Ugrás a kommentre

Mi kánon még?


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

StarWard-mindenki.jpg

 

Ahogy azt már megírtuk, az eddig ismert EU-ból Legends lett, és egy új kánon indult, melyet csak “filmes kánon”-ként emlegetnek. Ebbe a kánonba tartoznak a filmek, A klónok háborúja és a Rebels. Ezeken felül könyvek is érkeznek majd, melyekből az első idén szeptemberben jelenik meg.

Mindazonáltal, az új kánon ennél már most is több. Az ezzel kapcsolatos híreket szépen lassan csepegtették, de mi összegyűjtöttük nektek.

 

csillagokhaboruja.jpg

 

A Del Rey Kyle Newman (A rajongók háborúja rendezője) kérdésére Twitteren osztotta meg velünk, hogy a 6 epizód és A klónok háborúja film regényváltozatai beletartoznak az új kánonba. Erre a hírre sok rajongó furcsa pillantásokkal válaszolt, hiszen a klasszikus trilógia könyveiben vannak különös dolgok: Owen és Obi-Wan testvérek, Luke-nak kutyája volt, kacsák pedig léteznek. A Del Rey hamar reagált:

 

Hogy tisztázzuk, a regényváltozatok csak akkor számítanak kánonnak, ha megegyeznek a 6 filmben és A klónok háborújában látottakkal.

 

Az nem teljesen egyértelmű, hiszen további magyarázat a kérdések ellenére sem érkezett, hogy csak az kánon-e, ahol az van legépelve, ami filmben történik, vagy a plusz információkat tartalmazó részek is, és csak az nem, ahol ellentmondás van. Feltételezzük, hogy az előbbi. Azért, így vagy úgy, de máris hét regénnyel gazdagabb a kánon könyvek listája.

 

dathomir.jpg

 

Ki hinné, de a jelenleg futó képregények között is van, ami a filmes kánonba tartozik. A Darth Maul: Son of Dathomir A klónok háborúja el nem készült epizódjait hozza el nekünk, melyek Maul rabságba esése utáni hányattatásairól szól.

Dave Filoni korábban ezt írta a róla:

 

Darth Maul története a sorozat fontos részévé vált, és illőnek tűnt, hogy őt válasszuk a képregény szereplőjéül. A számok négy befejezett forgatókönyvön alapulnak majd, melyeket a hatodik évadhoz írtunk. Ezek a szkriptek az egyik olyan konferencia szüleményei, melyen George Lucas is részt vett. Ahogy zajlottak az előkészületek, a forgatókönyveket véglegesítettük és a dizájn nagy részét is elkészítettük. A dizájn, a történet és a karakterfejlődések, amit látni fogtok, mind egyenesen a TV-s produkcióból származnak. Minden látványtervet átnyújtottam a Dark Horse-nak, hogy a terveink lehető legpontosabb reprezentációját készíthessék el.

 

A négyrészes minisorozat első száma májusban jelent meg, a maradék három pedig havonta érkezik majd a (külföldi) újságárusokhoz.

 

Blade_Squadron.jpg

 

A Star Wars Insiderben régen is jelentek meg rövid történetek, azonban a mostani számban ez a buborék is feltűnt, miszerint a 149. számtól az itt olvasható novellák mind az új kánonba tartoznak. Ez eddig egy kétrészes sztorit, a Blade Squadront (Penge osztag) érint, melyet David J. és Mark S. Williams írtak, és a B-szárnyú vadászok elit pilótáiról szól az endori csata idején. Az első rész nem sokkal az új kánon bejelentése előtt jelent meg, de feltételezhetőleg megírását már felügyelte a Story Group.

 

Tervezitek olvasni az Insider történeteit? Vagy esetleg eddig is olvastátok? És a Son of Dathomirrel tesztek egy próbát?

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.