Ugrás a kommentre

Tragikus lenne a Palpatine spin-off


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Darth Plagueis olvasás mellé itt van egy érdekes Ian McDiarmid interjú. Nyugodtan lehet olvasni, nincs benne semmi spoiler. smile.gif

 

Ian McDiarmid, aki idén Essenben részt fog venni a
Celebration Europe
-on, a
SciFiNow
-nak nyilatkozott. Ugyan nem tudja magát szinten tartani az általa eljátszott karakter EU-s történeteivel (
„Elfoglalt életet élek, mint színész és sokat vagyok színpadon.”
), azért lát benne potenciált, hogy Palpatine/Darth Sidious feltűnjön egy spin-offban vagy akár egy sorozatban is, de hogy Abrams 7. epizódjában szerepeljen, azt nem tartja valószínűnek.

 

Igen, érdekelne bármilyen jövőbeni vállalkozás. Sajnos, mint azt valószínűleg mindenki tudja, [Palpatine] meghalt a hatodik epizódban, Vader a kozmikus pokolba küldte, úgyhogy nem fog szerepelni egyik új Disney-filmben sem.

 

De másrészről nagyon sok érdekes ötletük van a spin-off filmekhez, melyek egy-egy karakterre koncentrálnának, és ott van a tévésorozat, amiről George beszélt. Ez a harmadik és negyedik rész között játszódna, amikor a Császár még nagyon is életben van. Szóval úgy gondolom, valószínűleg van jövője.

 

Láttam a nemrégiben megjelent könyvet, ami róla és a hátteréről szól (James Luceno:
Darth Plagueis
), kaptam belőle egy másolatot, amikor a legutóbbi Celebrationön jártam. Elolvastam és lenyűgözőnek találom. Érdekes így gondolni a karakterre, akiről eddig azt gondoltam, nincs semmi háttértörténete és csak egyszerűen gonosznak született és úgy is halt meg.

 

palpatine.jpg

 

 

 

Azzal, hogy az előzményfilmek teljessé tették Anakin Skywalker/Darth Vader történetét, lehetőség nyílik arra, hogy Palpatine is megkapja a saját önhitt, shakespeare-i visszatérését.

 

Igen. Úgy értem, ez egyértelműen Vader sztorija volt, egy bukott ember tragédiája.

 

Egy ember, akinek mindene megvolt – tehetsége, képessége, hogy megvédje magát és így tovább, aztán minden rosszra fordult. Talán azért, ami gyerekkorában történt vele, ez gyakran megtörténik másokkal is. És a történet, az első három rész története tele van tragédiával, nyugodtan nevezhetjük ezt shakespeare-inek is.

 

De ahogy korábban is mondtam, nem úgy képzelem, hogy ez történt volna Palpatine-nal is. Szerintem egy Sith valahogy gonosznak születik, ők ilyenek. De van néhány dolog, amit még George mondott, azok alapján ez nem igaz. Neki is tragikus sorsa kellett, hogy legyen, nem tudom. De ha mégis, nem vagyok benne biztos, hogy valaha is látni fogjuk. Nyilvánvaló, hogy ha megcsinálnánk, akkor valami nagyon lenyűgöző dolog jönne létre és olyan lenne, mintha megteremtenénk egy shakespeare-i karaktert.

 

A nagyszerű dolog ezekben a filmekben az, hogy George nem mond el előre túl sokat senkinek. És ez jó, mert ilyennek kell lennie egy jó történetmesélőnek, hogy igazán tudni akarjuk, mi történik legközelebb vagy hogyan kezdődött minden.

 

Ott van az egész George fejében. És most, hogy a Disney megvette az egész franchise-t, George is ott van, mint kreatív tanácsadó és biztos vagyok benne, hogy ezért nagyon hálásak. És ezek a történetek tovább folytatódnak, hála annak a hatalmas adatbanknak, ami az agyában van.

 

Szerintem ezek a filmek nemcsak azért működnek, mert csodálatosan meg vannak csinálva, hanem mert mindig a film határait feszegetik és mert mély mitológiai gyökereik vannak. Ez érdekli az embereket, meg akarják ismerni az érdekes karakterek életútját és mindent, ami a sötét és világos oldal között van.

 

McDiarmid az egyik olyan szerencsés színész, aki mindkét trilógiában szerepelhetett, annak ellenére, hogy húsz év telt el az elkészítésük között és egyedülálló módon képes előkészíteni azt a hangulatot, ami egy új
Star Wars
t ígér.

 

Szerintem ez ugyanaz az érzés, és most még több az izgalom, mert nem csak a saga folytatódik, amit sok ember kedvel, hanem meg is újul George áldásával és kreatív tanácsaival.

 

Ez nagyon jellemző George-ra, nemrég láttam Chicagóban és semmit nem mondott nekem a Disney-filmekről. Nem azért mert még tárgyaltak, hanem mert azt mondta, hogy itt az idő, hogy másokra hagyja a Lucasfilmet. Ő mindig üdvözölte mások ötleteit és ezek inspirálták is.

 

A hozzáállása a válogatáshoz is olyan, hogy ő lát valakit, akiről úgy gondolja, hogy jó lesz, úgy gondolja, hogy végig tudja csinálni azt a folyamatot, ami a filmkészítéssel jár és ad neki egy… És azt mondja neki, hogy
„Alkalmazlak, hogy játssz, ezt csinálod, teljesen megbízom benned, hogy meg tudod csinálni, lássuk, hogy dolgozunk közösen.”
. És szerintem ez történt vele és a Disneyvel is. És a nevek már ott voltak leegyeztetve, mint J. J. Abrams és Michael Arndt, biztosítva még egyszer, hogy a filmek újra lesznek gondolva.

 

De biztos vagyok benne, hogy a sztori, bármiről is szóljon – én nem tudok róla többet, mint bárki más -, mindig ott volt George fejében és ott lesz az ugródeszka, hogy a filmek tovább éljenek és megújulva mutatkozzanak be az új generációknak.

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.