Jump to content

A Battlefront játék viszonya a kánonhoz


Recommended Posts

Patrick Bach, a DICE ügyvezetője válaszolt az IGN-nek arra a kérdésére, hogy mennyire lehet kánonnak tekinteni a játék tartalmát.

 

“Ez bonyolult”

 

– mondta Bach, majd megmagyarázta: a játéknak nincs rögzített menete, és a játék eseményei alapvetően nem tartoznak a kánonba. Azonban vannak olyan elemek, például helyszínek, amelyek a kánon részét képezik, összhangban a Lucasfilm azon törekvésével, hogy a jövőben megjelenő termékek (filmek, könyvek, játékok) teljesen koherens univerzumot képezzenek – ennek fontosságát egyébként Kathleen Kennedy is kiemelte a Celebrationön, amikor arról beszélt, hogy egyetlen csoport, a nemrég új tagokkal bővült Story Group feladata őrizni a kánon egységességét.

 

Bach most elmondta, hogy a Sullust bolygó a Battlefront játékban lesz látható először a Lucasfilm illetékesei által jóváhagyott formában, így annak megjelenése kánonnak számít. Tehát ha a továbbiakban – akár mozifilmben, akár könyvben – ellátogatunk a Sullustra, akkor az így fog kinézni. (A bolygót már az előzetesben is láthattuk, és a játék borítóján is ez a helyszín szerepel.)

 

sullust_battlefront.jpg

 

Az elmondottak alapján természetesen adódna a kérdés, hogy mi a helyzet a jakkui csatát bemutató kiegészítő státuszával, de ezt jelenleg nem tudjuk.

 

A Battlefront november 17-étől vásárolható meg, a Battle of Jakku kiegészítő pedig december 7-étől érhető el.

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information