Jump to content

Elhunyt A. C. Crispin


Ody Mandrell

Recommended Posts

crispin.jpg

 

A rákkal folytatott hosszú harc után, ma reggel eltávozott Ann Carol Crispin, az új Han Solo-trilógia megalkotója. Csupán 3 nappal ezelőtt posztolta Facebook oldalán búcsúját a rajongóitól és kollégáitól:

 

Sokat hezitáltam ennek a posztnak a megírása előtt, de itt az ideje. Köszönöm az összes jókívánságot és imát. Attól tartok, az állapotom romlik. Minden erőmmel azon vagyok, hogy pozitív legyek, de valószínűleg nincs hátra sok időm. Szeretném, ha tudnátok, nagyszerűen gondoskodnak rólam, és a családtagjaim és barátaim társaságában vagyok.

 

Az utolsó napokban beérkezett üzeneteket férje olvasta fel neki. 63 éves volt.

 

A legtöbb rajongó a Han Solo fiatalkorát feldolgozó könyvei miatt ismeri a nevét: Az éden pokla, A hutt játszma, A Lázadás hajnala. Ezek a kilencvenes évek végén jelentek meg, és azóta is különleges helyet töltenek be sok rajongó szívében. Star Wars témájú munkái közé tartozik még két rövid történet is, a Játszd újra Figrin D’an: Muftak és Kabe meséje (Mos Eisley mesék) és A szabadság ára: A kövér táncosnő története (Történetek Jabba palotájából). Szeretett volna egy Leia hercegnő fiatalkoráról szóló sorozatot is írni, azonban az akkor tervezett élőszereplős sorozat miatt a Lucasfilm nem engedélyezte.

A Messzi-messzi Galaxis mellett más filmes univerzumba is belekóstolt (Star Trek, Alien, V) és eredeti sci-fi sorozata is volt (Starbridge). Han Solo könyvei hatására a Disney felkérte őt 2011-ben, hogy írja meg Jack Sparrow háttértörténetét is (Pirates of Caribbean: The Price of Freedom).

 

Brian Daley mellet A. C. Crispin tett a legtöbbet Han Solo háttértörténetének felderítéséért, így őszintén reméljük, hogy a tervezett spin-off tiszteletben tartja majd munkásságukat. Egy ajánlást is szívesen látnánk a film végén.

 

Az Erő legyen vele!

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information