Jump to content

Megvan az operatőr és a formátum


Ody Mandrell
 Share

Recommended Posts

mindel.jpg

 

A Boba Fett Fan Club ott volt a Dan Mindel operatőrrel tartott közönségbeszélgetésen, a ASC Breakfast with Dan Mindelen, ahol megtudták, hogy ő és csapata lesz felelős a VII. epizód képi világáért.

Mindel dolgozott már együtt Abrams-szel. Első közös filmjük a Mission: Impossible III volt, mely Abrams első rendezése is volt. Ekkor kezdték el közösen használni Abrams azóta híressé/hírhedté vált védjegyét, a lens flare-t. A Star Treket és a Sötétségben: Star Treket újra együtt készítette a két filmes, így nem meglepő, hogy a Star Wars legújabb részénél is ő lett a befutó. Az operatőr eddigi munkái között szerepel még a Kémjátszma, a Domino és a John Carter. Pályája során sokat dolgozott együtt a Ridley és Tony Scott-tal.

 

Mindel azt is elárulta, hogy az új epizód nem digitálisan fog forogni, hanem analóg módon, 35 mm-es Kodak filmre. Pontosabban a 2007-ben bemutatott VISION3 500T 5219-esre.

 

 

 

Abrams híve a régimódi technikáknak, és rendszeresen filmre forgat, így talán ez a döntés sem olyan meglepő. Lucas a Baljós árnyak idején kezdett el a digitális módszerrel kísérletezni, és a trilógia utolsó két része már úgy is készült. Az analóg filmhez való visszatérés egybevág azzal, amit Kathleen Kennedy és Mark Hamill mondott arról, hogy visszatérnek a klasszikus trilógia hangulatához és készítésének módjához.

 

Szóval Gilbert Taylor (Ep IV), Peter Suschitzky (Ep V), Alan Hume (Ep VI) és David Tattersall (Ep I-III) után Dan Mindel is kamera mögé állhat egy Star Wars filmben.

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information