Jump to content

TCW-zenék és más próbálkozások

gunji

Recommended Posts

Sokat gondolkodtam azon, hogy a youtube-on miért találni olyan keveset a TCW zenéiből: hasonlókat, mint amelyekből a lentebbi összeállítás készült. Talán a jogtulajdonosok leszedetik azokat? Nem készülnek ilyesmik, vagy csak nem kerülnek fel oda? Esetleg a minőséggel elégedetlenek? Nem tudom.

Hivatalos OST-t valóban évente kellett volna kiadni, hiszen évadonként legalább másfél-két órányi anyagnak kellene lemezre kerülnie, s nem valószínű, hogy most egyszerre annyit kiadnának: kimaradna sok minden. Ha egyáltalán kijön bármi is.

Így aztán még tavasszal neki is álltam, s készült pár részlet. Elsősorban - amennyire lehetséges - beszéd nélkül, de az effektek maradtak: valahogy szerintem a hangulathoz azok is hozzá tartoznak (de nagyon nem is távolíthatók el). Ha szabad - az elkészültekből ízelítőül itt egy kis válogatás, különös tekintettel az ötödik évadra. Hátha valakinek megtetszik egy-két taktus, s kedve támad neki is ilyet készíteni.

Edited by gunji

• 1 month later...

Az eredeti terveimmel ellentétben az utóbbi hetekben nagyon-nagyon sokat gondolkodtam a folytatásról, főleg, hogy hol is lehetne elhelyezni ezeket a zenei mintákat. A youtube egy értelmes lehetőségnek tűnt, de mivel ebben az évben rengeteg számomra kifejezetten negatív esemény történt velem és nem szeretnék bevállalni még egyet, így ezt - sajnálom, de - nem vállalom be (legalábbis most nem). Azaz maradnék a topiknyitóban alkalmazott megoldásnál, amennyiben nem baj. De inkább jöjjön a lényeg: jöjjön pár zenei minta a sorozatból.

Az elsőhöz a zenei topikból vettem az ötletet: a Mortis-szál befejező perceiből

Másodikként egy rövidebb minta, Satine drámai halálát aláfestő dallomok (itt sajnos nem volt eltávolítható a teljes szöveg)

Mára zárjuk a sort az egyik kedvencemmel az ifjonc-szálból

Edited by gunji

Ismét jelentkezek pár zenével: először Mortisba látogatunk, majd találkozunk az ötödik évad ifjoncaival, Obi-Wannal és a Zillo sárkánnyal.

Az első három részlet az "Overlords" című epizódból származik. Elsőként a már a zenés topikban is látott/hallott zene szerepel, amikor Anakin megküzd a társaiért (1:07)

A második részlet az epizód elején hangzik el, amikor hőseink megérkeznek Mortisba (0:50)

A harmadik nyúlfarknyi részlet zárja az epizódot, miután Anakin dönt, s inkább elhagyná Mortist (0:25)

A folytatásban egy rövidke részlet erejéig segítünk megszöktetni Obi-Want, a "Lawless" című epizódban (0:33)

Az ötödik évad jedi ifjoncai következnek, ez alkalommal a hazaérkezésüknek lehetünk fültanúi az "A Necessary Bond" című részben (1:04)

Befejezésül a "The Zillo Beast Strikes Back" című epizódban Zillotól búcsúzhatunk (2:14)

A következő alkalommal (jövő hét közepén) az ötödik évad zárószálából mazsolázhatunk.

Edited by gunji