Ugrás a kommentre

Tudtad-e 2.


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Rovatunk második megjelenésében három rövid érdekességet mutatok be, melyek érdemesek egy-egy kisebb magyarázatra is. Jó szórakozást!

 

Tudtad-e,…

 

…hogy a Darth név használatának hagyománya feltehetőleg a Sith Nagyúr, Revan, és Malak idejében kezdődött?

Néhány történész úgy gondolja, hogy a “Darth” tulajdonképpen a Rakata Daritha szó elferdítése, melynek jelentése: császár. Mások szerint más Rakata gyökere van: A győzelem és a meghódít szavak Rakatan megfelelője a darr, a halálnak pedig a tah. Ez arra az elméletre vezet, hogy “Darth” a darr tah szóösszetételből származtatható, melynek jelentése diadal a halál felett vagy halhatatlanság.[...] De más szemszögből nézve a darr tah valódi jelentése hódítás a halálon keresztül[...]. (Jedi vs. Sith: The Essential Guide to the Force)

 

…hogy a Jedi Templomot a Négy Mester alapította?

A Négy Mester az a Négy Jedi Mester volt, akik megalapították a Jedi Templomot a Coruscanton kb. 4000 évvel a Galaktikus Birodalom felemelkedése előtt.

A Négy Mester építette az új Templomot (Jedi Templom),mely pótolni kívánta az ossusi pusztításban lerombolt épületet, természetes emelkedőre tervezve, így kiemelkedve a coruscanti városképből és így növekedett évezredeken át egy hatalmas komplexummá, mely a Jedi Rend központi székhelyévé vált.

Ezen egyéneknek a szobrai domborműként jelennek meg masszív oszlopokon, melyek a Templom formális bejáratnál találhatóak a Harcos és Bölcs mesterek szobrai mögött. A Körmeneti út, mely a Templomi területen halad keresztül, ezen pilonoknál végződik. (The New Essential Chronology)

 

… hogy a kaminoi nano-vírus magában hordozta a lehetőséget, hogy elpusztítsa a kaminoi klón-egység tartalékokat?

A kaminói nanovírus egy nonagén vírus volt, melyet egy szeparatista-szimpatizáns kaminói, Kuma Nai készített, hogy minden klónkatonát megöljön. A vírust Kit Fisto és Aayla Secura Jedik fedezték fel néhány hónappal a Geonozisi Csata után, akik Kaminói tartózkodásuk alatt elhaladtak egy osztag halott katona mellett. Miután bebizonyosodott a halálos vírus létezése, Lama Su miniszterelnök megkérte Sayn Ta Klónmestert, hogy készítsen egy vakcinát, amely megvédi a klónokat. Fisto és Secura a disszidáló nyomába eredtek, végül megölték őt, de Sayn Tat már nem tudták megmenteni a haláltól. Ta halála után a többi klónozó beoltotta az összes klónt.  (Tides of Terror)

 

forrás: Wookiepedia

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.