Ugrás a kommentre

Abrams bocsánatot kért a lens flare miatt


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

abrams_flares.jpg

 

Most már J.J. Abrams védjegyeként említhető a lens flare, azaz a becsillanás fokozott használata, mely a kamera lencserendszerén keresztüljutó fény hatására alakul ki. A 2006-os Mission: Impossible III forgatásán Dan Mindel operatőr segítségével talált rá erre a stílusra, és azóta is előszeretettel használja. Sok rajongó előre fogja a fejét, hogy a Star Trek filmekhez hasonlóan, az új Star Wars-okra is jellemző lesz ez a “képhiba”, azonban ők most kicsit megnyugodhatnak, hiszen Abrams is belátta, néha túlzásba esett:

 

Tudom, sokat fáj emiatt a fejem. Elmondhatom, hogy sokszor, mikor egy felvételen dolgozom, azt gondolom: “Ó, ez igazán menőn nézne ki… lens flare-rel.” Viszont tudom, hogy ez már túl sok, és elnézést kérek miatta. Most már nagyon is tudatában vagyok ennek. Megmutattam a
Sötétségben – Star Trek
egy korai vágását a feleségemnek, aki egy jelenetnél szó szerint ezt mondta: “Egyszerűen nem látom, mi történik. Ezt most nem értem.” Én meg erre: “Ja, itt egy kicsit túllőttem a célon.”

 

Arról, hogy a lens flare visszavonható-e:

 

Meg lehet próbálni… Elég buta eset. Meg kellett kérnem az ILM-et, hogy tüntessék el a becsillanást néhány felvételről, ami, tudom, elég hülyén hangzik. Úgy gondolom, a beismerés az első lépés a felépülés felé.

 

Jó hallani, hogy egy rendező belátja esetleges hibáit és még nevetni is képes magán. A Crave Online videójában ti is megnézhetitek, ahogy erről beszél:

 

 

 

Ha már a félelmeknél tartunk, sokan azt is sejteni vélik, hogy a Disney az előzmény-trilógiánál is család-barátabbá teszi majd az új filmeket. Abrams erről is beszélt Travis Smiley műsorában:

 

Az a szép, hogy a Disney sem akarja ezt… Érzékenyek rá. Semmiképpen sem akarják, hogy ez történjen, ez az utolsó dolog, amit szeretnének.

 

Az egész beszélgetés érdekes, de ha csak ezekre a mondatokra vagytok kíváncsiak, ugorjatok a 22. perc környékére!

 

 

Szerintetek látunk majd lens flare-t a VII. epizódban?

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.