Ugrás a kommentre

Magyar könyvmegjelenések


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Pár napja a magyar kiadó közzétett egy listát, hogy milyen könyvekre kötöttek szerződést. Most kicsit részletesebben bemutatjuk nektek ezeket, hogy jobban el tudjátok dönteni, melyiket várjátok a legjobban. Persze ha mindet várjátok, akkor is érdemes végigolvasni ezt a kis összefoglalót. A várható könyvek már felkerültek a Könyves megjelenések menübe is.

 

Az egyes könyvekhez linkeltem régebbi írásokat, amikor még csak álmodoztunk az ilyen megjelenésekről. Érdemes ezeket is elolvasni. smile.gif

 

Tim Lebbon: Dawn of the Jedi – Eredeti megjelenés: 2013. május 7.

25.793 évvel a yavini csata előtt

 

intothevoid.jpg

 

A Tython bolygón megalapították az ősi Je’daii Rendet. A Rend bölcs mestereitől Lanoree Brock megtanulta az Erő rejtélyeit és mibenlétét – és így az egyik legerősebb tanítvánnyá vált. De amilyen erősen jelen volt az Erő Lanoree-ban és a szüleiben, a bátyja olyannyira kevésbé volt fogékony rá. Elkezdte kerülni a Je’daii Rend követőit, és a képzése tragédiába torkollott.

 

Lanoree magányosan éli Rangerként az életét, és rendet tart a galaxisban, amikor a Je’daii Tanács sürgősen magához szólítja. Egy fanatikus szekta vezetője, aki megszállottan utazgat az ismert űr határain túlra, elhatározza, hogy kinyit egy kozmikus átjárót a rettegett sötét anyag segítségével – ezzel olyan kataklizmát kockáztat meg, mellyel az egész naprendszert veszélybe sodorja. De ami a galaktikus megsemmisülésnél is sokkolóbb Lanoree számára az, hogy a Je’daii Tanács őt kéri fel a feladatra, hogy akadályozza meg a szerencsétlenséget. Egy megdöbbentő felfedezés tisztázza, hogy miért őt választották: a briliáns, veszélyes őrült, akit meg kell állítania, a régóta halottnak hitt bátyja.

 

Korábban a könyvről: részlet, borító és fülszöveg.

 

Miért várom? A képregényből is olvasgattam, nagyon érdekesnek találom ezt az időszakot, úgyhogy jöhet! smile.gif

 

 

 

John Jackson Miller: Lost Tribe of the Sith – Eredeti megjelenés: 2009-2012.

5000-2975 évvel a yavini csata előtt

 

ltots.jpg

 

Ez egy gyűjteményes kötet kilenc darab történettel, melyek a Fate of the Jedi sorozat előzményeként szolgálnak. De ne feledkezzünk meg a nemrég megjelent Áramlatokról se, ahhoz is van némi köze.

 

A képregény kapcsán ejtettünk szót a novellákról.

 

 

 

Miért várom? Mert olyan jó lenne, ha a Fate of the Jedi sorozat is megjelenne! És mert imádom a korszakot, és tovább vitatkozhatunk a lignanról. laughing.gif Na meg persze John Jackson Miller, akit imádunk!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.