felkerült a hír. Egyébként tényleg kuriózum, és bár egyetértek vele, hogy nincs helye a filmben, nagyon kedvelem ezt a jelenetet. Atlas pedig valószínűleg azért ugrott a témára, mert a két szereplő közül az egyik (sajnos nem az, hanem a másik ) hamarosan nálunk vendégeskedik.
 10. Persze ezt nem úgy kell érteni, hogy ebből kijönne 200 órányi film, hiszen egy-egy jelenetet akár tucatszor is felvesznek, olykor három különböző kameraállásból. Sansweet válasza egyébként az volt, hogy 200 órányi kékhátteres felvételt végignézni kb olyan szenvedés, mint egymás után 200-szor megnézni a Holiday Specialt.
 11. Szerintem is magától értetődő lenne, hogy a 95-ös THX-es verziót pakolják fel. A 4:3-at valóban csúnyán benéztem. Azt írták, nem lesz anamorphic widescreen, ezért azt hittem, az LFL arra vetemedik, hogy pan&scan formában adja ki a filmeket (már a feltételezés is sértő volt rájuk nézve ). Szóval widescreen lesz, csak nem anamorphic. Így csak a szélesvásznú tévések szívnak. Gyakorlatilag a szélesvásznú kép egy 4:3-as képbe lesz beágyazva, mint a műsoros videokazettákon. Akárhogy nézzük, ez gagyi. Nincs egyetlen olyan DVD-lemezem sem, ami szélesvásznú, de nem anamorphikus, és zoomolni kell rá. A puritánságot pedig direkt nem kritizáltam. Amíg a retro hangulat része, addig rendben van, de azért egy bizonyos színtű igényességet elvárhatunk. yodamester: Lehet, hogy Lucas az eredeti változatokat workprintnek tekinti, de bizonyos filmek esetében a workprint is kincsnek számít. A klasszikus trilógia ilyen, de kuriózumként még az Ep1 újravágás előtti változatát is szívesen birtokolnám. Sőt, rajongók anno reklamáltak Sansweetnél, hogy miért nem teszik elérhetővé az Ep2 200 órányi nyersfelvételeit.
 12. Mármint csinálni egy szavazást arról, hogy melyik a legjobb SW-film?
 13. Bizony, vannak emberek, akik csak ígérik-ígérik, hogy írnak majd kritikát, aztán csak nem tartják meg. (Természetesen Donátot nem ide sorolom. )
 14. Nekem is első pillanattól kezdve a Hook témáját idézi az Across the Stars. A Hook zenéje jó, a film viszont - szerintem - az egyik leggyengébb Spielberg-alkotás.
 15. A HP3 zenéje szerintem is kiemelkedően jó, bár még csak a filmben volt alkalmam hallani. Szerencsés egybeesés - bár biztos nem véletlen -, hogy a film is nagyon rendben van. De anno a moziban az egyik legkellemesebb meglepetés mindenképp Williams zenéje volt. Amikor már hajlamos voltam azt hinni, hogy a mester megfáradt, akkor előállt egy fantasztikusan friss, színes és hangulatos munkával. Érdekes ellenpélda a HP2 zenéje, ami nálam szintén olyan, mint a hozzá tartozó film: igen gyengécske. Ha jól tudom, ezt csak részben jegyzi Williams, de azt minden bizonnyal az ő rovására kell írni, hogy lépten-nyomon az Ep2 témáit hallottam ki a HP2 zenéjéből. Szerintem ezt a filmet csak ki akarta pipálni, a színvonalasabb harmadik rész viszont, úgy érzem, visszahozta az alkotókedvét.
 16. Sajnálom, hogy előbb el kellet jönnöm szombaton. A Sötét Oldal 2 első 5 percét még láttam, remélem, hogy a többit pótolni tudom a júniusi Átjáró Fesztiválon (ha jól értettem, ott is lemegy majd). Elhangzott, hogy mikor lesz a következő klubnap?
 17. A filmnézést meg majd DVD-ről pótlom...
 18. Sajnos én is hasonló eset vagyok, mint Atlas, csak nekem nem az FTC-pályán (hajrá Fradi!), hanem családi ünepplésen kell lennem, úgyhogy egykor el kell jönnöm a klubnapról. De addig ott leszek, hiszen ott a helyem.
 19. Utólag digitális radiátorokat helyeznek el a Halálcsillag folyosóin, hogy ne fázzon a legénység? Tudtam, hogy Lucas előbb-utóbb mindenre gondol!
 20. Ha előfordul ez a méltánytalanság, akkor együtt megrendeljük.
 21. Na, megjött a válasz a szkeptikusoknak: igenis lesz DVD-n eredeti változat. És véleményem szerint ez így van rendjén. Nekem is a legutolsó változat az "igazi", de az eredeti verzió a Star Wars-történelem része, másfél évtizedig AZ volt a trilógia, ezért nagyon is helyénvaló, hogy megőrizzük az utókornak. Én nem veszem meg az összes matricásalbumot, de a filmek valamennyi változatából szeretnék egy példányt a polcomon, mert ezeknek az alkotásoknak egyedi történetük van, és a filmtörténetnek ezt a fejezetét csak egy teljes kollekció (eredeti és felújított) meséli el. Alig várom, hogy megjelenjen! És ugyanazok, akik eddig azt mondták, milyen szemét Lucas, hogy az eredetit nem adja ki, most azt fogják mondani, milyen szemét, hogy megveteti velük. Meglátjátok.
 22. Oké, ha elkészül, szerintem szívesen felrakjuk azt is.
 23. Sziasztok! Egyik olvasónk érdeklődött a Knight féle premier videó iránt, úgyhogy ide irányítottam, ebbe a topicba, mondván, biztos lesz valaki olyan kedves, hogy feltölti számára. Atlas: Ha neked megvan, és van kedved feltölteni a starwars.hu multimédia szekciójába, az sem lenne rossz megoldás. Gondolom, Knightnak nem lenne ellene kifogása.
 24. Megvolt az eligazítás, csak ti utólag találkoztatok vele. Először hírnek raktam fel a dolgot, csak amikor láttam, hogy Obi1 bemásolta az egyik linket, mellé tettem a másikat is, hátha valaki lemaradt róla. Elnézést a szűkszavúságért!
 25. Még több ugyanabból: http://middlekingdomstories.blog-city.com/...y_subtitles.htm
×
×
 • Create New...

Important Information