Ugrás a kommentre

Megszületett az ítélet az EU-ról


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

A hivatalos Star Wars oldalon jelentette be a Disney, hogy mi lesz az eljövendő és már megjelent könyvek, képregények, játékok és sorozatok sorsa.

 

expanded.jpg

 

Ahogy arról már beszámoltunk nektek, megalakult a Lucasfilm Story Group, melynek feladata eldönteni, hogy mi kánon és mi nem. A legújabb bejelentésből úgy tűnik, hogy (az eddigieken kívül) nem lesz új történet kánonon kívül helyezve. Azért ne örüljetek! Az EU nagy része egy alternatív univerzumba kerül, mely a filmektől érintetlenül megmarad. Tudom, ez lényegében ugyanaz…

 

 

 

A legkedveltebb EU könyvek továbbra is megérnek majd új kiadásokat a “Legends” kategória alatt, azonban a kevésbe keresett történetek valószínűleg szépen lassan kikopnak a könyvesboltok polcairól külföldön is.

Azt, hogy mely címek kerülik el a “Legends” besorolást, hogy hány könyv, képregény jelenik még meg a régi kánonban, még nem tudjuk. A Lucasfilm több új regényt is bejelentett, köztük az első felnőtteknek szóló Rebels könyvvel. Ezekről Eszter későbbi írásában olvashattok.

 

A hivatalos közleményből:

 

…Míg a Lucasfilm mindig is azért küzdött, hogy az EU számára készült történetek és a filmes, TV-s tartalmak egységesek legyenek, George Lucas többször kijelentette, hogy nem köti magát az EU-hoz. Számára az általa készített filmek a kánon. Ebbe beletartozik a hat Star Wars epizód, és az a több órányi tartalom, melyet a
Star Wars: A klónok háborúja
munkálatai során álmodott meg. Ezek az elmozdíthatatlan részek, karakterek, események a Star Wars történetében, melyekhez a későbbi meséknek is igazodnia kell.

 

Most, hogy a jövő izgalmas, új filmes Star Wars kalandokat tartogat, a történetmesélés minden aspektusa összekapcsolódik majd. A Lucasfilm elnökének, Kathleen Kennedy-nek az irányítása alatt a cég most először alkotott egy “story group”-ot, mely felülvizsgál és koordinál minden kreatív munkálatot…

 

Kennedy ezt mondta jövőről:

 

Star Wars szórakoztató tartalmak eddig példátlan sora van a látóhatáron. Visszahozzuk a Star Warsot a nagyképernyőre, és folytatjuk a kalandot játékokon, könyveken, képregényeken és olyan formátumokon keresztül, melyek csak most jelennek meg. Ez a több szinten összekapcsolt történetmesélés lehetővé teszi a rajongók számára, hogy minden eddiginél mélyebben felderítsék a galaxist.

 

A filmek univerzuma sokat vesz majd át az eddigi EU-tól, azonban, hogy pontosan mennyit, azt még legalább egy évig nem mérhetjük fel. Viszont, a közlemény szerint, már a Rebels epizódjaiban is találkozhatunk ismerős nevekkel, helyszínekkel:

 

Bár az olvasók által ismert univerzum változik, nem vész el. Az új Star Wars kalandok készítőinek teljes hozzáférése van az Expanded Universe gazdag tartalmaihoz… az Inkvizítor, a Birodalmi Biztonsági Hivatal és a Sienar Rendszerek például mind feltűnnek az új animációs sorozatban. Ezek az elemek egyébként eredetileg az 1980-as években megjelent szerepjátékkönyvekből származnak.

 

Az alább látható videóban Dave Filoni, Pablo Hidalgo és Leland Chee mellett olyan EU-írók mesélnek kedvenc könyveikről, játékaikról, mint Timothy Zahn és John Jackson Miller:

 

 

 

Howard Roffman ezt mondta a Franchise Managementtől:

 

Alakítottunk egy sztori részleget, hogy is lehessen egy igazából konzisztens narratívánk. Mindig is ez volt az álmunk.

 

Kiri Hart, vezetőfejlesztő szavai:

 

Úgy gondolom, hogy a tartalmak egységesítésének ötlete egy olyan fantasztikus és izgalmas lehetőség, melyet más fikciós univerzum nem is próbálhatna meg.

 

Na? Jöjjön a hozzászólás-áradat! smile.gif

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.