Ugrás a kommentre

Az új Star Wars-filmek kódnevei


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

A Jedi visszatér óta többé-kevésbé hagyomány a Star Wars-filmek készítésekor, hogy az előkészületek idején nem a film valódi címét, hanem egy kódnevet használnak. A VI. részt Blue Harvest (“Horror Beyond Imagination”) néven forgatták, hogy  ne keltsék fel a rajongók érdeklődését. Bár egészen odáig elmentek, hogy a stáb logózott pólókat viselt a külső helyszíneken, a nagy terv nem sikerült.

 

blue-harvest.jpgA Return of the Jedi-stábtagok részére készített Blue Harvest-póló. Forrás: Star Wars Collectors Archive (http://theswca.com)

 

A klónok támadása a Jar Jar’s Big Adventure (Jar Jar nagy kalandja) munkacímet viselte – ez nem annyira a produkciót akarta elrejteni, sokkal inkább egy fricskát dobni a rajongók felé azzal, hogy az általuk viszonylag kevéssé kedvelt karaktert állította a film középpontjába. (A poén ráadásul dupla volt, hiszen Jar Jar szenátusbeli felszólalása jelenti a Köztársaság bukásának egyik legfontosab mérföldkövét.)

 

Mostanra kiderült, hogy a VII. rész két kódnevet is viselt: Foodles és AVCO (ez utóbbiról korábban már beszámoltunk). A Halálcsillag terveinek ellopásáról szóló Rogue One munkacíme Los Alamos volt – ez az információ pár hónappal ezelőtt szivárgott ki, és most már érthető a választás: a Manhattan Project helyszíne egyértelműen egy háborús csodafegyver fejlesztésére utal.

 

A Josh Trank rendezésében készülő, 2018-ban debütáló második Star Wars-antológiafilm munkacíme Tin Can, azaz bádogdoboz vagy konzervdoboz. Innentől indulhatnak a spekulációk, hogy miről fog szólni: a Millennium Falconról és Han Solo fiatal éveiről? Rohamosztagosokról? Valaki másról, aki sisakot visel, például Boba Fettről? Esetleg egy teljesen új karakterről, mint a Rogue One? Valószínűleg egy évbe is beletelhet, mire megtudjuk.

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.