Jump to content

Premier Videó


Recommended Posts

Hogy milyen volt? Beszúrom az akkori élménybeszámolómat, az a leghitelesebb :P

 

"Körülbelül 21.20-ra érkeztem meg a Dunaplázába a haverommal és az ő apukájával. Amikor megérkeztem a mozi elé: döbbenet. ENNYI STAR WARS RAJONGÓ??? :P Hiába, kétezer ember, az kétezer ember. A hangulat fantasztikus volt, megadta az alapokat a filmhez. Minden falon 5 hivatalos plakát, min. két tévén Star wars végestelen végig, árusok (hadd jegyezzem meg, mert poén: kérdeztem a büfénél,hogy van-e Star wars menü, amihez adnak hivatalos posztert, mondja a nő, persze, van, ránézek: 12900Ft. Mondom: Ez mi? Ez a poszter ára??? Nem - mondja - adunk hozzá DVD-t, meg... De nekem csak poszter kellene, meg pop-corn/no nem a filmre/. Hát olyan nincs :D)

Szóval a hangulat parádés volt, mindent ütött. Találkozhattam a fórumosokkal is, bár sajna Jedi master Yodát, Obi1-t és Bubát nem találtam sehol, de Odyval, Tibivel, Plokkal, Tureggával, Darth Metróval, B'ommarral, Llew-vel, Hadmikkal és persze a haveromal együtt vártuk a filmet, ami nagyon jó érzés volt. Az ingyenes vetítéseken sokan voltak, én addig "üzérkedtem" meg néhány filmbe bekukkantottam. Aztán eljött a tizenegy óra, mi meg, a fent említett társaság :D, átvonultunk a kilences "indesit" terem elé, és láttuk, hogy mindenki alig bír magával - köztük én is. Aztán beültünk a tök hideg terembe. És ami ott történt... az már legenda...

Az emberek szivárogtak, a szívem a torkom környékén doboghatott. Nem elég, hogy reszkettem az idegességtől, még a hideg is befolyásolt. Kinéztem magamnak, hogy hova ül Tibi, Plok és a többiek, már akit láttam, aztán már csak átadtam magam a vászon mellől szóló zenének... egyelőre kép nélkül. Természetesen a film késett, bár ez várható volt, de azok a percek örökké valóságnak tűntek. Mert azok is voltak. Egy másik dimenzióban: a Star wars dimenziójában. Aztán végre elkezdődött a vetítés. Először az első rész trailere - pocsék szinkron, jeee :P - aztán a második részé - "klónokat !tenyésztenek ki!" :P - majd a "pánik" című kis film, melyet nekem kín volt kivárni, amellett, hadd jegyezzem meg, hogy nem értem, minek kellett betenni, hiszen az említett nosztalgiát max pár embernél érhették el, mert hogy ők látták az EpIV ősbemutatóját... na mindegy, valahogy csak túl éltem azt a pár percet, immár Star warsra hangolódva, amit az egész addigi programnak köszönhettem. Felhangzott a fox fanfare, majd a főcím. Én meg eggyé váltam a vászonnal..."

 

Átment valami, Szisz? :)

 

Donát.

Link to comment
Share on other sites

Szavakkal nehéz visszaadni. Ott volt mindenki, aki "számít". Sőt aki nem számít, még tán az is. :? Rengeteg ember, minden zugból SW feeling áradt....hihetetlen volt. Amikor pedig már minden film előtti kínt túléltük (beszédek, trailerek, kisfilm), akkor elsötétült a terem, de még vagy fél percig nem történt semmi. Pattanásig fokozták a feszültséget, így hát nem csoda, hogy amikor berobbant a vászonra a Star Wars logó, hatalmas ujongás tört ki a nézőtéren. Én is tapsoltam. :? Felejthetetlen emlék.

Link to comment
Share on other sites

Én meg vakon és süketen éltem, mert azt sem tudtam, hogy ilyen létezik :?

Úgy érted, nem vettél előre jegyet mert nem is godoltad hogy ekkora élmény?

 

Donát!

Hát bizsergést én is éreztem másnaptól fogva, ahogy a mozi felé tartottam és a filmen végig és utána hónapokig. Most már egy pár vagyunk az SW és én szóval, azt hiszem a bizsergős ismerkedési szakasz után ez már egy magasabb szint, a szerelem teljes, csak a nászéjszakáról maradtam le. :? átaludtam.

Link to comment
Share on other sites

Épp tölti:)

 

Én ott voltam, gazdagabb lettem általa. Egy fénykarddal minimum:D Na komolyan:úgy este 11 táján kezdtem rájönni, hogy nem akarom hogy a SW végetérjen. Egészen addig semmi bajom nenm volt (na jó, de...) a körzárással, de akkor kezdett rajtam előjönni a rajongókór összes mellékhatása. Mint akinek egy darabot kitépnek a szívéből. a Pánikkal igazából semi bajom nincs, sőt, örülök neki, hogy most már nekünk is megvan ugyanaz az emlék, ami az első premierrel járt. Mintha a régi SW-rajongókkal "egyenrangúbb" lennék tőle.

Link to comment
Share on other sites

Nagyon esszenciális ez a videó... ahogy belenézek rögtön felidéződik az a hihetetlen hangulat, ami akkor az egész teremben vibrált; az a "itt ülünk az utolsó SW film bemutatóján" hangulat, amit sose fogunk elfelejteni és amihez már örökre hozáfog tartozni az elötte lévő feszült várakozás Tureggával, Lenci-vel és Ody-val (és persze Knight-al, aki volt olyan rendes, hogy elvitt a Moszkva térig! :?). A végfelé talán már minden ötödik percben az óránkat néztük és közben egyfajta imaként mormogtuk: "jó lesz ez!" "nagyon jó lesz ez!" :? (többek között itt találkoztam először Plok-al és Tibur-ral is... remélem nem utoljára :?)

Link to comment
Share on other sites

Néha kimentünk a parkolóház erkélyére levegőzni. :? Emlékszem Lew egy eredeti ROTS kapucnis felsőben virított, amit az sw.com-ról rendelt. Ahogy közeledett az éjjfél egyre nehezebb lett a várakozás, mindenkin eluralkodott az izgalom. Rengeteg ember volt ott...el is mondta a mozi góré a film előtt, hogy magyarországon még soha nem voltak ennyien éjjféli premier vetítésen. Minden terem tele volt.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Hát ezen tényleg nehezen lehettem volna rajta :D:P

 

Egyébként most tényleg, rajtam is átjött a hangulat... amikor egyemberként kiáltottunk fel, és amikor megfagyott bennem a levegő a két Jedi-vadász érkeztével... életem legszebb másodpercei. Ekkora, és ilyen katarzist Windu kézlevágásánál éreztem, de csak ott Pesten, abban a moziban. Elképesztő volt...

 

Donát.

Link to comment
Share on other sites

Hát én is (azt meg főleg, hogy kimaradtam az első két rész várakozásából.)

 

Donát.

Szép hat év volt. Egyre emelkedett a várakozás hőfoka, ahogy közeledtünk az EPIII-hoz (hisz mindenki ezt várta a legjobban).

 

Egyébként nagy szomorúságot éreztem, miután vége lett a premier vetítésnek. A végefőcím zenéje is nosztalgikus volt, és tudtam, hogy egy korszak lezárult. Felejthetetlen volt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information