Jump to content

Szafina

Fórumtag
 • Content count

  162
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Szafina

 1. Én néha a kviddicses részeknél lapoznék... De persze, ez nem azt jelenti, hogy kínszenvedés végigolvasni azokat a részeket, csak általában Rowling mindig akkor iktatja be őket, amikor egy másik dolog alakulására sokkal inkább kíváncsibb lennék
 2. Én is mindig mondom a húgomnak (aki mellesleg már nem középiskolás), hogy olvasson bele a Potter-könyvekbe, de eddig még nem állt kötélnek. Pedig ezek tényleg letehetetlen könyvek. Az én ismerőseim közül sokan mondták, hogy őket nem izgatják a fantasy-történetek, de eddig amelyikük elkezdte, az rögtön megszerette a sztorit Én azt hallottam, hogy sokan azért teszik le a Bölcsek kövét az első pár oldal után, mert untatja őket a sok magyarázkodás a varázsvilággal, Harry múltjával kapcsolatban. Pedig szerintem azért nem olyan tömény az a magyarázat, amit Rowling nyújt nekünk, tényleg csak annyit ír le, amennyi szükséges, a többi részletet meg menet közben úgyis megismerjük. Oké, vannak bennük olyan epizódok, amelyek kicsit (de nem túlságosan) unalmasak, de hát melyik könyvben nincsenek? Szerintem a jó cselekmény és a humor kitűnően elensúlyozza ezt. A vaskos kötetek miatt tényleg nem kell aggódni, mert az ember csak úgy falja az oldalakat.
 3. Most már teljesen biztos, hogy nálunk a Félvér herceg bemutatója november 28-án lesz. De mikor lesz már végre teaser trailer?
 4. Hát, nekem az Ord Mantell a könyvből ismerős. Ott pontosan úgy szerepel a mondat, hogy: "Az a fejvadász, akivel összefutottunk az Ord Mantellen, megváltoztatta az elhatározásomat". Persze, nekem az 1980-as kiadású van meg, abban még így volt. Szerintem ez a jelenet sokkal árnyaltabb a könyvben. Ott Han krokodilkönnyeket emleget, meg az egész párbeszéd arra éleződik ki, hogy mindketten hidegnek tartják egymást. Ja, és ott Leia zárja le a vitát nagyon epésen.
 5. Spoiler! --Kattints a megjelenítéshez-- Nem derül ki egyértelműen, de ha szarvassá tudott változni, akkor logikus, hogy az a patrónusa is. Legalábbis szerintem. De persze a patrónust befolyásolni tudja a szerelem... Amúgy erről a kérdésről ennyit írnak a wikin: The question ("James patronus is a stag and lilys a doe is that a coincidence?") mistakenly refers to James's Animagus as a stag as his Patronus, but Rowling does not correct the mistake. (This makes it unclear as to whether or not Rowling indicated that both his animagus and his Patronus took the form of a stag.) She responds 'no' and merely elaborates that Patronuses can mutate to reflect "the love of one's life...because they so often become the 'happy thought' that generates a Patronus."
 6. Spoiler! --Kattints a megjelenítéshez-- Bocsánat, félreérthető volt, amit írtam, már javítottam. Csak arra akartam rávilágítani, hogy ha James is szerelmes volt Lilybe - ami ugyebár hatással van a patrónusra is -, akkor miért nem azonos a patrónusa Pitonéval...?
 7. Spoiler! --Kattints a megjelenítéshez-- Tudom, hogy milyen patrónusuk volt csak azt nem értettem, hogy ha Piton szerelmes volt Lilybe, akkor neki is szarvas patrónusa kellett volna, hogy legyen, mint Jamesnek.De neki mégis őz... Az angol változatban a szarvasbikát stag-nek, míg Lily őzsutáját doe-nak hívják , ami a szarvas nőstényét jelenti. Úgyhogy elképzelhető, hogy Lily patrónusa valójában nem őz, hanem nőstény szarvas... Szerintem egyelőre használjuk a spoilergombot az utolsó két rész esetében.
 8. Spoiler! --Kattints a megjelenítéshez-- Az nekem se tetszett, amikor csak mentek-mendegéltek, de szerencsére egy-egy unalmasabb rész után mindig felpörgött a cselekmény. Számomra az esküvő után indult be igazán a sztori. Amikor a minisztériumi fejezetet olvastam, már tudtam, hogy Rowling most is hozni fogja a színvonalat. Sokszor úgy tűnt, hogy hőseink most aztán nyakig vannak a lekvárban, de az utolsó pillanatban mindig megmenekültek, és elkerülték Voldemortot. A Pitonos fejezet nagyon szomorú volt Csak azt nem értem, hogy ha Lily-be volt szerelmes, akkor miért nem szarvas patrónusa volt? Mert ugye James is Lily-t szerette, de neki mégis szarvas volt, nem pedig őz...? Ja, és imádtam még Hermione gyöngyös táskáját is. Nekem is kell egy olyan!!
 9. Összességében én is elégedett vagyok vele. Spoiler! --Kattints a megjelenítéshez-- Engem az sem zavart, hogy hónapokig vándoroltak, és csak a végén tértek vissza a Roxfortba. A minisztériumi, a Goric's Hollow-i, a Malfoy-kúriás meg a Gringotts-os kalandok nekem nagyon bejöttek. Az egyedüli, ami nem tetszett, az a roxforti csatás fejezet volt. A csata szerintem túlságosan rövid volt, meg volt egy-két dolog, ami nem derült ki. Pl. mi lett Umbridge-zsal, Dursley-ékkel meg hasonlók. De ezt leszámítva tényleg méltó befejezése a sorozatnak.
 10. Na gondoltam feldobhatnánk kicsit a topikot... Kinek hogy tetszett a HP7? Amikor még újdonság volt február környékén, akkor szinte csak azt hallottam, hogy 'milyen szuper, ez lett a kedvencem', mostanság meg inkább olyanokba botlok, akik jobb befejezést vártak, vagy unalmasnak tartják. Vélemények?
 11. Boldog születésnapot, Krande! És holnapra egy nagy kalappal!
 12. Hú, nagyon jó lett az új kinézet, minden elismerésem Igaz, még kicsit szoknom kell az új felületet, de majd hamar belerázódom.
 13. Akit érdekel pár hír a hatodik filmmel kapcsolatban, az itt elolvashatja őket. Ezek az információk azonban még csak pletykáknak minősülnek.
 14. Boldog szülinapot a fórumnak! Minának pedig gratula az érettségihez!
 15. Ez a házas teszt egy kicsit más jellegű, mint az előző, de érdemes kipróbálni Szintén angol nyelvű.
 16. Ez bizony sajnálatos hír Nyugodjék békében. Mina: Köszi a segítséget! Nem emlékeztem, hogy melyik billentyűt kell megnyomni ilyen esetben
 17. Örülök, hogy elkezditek ezt a részt is elemezni! Már csak azért is, mert ez volt az első Star Wars film, amit láttam, és számomra mindig ez marad az örök kedvenc
 18. Valaki nem tudja véletlenül, hogyan lehet visszaállítani a monitoron a normális betűméretet?
 19. Persze, ezeket a teszteket simán ki lehet játszani, mert mindegyik válasznál lehet tudni, hogy melyik ház tagjaira jellemzőek. Mondjuk én a Hugrabugot jelöltem be az utolsó kérdésnél, ettől függetlenül mégis a Griffendél jött ki. De végül is, a Süveg is figyelembe veszi azt, hogy melyik házba szeretnél kerülni...
 20. Egy jó kis teszt, melyből kiderül, hogy melyik házba osztanának be Némi angoltudás szükségeltetik, de nem vészes.
 21. De aztán írta, hogy ma megváltoztatták a sorrendet, így csak holnap megy szóbelizni. Mina: Sok sikert holnap!
 22. Végsősoron Rowling is ezt tette Harryvel
 23. Nocsak, Dr. House kiesett a pikszisből?
 24. Hát igen, nem lehetett neki könnyű, hogy határidőre be kellett fejeznie mindent. Mondta is abban a dokumentumfilmben, hogy most örül, mert végre nem kell határidőre dolgoznia. Arról, amit most ír, nem árult el szinte semmit, és szerintem jól is teszi. Most tényleg nyűg lehet neki, hogy Potter-folytatást várnak tőle, mert egyelőre hallani sem akar róla. Volt már rá precedens, hogy egy író már annyira nem akart írni a saját szereplőjéről, hogy inkább 'megölte' őt (pl. Agatha Christie vagy Connan Doyle). Lehet, hogy ezért kaptak szárnyra anno az olyan pletykák, hogy Harry meghal az utolsó részben?
 25. Legalábbis mostanában még biztosan nem tud elszakadni Harry Pottertől. Először azt mondta, hogy semmiképp nem írja meg az előzményeket, és lám, jótékonyságból mégiscsak írt egy novellát erről az időszakról Egy dokumentum filmben meg azt a kérdést tették fel neki, hogy megírja-e egyszer a folytatást. Látszott rajta, hogy habozik, és mondta is, hogy talán, de persze utána gyorsan leszögezte, hogy nem, semmiképp nem fogja megírni. Egyelőre egy lexikonszerűséget tervezget nagyon. Majd meglátjuk, hogy megvalósul-e
×
×
 • Create New...

Important Information