Jump to content

Alexandre Desplat lesz a messzi galaxis legújabb zeneszerzője


Recommended Posts

A francia filmzeneszerző, Alexandre Desplat beírhatja nevét a filmtörténet nagykönyvébe. Ő lehet az első komponista, aki a legendás John Williams nyomába lép a Csillagok háborúja-filmek zeneszerzőjeként. Desplat egy francia rádiónak adott interjúban elmondta, ő fogja szerezni Gareth Edwards nyáron forgatandó Star Wars: Rogue One című filmjének zenéjét.

 

alexandre_desplat.jpg

 

1977 óta John Williams mesteri filmzenéje elválaszthatatlanul összeforrott a Csillagok háborúja-filmek képkockáival, mégis örömmel fogadom, hogy immár egy új komponista munkája is gazdagíthatja az űreposz zenei anyagát. Ne feledjük, hogy a maestro 83 esztendős, és bár a hírek szerint jó egészségben lát neki Az ébredő Erő munkálatainak, a harminc évvel fiatalabb Desplat új energiát és frissességet hozhat a messzi galaxis zenei világába.

Erre pedig mi sem kínál kiválóbb lehetőséget, mint az első önálló Star Wars-film, amelyet a filmkészítők új generációjára kíván bízni a Lucasfilm.

 

Alexandre Desplat ráadásul kiváló zeneszerző, aki éppen pályája csúcsán jár; most kapta meg a Grammy mellett első Oscar-díját a Grand Budapest Hotel eredeti filmzenéjéért. Desplat dolgozott már együtt a Londoni Szimfonikusokkal, de a Rogue One alkotóival is: Gareth Edwards rendezőnek tavaly a Godzilla, Chris Weitz forgatókönyvírónak Az arany iránytű és az Alkonyat: Újhold zenéjét szerezte. Emellett több mint száz film zenéje fűződik a nevéhez, köztük olyan sikerek, mint A király beszéde, A királynő, Benjamin Button különös élete, Az Argo-akció, vagy a Holdfény királyság. Ő jegyzi a Harry Potter és a Halál ereklyéi mindkét részének zenéjét, egy másik olyan filmfolyamban, amelynek John Williams rakta le a markáns zenei alapjait.

 

Desplat két filmmel is érdekelt volt az idei Oscar-átadón. A nyertes Grand Budapest Hotel mellett a Kódjátszma zenéjéért jelölték. Utoljára 1978-ban fordult elő, hogy a díjazott filmzeneszerző saját magával versengett a szoborért. Akkor John Williams Harmadik típusú találkozásokhoz írt filmzenéje elől John Williams Star Warsa nyerte el az Oscart.

 

(ovibankenobi.blog.hu)

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information