Ugrás a kommentre

EU írók az új trilógiáról


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

A Hollywood.com három kérdést tett fel a Star Wars írók kis csapatának a 2015-ben induló új trilógiával és a spin-off filmekkel kapcsolatban.

 

drewkarpyshyn2.jpg

 

 

Drew Karpyshyn (Darth Bane trilógia, TOR: Revan)

Mit várok a VII-IX. epizódtól:

 

Én olyan filmeket szeretnék látni, amik inkább egy idősebb, érettebb közönségnek szólnak. Úgy éreztem, az I-III. epizód a gyerekeket és összességében a fiatalokat célozta meg – ami új rajongók szerzéséhez nagyszerű – de mint felnőtt
Star Wars
rajongó, szeretnék visszatérni A Birodalom visszavág komorabb, sötétebb hangvételéhez.

 

Milyen másodlagos vagy EU karaktert látnék szívesen a középpontban:

 

Magától értetődően kíváncsi lennék a Régi Köztársaság-érában játszódó filmekre. Nagy lehetőségek rejlenek abban a korban, főként az olyan karakterek miatt, mint Darth Bane. (A tény, hogy három Darth Bane regényt írtam, kicsit sem tesz elfogulttá!)

 

Hogy búcsúznék Luke-tól, Leiától és Hantól:

 

Azt remélem, tekintélyes kort élnek meg, mielőtt békésen eltávoznának. Amolyan mentorokként vagy tanácsadókként látnám őket szívesen az új filmekben, mint Obi-Want az eredeti trilógiában. Azért remélem, nem kell mindhármuknak feláldozniuk magukat a nagyobb jó érdekében. Ezek a karakterek megtették a kötelességüket, szóval rajongóként nem akarom, hogy erőszakos vagy idő előtti halált haljanak.

 

paulskemp.jpg

 

 

Paul S. Kemp (TOR: Árulás)

Mit várok a VII-IX. epizódtól:

 

Amit én nagyon szeretnék látni, az a mögöttes tartalom szeretete. Úgy gondolom a Star Wars egy jelenség, több, mint csak űropera vagy űr-fantasy (kinek melyik tetszik). Mitikus történet, ami az emberi tapasztalás mélyén érint meg valamit. A hős mítoszának és átalakulásának ősi alapjaira épít, és ez teszi annyira vonzóvá nemzedékek sora számára. Szeretném azt látni, hogy az új történetek is ezekre az alapokra épülnek (mert van mire, és rengeteg hely van még új és csodálatos sztoriknak, melyek ugyanabból a mitikus struktúrából gyökereznek).

 

Milyen másodlagos vagy EU karaktert látnék szívesen a középpontban:

 

Hmm. Ez nem könnyű, szóval most ezt egy kicsit ellazázom. Mindenképpen szeretnék egy női Jedit látni a főszereplők között. Jaina Solo kitűnő lenne erre a célra, de sok más karakter van, akik közül még választani lehet.

 

Hogy búcsúznék Luke-tól, Leiától és Hantól:

 

Ha meg kell halniuk, Hannak és Leiának együtt, egymás karjaiban kellene távoznia. “Szeretlek.” mondja Han. Leia elmosolyodik és azt válaszolja “Tudom.” és kihunynak a fények. Igen, ez működne. Luke-nak nagy, önfeláldozó halált képzelek el, úgy, hogy teljes tudatában van annak, amit tesz. Mindezt a nagyobb jó és a Jedi Rend újjáépítésének érdekében. Úgy képzelem el, hogy éppen mielőtt távozna, megjelenik előtte Obi-Wan, Yoda és Anakin Erő-szelleme (felidézve a nézőben/olvasóban
A Jedi visszatér
ikonikus befejezését), és a haldokló Luke elfoglalja helyét közöttük.

 

troydenning2.jpg

 

 

Troy Denning (több Legacy of the Force és Fate of the Jedi kötet)

Mit várok a VII-IX. epizódtól:

 

Ez alkalommal, azt hiszem, egy fiatal nő hőssé válásának útját követném, ahogy Luke-ét követtük a IV-VI. epizódban. Továbbá izgalmas fénykardpárbajokat és epikus űrcsatákat is szeretnék, mint a I-III. epizódban. Adjanak nekem három filmet, melyek az akciót mitikus témákkal vegyítik, és boldog rajongó leszek.

 

Milyen másodlagos vagy EU karaktert látnék szívesen a középpontban:

 

Jaina Solót, ez nem kérdés. Jaina Han és Leia egyetlen élő gyermeke, és a Jedi Rend egyik legerősebb tagja. Az új nemzedék vezetőjévé növi ki magát, és ő a könyvek egyik legnépszerűbb szereplője. Nem hiszem, hogy lenne nála jobb választás.

 

Hogy búcsúznék Luke-tól, Leiától és Hantól:

 

Luke-ot aránylag korán feláldoznám egy, a Jedi képességek hihetetlen tárházát felvonultató akcióban, mellyel megmenti társait és/vagy nagy mértékben keresztbe tesz az ellenségnek. Az ő áldozata lehetne az, ami összehozza a jófiúkat. Holtában még nagyobb fenyegetés is lehet a gonosz számára.

 

Hannak és Leiának egy csapatként kellene távoznia, miközben egy mesteri trükköt hajtanak végre, mely előkészíti a gonoszok bukását. Nem szeretnék sok szentimentalizmust látni a vásznon, csupán az önfeláldozás bátor tudomásulvételét Leiától, és egy csibész mosolyt Hantól. De, ahogy a végső pillanat közeleg, együtt kell lenniük, egymás kezét fogva vagy egy utolsó csókra hajolva, mert ezek ők, két ember, akik az utolsó pillanatig szeretik egymást.

 

johnjackson.jpg

 

 

John Jackson Miller (A Régi Köztársaság lovagjai képregények, Kenobi)

Mit várok a VII-IX. epizódtól:

 

Ez valami olyasmi, ami azóta foglalkoztat, mióta először olvastam Lucas Time magazin interjúját 1980-ban, melyben megemlíti a folytatásokat. Az én feltételezésem az, hogy, magától értetődően, ugrik egy generációt, nagyjából annyi időt, mint amennyi az első két trilógia között van. Úgy gondolom, a sorozat alapvető témáit érintik majd: hatalom és kísértés. Mindig is úgy véltem, hogy Luke, nem Anakin, volt az igazi “kiválasztott”, aki “egyensúlyt hozott az Erőbe”, de mivel ezek a kifejezések nem hangoztak el az eredeti trilógiában, talán most kihasználják az alkalmat, és keretet alkotva újra előveszik a témát.

 

Izgalmas lenne egy kicsit jobban elmerülni a Sith filozófiában, és megérteni, hogy miért is vonzó. Én már elmerültem a Sith-ségben a
Lost Tribe of the Sith
történeteimmel, és ez a mindent-nekem-semmit-neked nézetük nagyon érdekes, akárcsak a galaktikus hatalomért folytatott harcuk. Meg lehet érteni, hogy miért kellett Palpatine-nek ellopnia egy létező kormányt – nem éppen a legvonzóbb főnökök!

 

Abban is reménykedem, hogy azzal a nem éppen központi témával is foglalkoznak, melyet én már több, különböző korokban játszódó történetemben is boncolgattam (
A Régi Köztársaság lovagjai
és
Kóbor Lovag
), nevezetesen a Jedik és a Köztársaság (egy jóval nagyobb szervezet) se veled, se nélküled kapcsolatát. A Jedik sokat tesznek a Köztársaságért, igen, viszont már nem egy példa volt arra, hogy néha több kárt okoznak, mint amennyit segítenek. Az ember látja maga előtt a kancellár arcát, mikor végre visszavonhatja a Jedi Tanács privát parkolóhelyeit!

 

Milyen másodlagos vagy EU karaktert látnék szívesen a középpontban:

 

A filmekből – Landót lenne nagy szám kancellárként látni. A szerencsejátékosoknak, csempészeknek és bűnözőknek megvan a maguk kis világuk, mely a Jedik és a Sith-ek közötti galaktikus drámától függetlenül létezik.

 

Az EU-ból – a legtöbb munkám a múltban és a régmúltban játszódik, szóval, ha sok kék szellemet kapunk, akkor lennének nevek, akiket szívesen viszontlátnék, Arca Jeth-től az én saját Zayne Carrickomig és Kerra Holtomig. Van néhány gonosztevő is, akik előkerülhetnének holografikus formában. És gyakorlatilag az összes droidnak a múltból, legalábbis elméletileg, megvan az esélye arra, hogy visszatérjen. Ha látunk egy droidot, ami megtagad mindennemű munkát, az valószínűleg Elbee lesz a
KOTOR
képregényekből. Jól állna neki a 4000 évnyi üldögélés!

 

Hogy búcsúznék Luke-tól, Leiától és Hantól:

 

Biztos vagyok benne, hogy nem akarom azt látni, hogy meghalnak – sokkal jobb lenne azt képzelni, hogy tovább élnek. Számomra elfogadható lenne azt gondolni, hogy a parton üldögélve, pincér droidok által odahordott kék martinik között érte őket utol a halál. De ez nem lenne valami látványos a vásznon.

 

jamesluceno.jpg

 

 

James Luceno (A gonosz útvesztője, Sötét nagyúr, Darth Plagueis)

Mit várok a VII-IX. epizódtól:

 

Egy új és veszedelmes fenyegetést – a Sith fajtát, hogy biztosan sokat szerepeljen az Erő sötét és világos oldala, és rengeteg fénykardot lássunk.

 

Milyen másodlagos vagy EU karaktert látnék szívesen a középpontban:

 

Ha a Sith-ek, valamilyen oknál fogva, nem szerepelnének a film sztorijában, a galaxison kívülről érkező Yuuzhan Vongot venném elő, akik végigcsatározták a Jedikkel azt a 21 EU regényt, melyet a
The New Jedi Order
ként ismerünk.

 

Hogy búcsúznék Luke-tól, Leiától és Hantól:

 

Luke-tól fénykarddal a kézben, dicsfénytől övezve. Hantól, Leiától és az Ezeréves Sólyomtól hősies önfeláldozás közepette.

 

michaelreaves.jpg

 

 

Michael Reaves (Darth Maul: A vadászó árnyék, Halálcsillag)

Mit várok a VII-IX. epizódtól:

 

A legfrissebb becslések szerint a Tejúton, szó szerint, több milliárdnyi Földszerű bolygó létezhet. Olyan létformákkal, mint a gigantikus űrcsiga, mely a vákuumban is képes életben maradni, nyilvánvaló, hogy az élet a Messzi, messzi galaxisban is legalább annyira szélsőséges, mint itt, ha nem még inkább.

 

Hajlamos vagyok arra, hogy a sok, rettentően változatos világ közül az elhagyatott, szakadt helyeket kutassam fel. Rengeteg más monomítosz és archetípus létezik a Hős utazásán kívül. Egy dolgot nem szeretnék látni, és az a régi sztori új arcokkal.

 

Milyen másodlagos vagy EU karaktert látnék szívesen a középpontban:

 

Hé, nem leszek képmutató: adnék egy esélyt Jax Pavannak és I-Five-nak.

 

Hogy búcsúznék Luke-tól, Leiától és Hantól:

 

Miközben megmentik a galaxist. Elvégre hősök, nem igaz? Akkor haljanak hősies halált!

 

christiegolden.jpg

 

 

Christie Golden (több Fate of the Jedi kötet)

Mit várok a VII-IX. epizódtól:

 

Luke, Han és Leia következő kalandját. El tudnék képzelni új színészeket a régi szerepekben, ha a Lucasfilm úgy dönt, hogy ott veszi fel a fonalat, ahol a
Jedi
véget ért, de NAGYON jól kellene őket kiválasztani. Viszont jobban örülnék, ha Mark Hamill, Carrie Fisher és Harrison Ford visszatérne Luke, Leia és Han szerepében… a gyermekeik oldalán!
wink.gif

 

Milyen másodlagos vagy EU karaktert látnék szívesen a középpontban:

 

Vestara Khai-t. *köhhint* Oké…Pocketet a chitliket. Nem? Viccet félretéve, a Skywalker és Solo leszármazottak alapból is nagyszerű karakterek. Csodálatos lenne látni, ahogy életre kelnek.

 

Hogy búcsúznék Luke-tól, Leiától és Hantól:

 

Ó, ez kegyetlen kérdés! Hát… ha MUSZÁJ meghalniuk, Hannak és Leiának fel kellene áldoznia magát a többiekért. És, az istenit, akarok egy “egymás karjaiban meghalni” jelenetet, ha valamelyiküknek menni kell. Luke-nak… egyedül kellene meghalnia, a saját, szabad döntéséből, számtalan életet megmentve, John Williams leggyönyörűbb dallamaira. És ajánlom, hogy szinte azonnal váljon eggyé az Erővel, vagy nem vállalok felelősséget a mozi padlóján hagyott zsebkendőkért.

 

aaronallston.jpg

 

 

Aaron Allston (X-szárnyúak: Lidérc osztag és Vasököl)

Mit várok a VII-IX. epizódtól:

 

Láthatnám azt, hogy “A forgatókönyvet írta: Aaron Allston”? Nem?

 

Hát, azon kívül, szeretném, ha a sztori kicsit eltávolodna a Skywalkerektől, a Solóktól, még a Jediktől is egy kicsit, emlékeztetve minket arra, hogy mások is csinálnak fontos dolgokat a galaxisban. Több női karaktert szeretnék látni. Több látványosságot várok – a tatuini roncstelepek és a bongóbelsők nem igazán teszik próbára az ILM képességeit. Azt is remélem, hogy visszatér az
Egy új remény
könnyű hangvétele és humorossága, és így magunk mögött hagyjuk az előzmények fatalizmusát.

 

Milyen másodlagos vagy EU karaktert látnék szívesen a középpontban:

 

Ez attól függ, hogy mikor is játszódik majd pontosan a VII-IX. epizód. Timothy Zahn Mara Jade-je csak jó választás lehet. Az új generáció Solóit és Skywalkereit, mint Jaina Solo és Ben Skywalker, szívesen látnánk. Ha van valamiféle kémkedés a pakliban, a
Lidérc osztag
os karaktereim felé tett utalás óriási élmény lenne számomra.

 

Igazából bármilyen felismerhető EU karakter megjelenésének örülnék. Ez az EU a Star Wars fontos építőelemeként való elismerését jelentené.

 

Hogy búcsúznék Luke-tól, Leiától és Hantól:

 

Tudjátok, nem akarnám, hogy meghaljanak a filmekben, és ez nem csak azért van, mert szeretem a karaktereket.

 

Az akciófilmek szereplőinek meglehetősen hányattatott életük van. Esély sincs rá, hogy 90 percig azt mutassuk, hogy vásárolgatnak vagy pletykálnak, szóval akárhányszor a kamera elé kerülnek, csak szenvednek. Egy bizonyos ponton rájövünk, hogy ez nem mehet a végtelenségig úgy, hogy túl is élje, tehát megöljük. Ez a mozzanat annyira hétköznapi és érzéketlen, hogy nem is azt mondjuk, hogy megöljük – inkább kiírjuk [kill off]…. Néha ezek a karakterek azért halnak meg, mert a megtestesítőjük csupán egy vagy két napra tud megjelenni a forgatáson, és a rendező vagy producer úgy dönt, hogy az elpusztításával maximalizálják azt a hárompercnyi filmidőt.

 

Én azt látnám szívesen, hogy Luke, Leia és Han koréliai brandyt szürcsölgetve kártyáznak. Aztán a kamera egy 40-es évekbeli áttűnéssel ráközelít a leszármazottaikra, amint egy új nemzedék számára mentik meg a galaxist.

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.