Ugrás a kommentre

Hírek a 2016-os Star Wars-filmről


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

A marketing gépezet minden bizonnyal J.J. Abrams decemberben érkező VII. Epizódját szeretné a figyelem középpontjában tartani, ezért hivatalos hírek nem nagyon jönnek Gareth Edwards idén forgatandó Star Wars-filmjéről, ám a 2016-os Csillagok háborúja-kaland körüli mozgolódást jelzi, hogy egyre több csatornán szivárognak információk a produkcióról. Ezeket próbáltam összeszedni az alábbiakban.

 

Az már tény, hogy távozott a film eddigi írója, Gary Whitta. Amiről legutóbb még csak tippként írtam, azt a Slashfilm és a Cinelinx is tényként kezeli, nevezetesen, hogy Simon Kinberg fejezi be az első önálló Star Wars-film forgatókönyvét.

 

edwards_whitta-300x225.jpgIgazi geekek: Gareth Edwards rendező és Gary Whitta forgatókönyvíró

 

A források egybehangzóan állítják, hogy Whitta távozása nem volt váratlan, őt ugyanis valóban csupán a forgatókönyv első változatának elkészítésére szerződtették. A Cinelinx úgy tudja, nagy vonalakban már Whitta érkezése előtt megvolt a film cselekménye, ami a Lucasfilm sztoricsapatán is átfutott. Whittának a meglévő ötleteket kellett forgatókönyvvé gyúrnia.

 

Jó kérdés, hogy miért éppen ő kapta ezt a köztes feladatot, hiszen eddig több videojátékot írt, mint filmet, ráadásul A Föld utánért begyűjtött Aranymálna-jelölése sem az a kifejezetten jó ajánlólevél. A válasz talán abban rejlik, hogy Gary Whitta közismerten óriási Star Wars-rajongó, amit csak tovább színesít, hogy hangos kritikusa volt Lucas előzménytrilógiájának.

Úgy tűnik, a Lucasfilmnél megpróbáltak egy megrögzött rajongót a tűz közelébe engedni. Persze, csak módjával.

 

A Cinelinx azt is tudni véli, hogy Whitta forgatókönyve finanszírozási szempontból túl nagyszabásúra sikerült. Magyarul túl sokba kerülne filmre vinni. A következő írónak, amellett, hogy végső formába önti a forgatókönyvet, ésszerűsítenie is kell a szkripten.

 

 

 

 

Folyik a szereplőválogatás

A The Hollywood Reporter közben arról ír, hogy javában zajlik a szereplőválogatás a filmhez. Értesülésük szerint decemberben Angliában tartottak meghallgatásokat, most pedig a tengerentúlon keresnek szereplőket.

A lap három színésznő nevét is összefüggésbe hozza a produkcióval. Állítólag Star Wars-szerepre pályázik Rooney Mara (A tetovált lány amerikai remake-jéből ismerhető) és a kanadai Tatiana Maslany (Orphan Black), a frissen Oscar-díjra jelölt Felicity Jonest pedig a filmesek szemelték ki.

 

Ugyanakkor a The Hollywood Reporter szerint tévedés, hogy Simon Kinberg fejezné be a forgatókönyvet. Úgy tudják, Kinberg a másik, Josh Trank által rendezett önálló Star Wars-film forgatókönyvét írja, Lawrence Kasdannel karöltve.

 

Érdekes információkat közöl a makingstarwars.net is, bár ezek hitelességét érdemes még nagyobb fenntartással kezelni.

A rajongói oldal a londoni Pinewood stúdióhoz közeli forrásokból úgy tudja, Gareth Edwards Star Warsa nagyobb arányban forog majd külső helyszíneken, mint Abrams VII. Epizódja. Az egyik lehetséges helyszínként Mexikót emlegetik.

Ami a stúdiómunkálatokat illeti, a tervek szerint átfestéssel újrahasznosítják Az ébredő Erő néhány díszletét, ezzel is faragva a költségeken. A produkció kódneve állítólag “Los Alamos”, és az oldal azt is tudni véli, hogy a korábbi találgatásoknak van alapja: a filmben fontos szerepet fognak játszani a fejvadászok.

 

A magam részéről leginkább azt várom, hogy címet kapjon a film. Hogy ne kelljen örökké az első önálló Star Wars-filmként emlegetni…

 

(ovibankenobi.blog.hu)

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.