Jump to content

Alexandre Desplat lesz a messzi galaxis legújabb zeneszerzője


Recommended Posts

A francia filmzeneszerző, Alexandre Desplat beírhatja nevét a filmtörténet nagykönyvébe. Ő lehet az első komponista, aki a legendás John Williams nyomába lép a Csillagok háborúja-filmek zeneszerzőjeként. Desplat egy francia rádiónak adott interjúban elmondta, ő fogja szerezni Gareth Edwards nyáron forgatandó Star Wars: Rogue One című filmjének zenéjét.

 

alexandre_desplat.jpg

 

1977 óta John Williams mesteri filmzenéje elválaszthatatlanul összeforrott a Csillagok háborúja-filmek képkockáival, mégis örömmel fogadom, hogy immár egy új komponista munkája is gazdagíthatja az űreposz zenei anyagát. Ne feledjük, hogy a maestro 83 esztendős, és bár a hírek szerint jó egészségben lát neki Az ébredő Erő munkálatainak, a harminc évvel fiatalabb Desplat új energiát és frissességet hozhat a messzi galaxis zenei világába.

Erre pedig mi sem kínál kiválóbb lehetőséget, mint az első önálló Star Wars-film, amelyet a filmkészítők új generációjára kíván bízni a Lucasfilm.

 

Alexandre Desplat ráadásul kiváló zeneszerző, aki éppen pályája csúcsán jár; most kapta meg a Grammy mellett első Oscar-díját a Grand Budapest Hotel eredeti filmzenéjéért. Desplat dolgozott már együtt a Londoni Szimfonikusokkal, de a Rogue One alkotóival is: Gareth Edwards rendezőnek tavaly a Godzilla, Chris Weitz forgatókönyvírónak Az arany iránytű és az Alkonyat: Újhold zenéjét szerezte. Emellett több mint száz film zenéje fűződik a nevéhez, köztük olyan sikerek, mint A király beszéde, A királynő, Benjamin Button különös élete, Az Argo-akció, vagy a Holdfény királyság. Ő jegyzi a Harry Potter és a Halál ereklyéi mindkét részének zenéjét, egy másik olyan filmfolyamban, amelynek John Williams rakta le a markáns zenei alapjait.

 

Desplat két filmmel is érdekelt volt az idei Oscar-átadón. A nyertes Grand Budapest Hotel mellett a Kódjátszma zenéjéért jelölték. Utoljára 1978-ban fordult elő, hogy a díjazott filmzeneszerző saját magával versengett a szoborért. Akkor John Williams Harmadik típusú találkozásokhoz írt filmzenéje elől John Williams Star Warsa nyerte el az Oscart.

 

(ovibankenobi.blog.hu)

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information