Ugrás a kommentre

BB-8 gazdája és egy faj visszatérése


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Újabb kémhírek bukkantak fel a fürge kis labdadroid hátteréről. A forrás által adott információk némelyike szépen egybevág más, korábbi hírekkel, de még így is bőven marad homályos vagy üres folt a sztoriban. Erről és egy másik izgalmas hírről is beszámolunk a Tovább után.

 

BB-8.jpg

 

 

 

A Star Wars 7 News információ szerint BB-8 tulajdonosa a film elején nem Rey, hanem az előzetesben látott X-szárnyú-pilóta, Poe Dameron. Poe a film elején fogságba esik, miután szembeszáll egy JK-nak nevezett figurával. A forrás speulációi szerint ez a Jedi Killer rövidítése lehet, de elképzelhető, hogy egy név vagy kódnév monogramja lesz. (A forrás szerint rengeteg kódnevet használtak a forgatáson, a lázadókat például kalózok néven emlegetik, egy helyszínt pedig Tükrök házaként.)

 

Megjegyezzük, hogy a JK rövidítéssel nem most találkoztunk először. A millenniumfalcon.com által kiszivárogtatott látványtervek egyikén egy wampaagyarból készített fénykardot látunk, a kép bal szélén pedig a fájl neve látható, melynek részlete: “JK_Sword_WAMPA”. Tehát akivel Poe találkozik, fénykardot használ, a gombból ítélve alighanem vöröset.

 

04243abdd2733987337b0d3804c29665-1024x745.jpg

 

Visszatérve a friss hírekre: Poe egy szikláról figyeli a film elején, ahogy egy telepet felgyújtanak, majd odaküldi BB-8-et (állítólag ezt láttuk a trailerben). Ezután kerül összetűzésbe JK-val, amelyben ő húzza a rövidebbet: fogságba esik, és egy, a bolygó körül keringő csillagrombolóra viszik. Itt lép a képbe a Boyega által alakított rohamosztagos, Finn, aki kiszabadítja Poe-t a börtöncellájából (a jelenet hasonló a IV. rész szabadítós jelenetéhez). Együtt tervezik meg a szökést, melyben Finn-nek szüksége van Poe pilótai képességeire, hogy elvezesse azt az elit TIE-vadászgépet, amelyet kiszemelt. Ezzel a géppel zuhannak le a Tatuinon, ahol aztán találkoznak Rey-jel. A forrás szerint Daisy Ridley karakterének nem ez a valódi neve, annak kiderülése a történet egyik csavarja lesz. Finnt elbűvöli a Rey-nél lévő fénykard, és beszél a dezertálásáról. Poe-nak vissza kell térnie a lázadókhoz, ezért elhozzák az X-szárnyúját egy roncstelepről (ahova egyelőre nem tudni, hogy került), majd Poe elrepül. Erről is láttunk már egy látványtervet korábban, amelyen az űrcsiga vontatta a vadászgépet.

 

cba73acca9c098836ba3879e5b4b2dda-300x129.jpg

 

Ezenkívül azt is megtudtuk, hogy a huttok nagy valószínűséggel visszatérnek a VII. részben. A forrás szerint 4-5 hutt báb készült a forgatásra, A Jedi visszatérhez hasonló technikával (tehát mindegyiket több belebújtatott ember mozgatta). A huttok egyazon jelenetben szerepelnek. Ez az információ szépen egybecseng a makingstarwars.net egy korábbi hírével, mely egy látványtervről szólt: ezen Leia és két, őt kísérő katona/testőr látható néhány hutt gyűrűjében. Úgy tűnik, mintha diplomáciai küldetésben járna, ami különösen érdekes annak fényében, hogy épp ő végezte ki Jabbát. Bármiről is esik szó a jelenetben, egyre valószínűbb, hogy a hutt faj állandó mellékszereplője lesz a messzi-messzi galaxis történeteinek.

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.