Jump to content

Chris Weitz fejezi be a Star Wars-forgatókönyvet


Ody Mandrell
 Share

Recommended Posts

Gary Whitta távozása után Chris Weitz fejezi be Gareth Edwards önálló Star Wars-filmjének forgatókönyvét. Erről a Hollywood Reporter adott hírt.

 

chris_weitz-300x196.jpg

 

A 45 esztendős Weitz azáltal kerülhetett képbe, hogy ő írta a Disney számára a márciusban mozikba érkező Hamupipőke film forgatókönyvét, ám korábbi munkái közé tartozik a Z, a hangya, Az arany iránytű, valamint az Egy fiúról című film is, amelynek adaptált forgatókönyvéért 2003-ban Oscar-díjra jelölték.

Weitz New Yorkban született, de Cambridge-ben szerzett diplomát angol irodalomból; regényíróként, producerként és — olykor Paul nevű testvérével karöltve — rendezőként is tevékenykedik. (Utóbbi minőségben jegyzi az Alkonyat-filmek egyikét.)

 

Miután az egy hónapja távozó Gary Whitta elkészítette a legújabb Star Wars-forgatókönyv első változatát, Weitz feladata az lesz, hogy végső formába öntse a szkriptet.

 

Sok ideje nem lesz rá. Ahogy azt nemrég olvashattátok, a Lucasfilm már megkezdte a szereplőválogatást a produkcióhoz. Az első önálló Star Wars-film 2016. december 16-án kerül a mozikba. Rendezője az angol Gareth Edwards (Godzilla), operatőre pedig Greig Fraser (Zero Dark Thirty).

 

(ovibankenobi.blog.hu)

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information