Jump to content

Mark Hamill megszólalt


Ody Mandrell
 Share

Recommended Posts

mark_hamill1.jpg

 

Mark Hamill legújabb filmje, a Sushi Girl, megjelenésének alkalmából beszélt az ETonline-nak. Természetesen a Star Wars is szóba került:

 

Az egész nagyon-nagyon izgalmas és annyira váratlan. Talán ez tetszik benne a legjobban – mint, mikor kiveszel a szekrényből egy nadrágot, amit három éve nem hordtál és találsz benne egy 20 dollárost. Annyira váratlan.

 

Először is arról kérdezték, hogy megjelenik-e majd az új filmekben:

 

Kommunikálnak velünk. George tudni akarta, hogy érdekel-e minket a dolog. Elmondta, hogy ha nem akarjuk megcsinálni, nem keresnek másik színészt a helyünkre – kiírnának minket. Annyit mondhatok, hogy nem írtunk alá még semmilyen szerződést. Ott tartunk, hogy behívtak minket, hogy elbeszélgessünk
Michel Arndt
tal, aki az író, és
Kathleen Kennedy
-vel, aki átveszi a Lucasfilmet. Mindkettőjükkel volt megbeszélt találkozóm, amik el lettek halasztva. Általuk, nem általam. Ők sokkal elfoglaltabbak, mint én.

 

 

Azonban őt sem árasztják el információkkal:

 

Valószínűleg többet tudok meg az Entertainment Tonighttól, mint közvetlenül a Lucasfilmtől – mint például, mikor George elárulta nekünk, hogy meg akarja csinálni a következő trilógiát, azt nem mondta el, hogy a Disney-nél fog készülni. Ezt a kis részletet kihagyta. Én is az interneten olvastam, mint mindenki más.

 

Az új trilógia hangvételével kapcsolatban:

 

Azt mondtam George-nak, hogy én visszatérnék az eredeti stílushoz, abban az értelemben, hogy miénk sokkal önfeledtebb, vidámabb és humorosabb volt – véleményem szerint. És a másik dolog, amiről meg szeretnék bizonyosodni, hogy az egész csapat visszatér. Visszatér Carrie, Harrison, Billy Dee, Tony Daniels és mindenki aki elérhető az eredetiből? Biztosra akarok menni, hogy mindenki a fedélzeten van, nem csak egyvalaki.

 

Azzal kapcsolatban, hogy miként találkozunk újra Luke-kal:

 

Feltételezem, ugyanis nem beszéltem még az írókkal, hogy ezek a filmek a gyermekeinkről szólnának. Szóval a karakterem egy amolyan Obi-Wan szerű tanácsadó lenne. …Mikor (az eredeti trilógia forgatása közben) rájöttem a legnagyobb jó hír/rossz hír poénra – a jó hír, hogy van egy igazán vonzó, szexi lány az univerzumban; a rossz hír pedig, hogy ő a húgod – egyből arra gondoltam, hogy úgy végzem, mint Sir Alec. Magányos, öreg remeteként egy sivatagi igluban fogok élni egy pár droid társaságában.

 

A effektekről is beszélt:

 

Remélem megtalálják a megfelelő egyensúlyt a CGI és a klasszikus effektek között. Imádom a kellékeket, imádom a miniatúrákat, a festményeket – elég old-school vagyok. Úgy gondolom, ha nagyon elmegyünk a CGI irányába, úgy fog kinézni, mint egy hatalmas videojáték, ami nem szerencsés. …Ha egy kicsit is hallgatnak rám, akkor “Könnyed hangvételű és retro kinézetű” lesz.

 

mark_hamill2.jpg

 

A spin-off filmekről is megvan a véleménye:

 

Ez nagyon ötletes. Akkor inkább olyanok lesznek, mint a James Bond mozik, amik nem egy három felvonásos történet részei. …Az az univerzum tele van furcsa és különc karakterekkel. Sokat beszélgettünk ilyesmiről (az eredeti filmek díszletei között). Ilyeneket mondtunk: “Az a kis banda, akik a kocsmában játszottak, nekik mi a történetük? Úgy értem, amolyan utazó banda? Vagy a ház bandája? Ki az menedzserük?” Mikor először beszéltünk róluk, még nem volt nevük. Most már mindnek van, mint például Sy Snootles. A játékok miatt kellett idővel kitalálni a neveket is.

 

Milyen konkrét spin-off filmet látna szívesen:

 

Ó, nem tudom, mondjuk játszódhatna a Wookiee bolygón – bár az nem lenne túl költségtakarékos azzal a sok Wookiee-val. …Na ez tetszene. Kiválasztani a legjelentéktelenebb kis karaktert – ott van az a kis sólyom-csőrű fickó valahol Jabba palotájában, már arra sem emlékszem, mi volt ott a dolga – olyat, akire szinte senki sem emlékszik, és róla készíteni egy filmet. Kirakhatnál 500 különböző karakternevet egy óriási darts táblára és mondhatnád: “Oké, akit eltalálok, az lesz a központi karakter.”

 

Úgy tűnik a Lucasfilm egyelőre nem nagyon oszt meg semmit még a színészekkel sem.

Az azért megnyugtató, hogy nem akarják mással eljátszatni a szerepeket, ha ők nem vállalják.

 

Ti is ilyen stílusú filmeket látnátok legszívesebben? Egyetértetek vele?

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information