Jump to content

barnez

Fórumtag
 • Content count

  1,060
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by barnez

 1. Na láttam én is az Interstellar-t. Nolan megadta a módját... hálás dolog volt látni ezt a filmet. Most napokig a gondolataimat az Interstellar fogja uralni. Hát ez egy... 10/10es film! Mindenesetre nálam már ott van a klasszikusok között. :)

 2. Itt a javított verzió. Köszi a munkádat barnez, de azért jó lenne, ha ebből nem csinálnánk rendszert. Ha már elvállaltam a sorozat fordítását, legalább megkérdezhetted volna, hogy részemről oké a dolog, mielőtt még belevágsz a fordításba.

   

  Elnézést, ha sok bosszúságot okoztam volna ezzek. :) Ahogy az előbbiekben írtam, nem fogok rendszert csinálni belőle, egyszeri eset volt.

 3. Természetesen, már írtam neki priviben. Ez csak egyszeri akció volt a részemről, legfőbb motiválója a rokonságból egy SW rajongó kis srác. :) Ha már elkészítettem, akkor gondoltam írok ide is, illetve felteszem. De a fordító Lok és Ő minőségi munkát végez már évek óta, és ez így van jól, reméljük még sokáig élvezhetjük a munkáját. :)

 4. Találtam egy angol feliratot (Star.Wars.Rebels.S01E03.720p.WEBRiP.x264-QCF), úgy tűnik, hogy jó. Most a munkahelyemen elkészítettem látatlanban a nyersfordítást, hazamegyek, gyorsan kijavítom a hibákat, aztán este felteszem ha jó nektek. :) Vagy ha valakinek van ideje és kedve korrektúrázni, akkor közzétehetem a mostani állapotot is, hogy hamarabb kikerüljön.

 5. Ez egy méltatlanul "agyonhallgatott” rész! Nekem pl. ez a kedvencem ebből a sztori szálból, mert a misztikusságán túl Yoda itt olyan változáson megy keresztül, ami az egész életére és magára az SW –re is óriási kihatással van. Rengeteg dolgot megtudunk a SAGA azon alappilléreiről, amikről évek óta beszélgetünk, fantáziálunk.

   

  Az első képkockától az utolsóig fantasztikus rész! Olyan tartalommal tölti meg pl. a midichlorianokról alkotott képünket, ami döbbenetes. Már írtam alább, de azóta se változott a véleményem. Az valami csoda, ahogy ábrázolták a világűrbe szétáramló alkotóelemeket. Maga az egész objektum szinte a megvilágosodással ért fel, mert analógiaként szolgál a mi világunkba végbemenő folyamatokra. Persze bennünk nem midichloriánnak nevezett elemek vannak, hanem szén, hidrogén és hasonlók, de ezek mind egy csillagban születtek és az űrön át utaztak milliárd éveket, hogy végül beépülhessenek a szervezetünkbe. De, hogy ez miért nem merült fel bennem korábban? :D Itt viszont a képi utalás egyértelművé tette, hogy honnan jött az ötlet. A midichloriánok kis túlzással a minket alkotó anyag SW univerzumbeli megfelelőjét jelentik! Persze egy csipetnyi misztikummal nyakon öntve.

   

  Ezzel viszont nem elégszik meg a rész. Megmutatják nekünk azt a helyet is ahol ez az anyag létrejön. Hátborzongató volt nézni, ahogy Yoda a kis hajójával alámerül a midichlorián levesbe. Aztán alant pedig olyan helyen járkál ahol éppen születik a minden eleven alkotóeleme. Ez nagyon spirituális élmény volt számomra. Olyan mintha valaki kinyitná Pandóra szelencéjét a szemem láttára, és a legfőbb titkokba nyerhetnék betekintést. Yoda is nyilván így érezhetett. Jó megjegyzés az érdekességek között, hogy ha nem is annyira sarkosan, de az öreg is úgy érkezett meg egy ismeretlen világba, mint majd Luke fog hozzá betérni. Tele önbizalommal, mondván, hogy őt nem érheti meglepetés. Mint említettem itt ez nem olyan sarkos, mint Luke esetében, de azért érzékelhető. A szellemekről is ejtve néhány szót, talán még titokzatosabbak, mint az Atya és családja. Ők a legnagyobb Erőhasználók az SW világában. Ezt szerintem nem túlzás állítani. Ahova szökkennek élet sarjad a fölből és a megjelenésük is legalább olyan titokzatos, mint ők maguk. Yoda csak pislogott, amikor arról vitatkoztak, hogy miért a kis zöld mester lesz vagy nem lesz alkalmas a halhatatlanság elérésére.

   

  Mondandójukból – bár konkrétan nem mondták ki – de kiviláglott, hogy csak világos oldali Erőhasználókat figyelnek. Eleve a hely atmoszférája és az egész hangulata ezt támasztotta alá. Szegény sith –eknek ha tudnák, hogy esélyük sincs a legnagyobb hatalomra, amit csak élőlény elérhet, biztos a kardjukba dőlnének. Mit ér az anyagi hívság az Erő hatalmához képest? Mert amire Sidious vágyik, és valaha elérhet az életben az semmi ahhoz képest amit Yodának kínálnak fel. És mindezt miért? Mert ő fogja tanítani azt az embert aki majd segít visszabillenteni az Erőt az egyensúlyába. Azaz Luke –ot. :clap: Az mondjuk érdekelne, hogy Yodát ki választotta ki a feladatra? A papnők vagy Qui-Gon? Az is rejtélyes még számomra, hogy ha Qui-Gon volt az első olyan élőlény, aki szert tett a halálból való visszatérés tudományára, akkor miért pont ő volt az első ilyen beavatott? Ezer, sőt tízezer év alatt soha senkit sem avattak be. Miért nem?** Nyilvánvalóan köze van Anakinhoz, de a kérdés még akkor is megmarad. Nem lett volna elég Yodát bevonni? Egyébként belegondolva a papnők helyzetébe, nem túl izgalmas a dolguk, hisz ők mindent látnak és tudnak. Azt is, hogy helyre fog állni az egyensúly az Erőben Luke által. Nekik csak egyengetni kell az erre kijelöltek útját.

   

  Yoda próbáihoz annyit tennék hozzá, hogy azok inkább voltak ráébresztő gyakorlatok, mint sem igazi vizsgák. Megmutatták a jedinek, hogy nem igazán olyan tökéletes, mint ahogy azt ő talán kissé elbizakodottan képzeli. Ha a halhatatlanságra vágyik, jobban kell ismernie önmaga érzéseit, amiket persze uralnia és kordában tartania is szükséges. A tanulás egy életen át tart majd, Qui-Gon segítségével.

   

  ** - Jobban belegondolva az Atya is eltűnt a halála után így ő is tudta ezt a technikát. :hmm:

   

  Szerintem más Jedik is halhatatlanná válhattak így, hiszen Qiu-Gon-nak is kellett hallania róla, vagy rég elfeledett történetekre sikerült fényt derítenie. Szvsz. ezzel is érzékelhetjük, hogy a Jedi rend mennyire "meggyengült". Ez csak a személyes véleményem. :)

 6. Elkészültem a FIFA 98 cikkel, és szeretnék ezúton is nagy-nagy köszönetet mondani Donátnak, aki nélkül csúnyán felsültem volna. Hót hülye vagyok a focihoz, annyit tudok róla, hogy két színesbe öltözött csapat játsza labdával egy-egy kapura. A FIFA játékokról pedig mindeddig annyit tudtam, hogy ilyen is létezik és az idei 13. sorszámot viselő alapján már egy pár éve. Talán egyszer, valamikor a távoli múltban, a '90-es évek végén játszottam az egyik demójával, de könnyen lehet, hogy az NHL volt (tudom, az hoki, de ahhoz sem értek jobban, és ilyen távolból visszatekintve... :D).

   

  Jó cikk lett! Nem is figyeltem, hogy te írtad, ettől függetlenül is élvezettel olvastam. :) Remélem még sok ilyen igényes cikket olvashatok tőled. :)

   

  Donát: Arra még én is emlékszem. :) Am. nekem a Fifa 2000 a kedvenc FIFA-m. Az intro-ja nagyon hangulatos. :D

 7. Én nekem ma hozta meg a futár. Viszonylag nem volt drága, 3990 Ft-ot pengettem ki a játékért. Így most 30 napig korlátozás nélkül tudok játszani vele, mert a játékhoz 30 napos előfizetés jár. Talán, amire lejár, arra már havidíj nélküli lesz. :)

 8. Am. lesz új DLC.

   

   

  A Leviatán DLC mellett remélem lesz Omega DLC is. :) Egyik kedvenc helyem volt a 2-ben és a könyvekben... :P

   

   

  Am. a refusal ending 'So be it.' mondata annyira emlékeztet engem A jedi visszatérben lévő jelenetre, amikor ezt mondja az Uralkodó is. Nagyszerű utalás. :D

×
×
 • Create New...

Important Information