Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. Február 15. Hozzászólás ideje: 2013. Február 15. Elég régen foglalkoztunk már a Star Wars színészeivel, pedig bizony van miről szót ejteni. Hamarosan kiosztják az Oscar-díjakat és nem egy olyan film van a jelöltek között, melyben Star Wars színészek is szerepelnek. Most a nemrég és a még idén megjelenő filmjeiket vesszük sorra. Menjünk időrendben. A tovább mögött még nagyon-nagyon sok filmet találtok. Zero Dark Thirty – A bin Láden-hajsza (2012) Kathryn Bigelow nagyon kedveli az ilyen háborús, katonás témákat, A bombák földjén (hat Oscart nyert) után nem mehetett el szó nélkül a Bin Laden téma mellett sem, és bizony Joel Edgerton (Owen Lars – Ep2-3) is feltűnik filmben, melyet Oscar-díjra jelöltek a Legjobb film, Legjobb női főszereplő (Jessica Chastain), Legjobb eredeti forgatókönyv, Legjobb vágás és Legjobb hangvágás kategóriákban. Django elszabadul Tarantino-film nincsen Samuel L. Jackson nélkül. Vagyis nem igazán van. A legújabb műve, melyet öt Oscar-díjra jelöltek (Legjobb film, Legjobb férfi mellékszereplő, Legjobb eredeti forgatókönyv, Legjobb operatőr, Legjobb hangvágás), 2013. január 17-e óta megtekinthető a mozikban. “- Hogy hívnak? - Django. … - A d-t nem ejtik.” Anna Karenina A héten volt szerencsém Joe Wright legújabb adaptációjához, amelyről elsőre nem is tudtam igazán, hogy mit gondoljak. De pár nappal a megnézés után már úgy gondolom, hogy jó film volt ez. Úgyse ismertem nagyon részletekbe menően a sztorit, csak a végkifejletet, de a látvány miatt is érdemes volt megnézni. Ezt a filmet is több kategóriában jelölték Oscarra: Legjobb látványterv, Legjobb kosztüm, Legjobb operatőr, Legjobb filmzene. És ha már Joe Wright, akkor Keira Knightley (Sabé – Ep1) sem hiányozhat a címszerepből. Az a bizonyos első év Az előző komolyabb hangvételű filmek után rögtön itt van egy romantikus vígjáték, Rose Byrne-nel (Dormé – Ep2) és Simon Bakerrel a főszerepben. A filmet 2013. február 28-án mutatják be a magyar mozik. Az óriásölő Az én személyes kedvencem, Ewan McGregor is kicsit könnyedebb filmmel jön a cunamis A lehetetlen című filmje után. Az óriásölő 2013. március 28-ától tekinthető meg a magyar mozikban. Ewan McGregor miatt kötelező! 42 Harrison Fordot legközelebb áprilisban láthatjuk a mozikban, mégpedig a Jackie Robinsonról szóló baseballos drámában, a 42-ben. Megmondom őszintén, amikor először feltűnt az előzetesben, hirtelen fel se ismertem… A nagy Gatsby A 2008-as Ausztrália után végre új mozifilmet láthatunk Baz Luhrmanntól. Korábban dolgozott már együtt Ewan McGregorral (Moulin Rouge), legújabb filmjét pedig Joel Edgerton miatt is érdemes lesz megnézni. A film 2013 májusában kerül a mozikba. Addig van idő elolvasni a regényt is. Thor: The Dark World Ugyan még messze van a november, azért megemlítem, hogy ezzel a kreatív címmel fog visszatérni Thor (Chris Hemsworth) az ő Jane Fosteréhez, azaz Natalie Portmanhez. Amint lesz előzetes, hozom. Ender’s Game Novemberben Harrison Forddal is találkozhatunk, ismét egy sci-fiben fog szerepelni, ez pedig az Ender’s Game. Egy regény alapján készült, a szerző a több díjjal is jutalmazott Orson Scott Card, a könyv magyar címe Végjáték és van néhány folytatása is. Ennek az elolvasására pedig még bőven van idő. Még én se olvastam, de mindenképpen kapni fog egy esélyt. Teljes cikk megtekintése
Ajánlott hozzászólás