Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Abrams bocsánatot kért a lens flare miatt

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

abrams_flares.jpg

Most már J.J. Abrams védjegyeként említhető a lens flare, azaz a becsillanás fokozott használata, mely a kamera lencserendszerén keresztüljutó fény hatására alakul ki. A 2006-os Mission: Impossible III forgatásán Dan Mindel operatőr segítségével talált rá erre a stílusra, és azóta is előszeretettel használja. Sok rajongó előre fogja a fejét, hogy a Star Trek filmekhez hasonlóan, az új Star Wars-okra is jellemző lesz ez a “képhiba”, azonban ők most kicsit megnyugodhatnak, hiszen Abrams is belátta, néha túlzásba esett:

Tudom, sokat fáj emiatt a fejem. Elmondhatom, hogy sokszor, mikor egy felvételen dolgozom, azt gondolom: “Ó, ez igazán menőn nézne ki… lens flare-rel.” Viszont tudom, hogy ez már túl sok, és elnézést kérek miatta. Most már nagyon is tudatában vagyok ennek. Megmutattam a
Sötétségben – Star Trek
egy korai vágását a feleségemnek, aki egy jelenetnél szó szerint ezt mondta: “Egyszerűen nem látom, mi történik. Ezt most nem értem.” Én meg erre: “Ja, itt egy kicsit túllőttem a célon.”

Arról, hogy a lens flare visszavonható-e:

Meg lehet próbálni… Elég buta eset. Meg kellett kérnem az ILM-et, hogy tüntessék el a becsillanást néhány felvételről, ami, tudom, elég hülyén hangzik. Úgy gondolom, a beismerés az első lépés a felépülés felé.

Jó hallani, hogy egy rendező belátja esetleges hibáit és még nevetni is képes magán. A Crave Online videójában ti is megnézhetitek, ahogy erről beszél:

Ha már a félelmeknél tartunk, sokan azt is sejteni vélik, hogy a Disney az előzmény-trilógiánál is család-barátabbá teszi majd az új filmeket. Abrams erről is beszélt Travis Smiley műsorában:

Az a szép, hogy a Disney sem akarja ezt… Érzékenyek rá. Semmiképpen sem akarják, hogy ez történjen, ez az utolsó dolog, amit szeretnének.

Az egész beszélgetés érdekes, de ha csak ezekre a mondatokra vagytok kíváncsiak, ugorjatok a 22. perc környékére!

Szerintetek látunk majd lens flare-t a VII. epizódban?

Teljes cikk megtekintése

Vendég
Ez a téma zárva van.

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.