Ugrás a kommentre

BB-8 titkai


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

A héten kiszivárgott egy BB-8-et ábrázoló koncepciós festmény leírása. A forrás eddig megbízhatónak bizonyult, számos látványterv leírását megkaptuk tőle jóval a nyilvánosságra kerülésük előtt. Részletek és spekulációk a Tovább után.

 

2_verge_super_wide-300x122.jpeg

 

A gyorsan guruló droid gömbjén látható narancssárga körök kis rekeszeket rejtenek, amelyekből R2-hoz hasonlóan mindenféle hasznos szerszám, lézervágó, csatlakozóegység stb. tud előbukkanni. Ez logikusan hangzik, de a forrás egy meredekebb rajzot is látott: azon BB-8 kis tüskéket növesztett magából, hogy ezekkel védje magát attól a rohamosztagostól, aki épp felveszi. Lehetséges persze, hogy ez utóbbi a művész szabadjára engedett fantáziájának szüleménye, mint Csubakka korábban látott mesterséges karja – egy a sok merész ötlet közül, ami a produkció későbbi fázisaiban a kukába kerül.

 

A legújabb, három képből álló rajzon BB-8 újabb titka tárul föl: egy titkos rekesz, a narancssárga körökön kívül, amely a látványterven Anakin/Luke IV. részbeli fénykardját rejti! Nem tévedés, a bespini párbaj után elveszített kardot. Nem ez az első eset, hogy felmerül a kard előkerülése az új filmben. (Először az egyik legnagyobb kacsában bukkant fel, a hírhedt “Luke levágott keze repül az űrben” nyitójelenetben – erről már esett szó az oldalon.) Az előzetes végén a IV. részben látott kard bekapcsolásának hangját halljuk – vajon csak azért, mert ez volt az első fénykardhang? J. J. precizitásának tükrében, mely odáig terjed, hogy a neveket nyilvánosságra hozó játékkártyák számozása is valamiféle jelentéssel bír, elképzelhető, hogy ennek a kardnak konkrét jelentősége lesz a filmben – bár egyelőre elképzelni se tudjuk, mi az, és mi szükség van rá.

 

Az biztos, hogy Mark Hamill forgatott a Rey-t játszó Daisy Ridley-vel és BB-8-tel is. Ridley volt az egyetlen színész, aki a festői Skellig Michael szigeten zajló forgatáson részt vett Hamill mellett. Hamill különösen kedvelte a kis droidot, aki elmondása szerint nem CGI, hanem fizikai kellék.

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.