Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Tavaly nyáron számoltunk be róla, hogy az akkor 29 esztendős Josh Trank rendezheti a második önálló Star Wars-filmet (Az első Star Wars-rendező, aki fiatalabb a Star Warsnál). Trank, aki jelenleg a Fantasztikus Négyes legújabb filmadaptációját rendezi, egy év előkészület után kiszáll a Star Wars-filmből.

josh_trank-300x157.jpgJosh Trank

Azután, hogy egy éven át abban a hihetetlen megtiszteltetésben volt részem, hogy a Lucasfilm csodálatos és tehetséges munkatársaival dolgozhattam, azt a személyes döntést hoztam, hogy más úton haladok tovább. Rengeteget agyaltam ezen, de a szívem mélyén tudom, hogy eredeti kreatív lehetőségeket kell keresnem. Ezzel együtt a Star Wars univerzuma egyike azoknak a dolgoknak, amelyek a legnagyobb hatással voltak rám, és nagyon várom már, hogy milliónyi más Star Wars-rajongóval együtt megtapasztaljam, amit a jövője tartogat. Szeretném megköszönni a barátaimnak, Kathleen Kennedynek, Kiri Hartnak, Simon Kinbergnek és mindenkinek a Lucasfilmnél és a Disneynél azt a fantasztikus lehetőséget, hogy részese lehettem ennek a munkának.

— idézi Trank szavait a starwars.com.

Kiri Hart, a Lucasfilm sztoricsapatának vezetője így kommentálta a hírt: “Megtisztelő volt együtt dolgozni Joshsal. Hálásak vagyunk mindazért az energiáért és a Star Wars iránti szeretetéért, amivel hozzájárult a munkafolyamathoz, és a legjobbakat kívánjuk neki.”

A szép szavak ellenére a Hollywood Reporter úgy tudja, Trankot egyszerűen kirúgták a produkciótól, miután egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy nem képes megbirkózni a Fantasztikus Négyes rendezői feladataival.

A lap úgy tudja, bár a fiatal rendező betegségre hivatkozva mondta le részvételét a két hete rendezett Star Wars Celebration találkozón, valójában már akkor inogott a széke, és a stúdió kérte meg rá, hogy ne vegyen részt a rendezvényen.

A lap hosszan taglalja a Fantasztikus Négyes forgatásán felmerült problémákat, amelyekből a filmet gyártó Fox szóvivője annyit ismert el, “valóban voltak göröngyök az úton.” A Hollywood Reporter forrásai egyebek mellett bizonytalannak és kiszámíthatatlannak nevezik Trank rendezői munkáját. “Sosem jó, ha valaki nem tud választ adni a felmerülő kérdésekre, bizonytalan vagy elrejtőzik a világ elől” — mondja egy névtelen forrás.

Kinberg súgott

Tény, hogy három hónappal a bemutató előtt utóforgatást kellett tartani a Fantasztikus Négyeshez. A hírek szerint a két producernek, Simon Kinbergnek és Hutch Parkernek kellett beugrania, hogy megmentsék a filmet.

Kinberg, aki a Lucasfilm sztoricsapatának is tagja, és a második Star Wars-antológiafilm egyik producere, egy tavalyi interjúban még arról beszélt, hogy ő maga ajánlotta rendezőnek Trankot:

Sok jót mondtam Joshról a Lucasfilmeseknek. Érdekelte őket, mert akárcsak Rian (Johnson) és Gareth (Edwards), ő is amolyan új generációs rendező. Kis költségvetésből tudott nagyszabású filmet készíteni. Szerintem ez is olyasmi… nem mintha ezeknek a filmeknek ne lenne óriási költségvetése, de ez egy olyan hagyomány, amit még George (Lucas) indított el, aki az American Graffiti rendezőjeként készített egy hatalmas sci-fit. Szóval Joshban megvolt az, amit a Lucasfilm kedvel ezekben az új rendezőkben.

Állítólag Kinberg azóta maga számolt be Kathleen Kennedy Lucasfilm-elnöknek a Trankkal kapcsolatos problémákról is. A rendező viselkedéséről és munkastílusáról szóló negatív hírek elbizonytalanították a Star Wars agytrösztjét, míg végül eldöntötték, hogy nem bízzák rá a produkciót.

A stúdió még időben lépett, hiszen a második antológiafilm bemutatója 2018-ban esedékes, a forgatás egy éven belül nem várható. A Hollywood Reporter szerint a Lucasfilm már keresi Josh Trank utódját a rendezőt székbe.

Megvan a VIII. Epizód operatőre

steve_yedlin.jpgSteve Yedlin

Közben a Variety információi szerint Rian Johnson, a Star Wars: VIII. Epizód rendezője kiválasztotta filmje operatőrét. A produkciót, amelynek forgatása év végén kezdődhet el, Steve Yedlin fényképezi. Az operatőr személye nem meglepetés, hiszen Yedlin fényképezte Johnson első filmjét, a Bricket és eddigi legnagyobb sikerét, a Lopper című sci-fit is.

A VIII. Epizód a tervek szerint a Star Wars negyvenedik évfordulóján, 2017. május 26-án kerül a mozikba.

(ovibankenobi.blog.hu)

Teljes cikk megtekintése

Vendég
Ez a téma zárva van.

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.