Ugrás a kommentre

Mindent Kathleen Kennedy-ről


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

A The Hollywood Reporter e heti számának címlapsztorija Kathleen Kennedy munkásságát veszi górcső alá. Megismerhetjük 35 éves filmes karrierjének főbb állomásait. Elmondja, hogyan változtatta meg az életét a Harmadik típusú találkozások és hogyan ismerte meg férjét, Frank Marshallt, aki ugyancsak producer.

Neves írók, rendezők és stúdióigazgatók osztják meg velünk anekdotáikat Kennedy-vel kapcsolatban, köztük az az Alan Horn, akivel nem volt zökkenőmentes a kapcsolata az elmúlt években. Reméljük elásták a csatabárdot, hiszen Horn jelenleg a Disney fejese és Kennedy közvetlen főnöke.

Kennedy mesél a Lincoln Oscar-kampányáról (ami nagyon különösen fontos neki, hiszen sosem nyerte még el a szobrocskát) és Steven Spielberggel való együttműködéséről is mesél, akivel évtizedek óta közeli munkakapcsolatban áll. A cikk egyik fő témája, hogy hogyan formálták egymás karrierjét. Azt is megtudhatjuk, George Lucas hogyan kereste meg barátját, mikor eldöntötte, hogy ki lesz az utódja:

 

Lucas akkor hívta fel ez ügyben, mikor éppen a
Lincoln
utószinkronján dolgoztak. “Gyakorlatilag megkérte tőlem a kezét, üzleti értelemben. Nem állt szándékomban az útjába állni.” meséli Spielberg.

 

A másik téma J. J. Ambrams megnyerése a 7. epizód számára:

 

A hírhedten egyenes beszédű Kennedy így foglalja össze, hogyan győzte meg a rendezőt: “Kérlek, csináld meg a
Csillagok háborúját
!” És nyerő lapok voltak a kezében. Nem csak az Oscar-nyertes Michael Arndt (
Toy Story 3
) írta a szkriptet, de Lawrence Kasdan (
A Birodalom visszavág, A jedi visszatér
) is a fedélzeten volt, mint tanácsadó. Kennedy szerint Abrams “akkor pörgött be, mikor megtudta, hogy Michael és Larry már dolgozik a filmen”.

 

Nem volt könnyű dolga, hiszen Abrams többször is kijelentette, hogy nem vállalná az új részeket. Kennedy segítségére lehetett, hogy nagyon régről ismeri a rendezőt:

 

…Abrams még csak egy 14 éves kisfiú volt, mikor megismerte. Mikor Spielberg meglátta az újságban, hogy megnyert egy Super 8-as rövidfilm-pályázatot, felbérelte a fiút, hogy restaurálja a saját gyerekkori Super 8 filmjeit. “Sokat beszélgettünk arról, milyen jelentőségteljes is a
Star Wars
és az a mitológia, amit George teremtett, és arról, hogy hogyan vihetnénk ezt tovább a következő fejezetben.” meséli Kennedy. Végül, a több napon át tartó, ádáz tárgyalások után Január 25-én délután jutottak megegyezésre.

 

Nem, nem véletlen, hogy Abrams és Spielberg első közös produkciójának Super 8 lett a címe.

 

Kennedy-re óriási feladat hárul, hiszen nem csupán a futó projektekkel és az új trilógiaval kapcsolatos döntések terhe nyugszik a vállán, de a Disney-vel való egyesülés hosszantartó folyamatát is ő felügyeli. Ezt a szerepet még legalább öt évig (eddig szól a szerződése) San Francisco és Los Angeles között ingázva tölti be. Eltökélt szándéka, hogy visszaállítsa a Lucasfilm korábbi, 1500 fős létszámát, hogy újra jelentőségteljes produkciós cég legyenek. Lucas-t a saját Yodájának nevezi, akihez mindig fordulhat néhány bölcs tanácsért, azonban a gyeplő már nem az ő kezében van. Spielberg szerint Lucas készen áll a nyugdíjas évekre:

 

“Tudom, hogy meg tudja tenni. Kész arra, hogy a hatalmas üzleti felelősség súlya nélkül éljen.”

 

Azt eddig is tudtuk, hogy Spielbergnek nagy szava van az új filmekkel kapcsolatos ügyekben, viszont most már az is tiszta, hogy miért. Bár közös karrierjük véget ért, Spielberg reméli, hogy dolgoznak még együtt, talán az ötödik Indiana Jones filmen.

 

A cikk mindenkinek ajánlott, akit érdekel, ki is vette át kedvenc franchise-unk felett a hatalmat. Mert ugyan a filmet Abrams rendezi, a siker legalább ugyanannyira (ha nem jobban) függ Kathleen Kennedy-től.

Ti mit gondoltok, képes lesz újra felvirágoztatni a Lucasfilmet? Szerintetek marad akkor is, ha letelik az öt éves szerződése, vagy visszatér a produceri munkához?

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.