Ugrás a kommentre

Tudtad-e? 3.


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Sorozatunk harmadik részében a Klónhadsereg 150 parancsából az ismertekre és egyben hivatalosakra vetünk egy-egy pillantást.

 

Tudtad-e, hogy a(z)…

 

4-es parancs
: Amennyiben a Főkancellárt megfosztják hatalmától vagy alkalmatlanná válik feladata elvégzésére, minden parancs a Nagy Köztársasági Hadsereg felé a Szenátus alelnökétől érkezik egészen addig, míg a jogutódot ki nem nevezik vagy egy alternatív hatóság létre nem jön a 6. Paragrafusban (iv) felvázoltak szerint.

 

5-ös parancs:
Amennyiben a Főkancellár alkalmatlanná válik a parancsok kiadására, a 6-os Paragrafusban foglaltak szerint, a Védelmi Erők Vezetője magának követelheti a Nagy Köztársasági Hadsereg vezetését és kialakíthat egy stratégiai tanácsot a rangidős tisztekből.

 

37-es parancs:
Egy körözött személy elfogása, a tömeges túszejtés és a civil lakosság kivégzésének fenyegetésekor lép életbe. Kövesse az utasításokat, beleértve a civil áldozatok testének eltávolítását és blokkolja kommunikációs csatornákat.

 

65-ös parancs:
Abban az esetben, ha a Szenátus többsége vagy a Biztonsági Tanács parancskiadásra alkalmatlannak nyilvánítja a Főkancellárt és hivatalos parancs érkezik a Köztársaság Nagy Hadseregéhez, a parancsnokoknak engedélyezniük kell a Főkancellár elfogását, erőszakot is alkalmazva, amennyiben ez szükséges. Ekkor a Nagy Köztársasági Hadsereg parancsokságát is elveszik a Főkancellártól, egészen addig, ameddig ki nem jelölnek egy jogutódot, vagy egy alternatív hatóság létre nem jön a 6. Paragrafusban (iv) felvázoltak szerint.

 

66-os parancs:
Amennyiben a Jedik ellenséges viselkedést tanúsítanak a Köztársaság ellen – és speciális parancsmegerősítést kapnak mely közvetlenül a Főkancellártól érkezik – a Nagy Köztársasági Haderő parancsnokainak el kell ezeket a Jediket távolítani, akár erőszakkal is. Ekkor a Nagy Köztársasági Hadsereg parancsnoksága visszaszáll a Főkancellárra, amíg új vezetési rendszert ki nem alakítanak.

forrás: Wookiepedia

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.