Ugrás a kommentre

Rajongói teóriák 1980-ból


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

A Birodalom visszavág után sok kérdés maradt megválaszolatlanul. Vader Luke igazi apja? Kik a Jedi lovagok? Mi történt a Klónháborúkban?

Persze a Jedi Visszatér és az előzménytrilógia bemutatása után sok mindenre választ kaptunk, de akkoriban is születtek érdekes teóriák. Most ezeket gyüjtöm egy csokorban, érdekes lesz.

 

Darth Vader és Anakin Skywalker klónok

 

Úgy gondolták, hogy Vader igazat is mondott, meg nem is. Az elmélet szerint klón volt mindkettő, ugyanattól a donortól, ezt a teóriát az is bátorította, hogy a Dagobán az Erőlátomásban Luke arca volt Vader maszkja alatt. De egy másik elmélet szerint nem látomás volt, hanem egy másik Skywalker klón. Így Luke is klón volt. Hát igen, akkoriban is szerették a nyakatekert teóriákat.

 

A Millenium Falcon Jedi hajó volt

 

Itt a név volt az első támpont. A Millenium azt jelenti ezer éves, a Falcon pedig, hogy solyóm, ragadozó madár. Ez pedig nem illett az akkori ízlések szerint egy teherhajóhoz, tehát úgy gondolták, hogy ezért ilyen gyors, mert a Jedik tervezték.

Valamint ez volt Anakin privát hadihajója, egyfajta álcázás, hogy csempésznek nézzék, ez sikerült is, hisz Luke elmondta, hogy az apja csak egy teherhajón volt navigátor.

 

Innen jött egy másik elmélet mi szerint Han, Luke elveszett bátyja, tehát megtartotta az apjuk régi teherhajóját. Érdekes.

 

Obi van neve

 

A rajongók úgy gondolták, hogy Obi neve, valójában OB-1, és a Ben Kenobi, valójában annak a férfinak a neve, akiból a donor volt.

 

Star Wars, alternatív történelem.

 

Az elmélet tovább megy, úgy gondolják, hogy ez valójában egy alternatív történelem. A Római Birodalom nem búkott el, hála a Jedi Lovagoknak. Ez vezetett el a konklúzióhoz: Obi van megadta magát Vadernek, a halála után a teste eltűnt, majd később megjelent a tanítványainak…

 

Igen, Jézus Krisztus. Szerintük Jézus Krisztus volt az első Jedi, és a többi Jedi pedig a klónjai ezer generáción keresztül védte a Köztársaságot. (A Jedi szerintük betűszó, Jesus Eugenics Development Institute).

 

A klónok csak robotok?

 

Egy másik teória szerint a Jedik egyfajta génekből létrehozott robotok, akik a vallási vezetők hoztak létre. Érdekesség, hogy Leia Organa nevébe is belemagyarázták, hogy valószínűleg a nő organikus, vagyis szerves, ellentétben a Jedi klónokkal.

 

Boba Fette nő.

 

Vicces elképzelni ugye, hogy a Boba a Roberta becézése. Az elmélet szerint megölték a kommandóját, ezért bosszúból testi kapcsolatba került Vaderrel, és ezzel a Sötét oldalra csábította.

 

Boba Fett Anakin?

 

Boba Fett alakja mások fantáziáját is felkorbácsolta, lehetséges, hogy Darth Vader nem ölte meg Anakint, hanem a Jedi felöltötte a már ismert páncélt, besimmult a háttérbe, és így lett Boba Fett. Valamint rálőtt Lukera Felhővárosban, és elvétette… Az elmélet szerint ezzel figyelmeztette a csapdára…

 

Úgy képzelték, hogy Boba hirtelen bezúz, lelővi Vadert, majd elmeséli a fiának, hogy történt…

 

A Császár Obi van klónja?

 

Igen, ez vicces. Guinnes speciális napszemüveget viselt, mivel egy súlyos szembetegséget kapott. Ezzel védte a reflektoroktól a szemét. Úgy gondolták, hogy a Császár egy vak fickó, aki már csak a jövőt tudja látni…

 

Jedi Visszatér sztorija.

 

Jabba a klasszikus trilógiában elég titokzatos figura volt ( ne feledjük, a figurája csak a 97-es special editionba került be). Úgy gondolták, hogy a Jedi Visszatérben átadja a kalóz flottáját a Lázadóknak és együtt vonulnak a Bircsik ellen…

 

De ez már egy másik történet…

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.