Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Star Wars #1 (2015) - Vélemény az új Marvel-sorozat első képregényéről

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Cikkünk szerzője Bomarr, akitől nemrég részletes és hangulatos összefoglalót olvashattunk a korai Marvel-korszak képregényeiről

marvel_001-197x300.jpg

Így utólag már nyugodtan elárulhatom: pár hete még igencsak szkeptikus voltam az új Marvel-érát illetően. A korszaknyitó első szám borítói, amiken sikerült összetrombitálni szinte az összes klasszikus hőst, nem árulkodtak kicsattanó eredetiségről, az első publikussá vált oldalak alapján pedig őszintén szólva a színezéstől és a karakter-rajzoktól se tettem le az állam.

Az első pár lap után azonban már nyugodtan dőltem hátra: a héten debütált indító szám ugyanis egészen kiváló lett. Még annak ellenére is, hogy a rajzok tényleg csak az elvárható minimumot hozzák, a sztori pedig olyan sablonos, hogy akár egy űroperákra szakosodott véletlengenerátor is kidobhatta volna. Ha most azt mondom, hogy a lázadó hősök a IV. rész eseményei után nem sokkal ismét ülepen rúgják a Birodalmat, akkor a sztori 80 %-át már el is árultam. És hát magunk közt szólva a maradék se tartogat túl sok meglepetést.

Hogy akkor mire fel a nagy öröm? Nos az a helyzet, hogy az írónak, a korábban X-men és Ghost Rider képregényeken is ügyködő Jason Aaronnek sikerült az óriási bravúr: teljesen ráhangolódott a filmes karakterekre, aminek hála a dialógusok olyan hajszálpontos arányérzékkel vannak megírva, mintha azokat a távoli galaxisból diktálták volna. A sorok olvasása közben szinte hallottam a fejemben C-3PO, Han és Luke hangját, és egyre csak bólogattam: igen, ebben a szituációban pont ezt mondanák.

Épp ezért a sztori egyszerűségét fel se rovom a füzetnek. Ahogy a Rebels sorozat indításakor is történt, először itt is ismerős szituációkra van szükség, hogy az új történetet a szélesebb rajongói kör is el tudja fogadni. A sorozat előrehaladtával remélhetőleg egyre több új ötlettel fogunk találkozni. Addig is meg kell hagyni: ez a korszak egyelőre remekül indul.

Teljes cikk megtekintése

Vendég
Ez a téma zárva van.

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.